A

 
 

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI TEZSİZ YÜKSEK LİSANS BÖLÜMÜ DERSLER-AKTS KREDİLERİ

(2025-2026 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI)

1. SINIF 1. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)

S/N

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1

GMS701

Bitirme Projesi (Graduation Project) 

Z

0

0

0

0

0

30

2

GMS703

Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Yayın Etiği (Scientific Research Methods and Publication Ethics)

Z

3

0

0

3

3

6

3

 

SEÇMELİ DERSLER 

S

 

 

 

 

 

24

TOPLAM

3

0

0

3

3

60

Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.



1. SINIF 1. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLER

S/N

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1

GMS705

Türk Mutfağı Araştırmaları (Turkish Cuisine Researches) 

S

3

0

0

3

3

6

2

GMS707

Mutfak Sosyolojisi (Culinary Sociology)

S

3

0

0

3

3

6

3

GMS709

Coğrafi İşaret Projeleri (Geographical Indication Projects)

S

3

0

0

3

3

6

4

GMS711

Gastronomi ve Popüler Kültür (Gastronomy and Popular Culture) 

S

3

0

0

3

3

6

5

GMS713

Gastronomide Güncel Konular (Current Issues in Gastronomy) 

S

3

0

0

3

3

6

6

GMS715

Gastronomi Araştırmacılığı ve Yazarlığı (Gastronomy Research and Authorship)

S

3

0

0

3

3

6

7

GMS717

Besin Üretiminde ve Saklamada Yeni Eğilimler (New Trends in Food Production and Storage) 

S

3

0

0

3

3

6

8

GMS719

Sürdürülebilir Gastronomi Turizmi (Sustainable Gastronomy Tourism) 

S

3

0

0

3

3

6

9

GMS721

Aromatik Bitkiler ve Baharatlar (Aromatic Herbs and Spices) 

S

3

0

0

3

3

6

10

GMS723

İçecek Endüstrisinde Güncel Konular (New Issues in Beverage Industry)

S

2

2

0

4

3

6

11

GMS725

Gastronomide Ürün Geliştirme ve Duyusal Analiz (Product Development and Sensory Analysis in Gastronomy)

S

2

2

0

4

3

6

12

GMS727

Moleküler Gastronomi ve Füzyon Mutfak (Molecular Gastronomy and Fusion Cuisine)

S

2

2

0

4

3

6

13

GMS729

Fonksiyonel Gıdalar ve Biyoaktif Bileşikler (Functional Foods and Bioactive Compounds)

S

3

0

0

3

3

6

14

GMS731

Gıdalarda Aroma Bileşikleri (Flavor Compounds in Foods)

S

3

0

0

3

3

6

Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.



1. SINIF 2. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)

S/N

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1

GMS702

Bitirme Projesi (Graduation Project) 

Z

0

0

0

0

0

30

2

GMS704

Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Yayın Etiği (Scientific Research Methods and Publication Ethics) 

Z

3

0

0

3

3

6

3

 

SEÇMELİ DERSLER

S

 

 

 

 

 

24

TOPLAM

3

0

0

3

3

60

 

1. SINIF 2. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ

S/N

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1

GMS706

Akademik Yazım (Academic Writing) 

S

3

0

0

3

3

6

2

GMS708

Nicel Araştırmalarda Veri Toplama ve İstatistiksel Analiz (Data Collection and Statistical Analysis in Quantitative Research) 

S

3

0

0

3

3

6

3

GMS710

Nitel Araştırmalarda Veri Toplama ve Analiz (Data Collection and Analysis in Qualitative Research)

S

3

0

0

3

3

6

4

GMS712

Gastronomi Turizmi Geliştirme Projeleri (Gastronomy Tourism Development Projects) 

S

3

0

0

3

3

6

5

GMS714

Gastronomi ve Dijitalleşme (Gastronomy and Digitalization) 

S

3

0

0

3

3

6

6

GMS716

Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim Sistemleri (Food Safety and Quality Management Systems) 

S

3

0

0

3

3

6

7

 GMS718

Gıda Hazırlamada Yağlar (Oils and Fats in Food 

S

3

0

0

3

3

6

8

GMS720

Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi (Gastronomy from an Interdisciplinary Perspective) 

S

3

0

0

3

3

6

9

GMS722

Gıda Pazarlaması (Food Marketing) 

S

3

0

0

3

3

6

10

GMS724

Gıda ve Şarap Seçimi (Food and Wine Selection)

S

2

2

0

4

3

6

11

GMS726

Osmaniye Mutfak Araştırmaları ve Uygulamaları (Osmaniye Culinary Research and Practice)

S

2

2

0

4

3

6

12

GMS728

Dünya Mutfağında Yeni Trendler (New Trends in World Cuisine)

S

2

2

0

4

3

6

13

GMS730

Alternatif Protein Kaynakları ve Bitki Bazlı Gıdalar (Alternative Protein Sources and Plant-Based Foods)

S

3

0

0

3

3

6

14

GMS732

Gıdalarda Renk ve Renk Maddeleri (Color and Color Substances in Foods)

S

3

0

0

3

3

6

Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.


ANA DAL MEZUNİYET İÇİN TAMAMLANMASI GEREKEN ULUSAL KREDİ ve AKTS KREDİ

 

ULUSAL KREDİ

AKTS KREDİ

Zorunlu Dersler için Tamamlanması Gereken

3

 36

Seçmeli Dersler için Tamamlanması Gereken

27    54

Toplam Tamamlanması Gereken

30 90

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Tezsiz Yüksek Lisans programı ders listesinin indirilebilir (yazdırılabilir) formu



Güncelleme 22.10.2025 09:10:12



Görüntülenme Sayısı: 1052