GIDA TEKNOLOJİSİ ANA BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERSLER-AKTS KREDİLERİ (2025-2026 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI) |
|||||||||
1. SINIF 1. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) |
|||||||||
S/N |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1 |
GTB801 |
UZMANLIK ALAN DERSİ |
Z |
4 |
0 |
0 |
4 |
0 |
6 |
2 |
GTB805 |
SEMİNER |
Z |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
6 |
3 |
GTB829 |
BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
4 |
DAN801 |
DANIŞMANLIK |
Z |
0 |
1 |
0 |
1 |
0 |
1 |
5 |
GTBSEC1YY |
GIDA TEKNOLOJİSİ 1.YY SEÇMELİ DERSLER |
S |
|
|
|
|
|
6 |
6 |
GTBSEC1YY |
GIDA TEKNOLOJİSİ 1.YY SEÇMELİ DERSLER |
S |
|
|
|
|
6 |
|
|
GTBSEC1YY |
GIDA TEKNOLOJİSİ 1.YY SEÇMELİ DERSLER |
S |
|
|
|
|
|
6 |
TOPLAM |
7 |
1 |
0 |
8 |
3 |
37 |
|||
Notlar: |
|||||||||
* İlk dönemi olan öğrenciler GTB805 Seminer dersini seçmeyecek, GTB801, GTB829, DAN801, kodlu dersler ile 3 GTB seçmeli ders seçeceklerdir. |
|||||||||
** İkinci dönemi olan öğrenciler GTB829 Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği dersini seçmeyecek, GTB801, GTB805, DAN801kodlu dersler ile 3 adet seçmeli ders seçeceklerdir. |
|||||||||
|
1. SINIF 1. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ |
|||||||||
S/N |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1 |
GTB809 |
GIDA TOKSIKOLOJISI |
S |
3 |
2 |
0 |
5 |
4 |
6 |
2 |
GTB811 |
GIDALARDAKI PESTISIT KALINTILARI VE RISK DEĞERLENDIRMESI |
S |
3 |
2 |
0 |
5 |
4 |
6 |
3 |
GTB813 |
İLERI GIDA MIKROBIYOLOJISI |
S |
3 |
2 |
0 |
5 |
4 |
6 |
4 |
GTB815 |
MIKROORGANIZMA KONTROL YÖNTEMLERI |
S |
3 |
2 |
0 |
5 |
4 |
6 |
5 |
GTB817 |
BITKILERDE SEKONDER METABOLITLER VE BIYOSENTEZI |
S |
3 |
2 |
0 |
5 |
4 |
6 |
6 |
GTB819 |
GIDA BIYOTEKNOLOJISI |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
7 |
GTB821 |
FONKSIYONEL GIDALAR: PROBIYOTIK, PREBIYOTIK, SINBIYOTIK |
S |
3 |
2 |
0 |
5 |
4 |
6 |
8 |
GTB823 |
KURUTMA TEKNOLOJISI |
S |
3 |
2 |
0 |
5 |
4 |
6 |
9 |
GTB825 |
SOĞUK TEKNIĞI VE DEPOLAMA |
S |
3 |
2 |
0 |
5 |
4 |
6 |
10 |
GTB827 |
MEYVE-SEBZE İŞLEME SANAYIINDEKI GELIŞMELER |
S |
3 |
2 |
0 |
5 |
4 |
6 |
11 |
GTB831 |
GIDA BILEŞENLERININ FONKSIYONEL VE YAPISAL ÖZELLIKLERI |
S |
3 |
2 |
0 |
5 |
4 |
6 |
12 |
GTB833 |
FENOLIK BILEŞIKLER, EKSTRAKSIYON VE ANALIZ YÖNTEMLERI |
S |
3 |
2 |
0 |
5 |
4 |
6 |
13 |
GTB835 |
MEYVE VE SEBZE İŞLEMEDE UYGULANAN YENI NESIL TEKNIKLER |
S |
3 |
2 |
0 |
5 |
4 |
6 |
14 |
GTB837 |
GIDA ALANINDA KULLANILAN MIKRO VE NANOENKAPSÜLASYON YÖNTEMLERI |
S |
3 |
2 |
0 |
5 |
4 |
6 |
Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
1. SINIF 2. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) |
|||||||||
S/N |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1 |
GTB802 |
UZMANLIK ALAN DERSİ |
Z |
4 |
0 |
0 |
4 |
0 |
6 |
2 |
GTB806 |
SEMİNER |
Z |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
6 |
3 |
GTB828 |
BİLİMSEL ARAŞTIRMA ve YAYIN ETİĞİ |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
4 |
GTBSEC2YY |
GIDA TEKNOLOJİSİ 2.YY SEÇMELİ DERSLER |
S |
|
|
|
|
|
6 |
5 |
GTBSEC2YY |
GIDA TEKNOLOJİSİ 2.YY SEÇMELİ DERSLER |
S |
|
|
|
|
|
6 |
6 |
GTBSEC2YY |
GIDA TEKNOLOJİSİ 2.YY SEÇMELİ DERSLER |
S |
|
|
|
|
|
6 |
7 |
DAN802 |
DANIŞMANLIK |
Z |
0 |
1 |
0 |
1 |
0 |
1 |
TOPLAM |
7 |
1 |
0 |
7 |
3 |
37 |
|||
Notlar: |
|||||||||
* İlk dönemi olan öğrenciler GTB806 Seminer dersini seçmeyecek, GTB802, GTB828, DAN802, kodlu dersler ile 3 GTB seçmeli ders seçeceklerdir. |
|||||||||
** İkinci dönemi olan öğrenciler GTB828 Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği dersini seçmeyecek, GTB802, GTB806, DAN802 kodlu dersler ile 3 seçmeli ders seçeceklerdir. |
|||||||||
|
1. SINIF 2. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ |
|||||||||
S/N |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1 |
GTB810 |
MEYVE VE SEBZELERE HASAT SONRASI UYGULANAN İŞLEMLER |
S |
3 |
2 |
0 |
5 |
4 |
6 |
2 |
GTB812 |
İLERI MEYVE VE SEBZE İŞLEME TEKNOLOJISI |
S |
3 |
2 |
0 |
5 |
4 |
6 |
3 |
GTB814 |
GIDA GÜVENLIĞI VE RISK ANALIZI |
S |
3 |
2 |
0 |
5 |
4 |
6 |
4 |
GTB816 |
MIKROBIYAL BIYOFILMLER |
S |
3 |
2 |
0 |
5 |
4 |
6 |
5 |
GTB818 |
GIDALARDA PRIMER VE SEKONDER METABOLIT ANALIZLERI |
S |
3 |
2 |
0 |
5 |
4 |
6 |
6 |
GTB820 |
PREDIKTIF MIKROBIYOLOJI |
S |
3 |
2 |
0 |
5 |
4 |
6 |
7 |
GTB822 |
MODERN GIDA MUHAFAZA YÖNTEMLERI |
S |
3 |
2 |
0 |
5 |
4 |
6 |
8 |
GTB824 |
GIDA AMBALAJLAMADA YENI TEKNIKLER |
S |
3 |
2 |
0 |
5 |
4 |
6 |
9 |
GTB826 |
GIDA KONTAMINANTLARI: MIKOTOKSINLER |
S |
3 |
2 |
0 |
5 |
4 |
6 |
10 |
GTB830 |
GIDALARDA UÇUCU BILEŞIKLER |
S |
3 |
2 |
0 |
5 |
4 |
6 |
11 |
GTB832 |
GIDALARDAN UÇUCU BILEŞIK EKSTRAKSIYONU VE KARAKTERIZASYONU |
S |
3 |
2 |
0 |
5 |
4 |
6 |
12 |
GTB834 |
ISIL OLMAYAN EKSTRAKSIYON TEKNIKLERI |
S |
3 |
2 |
0 |
5 |
4 |
6 |
13 |
GTB836 |
GIDA ALANINDA KULLANILAN MATEMATIKSEL MODELLEMELER |
S |
3 |
2 |
0 |
5 |
4 |
6 |
Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
2. SINIF 3. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) |
|||||||||
S/N |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1 |
GTB803 |
UZMANLIK ALAN DERSİ |
Z |
4 |
0 |
0 |
4 |
0 |
6 |
2 |
GTB807 |
TEZ ÇALIŞMASI |
Z |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
24 |
3 |
DAN801 |
DANIŞMANLIK |
Z |
0 |
1 |
0 |
1 |
0 |
1 |
TOPLAM |
4 |
1 |
0 |
5 |
0 |
31 |
|||
Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
2. SINIF 4. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) |
|||||||||
S/N |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1 |
GTB804 |
UZMANLIK ALAN DERSİ |
Z |
4 |
0 |
0 |
4 |
0 |
6 |
2 |
GTB808 |
TEZ ÇALIŞMASI |
Z |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
24 |
3 |
DAN802 |
DANIŞMANLIK |
Z |
0 |
1 |
0 |
1 |
0 |
1 |
TOPLAM |
4 |
1 |
0 |
5 |
0 |
31 |
|||
Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
ANA DAL MEZUNİYET İÇİN TAMAMLANMASI GEREKEN ULUSAL KREDİ ve AKTS KREDİ |
||
|
ULUSAL KREDİ |
AKTS KREDİ |
Zorunlu Dersler için Tamamlanması Gereken |
3 |
88 |
Seçmeli Dersler için Tamamlanması Gereken |
18 |
36 |
Toplam Tamamlanması Gereken |
21 |
124 |
Gıda Teknolojisi Tezli Yüksek Lisans programı ders listesinin indirilebilir (yazdırılabilir) formu |
Görüntülenme Sayısı: 339