GIDA TEKNOLOJİSİ ANA BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERSLER-AKTS KREDİLERİ

(2025-2026 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI)

1. SINIF 1. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)

S/N

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1

GTB801

UZMANLIK ALAN DERSİ

Z

4

0

0

4

0

6

2

GTB805

SEMİNER

Z

0

0

0

0

0

6

3

GTB829

BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ

Z

3

0

0

3

3

6

4

DAN801

DANIŞMANLIK

Z

0

1

0

1

0

1

5

GTBSEC1YY

GIDA TEKNOLOJİSİ 1.YY SEÇMELİ DERSLER

S

 

 

 

 

 

6

6

GTBSEC1YY

GIDA TEKNOLOJİSİ 1.YY SEÇMELİ DERSLER

S

 

 

 

 

 

6

 

GTBSEC1YY

GIDA TEKNOLOJİSİ 1.YY SEÇMELİ DERSLER

S

 

 

 

 

 

6

TOPLAM

7

1

0

8

3

37

Notlar:

* İlk dönemi olan öğrenciler GTB805 Seminer dersini seçmeyecek, GTB801, GTB829, DAN801, kodlu dersler ile 3 GTB seçmeli ders seçeceklerdir.

** İkinci dönemi olan öğrenciler GTB829 Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği dersini seçmeyecek, GTB801, GTB805, DAN801kodlu dersler ile 3 adet seçmeli ders seçeceklerdir.

 

 

1. SINIF 1. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ

S/N

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1

GTB809

GIDA TOKSIKOLOJISI

S

3

2

0

5

4

6

2

GTB811

GIDALARDAKI PESTISIT KALINTILARI VE RISK DEĞERLENDIRMESI

S

3

2

0

5

4

6

3

GTB813

İLERI GIDA MIKROBIYOLOJISI

S

3

2

0

5

4

6

4

GTB815

MIKROORGANIZMA KONTROL YÖNTEMLERI

S

3

2

0

5

4

6

5

GTB817

BITKILERDE SEKONDER METABOLITLER VE BIYOSENTEZI

S

3

2

0

5

4

6

6

GTB819

GIDA BIYOTEKNOLOJISI

S

3

0

0

3

3

6

7

GTB821

FONKSIYONEL GIDALAR: PROBIYOTIK, PREBIYOTIK, SINBIYOTIK

S

3

2

0

5

4

6

8

GTB823

KURUTMA TEKNOLOJISI

S

3

2

0

5

4

6

9

GTB825

SOĞUK TEKNIĞI VE DEPOLAMA

S

3

2

0

5

4

6

10

GTB827

MEYVE-SEBZE İŞLEME SANAYIINDEKI GELIŞMELER

S

3

2

0

5

4

6

11

GTB831

GIDA BILEŞENLERININ FONKSIYONEL VE YAPISAL ÖZELLIKLERI

S

3

2

0

5

4

6

12

GTB833

FENOLIK BILEŞIKLER,  EKSTRAKSIYON VE ANALIZ YÖNTEMLERI

S

3

2

0

5

4

6

13

GTB835

MEYVE VE SEBZE İŞLEMEDE UYGULANAN YENI NESIL TEKNIKLER

S

3

2

0

5

4

6

14

GTB837

GIDA ALANINDA KULLANILAN MIKRO VE NANOENKAPSÜLASYON YÖNTEMLERI

S

3

2

0

5

4

6

Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.



1. SINIF 2. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)

S/N

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1

GTB802

UZMANLIK ALAN DERSİ

Z

4

0

0

4

0

6

2

GTB806

SEMİNER

Z

0

0

0

0

0

6

3

GTB828

BİLİMSEL ARAŞTIRMA ve YAYIN ETİĞİ

Z

3

0

0

3

3

6

4

GTBSEC2YY

GIDA TEKNOLOJİSİ 2.YY SEÇMELİ DERSLER

S

 

 

 

 

 

6

5

GTBSEC2YY

GIDA TEKNOLOJİSİ 2.YY SEÇMELİ DERSLER

S

 

 

 

 

 

6

6

GTBSEC2YY

GIDA TEKNOLOJİSİ 2.YY SEÇMELİ DERSLER

S

 

 

 

 

 

6

7

DAN802

DANIŞMANLIK

Z

0

1

0

1

0

1

TOPLAM

7

1

0

7

3

37

Notlar:

* İlk dönemi olan öğrenciler GTB806 Seminer dersini seçmeyecek, GTB802, GTB828, DAN802, kodlu dersler ile 3 GTB seçmeli ders seçeceklerdir.

** İkinci dönemi olan öğrenciler GTB828 Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği dersini seçmeyecek, GTB802, GTB806, DAN802 kodlu dersler ile 3 seçmeli ders seçeceklerdir.

 

 

1. SINIF 2. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ

S/N

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1

GTB810

MEYVE VE SEBZELERE HASAT SONRASI UYGULANAN İŞLEMLER

S

3

2

0

5

4

6

2

GTB812

İLERI MEYVE VE SEBZE İŞLEME TEKNOLOJISI

S

3

2

0

5

4

6

3

GTB814

GIDA GÜVENLIĞI VE RISK ANALIZI

S

3

2

0

5

4

6

4

GTB816

MIKROBIYAL BIYOFILMLER

S

3

2

0

5

4

6

5

GTB818

GIDALARDA PRIMER VE SEKONDER METABOLIT ANALIZLERI

S

3

2

0

5

4

6

6

GTB820

PREDIKTIF MIKROBIYOLOJI

S

3

2

0

5

4

6

7

GTB822

MODERN GIDA MUHAFAZA YÖNTEMLERI

S

3

2

0

5

4

6

8

GTB824

GIDA AMBALAJLAMADA YENI TEKNIKLER

S

3

2

0

5

4

6

9

GTB826

GIDA KONTAMINANTLARI:  MIKOTOKSINLER

S

3

2

0

5

4

6

10

GTB830

GIDALARDA UÇUCU BILEŞIKLER

S

3

2

0

5

4

6

11

GTB832

GIDALARDAN UÇUCU BILEŞIK EKSTRAKSIYONU VE KARAKTERIZASYONU

S

3

2

0

5

4

6

12

GTB834

ISIL OLMAYAN EKSTRAKSIYON TEKNIKLERI

S

3

2

0

5

4

6

13

GTB836

GIDA ALANINDA KULLANILAN MATEMATIKSEL MODELLEMELER

S

3

2

0

5

4

6

Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.



2. SINIF 3. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)

S/N

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1

GTB803

UZMANLIK ALAN DERSİ

Z

4

0

0

4

0

6

2

GTB807

TEZ ÇALIŞMASI

Z

0

0

0

0

0

24

3

DAN801

DANIŞMANLIK

Z

0

1

0

1

0

1

TOPLAM

4

1

0

5

0

31

Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.



2. SINIF 4. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)

S/N

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1

GTB804

UZMANLIK ALAN DERSİ

Z

4

0

0

4

0

6

2

GTB808

TEZ ÇALIŞMASI

Z

0

0

0

0

0

24

3

DAN802

DANIŞMANLIK

Z

0

1

0

1

0

1

TOPLAM

4

1

0

5

0

31

Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.


ANA DAL MEZUNİYET İÇİN TAMAMLANMASI GEREKEN ULUSAL KREDİ ve AKTS KREDİ

 

ULUSAL KREDİ

AKTS KREDİ

Zorunlu Dersler için Tamamlanması Gereken

3

88

Seçmeli Dersler için Tamamlanması Gereken

18

36

Toplam Tamamlanması Gereken

21

124


Gıda Teknolojisi Tezli Yüksek Lisans programı ders listesinin indirilebilir (yazdırılabilir) formu

 

Görüntülenme Sayısı: 339