|
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERSLER-AKTS KREDİLERİ (2025-2026 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI) |
|||||||||
|
1. SINIF 1. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) |
|||||||||
|
S/N |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
|
1 |
GMS801 |
Uzmanlık Alan Dersi (Specialized Field Course) |
Z |
4 |
0 |
0 |
4 |
0 |
6 |
|
2 |
GMS805 |
Seminer (Seminar) |
Z |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
6 |
|
3 |
GMS851 |
Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Yayın Etiği (Scientific Research Methods and Publication Ethics) |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
|
4 |
DAN801 |
Danışmanlık |
Z |
0 |
1 |
0 |
1 |
0 |
1 |
|
5 |
|
SEÇMELİ DERSLER |
Z |
|
|
|
|
|
18 |
|
TOPLAM |
7 |
1 |
0 |
8 |
3 |
37 |
|||
|
Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
|||||||||
|
1. SINIF 1. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLER |
|||||||||
|
S/N |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
|
1 |
GMS809 |
Türk Mutfağı Araştırmaları (Turkish Cuisine Researches) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
|
2 |
GMS811 |
Mutfak Sosyolojisi (Culinary Sociology) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
|
3 |
GMS813 |
Coğrafi İşaret Projeleri (Geographical Indication Projects) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
|
4 |
GMS815 |
Gastronomi ve Popüler Kültür (Gastronomy and Popular Culture) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
|
5 |
GMS817 |
Gastronomide Güncel Konular (Current Issues in Gastronomy) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
|
6 |
GMS819 |
Gastronomi Araştırmacılığı ve Yazarlığı (Gastronomy Research and Authorship) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
|
7 |
GMS821 |
Besin Üretiminde ve Saklamada Yeni Eğilimler (New Trends in Food Production and Storage) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
|
8 |
GMS823 |
Sürdürülebilir Gastronomi Turizmi (Sustainable Gastronomy Tourism) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
|
9 |
GMS825 |
Aromatik Bitkiler ve Baharatlar (Aromatic Herbs and Spices) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
|
10 |
GMS827 |
İçecek Endüstrisinde Güncel Konular (New Issues in Beverage Industry) |
S |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
6 |
|
11 |
GMS829 |
Gastronomide Ürün Geliştirme ve Duyusal Analiz (Product Development and Sensory Analysis in Gastronomy) |
S |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
6 |
|
12 |
GMS831 |
Moleküler Gastronomi ve Füzyon Mutfak (Molecular Gastronomy and Fusion Cuisine) |
S |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
6 |
|
13 |
GMS833 |
Fonksiyonel Gıdalar ve Biyoaktif Bileşikler (Functional Foods and Bioactive Compounds) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
|
14 |
GMS835 |
Gıdalarda Aroma Bileşikleri (Flavor Compounds in Foods) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
|
Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
|||||||||
|
1. SINIF 2. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) |
|||||||||
|
S/N |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
|
1 |
GMS802 |
Uzmanlık Alan Dersi (Specialized Field Course) |
Z |
4 |
0 |
0 |
4 |
0 |
6 |
|
2 |
GMS806 |
Seminer (Seminar) |
Z |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
6 |
|
3 |
GMS852 |
Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Yayın Etiği (Scientific Research Methods and Publication Ethics) |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
|
4 |
DAN802 |
Danışmanlık |
Z |
0 |
1 |
0 |
1 |
0 |
1 |
|
5 |
|
SEÇMELİ DERSLER |
S |
|
|
|
|
|
18 |
|
TOPLAM |
7 |
1 |
0 |
8 |
3 |
37 |
|||
|
1. SINIF 2. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ |
|||||||||
|
S/N |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
|
1 |
GMS810 |
Akademik Yazım (Academic Writing) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
|
2 |
GMS812 |
Nicel Araştırmalarda Veri Toplama ve İstatistiksel Analiz (Data Collection and Statistical Analysis in Quantitative Research) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
|
3 |
GMS814 |
Nitel Araştırmalarda Veri Toplama ve Analiz (Data Collection and Analysis in Qualitative Research) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
|
4 |
GMS816 |
Gastronomi Turizmi Geliştirme Projeleri (Gastronomy Tourism Development Projects) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
|
5 |
GMS818 |
Gastronomi ve Dijitalleşme (Gastronomy and Digitalization) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
|
6 |
GMS820 |
Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim Sistemleri (Food Safety and Quality Management Systems) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
|
7 |
GMS822 |
Gıda Hazırlamada Yağlar (Oils and Fats in Food |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
|
8 |
GMS824 |
Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi (Gastronomy from an Interdisciplinary Perspective) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
|
9 |
GMS826 |
Gıda Pazarlaması (Food Marketing) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
|
10 |
GMS828 |
Gıda ve Şarap Seçimi (Food and Wine Selection) |
S |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
6 |
|
11 |
GMS830 |
Osmaniye Mutfak Araştırmaları ve Uygulamaları (Osmaniye Culinary Research and Practice) |
S |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
6 |
|
12 |
GMS832 |
Dünya Mutfağında Yeni Trendler (New Trends in World Cuisine) |
S |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
6 |
|
13 |
GMS834 |
Alternatif Protein Kaynakları ve Bitki Bazlı Gıdalar (Alternative Protein Sources and Plant-Based Foods) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
|
14 |
GMS836 |
Gıdalarda Renk ve Renk Maddeleri (Color and Color Substances in Foods) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
| Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. | |||||||||
|
2. SINIF 3. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) ZORUNLU DERSLER |
|||||||||
|
S/N |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
|
1 |
GMS803 |
Uzmanlık Alan Dersi (Specialized Field Course) |
Z |
4 |
0 |
0 |
4 |
0 |
6 |
|
2 |
GMS807 |
Tez Çalışması (Thesis) |
Z |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
24 |
|
3 |
DAN801 |
Danışmanlık |
Z |
0 |
1 |
0 |
1 |
0 |
1 |
|
TOPLAM |
4 |
1 |
0 |
5 |
0 |
31 |
|||
|
Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
|||||||||
|
2. SINIF 4. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) ZORUNLU DERSLER |
|||||||||
|
S/N |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
|
1 |
GMS804 |
Uzmanlık Alan Dersi (Specialized Field Course) |
Z |
4 |
0 |
0 |
4 |
0 |
6 |
|
2 |
GMS808 |
Tez Çalışması (Thesis) |
Z |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
24 |
|
3 |
DAN802 |
Danışmanlık |
Z |
0 |
1 |
0 |
1 |
0 |
1 |
|
TOPLAM |
4 |
1 |
0 |
4 |
0 |
31 |
|||
|
Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
|||||||||
Güncelleme 22.10.2025 09:10:12
Görüntülenme Sayısı: 1029
