A
OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI
ANADAL ÖĞRETİM PROGRAMI FORMU
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI : 2023-2024
ENSTİTÜ ADI : Sosyal Bilimler Enstitüsü
PROGRAM ADI : Gastronomi ve Mutfak Sanatları Tezli Yüksek Lisans Programı
1. SINIF /1.YARIYIL*
ANADAL ÖĞRETİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ
|
Etkinlik Saati |
|
|||||||||
Sıra Numarası |
|
DERSİN ADI (DERSİN İNGİLİZCE ADI) |
Dersin ön koşulu var mı? ***** |
İntibak Dersi mi? **** |
Zorunlu/Seçmeli |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
TOPLAM SAAT ** |
Ulusal kredi |
AKTS Kredisi ** |
1 |
GMSYL501 |
Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Etik (Scientific Research Methods and Ethics) |
H |
H |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
2 |
GMSYLU501 |
Uzmanlık Alan Dersi (Specialization Field Course) |
H |
H |
Z |
4 |
0 |
0 |
4 |
4 |
6 |
3 |
|
GMSSEC1YY |
H |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
4 |
|
GMSSEC1YY |
H |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
5 |
|
GMSSEC1YY |
H |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
TOPLAM |
|
16 |
0 |
0 |
16 |
16 |
30 |
* Her bir sınıf/yarıyıl için bu formu tekrar düzenleyiniz
** Bu değer ile B (B1/B2) formundaki tamamlanması gereken asgari değerlerden alınacak saat ve AKTS kredileri toplamının haftalık ders saati olarak 30 ders saatini aşmaması, AKTS kredisi toplamı olarak ise 30 AKTS kredisini sağlaması gerekmektedir.
*** Zorunlu derslerin dışında eğer varsa ilgili yarıyıl için SEÇMELİ DERS GRUP adı/adlarını belirtiniz. Bu grupta alınması gereken ders/derslerin minimum toplam AKTS kredisini ilgili gözeye yazınız.
**** Daha önceki eğitim programında yer alan bir dersin eğitim programından kaldırılması durumunda söz konusu ders yerine düzenlemekte olduğunuz eğitim programında alınması gereken dersi ifade eder. Bu durumdaki dersleri form C’ye işleyiniz.
***** Ön koşullu dersleri ve ön koşul olan dersleri C formunda belirtiniz.
B
OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI
ANADAL ÖĞRETİM PROGRAMI FORMU
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI : 2023-2024
ENSTİTÜ ADI : Sosyal Bilimler Enstitüsü
PROGRAM ADI : Gastronomi ve Mutfak Sanatları Tezli Yüksek Lisans Programı
1. SINIF /1.YARIYIL*
ANADAL ÖĞRETİM PROGRAMI SEÇMELİ DERSLERİ
SEÇMELİ DERS GRUP ADI: |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Tezli Yüksek Lisans Programı 1. Yarıyıl Seçmeli Dersler |
Bu seçmeli ders grubu için bu yarıyıl tamamlanması gereken asgari değer |
KODU: |
GMSSEC1YY |
24 AKTS |
Bu seçmeli ders grubunda yer alan derslerin listesi
|
Etkinlik Saati |
|
||||||||
Sıra Numarası |
|
DERSİN ADI (DERSİN İNGİLİZCE ADI) |
Dersin ön koşulu var mı? *** |
Zorunlu/Seçmeli |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
TOPLAM SAAT |
Ulusal kredi |
AKTS Kredisi |
1 |
GMSYL503 |
Türk Mutfağı Araştırmaları (Turkish Cuisine Researches) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
2 |
GMSYL505 |
Mutfak Sosyolojisi (Culinary Sociology) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
3 |
GMSYL507 |
Coğrafi İşaret Projeleri (Geographical Indication Projects) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
4 |
GMSYL509 |
Gastronomi ve Popüler Kültür (Gastronomy and Popular Culture) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
5 |
GMSYL511 |
Gastronomide Güncel Konular (Current Issues in Gastronomy) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
6 |
GMSYL513 |
Gastronomi Araştırmacılığı ve Yazarlığı (Gastronomy Research and Authorship) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
7 |
GMSYL515 |
Besin Üretiminde ve Saklamada Yeni Eğilimler (New Trends in Food Production and Storage) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
8 |
GMSYL517 |
Sürdürülebilir Gastronomi Turizmi (Sustainable Gastronomy Tourism) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
9 |
GMSYL519 |
Aromatik Bitkiler ve Baharatlar (Aromatic Herbs and Spices) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
10 |
GMSYL521 |
İçecek Endüstrisinde Güncel Konular (New Issues in Beverage Industry) |
H |
S |
2 |
2 |
0 |
3 |
3 |
6 |
11 |
GMSYL523 |
Gastronomide Ürün Geliştirme ve Duyusal Analiz (Product Development and Sensory Analysis in Gastronomy) |
H |
S |
2 |
2 |
0 |
3 |
3 |
6 |
12 |
GMSYL525 |
Moleküler Gastronomi ve Füzyon Mutfak (Molecular Gastronomy and Fusion Cuisine) |
H |
S |
2 |
2 |
0 |
3 |
3 |
6 |
- *Her bir sınıf/yarıyıl için bu formu tekrar düzenleyiniz
** Bu alanın doldurulması zorunludur.
*** Ön koşullu dersleri ve ön koşul olan dersleri C formunda belirtiniz.
A
OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI
ANADAL ÖĞRETİM PROGRAMI FORMU
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI : 2023-2024
ENSTİTÜ ADI : Sosyal Bilimler Enstitüsü
PROGRAM ADI : Gastronomi ve Mutfak Sanatları Tezli Yüksek Lisans Programı
1. SINIF /2.YARIYIL
ANADAL ÖĞRETİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ
|
Etkinlik Saati |
|
|||||||||
Sıra Numarası |
|
DERSİN ADI (DERSİN İNGİLİZCE ADI) |
Dersin ön koşulu var mı? ***** |
İntibak Dersi mi? **** |
Zorunlu/Seçmeli |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
TOPLAM SAAT ** |
Ulusal kredi |
AKTS Kredisi ** |
1 |
GMSYL502 |
Seminer (Seminar) |
E |
H |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
2 |
GMSYLU502 |
Uzmanlık Alan Dersi (Specialization Field Course) |
H |
H |
Z |
4 |
0 |
0 |
4 |
4 |
6 |
3 |
|
GMSSEC2YY |
H |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
4 |
|
GMSSEC2YY |
H |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
5 |
|
GMSSEC2YY |
H |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
TOPLAM |
|
16 |
0 |
0 |
16 |
16 |
30 |
|

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI
ANADAL ÖĞRETİM PROGRAMI FORMU
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI : 2023-2024
ENSTİTÜ ADI : Sosyal Bilimler Enstitüsü
PROGRAM ADI : Gastronomi ve Mutfak Sanatları Tezli Yüksek Lisans Programı
1. SINIF /2.YARIYIL
ANADAL ÖĞRETİM PROGRAMI SEÇMELİ DERSLERİ
SEÇMELİ DERS GRUP ADI: |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Tezli Yüksek Lisans Programı 2. Yarıyıl Seçmeli Dersler |
Bu seçmeli ders grubu için bu yarıyıl tamamlanması gereken asgari değer |
KODU: |
GMSSEC2YY |
24 AKTS |
Bu seçmeli ders grubunda yer alan derslerin listesi
|
Etkinlik Saati |
|
||||||||
Sıra Numarası |
|
DERSİN ADI (DERSİN İNGİLİZCE ADI) |
Dersin ön koşulu var mı? *** |
Zorunlu/Seçmeli |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
TOPLAM SAAT |
Ulusal kredi |
AKTS Kredisi |
1 |
GMSYL504 |
Akademik Yazım (Academic Writing) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
2 |
GMSYL506 |
Nicel Araştırmalarda Veri Toplama ve İstatistiksel Analiz (Data Collection and Statistical Analysis in Quantitative Research) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
3 |
GMSYL508 |
Nitel Araştırmalarda Veri Toplama ve İstatistiksel Analiz (Data Collection and Statistical Analysis in Qualitative Research) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
4 |
GMSYL510 |
Gastronomi Turizmi Geliştirme Projeleri (Gastronomy Tourism Development Projects) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
5 |
GMSYL512 |
Gastronomi ve Dijitalleşme (Gastronomy and Digitalization) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
6 |
GMSYL514 |
Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim Sistemleri (Food Safety and Quality Management Systems) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
7 |
GMSYL516 |
Gıda Hazırlamada Yağlar (Oils and Fats in Food Preparation) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
8 |
GMSYL518 |
Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi (Gastronomy from an Interdisciplinary Perspective) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
9 |
GMSYL520 |
Gıda Pazarlaması (Food Marketing) |
H |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
10 |
GMSYL522 |
Gıda ve Şarap Seçimi (Food and Wine Selection) |
H |
S |
2 |
2 |
0 |
3 |
3 |
6 |
11 |
GMSYL524 |
Osmaniye Mutfak Araştırmaları ve Uygulamaları (Osmaniye Culinary Research and Practice) |
H |
S |
2 |
2 |
0 |
3 |
3 |
6 |
12 |
GMSYL526 |
Dünya Mutfağında Yeni Trendler (New Trends in World Cuisine) |
H |
S |
2 |
2 |
0 |
3 |
3 |
6 |
A
OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI
ANADAL ÖĞRETİM PROGRAMI FORMU
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI : 2023-2024
ENSTİTÜ ADI : Sosyal Bilimler Enstitüsü
PROGRAM ADI : Gastronomi ve Mutfak Sanatları Tezli Yüksek Lisans Programı
ANADAL ÖĞRETİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ
2. SINIF /3.YARIYIL
|
Etkinlik Saati |
|
||||||||||
Sıra Numarası |
|
DERSİN ADI (DERSİN İNGİLİZCE ADI) |
Dersin ön koşulu var mı? ***** |
İntibak Dersi mi? **** |
Zorunlu/Seçmeli |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
TOPLAM SAAT ** |
Ulusal kredi |
AKTS Kredisi ** |
|
1 |
GMSYLU503 |
Uzmanlık Alan Dersi (Specialization Field Course) |
H |
H |
Z |
4 |
0 |
0 |
4 |
4 |
6 |
|
2 |
GMSYL101 |
Tez (Thesis) |
E |
H |
Z |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
24 |
|
TOPLAM |
|
4 |
0 |
0 |
4 |
4 |
30 |
|
A
OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ
ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI
ANADAL ÖĞRETİM PROGRAMI FORMU
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI : 2023-2024
ENSTİTÜ ADI : Sosyal Bilimler Enstitüsü
PROGRAM ADI : Gastronomi ve Mutfak Sanatları Tezli Yüksek Lisans Programı
ANADAL ÖĞRETİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ
2. SINIF /4.YARIYIL
|
Etkinlik Saati |
|
||||||||||
Sıra Numarası |
|
DERSİN ADI (DERSİN İNGİLİZCE ADI) |
Dersin ön koşulu var mı? ***** |
İntibak Dersi mi? **** |
Zorunlu/Seçmeli |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
TOPLAM SAAT ** |
Ulusal kredi |
AKTS Kredisi ** |
|
1 |
GMSYLU504 |
Uzmanlık Alan Dersi (Specialization Field Course) |
H |
H |
Z |
4 |
0 |
0 |
4 |
4 |
6 |
|
2 |
GMSYL102 |
Tez (Thesis) |
E |
H |
Z |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
24 |
|
TOPLAM |
|
4 |
0 |
0 |
4 |
4 |
30 |
|
OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI
ANADAL ÖĞRETİM PROGRAMI FORMU
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI : 2023-2024
ENSTİTÜ ADI : Sosyal Bilimler Enstitüsü
PROGRAM ADI : Gastronomi ve Mutfak Sanatları Tezli Yüksek Lisans Programı
ANADAL ÖĞRETİM PROGRAMI ÖNKOŞUL ve EŞDEĞER DERSLERİ
SIRA NO |
ÖNKOŞULLU/EŞDEĞER DERSİN KODU |
ÖNKOŞUL OLAN DERSİN KODU |
EŞDEĞERİ OLAN DERSİN KODU |
1 |
GMSYL502 |
GMSYL501 |
|
2 |
GMSYL101 |
GMSYL502 |
|
3 |
GMSYL102 |
GMSYL101 |
|
ANADAL ÖĞRETİM PROGRAMI ZORUNLU STAJ LİSTESİ
SIRA NO |
DERS KODU |
ADI |
HANGİ YARIYIL SONUNDA YAPILACAK? |
STAJ SÜRESİ (STAJ GÜNÜ) |
ULUSAL KREDİ |
AKTS KREDİ |
AÇIKLAMA |
1 |
_ |
_ |
_ |
_ |
_ |
_ |
_ |
MEZUNİYET İÇİN TAMAMLANMASI GEREKEN TOPLAM STAJ SÜRESİ |
_ |
_ |
_ |
_ |
OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI
ANADAL ÖĞRETİM PROGRAMI FORMU
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI : 2023-2024
ENSTİTÜ ADI : Sosyal Bilimler Enstitüsü
PROGRAM ADI : Gastronomi ve Mutfak Sanatları Tezli Yüksek Lisans Programı
MEZUNİYET İÇİN TAMAMLANMASI GEREKEN ULUSAL KREDİ ve AKTS KREDİ
|
ULUSAL KREDİ |
AKTS KREDİ |
Zorunlu Dersler için Tamamlanması Gereken |
22 |
84 |
Seçmeli Dersler için Tamamlanması Gereken |
18 |
36 |
TOPLAM TAMAMLANMASI GEREKEN |
40 |
120 |
Görüntülenme Sayısı: 228