A
|
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI TEZSİZ YÜKSEK LİSANS BÖLÜMÜ DERSLER-AKTS KREDİLERİ (2025-2026 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI) |
|||||||||
|
1. SINIF 1. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) |
|||||||||
|
S/N |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
|
1 |
GMS701 |
Bitirme Projesi (Graduation Project) |
Z |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
30 |
|
2 |
GMS703 |
Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Yayın Etiği (Scientific Research Methods and Publication Ethics) |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
|
3 |
|
SEÇMELİ DERSLER |
S |
|
|
|
|
|
24 |
|
TOPLAM |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
60 |
|||
|
Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
|||||||||
|
1. SINIF 1. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLER |
|||||||||
|
S/N |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
|
1 |
GMS705 |
Türk Mutfağı Araştırmaları (Turkish Cuisine Researches) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
|
2 |
GMS707 |
Mutfak Sosyolojisi (Culinary Sociology) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
|
3 |
GMS709 |
Coğrafi İşaret Projeleri (Geographical Indication Projects) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
|
4 |
GMS711 |
Gastronomi ve Popüler Kültür (Gastronomy and Popular Culture) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
|
5 |
GMS713 |
Gastronomide Güncel Konular (Current Issues in Gastronomy) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
|
6 |
GMS715 |
Gastronomi Araştırmacılığı ve Yazarlığı (Gastronomy Research and Authorship) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
|
7 |
GMS717 |
Besin Üretiminde ve Saklamada Yeni Eğilimler (New Trends in Food Production and Storage) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
|
8 |
GMS719 |
Sürdürülebilir Gastronomi Turizmi (Sustainable Gastronomy Tourism) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
|
9 |
GMS721 |
Aromatik Bitkiler ve Baharatlar (Aromatic Herbs and Spices) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
|
10 |
GMS723 |
İçecek Endüstrisinde Güncel Konular (New Issues in Beverage Industry) |
S |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
6 |
|
11 |
GMS725 |
Gastronomide Ürün Geliştirme ve Duyusal Analiz (Product Development and Sensory Analysis in Gastronomy) |
S |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
6 |
|
12 |
GMS727 |
Moleküler Gastronomi ve Füzyon Mutfak (Molecular Gastronomy and Fusion Cuisine) |
S |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
6 |
|
13 |
GMS729 |
Fonksiyonel Gıdalar ve Biyoaktif Bileşikler (Functional Foods and Bioactive Compounds) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
|
14 |
GMS731 |
Gıdalarda Aroma Bileşikleri (Flavor Compounds in Foods) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
|
Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
|||||||||
|
1. SINIF 2. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) |
|||||||||
|
S/N |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
|
1 |
GMS702 |
Bitirme Projesi (Graduation Project) |
Z |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
30 |
|
2 |
GMS704 |
Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Yayın Etiği (Scientific Research Methods and Publication Ethics) |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
|
3 |
|
SEÇMELİ DERSLER |
S |
|
|
|
|
|
24 |
|
TOPLAM |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
60 |
|||
|
1. SINIF 2. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ |
|||||||||
|
S/N |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
|
1 |
GMS706 |
Akademik Yazım (Academic Writing) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
|
2 |
GMS708 |
Nicel Araştırmalarda Veri Toplama ve İstatistiksel Analiz (Data Collection and Statistical Analysis in Quantitative Research) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
|
3 |
GMS710 |
Nitel Araştırmalarda Veri Toplama ve Analiz (Data Collection and Analysis in Qualitative Research) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
|
4 |
GMS712 |
Gastronomi Turizmi Geliştirme Projeleri (Gastronomy Tourism Development Projects) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
|
5 |
GMS714 |
Gastronomi ve Dijitalleşme (Gastronomy and Digitalization) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
|
6 |
GMS716 |
Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim Sistemleri (Food Safety and Quality Management Systems) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
|
7 |
GMS718 |
Gıda Hazırlamada Yağlar (Oils and Fats in Food |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
|
8 |
GMS720 |
Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi (Gastronomy from an Interdisciplinary Perspective) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
|
9 |
GMS722 |
Gıda Pazarlaması (Food Marketing) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
|
10 |
GMS724 |
Gıda ve Şarap Seçimi (Food and Wine Selection) |
S |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
6 |
|
11 |
GMS726 |
Osmaniye Mutfak Araştırmaları ve Uygulamaları (Osmaniye Culinary Research and Practice) |
S |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
6 |
|
12 |
GMS728 |
Dünya Mutfağında Yeni Trendler (New Trends in World Cuisine) |
S |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
6 |
|
13 |
GMS730 |
Alternatif Protein Kaynakları ve Bitki Bazlı Gıdalar (Alternative Protein Sources and Plant-Based Foods) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
|
14 |
GMS732 |
Gıdalarda Renk ve Renk Maddeleri (Color and Color Substances in Foods) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
| Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. | |||||||||
Güncelleme 22.10.2025 09:10:12
Görüntülenme Sayısı: 1052
