A

 
 

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI TEZSİZ YÜKSEK LİSANS BÖLÜMÜ DERSLER-AKTS KREDİLERİ

(2025-2026 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI)

1. SINIF 1. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)

S/N

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1

GMS701

Bitirme Projesi (Graduation Project) 

Z

0

0

0

0

0

30

2

GMS703

Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Yayın Etiği (Scientific Research Methods and Publication Ethics)

Z

3

0

0

3

3

6

3

 

SEÇMELİ DERSLER 

S

 

 

 

 

 

24

TOPLAM

3

0

0

3

3

60

Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.



1. SINIF 1. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLER

S/N

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1

GMS705

Türk Mutfağı Araştırmaları (Turkish Cuisine Researches) 

S

3

0

0

3

3

6

2

GMS707

Mutfak Sosyolojisi (Culinary Sociology)

S

3

0

0

3

3

6

3

GMS709

Coğrafi İşaret Projeleri (Geographical Indication Projects)

S

3

0

0

3

3

6

4

GMS711

Gastronomi ve Popüler Kültür (Gastronomy and Popular Culture) 

S

3

0

0

3

3

6

5

GMS713

Gastronomide Güncel Konular (Current Issues in Gastronomy) 

S

3

0

0

3

3

6

6

GMS715

Gastronomi Araştırmacılığı ve Yazarlığı (Gastronomy Research and Authorship)

S

3

0

0

3

3

6

7

GMS717

Besin Üretiminde ve Saklamada Yeni Eğilimler (New Trends in Food Production and Storage) 

S

3

0

0

3

3

6

8

GMS719

Sürdürülebilir Gastronomi Turizmi (Sustainable Gastronomy Tourism) 

S

3

0

0

3

3

6

9

GMS721

Aromatik Bitkiler ve Baharatlar (Aromatic Herbs and Spices) 

S

3

0

0

3

3

6

10

GMS723

İçecek Endüstrisinde Güncel Konular (New Issues in Beverage Industry)

S

2

2

0

4

3

6

11

GMS725

Gastronomide Ürün Geliştirme ve Duyusal Analiz (Product Development and Sensory Analysis in Gastronomy)

S

2

2

0

4

3

6

12

GMS727

Moleküler Gastronomi ve Füzyon Mutfak (Molecular Gastronomy and Fusion Cuisine)

S

2

2

0

4

3

6

13

GMS729

Fonksiyonel Gıdalar ve Biyoaktif Bileşikler (Functional Foods and Bioactive Compounds)

S

3

0

0

3

3

6

14

GMS731

Gıdalarda Aroma Bileşikleri (Flavor Compounds in Foods)

S

3

0

0

3

3

6

Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.



1. SINIF 2. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)

S/N

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1

GMS702

Bitirme Projesi (Graduation Project) 

Z

0

0

0

0

0

30

2

GMS704

Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Yayın Etiği (Scientific Research Methods and Publication Ethics) 

Z

3

0

0

3

3

6

3

 

SEÇMELİ DERSLER

S

 

 

 

 

 

24

TOPLAM

3

0

0

3

3

60

 

1. SINIF 2. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ

S/N

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1

GMS706

Akademik Yazım (Academic Writing) 

S

3

0

0

3

3

6

2

GMS708

Nicel Araştırmalarda Veri Toplama ve İstatistiksel Analiz (Data Collection and Statistical Analysis in Quantitative Research) 

S

3

0

0

3

3

6

3

GMS710

Nitel Araştırmalarda Veri Toplama ve Analiz (Data Collection and Analysis in Qualitative Research)

S

3

0

0

3

3

6

4

GMS712

Gastronomi Turizmi Geliştirme Projeleri (Gastronomy Tourism Development Projects) 

S

3

0

0

3

3

6

5

GMS714

Gastronomi ve Dijitalleşme (Gastronomy and Digitalization) 

S

3

0

0

3

3

6

6

GMS716

Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim Sistemleri (Food Safety and Quality Management Systems) 

S

3

0

0

3

3

6

7

 GMS718

Gıda Hazırlamada Yağlar (Oils and Fats in Food 

S

3

0

0

3

3

6

8

GMS720

Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi (Gastronomy from an Interdisciplinary Perspective) 

S

3

0

0

3

3

6

9

GMS722

Gıda Pazarlaması (Food Marketing) 

S

3

0

0

3

3

6

10

GMS724

Gıda ve Şarap Seçimi (Food and Wine Selection)

S

2

2

0

4

3

6

11

GMS726

Osmaniye Mutfak Araştırmaları ve Uygulamaları (Osmaniye Culinary Research and Practice)

S

2

2

0

4

3

6

12

GMS728

Dünya Mutfağında Yeni Trendler (New Trends in World Cuisine)

S

2

2

0

4

3

6

13

GMS730

Alternatif Protein Kaynakları ve Bitki Bazlı Gıdalar (Alternative Protein Sources and Plant-Based Foods)

S

3

0

0

3

3

6

14

GMS732

Gıdalarda Renk ve Renk Maddeleri (Color and Color Substances in Foods)

S

3

0

0

3

3

6

Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.



ANA DAL MEZUNİYET İÇİN TAMAMLANMASI GEREKEN ULUSAL KREDİ ve AKTS KREDİ

 

ULUSAL KREDİ

AKTS KREDİ

Zorunlu Dersler için Tamamlanması Gereken

3

 36

Seçmeli Dersler için Tamamlanması Gereken

27    54

Toplam Tamamlanması Gereken

30 90

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Tezsiz Yüksek Lisans programı ders listesinin indirilebilir (yazdırılabilir) formu

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Tezsiz Yüksek Lisans programı Bologna Bilgi Paketi Sistemine giriş için tıklayınız   



Güncelleme 22.10.2025 09:10:12



Görüntülenme Sayısı: 1121