A
T.C.
OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ
LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ANABİLİM DALI
1. SINIF /1.YARIYIL
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ
Bu dönemde alınması gereken tüm dersler |
Etkinlik Saati |
|
|||||||||
Sıra Numarası |
DERSİN KODU |
DERSİN ADI (DERSİN İNGİLİZCE ADI) |
Dersin ön koşulu var mı? |
İntibak Dersi mi? |
Zorunlu/Seçmeli |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
TOPLAM SAAT |
Ulusal kredi |
AKTS Kredisi |
1 |
GMS801 |
Uzmanlık Alan Dersi (Specialized Field Course) |
H |
H |
Z |
4 |
0 |
0 |
4 |
0 |
6 |
2 |
GMS805 |
Seminer (Seminar) |
H |
H |
Z |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
6 |
3 |
GMS851 |
Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Yayın Etiği (Scientific Research Methods and Publication Ethics) |
H |
H |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
4 |
DAN801 |
Danışmanlık |
H |
H |
Z |
0 |
1 |
0 |
1 |
0 |
1 |
TOPLAM |
7 |
1 |
0 |
8 |
3 |
13 |
1. SINIF /1.YARIYIL
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI SEÇMELİ DERSLERİ |
||
SEÇMELİ DERS GRUP ADI:
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Tezli Yüksek Lisans Programı 1.YY Seçmeli Dersler |
Bu seçmeli ders grubu için bu yarıyıl tamamlanması gereken asgari değer |
KODU: |
GMSSEC1YY |
AKTS |
|
18 |
Bu seçmeli ders grubunda yer alan derslerin listesi |
Etkinlik Saati |
|
||||||||
Sıra Numarası |
DERSİN KODU |
DERSİN ADI (DERSİN İNGİLİZCE ADI) |
Dersin ön koşulu var mı? |
Zorunlu/Seçmeli |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
TOPLAM SAAT |
Ulusal kredi |
AKTS Kredisi |
1 |
GMS809 |
Türk Mutfağı Araştırmaları (Turkish Cuisine Researches) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
2 |
GMS811 |
Mutfak Sosyolojisi (Culinary Sociology) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
3 |
GMS813 |
Coğrafi İşaret Projeleri (Geographical Indication Projects) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
4 |
GMS815 |
Gastronomi ve Popüler Kültür (Gastronomy and Popular Culture) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
5 |
GMS817 |
Gastronomide Güncel Konular (Current Issues in Gastronomy) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
6 |
GMS819 |
Gastronomi Araştırmacılığı ve Yazarlığı (Gastronomy Research and Authorship) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
7 |
GMS821 |
Besin Üretiminde ve Saklamada Yeni Eğilimler (New Trends in Food Production and Storage) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
8 |
GMS823 |
Sürdürülebilir Gastronomi Turizmi (Sustainable Gastronomy Tourism) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
9 |
GMS825 |
Aromatik Bitkiler ve Baharatlar (Aromatic Herbs and Spices) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
10 |
GMS827 |
İçecek Endüstrisinde Güncel Konular (New Issues in Beverage Industry) |
H |
S |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
6 |
11 |
GMS829 |
Gastronomide Ürün Geliştirme ve Duyusal Analiz (Product Development and Sensory Analysis in Gastronomy) |
H |
S |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
6 |
12 |
GMS831 |
Moleküler Gastronomi ve Füzyon Mutfak (Molecular Gastronomy and Fusion Cuisine) |
H |
S |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
6 |
13 |
GMS833 |
Fonksiyonel Gıdalar ve Biyoaktif Bileşikler (Functional Foods and Bioactive Compounds) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
14 |
GMS835 |
Gıdalarda Aroma Bileşikleri (Flavor Compounds in Foods) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
1. SINIF /2.YARIYIL
ANA DAL ÖĞRETİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ
Bu dönemde alınması gereken tüm dersler |
Etkinlik Saati |
|
|||||||||
Sıra Numarası |
DERSİN KODU |
DERSİN ADI (DERSİN İNGİLİZCE ADI) |
Dersin ön koşulu var mı? |
İntibak Dersi mi? |
Zorunlu/Seçmeli |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
TOPLAM SAAT |
Ulusal kredi |
AKTS Kredisi |
1 |
GMS802 |
Uzmanlık Alan Dersi (Specialized Field Course) |
H |
H |
Z |
4 |
0 |
0 |
4 |
0 |
6 |
2 |
GMS806 |
Seminer (Seminar) |
H |
H |
Z |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
6 |
3 |
GMS852 |
Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Yayın Etiği (Scientific Research Methods and Publication Ethics) |
H |
H |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
4 |
DAN802 |
Danışmanlık |
H |
H |
Z |
0 |
1 |
0 |
1 |
0 |
1 |
TOPLAM |
4 |
1 |
0 |
5 |
0 |
13 |
1. SINIF /2.YARIYIL*
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI SEÇMELİ DERSLERİ |
||
SEÇMELİ DERS GRUP ADI:
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Tezli Yüksek Lisans Programı 2.YY Seçmeli Dersler |
Bu seçmeli ders grubu için bu yarıyıl tamamlanması gereken asgari değer |
KODU: |
GMSSEC2YY |
AKTS |
|
18 |
Bu seçmeli ders grubunda yer alan derslerin listesi |
Etkinlik Saati |
|
||||||||
Sıra Numarası |
DERSİN KODU |
DERSİN ADI (DERSİN İNGİLİZCE ADI) |
Dersin ön koşulu var mı? |
Zorunlu/Seçmeli |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
TOPLAM SAAT |
Ulusal kredi |
AKTS Kredisi |
1 |
GMS810 |
Akademik Yazım (Academic Writing) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
2 |
GMS812 |
Nicel Araştırmalarda Veri Toplama ve İstatistiksel Analiz (Data Collection and Statistical Analysis in Quantitative Research) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
3 |
GMS814 |
Nitel Araştırmalarda Veri Toplama ve Analiz (Data Collection and Analysis in Qualitative Research) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
4 |
GMS816 |
Gastronomi Turizmi Geliştirme Projeleri (Gastronomy Tourism Development Projects) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
5 |
GMS818 |
Gastronomi ve Dijitalleşme (Gastronomy and Digitalization) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
6 |
GMS820 |
Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim Sistemleri (Food Safety and Quality Management Systems) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
7 |
GMS822 |
Gıda Hazırlamada Yağlar (Oils and Fats in Food Preparation) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
8 |
GMS824 |
Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi (Gastronomy from an Interdisciplinary Perspective) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
9 |
GMS826 |
Gıda Pazarlaması (Food Marketing) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
10 |
GMS828 |
Gıda ve Şarap Seçimi (Food and Wine Selection) |
H |
S |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
6 |
11 |
GMS830 |
Osmaniye Mutfak Araştırmaları ve Uygulamaları (Osmaniye Culinary Research and Practice) |
H |
S |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
6 |
12 |
GMS832 |
Dünya Mutfağında Yeni Trendler (New Trends in World Cuisine) |
H |
S |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
6 |
13 |
GMS834 |
Alternatif Protein Kaynakları ve Bitki Bazlı Gıdalar (Alternative Protein Sources and Plant-Based Foods) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
14 |
GMS836 |
Gıdalarda Renk ve Renk Maddeleri (Color and Color Substances in Foods) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
2. SINIF /3.YARIYIL
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ
Bu dönemde alınması gereken tüm dersler |
Etkinlik Saati |
|
|||||||||
Sıra Numarası |
DERSİN KODU |
DERSİN ADI (DERSİN İNGİLİZCE ADI) |
Dersin ön koşulu var mı? |
İntibak Dersi mi? |
Zorunlu/Seçmeli |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
TOPLAM SAAT |
Ulusal kredi |
AKTS Kredisi |
1 |
GMS803 |
Uzmanlık Alan Dersi (Specialized Field Course) |
H |
H |
Z |
4 |
0 |
0 |
4 |
0 |
6 |
2 |
GMS807 |
Tez Çalışması (Thesis) |
H |
H |
Z |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
24 |
3 |
DAN801 |
Danışmanlık |
H |
H |
Z |
0 |
1 |
0 |
1 |
0 |
1 |
TOPLAM |
4 |
0 |
0 |
4 |
0 |
31 |
2. SINIF /4.YARIYIL
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ
Bu dönemde alınması gereken tüm dersler |
Etkinlik Saati |
|
|||||||||
Sıra Numarası |
DERSİN KODU |
DERSİN ADI (DERSİN İNGİLİZCE ADI) |
Dersin ön koşulu var mı? |
İntibak Dersi mi? |
Zorunlu/Seçmeli |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
TOPLAM SAAT |
Ulusal kredi |
AKTS Kredisi |
1 |
GMS804 |
Uzmanlık Alan Dersi (Specialized Field Course) |
H |
H |
Z |
4 |
0 |
0 |
4 |
0 |
6 |
2 |
GMS808 |
Tez Çalışması (Thesis) |
H |
H |
Z |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
24 |
3 |
DAN802 |
Danışmanlık |
H |
H |
Z |
0 |
1 |
0 |
1 |
0 |
1 |
TOPLAM |
4 |
1 |
0 |
5 |
0 |
31 |
MEZUNİYET İÇİN TAMAMLANMASI GEREKEN ULUSAL KREDİ ve AKTS KREDİ
|
ULUSAL KREDİ |
AKTS KREDİ |
Zorunlu Dersler için Tamamlanması Gereken |
3 |
84 (Danışmanlık Hariçtir) |
Seçmeli Dersler için Tamamlanması Gereken |
18 |
36 |
TOPLAM TAMAMLANMASI GEREKEN |
21 |
120 |
Görüntülenme Sayısı: 491