GASTRONOMİ VE MUTFAK SANALARI BÖLÜMÜ
1. SINIF /1.YARIYIL
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ANA DAL ÖĞRETİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ
Bu dönemde alınması gereken tüm dersler |
Etkinlik Saati |
|
|||||||||
Sıra Numarası |
DERSİN KODU |
DERSİN ADI (DERSİN İNGİLİZCE ADI) |
Dersin ön koşulu var mı? |
İntibak Dersi mi? |
Zorunlu/Seçmeli |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
TOPLAM SAAT |
Ulusal kredi |
AKTS Kredisi |
1 |
GMS119 |
Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına Giriş (Introduction to Gastronomy and Culinary Arts) |
H |
H |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
5 |
2 |
GMS121 |
Turizme Giriş (Introduction to Tourism) |
H |
H |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
5 |
3 |
GMS123 |
Beslenmenin Temel İlkeleri (Basic Principles of Nutrition) |
H |
H |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
5 |
4 |
GMS125 |
Üniversite Hayatına Giriş (Introduction to University Life) |
H |
H |
Z |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
5 |
GMS127 |
Kariyer Planlama ve Geliştirme (Career Planning and Development) |
H |
H |
Z |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
6 |
DOY101 |
Dijital Okuryazarlık (Digital Literacy) |
H |
H |
Z |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
7 |
TDL101 |
Türk Dili I (Turkish Language I) |
H |
H |
Z |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
2 |
8 |
ATA101 |
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I (Principles of Atatürk and History of Turkish Revolution I) |
H |
H |
Z |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
2 |
9 |
YDİ101 |
Yabancı Dil: İngilizce I (Foreign Language: English I) |
H |
H |
Z |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
2 |
TOPLAM |
21 |
0 |
0 |
21 |
21 |
30 |
1. SINIF /2.YARIYIL
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ANA DAL ÖĞRETİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ
Bu dönemde alınması gereken tüm dersler |
Etkinlik Saati |
|
|||||||||
Sıra Numarası |
DERSİN KODU |
DERSİN ADI (DERSİN İNGİLİZCE ADI) |
Dersin ön koşulu var mı? |
İntibak Dersi mi? |
Zorunlu/Seçmeli |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
TOPLAM SAAT |
Ulusal kredi |
AKTS Kredisi |
1 |
GMS118 |
Temel Mutfak Teknikleri I (Basic Cooking Techniques I) |
H |
H |
Z |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
6 |
2 |
GMS120 |
Gıda Güvenliği ve Hijyen (Food Safety and Hygiene) |
H |
H |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
3 |
GMS122 |
Gıda Mikrobiyolojisi (Food Microbiology) |
H |
H |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
4 |
GMS124 |
Gastronomi Turizmi (Gastronomy Tourism) |
H |
H |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
5 |
GMS126 |
Gastronomi Tarihi (History of Gastronomy) |
H |
H |
Z |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
6 |
GMS128 |
İçecek Teknolojisi (Beverage Technology) |
H |
H |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
3 |
7 |
TDL102 |
Türk Dili II (Turkish Language II) |
H |
H |
Z |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
2 |
8 |
ATA102 |
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II (Principles of Atatürk and History of Turkish Revolution II) |
H |
H |
Z |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
2 |
9 |
YDİ102 |
Yabancı Dil: İngilizce II (Foreign Language: English II) |
H |
H |
Z |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
2 |
TOPLAM |
22 |
2 |
0 |
24 |
23 |
30 |
2. SINIF /3.YARIYIL
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ANA DAL ÖĞRETİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ
Bu dönemde alınması gereken tüm dersler |
Etkinlik Saati |
|
|||||||||
Sıra Numarası |
DERSİN KODU |
DERSİN ADI (DERSİN İNGİLİZCE ADI) |
Dersin ön koşulu var mı? |
İntibak Dersi mi? |
Zorunlu/Seçmeli |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
TOPLAM SAAT |
Ulusal kredi |
AKTS Kredisi |
1 |
GMS217 |
Temel Mutfak Teknikleri II (Basic Cooking Techniques II) |
H |
H |
Z |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
6 |
2 |
GMS215 |
Temel Sanat ve Estetik Bilgisi (Basic Art and Aesthetic Knowledge) |
H |
H |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
3 |
GMS271 |
İngilizce Okuma, Dinleme, Konuşma ve Yazma I (English Reading, Listening, Speaking and Writing I) |
H |
H |
Z |
4 |
4 |
0 |
8 |
6 |
8 |
TOPLAM |
9 |
6 |
0 |
15 |
12 |
18 |
2. SINIF /3.YARIYIL
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ANA DAL ÖĞRETİM PROGRAMI SEÇMELİ DERSLERİ |
||
SEÇMELİ DERS GRUP ADI:
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı 3.YY Seçmeli Dersler |
Bu seçmeli ders grubu için bu yarıyıl tamamlanması gereken asgari değer |
KODU: |
GMSSEC3YY |
AKTS |
|
12 |
Bu seçmeli ders grubunda yer alan derslerin listesi |
Etkinlik Saati |
|
||||||||
Sıra Numarası |
DERSİN KODU |
DERSİN ADI (DERSİN İNGİLİZCE ADI) |
Dersin ön koşulu var mı? |
Zorunlu/Seçmeli |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
TOPLAM SAAT |
Ulusal kredi |
AKTS Kredisi |
1 |
GMS251 |
İletişim ve İnsan İlişkileri (Communication and Human Relations) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
2 |
GMS253 |
Baharat ve Kahve Kültürü (Spice and Coffee Culture) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
3 |
GMS255 |
Kültür ve Turizm (Culture and Tourism) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
4 |
GMS249 |
Temalı Restoranlar (Themed Restaurants) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
5 |
GMS241 |
Servis Teknikleri (Service Techniques) |
H |
S |
1 |
2 |
0 |
3 |
2 |
4 |
6 |
GMS243 |
Meslek Etiği (Professional Ethics) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
7 |
GMS245 |
Besin Kimyası (Nutrient Chemistry) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
8 |
GMS247 |
Sürdürülebilir Gastronomi (Sustainable Gastronomy) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
9 |
GMS219 |
Türk Mutfak Kültürü (Turkish Culinary Culture) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
2. SINIF /4.YARIYIL
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ANA DAL ÖĞRETİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ
Bu dönemde alınması gereken tüm dersler |
Etkinlik Saati |
|
|||||||||
Sıra Numarası |
DERSİN KODU |
DERSİN ADI (DERSİN İNGİLİZCE ADI) |
Dersin ön koşulu var mı? |
İntibak Dersi mi? |
Zorunlu/Seçmeli |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
TOPLAM SAAT |
Ulusal kredi |
AKTS Kredisi |
1 |
GMS214 |
Türk Mutfağı Uygulamaları (Turkish Cuisine Applications) |
H |
H |
Z |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
6 |
2 |
GMS218 |
Tabak Tasarımı (Plate Design) |
H |
H |
Z |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
4 |
3 |
GMS272 |
İngilizce Okuma, Dinleme, Konuşma ve Yazma II (English Reading, Listening, Speaking and Writing II) |
H |
H |
Z |
4 |
4 |
0 |
8 |
6 |
8 |
4 |
GMS260 |
Meslek Stajı (Internship) |
H |
H |
Z |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
8 |
TOPLAM |
8 |
8 |
0 |
16 |
12 |
26 |
2. SINIF /4.YARIYIL
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ANA DAL ÖĞRETİM PROGRAMI SEÇMELİ DERSLERİ |
||
SEÇMELİ DERS GRUP ADI:
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı 4.YY Seçmeli Dersler |
Bu seçmeli ders grubu için bu yarıyıl tamamlanması gereken asgari değer |
KODU: |
GMSSEC4YY |
AKTS |
|
4 |
Bu seçmeli ders grubunda yer alan derslerin listesi |
Etkinlik Saati |
|
||||||||
Sıra Numarası |
DERSİN KODU |
DERSİN ADI (DERSİN İNGİLİZCE ADI) |
Dersin ön koşulu var mı? |
Zorunlu/Seçmeli |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
TOPLAM SAAT |
Ulusal kredi |
AKTS Kredisi |
1 |
GMS250 |
İnsan Kaynakları Yönetimi (Human Resources Management) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
2 |
GMS234 |
Gönüllülük Çalışmaları (Volunteering Applications) |
H |
S |
1 |
2 |
0 |
3 |
2 |
4 |
3 |
GMS252 |
Kültürel Miras Yönetimi (Cultural Heritage Management) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
4 |
GMS254 |
Gıda Mevzuatı (Food Legislation) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
5 |
GMS256 |
Bağımlılık ve Bağımlılıkla Mücadele (Addiction and Overcoming Addictions) |
H |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
4 |
6 |
GMS244 |
Yenilebilir Yabani Otlar (Weed Edible Plants) |
H |
S |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
5 |
7 |
GMS246 |
Soğuk Mutfak Uygulamaları (Cold Kitchen Applications) |
H |
S |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
5 |
8 |
GMS248 |
Endüstriyel Mutfak ve Toplu Beslenme (Industrial Kitchen and Mass Nutrition) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
9 |
GMS216 |
Dünya Mutfak Kültürü (World Culinary Culture) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
3. SINIF /5.YARIYIL
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ANA DAL ÖĞRETİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ
Bu Ana Dal Programında dönemde alınması gereken tüm dersler |
Etkinlik Saati |
|
|||||||||
Sıra Numarası |
DERSİN KODU |
DERSİN ADI (DERSİN İNGİLİZCE ADI) |
Dersin ön koşulu var mı? |
İntibak Dersi mi? |
Zorunlu/Seçmeli |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
TOPLAM SAAT |
Ulusal kredi |
AKTS Kredisi |
1 |
GMS313 |
Dünya Mutfak Uygulamaları (World Culinary Applications) |
H |
H |
Z |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
6 |
2 |
GMS315 |
Yiyecek İçecek Yönetimi (Food and Beverage Management) |
H |
H |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
3 |
GMS371 |
İngilizce Okuma, Dinleme, Konuşma ve Yazma III (English Reading, Listening, Speaking and Writing III) |
H |
H |
Z |
4 |
4 |
0 |
8 |
6 |
8 |
TOPLAM |
9 |
6 |
0 |
15 |
12 |
18 |
3. SINIF /5.YARIYIL
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ANA DAL ÖĞRETİM PROGRAMI SEÇMELİ DERSLERİ |
||
SEÇMELİ DERS GRUP ADI:
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı 5.YY Seçmeli Dersler |
Bu seçmeli ders grubu için bu yarıyıl tamamlanması gereken asgari değer |
KODU: |
GMSSEC5YY |
AKTS |
|
12 |
Bu seçmeli ders grubunda yer alan derslerin listesi |
Etkinlik Saati |
|
||||||||
Sıra Numarası |
DERSİN KODU |
DERSİN ADI (DERSİN İNGİLİZCE ADI) |
Dersin ön koşulu var mı? |
Zorunlu/Seçmeli |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
TOPLAM SAAT |
Ulusal kredi |
AKTS Kredisi |
1 |
GMS345 |
Girişimcilik (Entrepreneurship) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
2 |
GMS347 |
Gıda Coğrafyası (Food Geography) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
3 |
GMS349 |
Besin Üretim Teknolojisi (Food Production Technology) |
H |
S |
1 |
2 |
0 |
3 |
2 |
4 |
4 |
GMS351 |
Hamur Ürünleri (Pastry Products) |
H |
S |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
5 |
5 |
GMS333 |
Gastronomi Sosyolojisi (Sociology of Gastronomy) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
6 |
GMS335 |
Yaratıcılık (Creativity) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
7 |
GMS337 |
Birey ve Lezzet (Individual and Taste) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
8 |
GMS339 |
Yöresel Mutfaklar (Regional Cuisines) |
H |
S |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
5 |
9 |
GMS341 |
Deneysel Pişirme Yöntemleri (Experimental Cooking Methods) |
H |
S |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
5 |
10 |
GMS343 |
Şarap Bilimi (Wine Science) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
3. SINIF /6.YARIYIL
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ANA DAL ÖĞRETİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ
Bu Ana Dal Programında dönemde alınması gereken tüm dersler |
Etkinlik Saati |
|
|||||||||
Sıra Numarası |
DERSİN KOD |
DERSİN ADI (DERSİN İNGİLİZCE ADI) |
Dersin ön koşulu var mı? |
İntibak Dersi mi? |
Zorunlu/Seçmeli |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
TOPLAM SAAT |
Ulusal kredi |
AKTS Kredisi |
1 |
GMS314 |
Yaratıcı Mutfak Uygulamaları (Creative Kitchen Applications) |
H |
H |
Z |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
6 |
2 |
GMS310 |
Menü Planlama ve Maliyet Kontrolü (Menu Planning and Cost Control) |
H |
H |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
3 |
GMS372 |
İngilizce Okuma, Dinleme, Konuşma ve Yazma IV (English Reading, Listening, Speaking and Writing IV) |
H |
H |
Z |
4 |
4 |
0 |
8 |
6 |
8 |
TOPLAM |
9 |
6 |
0 |
15 |
12 |
18 |
3. SINIF /6.YARIYIL
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ANA DAL ÖĞRETİM PROGRAMI SEÇMELİ DERSLERİ |
||
SEÇMELİ DERS GRUP ADI:
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı 6.YY Seçmeli Dersler |
Bu seçmeli ders grubu için bu yarıyıl tamamlanması gereken asgari değer |
KODU: |
GMSSEC6YY |
AKTS |
|
12 |
Bu seçmeli ders grubunda yer alan derslerin listesi |
Etkinlik Saati |
|
||||||||
Sıra Numarası |
DERSİN KODU |
DERSİN ADI (DERSİN İNGİLİZCE ADI) |
Dersin ön koşulu var mı? |
Zorunlu/Seçmeli |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
TOPLAM SAAT |
Ulusal kredi |
AKTS Kredisi |
1 |
GMS350 |
Yemek ve Medya (Food and Media) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
2 |
GMS352 |
Ziyafet Yönetimi (Banquet Management) |
H |
S |
1 |
2 |
0 |
3 |
2 |
4 |
3 |
GMS354 |
Protokol Bilgisi ve Görgü Kuralları (Protocol Information and Etiquette) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
4 |
GMS356 |
Yiyecek İçecek Pazarlaması (Food and Beverage Marketing) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
5 |
GMS338 |
Sürdürülebilir Mutfak Uygulamaları (Sustainable Kitchen Practices) |
H |
S |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
5 |
6 |
GMS340 |
Gastronomi Psikolojisi (Gastronomy Psychology) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
7 |
GMS342 |
Yemek, Kültür ve Toplum (Food, Culture and Society) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
8 |
GMS344 |
Vejetaryen ve Diyet Mutfağı (Vegetarian and Diet Cuisine) |
H |
S |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
5 |
9 |
GMS346 |
Gıda Formülasyonları ve Duyusal Analiz (Food Formulations and Sensory Analysis) |
H |
S |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
5 |
10 |
GMS348 |
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Mekân Tasarımı ve Konsept (Concept and Design for Food and Beverage Outlets) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
4. SINIF /7.YARIYIL
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ANA DAL ÖĞRETİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ
Bu Ana Dal Programında dönemde alınması gereken tüm dersler |
Etkinlik Saati |
|
|||||||||
Sıra Numarası |
DERSİN KODU |
DERSİN ADI (DERSİN İNGİLİZCE ADI) |
Dersin ön koşulu var mı? |
İntibak Dersi mi? |
Zorunlu/Seçmeli |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
TOPLAM SAAT |
Ulusal kredi |
AKTS Kredisi |
1 |
GMS401 |
Bilimsel Araştırma Yöntemleri (Scientific Research Methods) |
H |
H |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
2 |
GMS435 |
Mezuniyet Projesi (Graduation Project) |
H |
H |
Z |
2 |
4 |
0 |
6 |
4 |
6 |
TOPLAM |
5 |
4 |
0 |
9 |
7 |
10 |
4. SINIF /7.YARIYIL
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ANA DAL ÖĞRETİM PROGRAMI SEÇMELİ DERSLERİ |
||
SEÇMELİ DERS GRUP ADI:
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı 7.YY Seçmeli Dersler |
Bu seçmeli ders grubu için bu yarıyıl tamamlanması gereken asgari değer |
KODU: |
GMSSEC7YY |
AKTS |
|
20 |
Bu seçmeli ders grubunda yer alan derslerin listesi |
Etkinlik Saati |
|
||||||||
Sıra Numarası |
DERSİN KODU |
DERSİN ADI (DERSİN İNGİLİZCE ADI) |
Dersin ön koşulu var mı? |
Zorunlu/Seçmeli |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
TOPLAM SAAT |
Ulusal kredi |
AKTS Kredisi |
1 |
GMS407 |
Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılığı (Food Stylist and Photography) |
H |
S |
1 |
2 |
0 |
3 |
2 |
4 |
2 |
GMS409 |
Yiyecek İçecek Otomasyon Sistemleri (Food and Beverage Automation Systems) |
H |
S |
1 |
2 |
0 |
3 |
2 |
4 |
3 |
GMS453 |
Miksoloji (Mixology) |
H |
S |
1 |
2 |
0 |
3 |
2 |
4 |
4 |
GMS455 |
Gastronomi Yazarlığı (Gastronomy Writing) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
5 |
GMS437 |
Gastronomide Yeni Eğilimler (New Trends in Gastronomy) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
6 |
GMS439 |
Füzyon Mutfak (Fusion Cuisine) |
H |
S |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
5 |
7 |
GMS441 |
Kore Mutfağı (Korean Cuisine) |
H |
S |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
5 |
8 |
GMS443 |
Moleküler Gastronomi (Molecular Gastronomy) |
H |
S |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
5 |
9 |
GMS445 |
Gıda Üretiminde Malzeme Bilgisi ve Satın Alma (Material Information and Purchasing in Food Production) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
10 |
GMS447 |
Pastacılık ve Çikolata Yapım Teknikleri (Pastry and Chocolate Making Techniques) |
H |
S |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
5 |
11 |
GMS451 |
Restoran İşletmeciliği (Restaurant Management) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
12 |
GMS449 |
Gastronomi Seminerleri (Gastronomy Seminaries) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
4. SINIF /8.YARIYIL
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ANA DAL ÖĞRETİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ
Bu Ana Dal Programında dönemde alınması gereken tüm dersler |
Etkinlik Saati |
|
|||||||||
Sıra Numarası |
DERSİN KODU |
DERSİN ADI (DERSİN İNGİLİZCE ADI) |
Dersin ön koşulu var mı? |
İntibak Dersi mi? |
Zorunlu/Seçmeli |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
TOPLAM SAAT |
Ulusal kredi |
AKTS Kredisi |
1 |
GMS436 |
*İşbaşında Mesleki Uygulamalar (On-the-Job Professional Practices) **Uygulamalı Araştırma Projesi (Applied Research Project) |
H |
H |
Z |
5 |
20 |
0 |
25 |
15 |
30 |
2 |
GMS438 |
H |
H |
Z |
5 |
20 |
0 |
25 |
15 |
30 |
|
TOPLAM |
5 |
20 |
0 |
25 |
15 |
30 |
*Öncelikle" İşbaşında Mesleki uygulamalar" dersinin alınması zorunludur.
**Mazereti kabul edilen öğrenciler "İşbaşında Mesleki Uygulamalar" yerine "Uygulamalı Araştırma Projesi" dersini alacaktır.
MEZUNİYET İÇİN TAMAMLANMASI GEREKEN ULUSAL KREDİ ve AKTS KREDİ
|
ULUSAL KREDİ |
AKTS KREDİ |
Zorunlu Dersler için Tamamlanması Gereken |
114 |
180 |
Seçmeli Dersler için Tamamlanması Gereken |
46 |
60 |
TOPLAM TAMAMLANMASI GEREKEN |
160 |
240 |
Not: Öğrencilerin seçeceği derslere göre, seçmeli derslerin toplam ulusal kredisi farklılık gösterebilir.
Görüntülenme Sayısı: 1213