ÖĞRENCİLERİMİZDEN OSMANİYE YER FISTIĞI FESTİVALİ'NDE BÜYÜK BAŞARI
- Üniversitemiz
- Haberler
- ÖĞRENCİLERİMİZDEN OSMANİYE YER FISTIĞI FEST...
ÖĞRENCİLERİMİZDEN OSMANİYE YER FISTIĞI FESTİVALİ'NDE BÜYÜK BAŞARI
Osmaniye Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Osmaniye Yer Fıstığı Festivali” 24-26 Mayıs 2025 tarihlerinde coşkulu bir katılımla gerçekleştirildi.
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Kadirli Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, festivale katılım sağladı. Özellikle 25.10.2025 tarihinde düzenlenen Üniversiteli Genç Şefler Ekip Yarışmasında bölüm öğrencilerimiz performanslarıyla büyük beğeni topladı.
“Yer Fıstığıyla Yaratıcı Dokunuşlar” teması ile gerçekleştirilen yarışmada bölümümüzden toplam 8 öğrenci, ikişerli gruplar hâlinde yarışmaya katılım sağladı.
Yarışma sonucunda:
- Zülal Efsane YILDIRIM ve Zeynep KUVVETLİ, hazırladıkları “Kebap” tabağı ile birincilik,
- Hüsna KÜÇÜKASLAN ve Aslıhan EREN hazırladıkları “Empanada” tabağı ile ikincilik,
- Ebru ÖZDEMİR ve Aysu ALTUN hazırladıkları “Mantı” tabağı ile üçünçülük
- Rojbin KULUMAN ve Sezgin GÜNDOĞDU hazırladıkları “Fıstıklı Köfte” tabağı dördüncülük kazandı.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Önder YAYLA, yarışmada jüri başkanlığını üstlendi.
Yarışma sürecinde bölüm öğretim elemanları, öğrencilerin hazırlık aşamalarında ve yarışma boyunca destek sağlayarak sürece katkıda bulundu.
Festival, Osmaniye’nin yöresel tatlarının tanıtıldığı stantlar, gastronomik gösteriler ve çeşitli ikramlarla son bulurken, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, hem akademik kimliğiyle hem de sektörel yeterliliğiyle adından söz ettirmeyi başardı.
Öğrencilerimizi göstermiş oldukları üstün başarılarından dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.
