A
T.C.
OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ
LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ANABİLİM DALI
1. SINIF /1.YARIYIL
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ
Bu dönemde alınması gereken tüm dersler |
Etkinlik Saati |
|
|||||||||
Sıra Numarası |
DERSİN KODU |
DERSİN ADI (DERSİN İNGİLİZCE ADI) |
Dersin ön koşulu var mı? |
İntibak Dersi mi? |
Zorunlu/Seçmeli |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
TOPLAM SAAT |
Ulusal kredi |
AKTS Kredisi |
1 |
GMS701 |
Bitirme Projesi (Graduation Project) |
H |
H |
Z |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
30 |
2 |
GMS703 |
Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Yayın Etiği (Scientific Research Methods and Publication Ethics) |
H |
H |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
TOPLAM |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
1. SINIF /1.YARIYIL
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI SEÇMELİ DERSLERİ |
||
SEÇMELİ DERS GRUP ADI:
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Tezsiz Yüksek Lisans Programı 1.YY Seçmeli Dersler |
Bu seçmeli ders grubu için bu yarıyıl tamamlanması gereken asgari değer |
KODU: |
GMSSEC1YY |
AKTS |
|
24 |
Bu seçmeli ders grubunda yer alan derslerin listesi |
Etkinlik Saati |
|
||||||||
Sıra Numarası |
DERSİN KODU |
DERSİN ADI (DERSİN İNGİLİZCE ADI) |
Dersin ön koşulu var mı? |
Zorunlu/Seçmeli |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
TOPLAM SAAT |
Ulusal kredi |
AKTS Kredisi |
1 |
GMS705 |
Türk Mutfağı Araştırmaları (Turkish Cuisine Researches) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
2 |
GMS707 |
Mutfak Sosyolojisi (Culinary Sociology) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
3 |
GMS709 |
Coğrafi İşaret Projeleri (Geographical Indication Projects) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
4 |
GMS711 |
Gastronomi ve Popüler Kültür (Gastronomy and Popular Culture) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
5 |
GMS713 |
Gastronomide Güncel Konular (Current Issues in Gastronomy) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
6 |
GMS715 |
Gastronomi Araştırmacılığı ve Yazarlığı (Gastronomy Research and Authorship) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
7 |
GMS717 |
Besin Üretiminde ve Saklamada Yeni Eğilimler (New Trends in Food Production and Storage) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
8 |
GMS719 |
Sürdürülebilir Gastronomi Turizmi (Sustainable Gastronomy Tourism) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
9 |
GMS721 |
Aromatik Bitkiler ve Baharatlar (Aromatic Herbs and Spices) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
10 |
GMS723 |
İçecek Endüstrisinde Güncel Konular (New Issues in Beverage Industry) |
H |
S |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
6 |
11 |
GMS725 |
Gastronomide Ürün Geliştirme ve Duyusal Analiz (Product Development and Sensory Analysis in Gastronomy) |
H |
S |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
6 |
12 |
GMS727 |
Moleküler Gastronomi ve Füzyon Mutfak (Molecular Gastronomy and Fusion Cuisine) |
H |
S |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
6 |
13 |
GMS729 |
Fonksiyonel Gıdalar ve Biyoaktif Bileşikler (Functional Foods and Bioactive Compounds) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
14 |
GMS731 |
Gıdalarda Aroma Bileşikleri (Flavor Compounds in Foods) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
1. SINIF /2.YARIYIL
ANA DAL ÖĞRETİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ
Bu dönemde alınması gereken tüm dersler |
Etkinlik Saati |
|
|||||||||
Sıra Numarası |
DERSİN KODU |
DERSİN ADI (DERSİN İNGİLİZCE ADI) |
Dersin ön koşulu var mı? |
İntibak Dersi mi? |
Zorunlu/Seçmeli |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
TOPLAM SAAT |
Ulusal kredi |
AKTS Kredisi |
1 |
GMS702 |
Bitirme Projesi (Graduation Project) |
H |
H |
Z |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
30 |
2 |
GMS704 |
Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Yayın Etiği (Scientific Research Methods and Publication Ethics) |
H |
H |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
TOPLAM |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
30 |
1. SINIF /2.YARIYIL*
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI SEÇMELİ DERSLERİ |
||
SEÇMELİ DERS GRUP ADI:
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Tezsiz Yüksek Lisans Programı 2.YY Seçmeli Dersler |
Bu seçmeli ders grubu için bu yarıyıl tamamlanması gereken asgari değer |
KODU: |
GMSSEC2YY |
AKTS |
|
30 |
Bu seçmeli ders grubunda yer alan derslerin listesi |
Etkinlik Saati |
|
||||||||
Sıra Numarası |
DERSİN KODU |
DERSİN ADI (DERSİN İNGİLİZCE ADI) |
Dersin ön koşulu var mı? |
Zorunlu/Seçmeli |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
TOPLAM SAAT |
Ulusal kredi |
AKTS Kredisi |
1 |
GMS706 |
Akademik Yazım (Academic Writing) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
2 |
GMS708 |
Nicel Araştırmalarda Veri Toplama ve İstatistiksel Analiz (Data Collection and Statistical Analysis in Quantitative Research) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
3 |
GMS710 |
Nitel Araştırmalarda Veri Toplama ve Analiz (Data Collection and Analysis in Qualitative Research) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
4 |
GMS712 |
Gastronomi Turizmi Geliştirme Projeleri (Gastronomy Tourism Development Projects) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
5 |
GMS714 |
Gastronomi ve Dijitalleşme (Gastronomy and Digitalization) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
6 |
GMS716 |
Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim Sistemleri (Food Safety and Quality Management Systems) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
7 |
GMS718 |
Gıda Hazırlamada Yağlar (Oils and Fats in Food Preparation) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
8 |
GMS720 |
Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi (Gastronomy from an Interdisciplinary Perspective) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
9 |
GMS722 |
Gıda Pazarlaması (Food Marketing) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
10 |
GMS724 |
Gıda ve Şarap Seçimi (Food and Wine Selection) |
H |
S |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
6 |
11 |
GMS726 |
Osmaniye Mutfak Araştırmaları ve Uygulamaları (Osmaniye Culinary Research and Practice) |
H |
S |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
6 |
12 |
GMS728 |
Dünya Mutfağında Yeni Trendler (New Trends in World Cuisine) |
H |
S |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
6 |
13 |
GMS730 |
Alternatif Protein Kaynakları ve Bitki Bazlı Gıdalar (Alternative Protein Sources and Plant-Based Foods) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
14 |
GMS732 |
Gıdalarda Renk ve Renk Maddeleri (Color and Color Substances in Foods) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
MEZUNİYET İÇİN TAMAMLANMASI GEREKEN ULUSAL KREDİ ve AKTS KREDİ
|
ULUSAL KREDİ |
AKTS KREDİ |
Zorunlu Dersler için Tamamlanması Gereken |
3 |
36 |
Seçmeli Dersler için Tamamlanması Gereken |
27 |
54 |
TOPLAM TAMAMLANMASI GEREKEN |
30 |
90 |
Görüntülenme Sayısı: 633