GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ

DERSLER-AKTS KREDİLERİ

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ DERSLER-AKTS KREDİLERİ

1. SINIF I. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)

SIRA
NO

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1.

GMS105

GENEL EKONOMİ

Z

3

0

0

3

3

3

2.

GMS107

GENEL MUHASEBE

Z

3

0

0

3

3

4

3.

GMS113

TURİZME GİRİŞ

Z

3

0

0

3

3

4

4.

GMS115

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARINA GİRİŞ

Z

3

0

0

3

3

4

5.

GMS117

BESLENMENİN TEMEL İLKELERİ

Z

3

0

0

3

3

3

6.

TDL101

TÜRK DİLİ I

Z

2

0

0

2

2

2

7.

ATA101

ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I

Z

2

0

0

2

2

2

8.

YDL101

İNGİLİZCE I

Z

2

1

0

3

2,5

5

9

DOY101

DİJİTAL OKURYAZARLIK

Z

2

1

0

2

2

3

Toplam

23

1

0

24

23,5

30

Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.

 

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜDERSLER-AKTS KREDİLERİ

 

1. SINIF 2. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)

 

SIRA
NO

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1.

GMS102

GENEL İŞLETME

Z

3

0

0

3

3

4

2.

GMS104

MATEMATİK

Z

2

0

0

2

2

3

3.

GMS106

DAVRANIŞ BİLİMLERİ

Z

3

0

0

3

3

4

4.

GMS110

İŞ GÜVENLİĞİ VE İŞÇİ SAĞLIĞI

Z

2

0

0

2

2

3

5.

GMS114

YÖNETİM VE ORGANİZASYON

Z

3

0

0

3

3

4

6.

GMS116

GIDA GÜVENLİĞİ VE HİJYEN

Z

3

0

0

3

3

3

7

TDL102

TÜRK DİLİ II

Z

2

0

0

2

2

2

8

ATA102

ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II

Z

2

0

0

2

2

2

9

YDL102

İNGİLİZCE II

Z

2

1

0

3

2,5

5

Toplam

22

1

0

23

22,5

30

 

Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.

 

 

2. SINIF III. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)

SIRA
NO

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1.

GMS205

YİYECEK İÇECEK YÖNETİMİ

Z

3

0

0

3

3

4

2.

GMS209

MESLEKİ İNGİLİZCE I

Z

2

0

0

2

2

4

3.

GMS211

TEMEL MUTFAK UYGULAMALARI

Z

2

2

0

4

3

5

4.

GMS213

GIDA MİKROBİYOLOJİSİ

Z

3

0

0

3

3

4

5.

GMS215

TEMEL SANAT VE ESTETİK BİLGİSİ

Z

3

0

0

3

3

4

Toplam

13

2

0

15

14

21

2. SINIF III. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ*DERSLERİ

SIRA
NO

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1.

GMS225

GASTRONOMİ TURİZMİ

S

2

0

0

2

2

3

2.

GMS227

İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ

S

2

0

0

2

2

3

3.

GMS231

BAHARAT VE KAHVE KÜLTÜRÜ

S

2

0

0

2

2

3

4.

GMS235

KÜLTÜR VE TURİZM

S

2

0

0

2

2

3

5.

GMS237

GASTRONOMİ TARİHİ

S

2

0

0

2

2

3

* Bu derslerden toplam 9 AKTS ders seçilecektir.

Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.

 

2. SINIF IV. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)

SIRA
NO

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1.

GMS202

TATLI VE PASTA SANATI

Z

3

0

0

3

3

4

2.

GMS204

TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ

Z

2

0

0

2

2

4

3.

GMS206

MUTFAK HİZMETLERİ UYGULASI I

Z

2

2

0

4

3

6

4.

GMS208

İÇECEK TEKNOLOJİSİ

Z

2

0

0

2

2

3

5.

GMS210

MESLEKİ İNGİLİZCE II

Z

2

0

0

2

2

4

6.

GMS212

**MESLEK STAJI I

Z

0

0

0

0

0

2

Toplam

11

2

0

13

12

21

** Bu ders eğitim-öğretim döneminden sonra gerçekleştirilen yaz stajıdır.

2. SINIF IV. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ*DERSLERİ

SIRA
NO

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1.

GMS228

İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ

S

2

0

0

2

2

3

2.

GMS234

GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI

S

1

2

0

3

2

4

3.

GMS236

KÜLTÜREL MİRAS YÖNETİMİ

S

2

0

0

2

2

3

4.

GMS238

SÜRDÜRÜLEBİLİR GASTRONOMİ

S

2

0

0

2

2

3

5.

GMS240

GIDA MEVZUATI

S

2

0

0

2

2

3

* Bu derslerden toplam 9 AKTS ders seçilecektir.

Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.

 

3. SINIF V. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)

SIRA
NO

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1.

GMS301

MUTFAK HİZMETLERİ UYGULAMASI II

Z

2

2

0

4

3

6

2.

GMS305

BESİN KİMYASI

Z

2

0

0

2

2

3

3.

GMS307

SERVİS TEKNİKLERİ

Z

1

2

0

3

2

3

4.

GMS309

MESLEKİ İNGİLİZCE III

Z

3

0

0

3

3

4

5.

GMS311

GIDA MUHAFAZA TEKNİKLERİ

Z

1

2

0

3

2

4

Toplam

9

6

0

15

12

20

3. SINIF V. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ*DERSLERİ

SIRA
NO

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1.

GMS325

GIDA COĞRAFYASI

S

3

0

0

3

3

3

2.

GMS327

BESİN ÜRETİM TEKNOLOJİSİ

S

1

2

0

3

2

3

3.

GMS321

GİRİŞİMCİLİK

S

2

0

0

2

2

3

4.

GMS323

MESLEK ETİĞİ

S

2

0

0

2

2

3

5.

GMS329

TURİZM PAZARLAMASI

S

3

0

0

3

3

3

6.

GMS331

HAMUR ÜRÜNLERİ

S

2

2

0

4

3

4

* Bu derslerden toplam 10 AKTS ders seçilecektir.

Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.

 

3. SINIF VI. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)

SIRA
NO

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1.

GMS302

TÜRK MUTFAĞI UYGULAMALARI

Z

2

2

0

4

3

6

2.

GMS304

DÜNYA MUTFAK KÜLTÜRÜ

Z

2

0

0

2

2

3

3.

GMS308

TABAK TASARIMI

Z

1

2

0

3

2

3

4.

GMS310

MENÜ PLANLAMA VE MALİYET KONTROLÜ

Z

3

0

0

3

3

4

5.

GMS312

MESLEKİ İNGİLİZCE IV

Z

3

0

0

3

3

4

6.

 

 

Toplam

11

4

0

15

13

20

3. SINIF VI. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ*DERSLERİ

SIRA
NO

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1.

GMS324

YEMEK VE MEDYA

S

2

0

0

2

2

3

2.

GMS326

ZİYAFET YÖNETİMİ

S

2

1

0

3

3

3

3.

GMS328

PROTOKOL BİLGİSİ VE GÖRGÜ KURALLARI

S

2

0

0

2

2

3

4.

GMS332

YARATICILIK

S

2

0

0

2

2

3

5

GMS334

YİYECEK İÇECEK PAZARLAMASI

S

3

0

0

3

3

4

6

GMS336

PASTACILIK VE ÇİKOLATA YAPIM TEKNİKLERİ

S

2

2

0

4

3

4

* Bu derslerden toplam 10 AKTS ders seçilecektir.

Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.

 

4. SINIF VII. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)

SIRA
NO

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1.

GMS401

BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ

Z

3

0

0

3

3

4

2.

GMS403

DÜNYA MUTFAK UYGULAMALARI

Z

2

2

0

4

3

4

3.

GMS405

DENEYSEL PİŞİRME YÖNTEMLERİ

Z

2

2

0

4

3

4

Toplam

7

4

0

11

9

12

 

4. SINIF VII. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ*DERSLERİ

SIRA
NO

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1.

GMS407

YEMEK STİLİSTLİĞİ VE FOTOĞRAFÇILIĞI

S

1

2

0

3

2

4

2.

GMS409

YİYECEK İÇECEK OTOMASYON SİSTEMLERİ

S

1

2

0

3

2

4

3.

GMS411

YÖRESEL MUTFAKLAR

S

2

2

0

4

3

4

4.

GMS413

BİREY VE LEZZET

S

2

0

0

2

2

3

5.

GMS415

ENDÜSTRİYEL MUTFAK VE TOPLU BESLENME

S

2

0

0

2

2

3

6.

GMS417

GASTRONOMİ SOSYOLOJİSİ

S

2

0

0

2

2

3

7.

GMS421

MİKSOLOJİ

S

1

2

0

2

2

3

8.

GMS423

RESTORAN İŞLETMECİLİĞİ

S

2

0

0

2

2

3

9.

GMS427

YENİLEBİLİR YABANİ OTLAR

S

2

0

0

2

2

3

10.

GMS429

GASTRONOMİ YAZARLIĞI

S

3

0

0

3

3

3

11.

GMS431

VEJETARYEN VE DİYET MUTFAĞI

S

2

2

0

4

3

4

12.

GMS433

SOĞUK MUTFAK UYGULAMALARI

S

2

2

0

4

3

4

* Bu derslerden toplam 18 AKTS ders seçilecektir.

Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.

 

4. SINIF VIII. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)

SIRA
NO

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1.

GMS402

MEZUNİYET PROJESİ

Z

2

4

0

6

4

8

2.

GMS404

GASTRONOMİ SEMİNERLERİ

Z

3

0

0

3

3

4

Toplam

5

4

0

9

7

12

4. SINIF VIII. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ*DERSLERİ

SIRA
NO

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1.

GMS408

GASTRONOMİDE YENİ EĞİLİMLER

S

3

0

0

3

3

4

2.

GMS410

GIDA FORMÜLASYONLARI VE DUYUSAL ANALİZ

S

2

2

0

4

3

4

3.

GMS412

FÜZYON MUTFAK

S

2

2

0

4

3

4

4.

GMS414

KORE MUTFAĞI

S

2

2

0

4

3

4

5.

GMS418

YARATICI MUTFAK UYGULAMALARI

S

2

2

0

4

3

4

6.

GMS420

MOLEKÜLER GASTRONOMİ

S

2

2

0

4

3

4

7.

GMS424

GASTRONOMİ PSİKOLOJİSİ

S

2

0

0

2

2

3

8.

GMS426

GIDA ÜRETİMİNDE MALZEME BİLGİSİ VE SATINALMA

S

2

0

0

2

2

3

9.

GMS428

YEMEK, KÜLTÜR VE TOPLUM

S

2

0

0

2

2

3

10.

GMS430

YEŞİL RESTORANCILIK

S

2

0

0

2

2

3

11.

GMS432

YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE MEKÂN TASARIMI VE KONSEPT

S

2

0

0

2

2

3

12.

GMS434

ŞARAP BİLİMİ

S

2

0

0

2

2

3

* Bu derslerden toplam 18 AKTS ders seçilecektir.

Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.

Görüntülenme Sayısı: 758