A

T.C.

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ANABİLİM DALI

 

1. SINIF /1.YARIYIL

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ

Bu dönemde alınması gereken tüm dersler

Etkinlik Saati

 

Sıra Numarası

DERSİN KODU

DERSİN ADI (DERSİN İNGİLİZCE ADI)

Dersin ön koşulu var mı?

İntibak Dersi mi?

Zorunlu/Seçmeli

Teorik

Uygulama

Laboratuvar

TOPLAM SAAT

Ulusal kredi

AKTS Kredisi

1

GMS701

Bitirme Projesi (Graduation Project)

H

H

Z

0

0

0

0

0

30

2

GMS703

Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Yayın Etiği (Scientific Research Methods and Publication Ethics)

H

H

Z

3

0

0

3

3

6

TOPLAM

3

0

0

3

3

6

 



 

1. SINIF /1.YARIYIL

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI SEÇMELİ DERSLERİ

SEÇMELİ DERS GRUP ADI:

 

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Tezsiz Yüksek Lisans Programı 1.YY Seçmeli Dersler

Bu seçmeli ders grubu için bu yarıyıl tamamlanması gereken asgari değer

KODU:

GMSSEC1YY

AKTS

 

24

 

Bu seçmeli ders grubunda yer alan derslerin listesi

Etkinlik Saati

 

Sıra Numarası

DERSİN KODU

DERSİN ADI (DERSİN İNGİLİZCE ADI)

Dersin ön koşulu var mı?

Zorunlu/Seçmeli

Teorik

Uygulama

Laboratuvar

TOPLAM SAAT

Ulusal kredi

AKTS Kredisi

1

GMS705

Türk Mutfağı Araştırmaları (Turkish Cuisine Researches)

H

S

3

0

0

3

3

6

2

GMS707

Mutfak Sosyolojisi (Culinary Sociology)

H

S

3

0

0

3

3

6

3

GMS709

Coğrafi İşaret Projeleri (Geographical Indication Projects)

H

S

3

0

0

3

3

6

4

GMS711

Gastronomi ve Popüler Kültür (Gastronomy and Popular Culture)

H

S

3

0

0

3

3

6

5

GMS713

Gastronomide Güncel Konular (Current Issues in Gastronomy)

H

S

3

0

0

3

3

6

6

GMS715

Gastronomi Araştırmacılığı ve Yazarlığı (Gastronomy Research and Authorship)

H

S

3

0

0

3

3

6

7

GMS717

Besin Üretiminde ve Saklamada Yeni Eğilimler (New Trends in Food Production and Storage)

H

S

3

0

0

3

3

6

8

GMS719

Sürdürülebilir Gastronomi Turizmi (Sustainable Gastronomy Tourism)

H

S

3

0

0

3

3

6

9

GMS721

Aromatik Bitkiler ve Baharatlar (Aromatic Herbs and Spices)

H

S

3

0

0

3

3

6

10

GMS723

İçecek Endüstrisinde Güncel Konular (New Issues in Beverage Industry)

H

S

2

2

0

4

3

6

11

GMS725

Gastronomide Ürün Geliştirme ve Duyusal Analiz (Product Development and Sensory Analysis in Gastronomy)

H

S

2

2

0

4

3

6

12

GMS727

Moleküler Gastronomi ve Füzyon Mutfak (Molecular Gastronomy and Fusion Cuisine)

H

S

2

2

0

4

3

6

13

GMS729

Fonksiyonel Gıdalar ve Biyoaktif Bileşikler (Functional Foods and Bioactive Compounds)

H

S

3

0

0

3

3

6

14

GMS731

Gıdalarda Aroma Bileşikleri (Flavor Compounds in Foods)

H

S

3

0

0

3

3

6

 

  







1. SINIF /2.YARIYIL

ANA DAL ÖĞRETİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ

Bu dönemde alınması gereken tüm dersler

Etkinlik Saati

 

Sıra Numarası

DERSİN KODU

DERSİN ADI (DERSİN İNGİLİZCE ADI)

Dersin ön koşulu var mı?

İntibak Dersi mi?

Zorunlu/Seçmeli

Teorik

Uygulama

Laboratuvar

TOPLAM SAAT

Ulusal kredi

AKTS Kredisi

1

GMS702

Bitirme Projesi (Graduation Project)

H

H

Z

0

0

0

0

0

30

2

GMS704

Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Yayın Etiği (Scientific Research Methods and Publication Ethics)

H

H

Z

3

0

0

3

3

6

TOPLAM

0

0

0

0

0

30

  



1. SINIF /2.YARIYIL*

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI SEÇMELİ DERSLERİ

SEÇMELİ DERS GRUP ADI:

 

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Tezsiz Yüksek Lisans Programı 2.YY Seçmeli Dersler

Bu seçmeli ders grubu için bu yarıyıl tamamlanması gereken asgari değer

KODU:

GMSSEC2YY

AKTS

 

30

 

Bu seçmeli ders grubunda yer alan derslerin listesi

Etkinlik Saati

 

Sıra Numarası

DERSİN KODU

DERSİN ADI (DERSİN İNGİLİZCE ADI)

Dersin ön koşulu var mı?

Zorunlu/Seçmeli

Teorik

Uygulama

Laboratuvar

TOPLAM SAAT

Ulusal kredi

AKTS Kredisi

1

GMS706

Akademik Yazım (Academic Writing)

H

S

3

0

0

3

3

6

2

GMS708

Nicel Araştırmalarda Veri Toplama ve İstatistiksel Analiz (Data Collection and Statistical Analysis in Quantitative Research)

H

S

3

0

0

3

3

6

3

GMS710

Nitel Araştırmalarda Veri Toplama ve Analiz (Data Collection and Analysis in Qualitative Research)

H

S

3

0

0

3

3

6

4

GMS712

Gastronomi Turizmi Geliştirme Projeleri (Gastronomy Tourism Development Projects)

H

S

3

0

0

3

3

6

5

GMS714

Gastronomi ve Dijitalleşme (Gastronomy and Digitalization)

H

S

3

0

0

3

3

6

6

GMS716

Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim Sistemleri (Food Safety and Quality Management Systems)

H

S

3

0

0

3

3

6

7

GMS718

Gıda Hazırlamada Yağlar (Oils and Fats in Food Preparation)

H

S

3

0

0

3

3

6

8

GMS720

Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi (Gastronomy from an Interdisciplinary Perspective)

H

S

3

0

0

3

3

6

9

GMS722

Gıda Pazarlaması (Food Marketing)

H

S

3

0

0

3

3

6

10

GMS724

Gıda ve Şarap Seçimi (Food and Wine Selection)

H

S

2

2

0

4

3

6

11

GMS726

Osmaniye Mutfak Araştırmaları ve Uygulamaları (Osmaniye Culinary Research and Practice)

H

S

2

2

0

4

3

6

12

GMS728

Dünya Mutfağında Yeni Trendler (New Trends in World Cuisine)

H

S

2

2

0

4

3

6

13

GMS730

Alternatif Protein Kaynakları ve Bitki Bazlı Gıdalar (Alternative Protein Sources and Plant-Based Foods)

H

S

3

0

0

3

3

6

14

GMS732

Gıdalarda Renk ve Renk Maddeleri (Color and Color Substances in Foods)

H

S

3

0

0

3

3

6

  







 

 

MEZUNİYET İÇİN TAMAMLANMASI GEREKEN ULUSAL KREDİ ve AKTS KREDİ

 

ULUSAL KREDİ

AKTS KREDİ

Zorunlu Dersler için Tamamlanması Gereken

3

36

Seçmeli Dersler için Tamamlanması Gereken

27

54

TOPLAM TAMAMLANMASI GEREKEN

30

90

 

Görüntülenme Sayısı: 633