GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ
DERSLER-AKTS KREDİLERİ
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ DERSLER-AKTS KREDİLERİ |
|||||||||||||
1. SINIF I. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) |
|||||||||||||
SIRA |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
||||
1. |
GMS105 |
GENEL EKONOMİ |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
3 |
||||
2. |
GMS107 |
GENEL MUHASEBE |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
||||
3. |
GMS113 |
TURİZME GİRİŞ |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
||||
4. |
GMS115 |
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARINA GİRİŞ |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
||||
5. |
GMS117 |
BESLENMENİN TEMEL İLKELERİ |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
3 |
||||
6. |
TDL101 |
TÜRK DİLİ I |
Z |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
2 |
||||
7. |
ATA101 |
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I |
Z |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
2 |
||||
8. |
YDL101 |
İNGİLİZCE I |
Z |
2 |
1 |
0 |
3 |
2,5 |
5 |
||||
9 |
DOY101 |
DİJİTAL OKURYAZARLIK |
Z |
2 |
1 |
0 |
2 |
2 |
3 |
||||
Toplam |
23 |
1 |
0 |
24 |
23,5 |
30 |
|||||||
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
|||||||||||||
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜDERSLER-AKTS KREDİLERİ |
|
|||||||||||||||
1. SINIF 2. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) |
|
|||||||||||||||
SIRA |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
|||||||
1. |
GMS102 |
GENEL İŞLETME |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
|||||||
2. |
GMS104 |
MATEMATİK |
Z |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
|||||||
3. |
GMS106 |
DAVRANIŞ BİLİMLERİ |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
|||||||
4. |
GMS110 |
İŞ GÜVENLİĞİ VE İŞÇİ SAĞLIĞI |
Z |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
|||||||
5. |
GMS114 |
YÖNETİM VE ORGANİZASYON |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
|||||||
6. |
GMS116 |
GIDA GÜVENLİĞİ VE HİJYEN |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
3 |
|||||||
7 |
TDL102 |
TÜRK DİLİ II |
Z |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
2 |
|||||||
8 |
ATA102 |
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II |
Z |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
2 |
|||||||
9 |
YDL102 |
İNGİLİZCE II |
Z |
2 |
1 |
0 |
3 |
2,5 |
5 |
|||||||
Toplam |
22 |
1 |
0 |
23 |
22,5 |
30 |
|
|||||||||
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
|
|||||||||||||||
2. SINIF III. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) |
|||||||||
SIRA |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1. |
GMS205 |
YİYECEK İÇECEK YÖNETİMİ |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
2. |
GMS209 |
MESLEKİ İNGİLİZCE I |
Z |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
4 |
3. |
GMS211 |
TEMEL MUTFAK UYGULAMALARI |
Z |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
5 |
4. |
GMS213 |
GIDA MİKROBİYOLOJİSİ |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
5. |
GMS215 |
TEMEL SANAT VE ESTETİK BİLGİSİ |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
Toplam |
13 |
2 |
0 |
15 |
14 |
21 |
|||
2. SINIF III. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ*DERSLERİ |
|||||||||
SIRA |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1. |
GMS225 |
GASTRONOMİ TURİZMİ |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
2. |
GMS227 |
İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
3. |
GMS231 |
BAHARAT VE KAHVE KÜLTÜRÜ |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
4. |
GMS235 |
KÜLTÜR VE TURİZM |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
5. |
GMS237 |
GASTRONOMİ TARİHİ |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
* Bu derslerden toplam 9 AKTS ders seçilecektir. |
|||||||||
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
2. SINIF IV. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) |
|||||||||
SIRA |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1. |
GMS202 |
TATLI VE PASTA SANATI |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
2. |
GMS204 |
TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ |
Z |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
4 |
3. |
GMS206 |
MUTFAK HİZMETLERİ UYGULASI I |
Z |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
6 |
4. |
GMS208 |
İÇECEK TEKNOLOJİSİ |
Z |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
5. |
GMS210 |
MESLEKİ İNGİLİZCE II |
Z |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
4 |
6. |
GMS212 |
**MESLEK STAJI I |
Z |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 |
Toplam |
11 |
2 |
0 |
13 |
12 |
21 |
|||
** Bu ders eğitim-öğretim döneminden sonra gerçekleştirilen yaz stajıdır. |
|||||||||
2. SINIF IV. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ*DERSLERİ |
|||||||||
SIRA |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1. |
GMS228 |
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
2. |
GMS234 |
GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI |
S |
1 |
2 |
0 |
3 |
2 |
4 |
3. |
GMS236 |
KÜLTÜREL MİRAS YÖNETİMİ |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
4. |
GMS238 |
SÜRDÜRÜLEBİLİR GASTRONOMİ |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
5. |
GMS240 |
GIDA MEVZUATI |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
* Bu derslerden toplam 9 AKTS ders seçilecektir. |
|||||||||
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
3. SINIF V. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) |
|||||||||
SIRA |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1. |
GMS301 |
MUTFAK HİZMETLERİ UYGULAMASI II |
Z |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
6 |
2. |
GMS305 |
BESİN KİMYASI |
Z |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
3. |
GMS307 |
SERVİS TEKNİKLERİ |
Z |
1 |
2 |
0 |
3 |
2 |
3 |
4. |
GMS309 |
MESLEKİ İNGİLİZCE III |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
5. |
GMS311 |
GIDA MUHAFAZA TEKNİKLERİ |
Z |
1 |
2 |
0 |
3 |
2 |
4 |
Toplam |
9 |
6 |
0 |
15 |
12 |
20 |
|||
3. SINIF V. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ*DERSLERİ |
|||||||||
SIRA |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1. |
GMS325 |
GIDA COĞRAFYASI |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
3 |
2. |
GMS327 |
BESİN ÜRETİM TEKNOLOJİSİ |
S |
1 |
2 |
0 |
3 |
2 |
3 |
3. |
GMS321 |
GİRİŞİMCİLİK |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
4. |
GMS323 |
MESLEK ETİĞİ |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
5. |
GMS329 |
TURİZM PAZARLAMASI |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
3 |
6. |
GMS331 |
HAMUR ÜRÜNLERİ |
S |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
4 |
* Bu derslerden toplam 10 AKTS ders seçilecektir. |
|||||||||
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
3. SINIF VI. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) |
|||||||||
SIRA |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1. |
GMS302 |
TÜRK MUTFAĞI UYGULAMALARI |
Z |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
6 |
2. |
GMS304 |
DÜNYA MUTFAK KÜLTÜRÜ |
Z |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
3. |
GMS308 |
TABAK TASARIMI |
Z |
1 |
2 |
0 |
3 |
2 |
3 |
4. |
GMS310 |
MENÜ PLANLAMA VE MALİYET KONTROLÜ |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
5. |
GMS312 |
MESLEKİ İNGİLİZCE IV |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
6. |
|
|
Toplam |
11 |
4 |
0 |
15 |
13 |
20 |
3. SINIF VI. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ*DERSLERİ |
|||||||||
SIRA |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1. |
GMS324 |
YEMEK VE MEDYA |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
2. |
GMS326 |
ZİYAFET YÖNETİMİ |
S |
2 |
1 |
0 |
3 |
3 |
3 |
3. |
GMS328 |
PROTOKOL BİLGİSİ VE GÖRGÜ KURALLARI |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
4. |
GMS332 |
YARATICILIK |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
5 |
GMS334 |
YİYECEK İÇECEK PAZARLAMASI |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
6 |
GMS336 |
PASTACILIK VE ÇİKOLATA YAPIM TEKNİKLERİ |
S |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
4 |
* Bu derslerden toplam 10 AKTS ders seçilecektir. |
|||||||||
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
4. SINIF VII. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) |
|||||||||
SIRA |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1. |
GMS401 |
BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
2. |
GMS403 |
DÜNYA MUTFAK UYGULAMALARI |
Z |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
4 |
3. |
GMS405 |
DENEYSEL PİŞİRME YÖNTEMLERİ |
Z |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
4 |
Toplam |
7 |
4 |
0 |
11 |
9 |
12 |
|||
|
|||||||||
4. SINIF VII. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ*DERSLERİ |
|||||||||
SIRA |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1. |
GMS407 |
YEMEK STİLİSTLİĞİ VE FOTOĞRAFÇILIĞI |
S |
1 |
2 |
0 |
3 |
2 |
4 |
2. |
GMS409 |
YİYECEK İÇECEK OTOMASYON SİSTEMLERİ |
S |
1 |
2 |
0 |
3 |
2 |
4 |
3. |
GMS411 |
YÖRESEL MUTFAKLAR |
S |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
4 |
4. |
GMS413 |
BİREY VE LEZZET |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
5. |
GMS415 |
ENDÜSTRİYEL MUTFAK VE TOPLU BESLENME |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
6. |
GMS417 |
GASTRONOMİ SOSYOLOJİSİ |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
7. |
GMS421 |
MİKSOLOJİ |
S |
1 |
2 |
0 |
2 |
2 |
3 |
8. |
GMS423 |
RESTORAN İŞLETMECİLİĞİ |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
9. |
GMS427 |
YENİLEBİLİR YABANİ OTLAR |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
10. |
GMS429 |
GASTRONOMİ YAZARLIĞI |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
3 |
11. |
GMS431 |
VEJETARYEN VE DİYET MUTFAĞI |
S |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
4 |
12. |
GMS433 |
SOĞUK MUTFAK UYGULAMALARI |
S |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
4 |
* Bu derslerden toplam 18 AKTS ders seçilecektir. |
|||||||||
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
4. SINIF VIII. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) |
|||||||||
SIRA |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1. |
GMS402 |
MEZUNİYET PROJESİ |
Z |
2 |
4 |
0 |
6 |
4 |
8 |
2. |
GMS404 |
GASTRONOMİ SEMİNERLERİ |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
Toplam |
5 |
4 |
0 |
9 |
7 |
12 |
|||
4. SINIF VIII. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ*DERSLERİ |
|||||||||
SIRA |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1. |
GMS408 |
GASTRONOMİDE YENİ EĞİLİMLER |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
2. |
GMS410 |
GIDA FORMÜLASYONLARI VE DUYUSAL ANALİZ |
S |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
4 |
3. |
GMS412 |
FÜZYON MUTFAK |
S |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
4 |
4. |
GMS414 |
KORE MUTFAĞI |
S |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
4 |
5. |
GMS418 |
YARATICI MUTFAK UYGULAMALARI |
S |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
4 |
6. |
GMS420 |
MOLEKÜLER GASTRONOMİ |
S |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
4 |
7. |
GMS424 |
GASTRONOMİ PSİKOLOJİSİ |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
8. |
GMS426 |
GIDA ÜRETİMİNDE MALZEME BİLGİSİ VE SATINALMA |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
9. |
GMS428 |
YEMEK, KÜLTÜR VE TOPLUM |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
10. |
GMS430 |
YEŞİL RESTORANCILIK |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
11. |
GMS432 |
YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE MEKÂN TASARIMI VE KONSEPT |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
12. |
GMS434 |
ŞARAP BİLİMİ |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
* Bu derslerden toplam 18 AKTS ders seçilecektir. |
|||||||||
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
Görüntülenme Sayısı: 758