A
T.C.
OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ
ANA DAL ÖĞRETİM PROGRAMI DERSLERİ FORMU |
|
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI |
2024-2025 |
FAKÜLTE/ENSTİTÜ/YO/MYO ADI |
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü |
PROGRAM ADI |
Gıda Teknolojisi Tezsiz Yüksek Lisans Programı |
1. SINIF /1.YARIYIL*
ANA DAL ÖĞRETİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ
Bu Ana Dal Programında dönemde alınması gereken tüm dersler |
Etkinlik Saati |
|
|||||||||
Sıra Numarası |
DERSİN KODU****** |
DERSİN ADI (DERSİN İNGİLİZCE ADI) |
Dersin ön koşulu var mı? ***** |
İntibak Dersi mi? **** |
Zorunlu/Seçmeli |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
TOPLAM SAAT ** |
Ulusal kredi |
AKTS Kredisi ** |
1 |
GTB701 |
Bitirme Projesi |
- |
- |
Z |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
30 |
2 |
GTB703 |
Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği |
- |
- |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
TOPLAM |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
1. SINIF /1.YARIYIL*
ANA DAL ÖĞRETİM PROGRAMI SEÇMELİ DERSLERİ |
||
SEÇMELİ DERS GRUP ADI:
|
Gıda Teknolojisi Tezsiz Yüksek Lisans Programı 1.YY Seçmeli Dersler |
Bu seçmeli ders grubu için bu yarıyıl tamamlanması gereken asgari değer |
KODU: |
GTBSEC1YY |
AKTS** |
|
24 |
Bu seçmeli ders grubunda yer alan derslerin listesi |
Etkinlik Saati |
|
||||||||
Sıra Numarası |
DERSİN KODU**** |
DERSİN ADI (DERSİN İNGİLİZCE ADI) |
Dersin ön koşulu var mı? *** |
Zorunlu/Seçmeli |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
TOPLAM SAAT |
Ulusal kredi |
AKTS Kredisi |
1 |
GTB705 |
Geleneksel Ve Modern Muhafaza Yöntemleri |
- |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
2 |
GTB707 |
Ambalajlama Bilimi Ve Teknolojisi |
- |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
3 |
GTB709 |
Soğutma Çevrimi Ve Soğuk Depolama |
- |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
4 |
GTB711 |
Gıda Ve Personel Hijyeni |
- |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
5 |
GTB713 |
Probiyotikler |
- |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
6 |
GTB715 |
Tahıl Ve Tahıl Ürünleri Teknolojisi |
- |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
7 |
GTB717 |
Biyoçeşitlilik |
- |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
8 |
GTB719 |
İleri Biyoloji |
- |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
9 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1. SINIF /2.YARIYIL*
ANA DAL ÖĞRETİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ
Bu Ana Dal Programında dönemde alınması gereken tüm dersler |
Etkinlik Saati |
|
|||||||||
Sıra Numarası |
DERSİN KODU****** |
DERSİN ADI (DERSİN İNGİLİZCE ADI) |
Dersin ön koşulu var mı? ***** |
İntibak Dersi mi? **** |
Zorunlu/Seçmeli |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
TOPLAM SAAT ** |
Ulusal kredi |
AKTS Kredisi ** |
1 |
GTB702 |
Bitirme Projesi |
- |
- |
Z |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
30 |
2 |
GTB704 |
Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği |
- |
- |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
TOPLAM |
3 |
0 |
0 |
3 |
0 |
30 |
1. SINIF /2.YARIYIL*
ANA DAL ÖĞRETİM PROGRAMI SEÇMELİ DERSLERİ |
||
SEÇMELİ DERS GRUP ADI:
|
Gıda Teknolojisi Tezsiz Yüksek Lisans Programı 2.YY Seçmeli Dersler |
Bu seçmeli ders grubu için bu yarıyıl tamamlanması gereken asgari değer |
KODU: |
GTBSEC2YY |
AKTS** |
|
30 |
Bu seçmeli ders grubunda yer alan derslerin listesi |
Etkinlik Saati |
|
||||||||
Sıra Numarası |
DERSİN KODU**** |
DERSİN ADI (DERSİN İNGİLİZCE ADI) |
Dersin ön koşulu var mı? *** |
Zorunlu/Seçmeli |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
TOPLAM SAAT |
Ulusal kredi |
AKTS Kredisi |
1 |
GTB706 |
Meyve ve Sebze İşleme Sanayii |
- |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
2 |
GTB708 |
Kurutma Yöntemleri ve Sistemleri |
- |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
3 |
GTB710 |
Fonksiyonel Beslenme |
- |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
4 |
GTB712 |
Laboratuvar Güvenliği |
- |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
5 |
GTB714 |
Geleneksel ve Yöresel Gıdalar |
- |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
6 |
GTB716 |
Yumuşak Buğday Ürünleri Teknolojisi |
- |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
7 |
GTB718 |
Türkiye’nin Endemikleri |
- |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
8 |
GTB720 |
Çevre ve İnsan |
- |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
Görüntülenme Sayısı: 214