GIDA TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ DERSLER-AKTS KREDİLERİ (2025-2026 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI) |
|||||||||
1. SINIF 1. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) |
|||||||||
S/N |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1 |
TDL101 |
TÜRK DILI I |
Z |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
2 |
2 |
ATA101 |
ATATÜRK İLKELERI VE İNKILAP TARIHI I |
Z |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
2 |
3 |
YDİ101 |
YABANCI DİL: İNGİLİZCE I |
Z |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
2 |
4 |
GTB101 |
MATEMATIK 1 |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
5 |
TBT101 |
TEMEL BILGI TEKNOLOJILERI 1 |
Z |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
5 |
6 |
GTB103 |
GENEL KIMYA |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
3 |
7 |
GTB105 |
GIDA İŞLEME İLKELERI |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
5 |
8 |
GTB107 |
BESLENME İLKELERI |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
9 |
DOY101 |
DIJITAL OKURYAZARLIK |
Z |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
TOPLAM |
TOPLAM |
22 |
2 |
24 |
23 |
30 |
|||
Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
1. SINIF 2. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) |
|||||||||
S/N |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1 |
TDL102 |
TÜRK DILI II |
Z |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
2 |
2 |
ATA102 |
ATATÜRK İLKELERI VE İNKILAP TARIHI II |
Z |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
2 |
3 |
YDİ102 |
YABANCI DİL: İNGILIZCE II |
Z |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
2 |
4 |
TBT102 |
TEMEL BILGI TEKNOLOJILERI II |
Z |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
5 |
5 |
GTB102 |
MATEMATIK 2 |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
6 |
GTB104 |
GIDA KIMYASI |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
5 |
7 |
GTB106 |
BIYOTEKNOLOJI |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
5 |
8 |
GTB108 |
GIDA TEKNOLOJISINE GIRIŞ |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
5 |
TOPLAM |
20 |
2 |
0 |
22 |
21 |
30 |
2. SINIF 3. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) |
|||||||||
S/N |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1 |
GTB201 |
ORGANIK KIMYA |
Z |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
2 |
GTB203 |
LABORATUVAR TEKNIKLERI 1 |
Z |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
5 |
3 |
GTB205 |
MESLEKI İNGILIZCE 1 |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
4 |
GBT207 |
GIDA BIYOLOJISI |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
5 |
GTB209 |
GENEL MIKROBIYOLOJI 1 |
S |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
5 |
6 |
|
SEÇMELİ DERSLER |
S |
|
|
|
|
|
9 |
TOPLAM |
12 |
4 |
0 |
16 |
14 |
30 |
|||
|
2. SINIF 3. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ |
|
|||||||||||||||||
S/N |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
|
||||||||
1 |
GTB215 |
GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI |
S |
1 |
2 |
0 |
3 |
2 |
4 |
|||||||||
2 |
GTB221 |
DUYUSAL ANALIZ |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
|||||||||
3 |
GTB213 |
GIDA GÜVENLIĞI VE KALITE YÖNETIMI |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
2 |
|||||||||
4 |
GTB223 |
GELENEKSEL GIDALAR |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
|||||||||
5 |
GTB217 |
GIDA PAZARLAMA TEKNIKLERI |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
|||||||||
|
GTB219 |
MESLEK ETIĞI |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
|||||||||
Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
|
|||||||||||||||||
2. SINIF 4. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) |
|||||||||||||||||
S/N |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
||||||||
1 |
GTB202 |
ANALITIK KIMYA |
Z |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
||||||||
2 |
GTB204 |
LABORATUVAR TEKNIKLERI 2 |
Z |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
5 |
||||||||
3 |
GTB206 |
MESLEKI İNGILIZCE 2 |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
||||||||
4 |
GTB224 |
GIDA BIYOKIMYASI |
Z |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
||||||||
5 |
GTB210 |
GENEL MIKROBIYOLOJI 2 |
Z |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
5 |
||||||||
6 |
GTB212 |
HAZIR YEMEK ÜRETIM TEKNOLOJISI |
Z |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
||||||||
|
|
SEÇMELİ DERSLER |
S |
|
|
|
|
|
7 |
||||||||
TOPLAM |
13 |
4 |
0 |
17 |
15 |
30 |
|||||||||||
|
|||||||||||||||||
2. SINIF 4. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ |
|||||||||
S/N |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1 |
GTB228 |
GIDA MUHAFAZA TEKNIKLERI |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
2 |
GTB216 |
İŞ GÜVENLIĞI VE İŞÇI SAĞLIĞI |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
2 |
3 |
GTB218 |
İLETIŞIM TEKNIKLERI |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
2 |
4 |
GTB220 |
KALITE YÖNETIM SISTEMLERI |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
3 |
5 |
GTB226 |
TIBBI VE FONKSIYONEL GIDALAR |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
2 |
Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
3. SINIF 5. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) |
||||||||||||||||
S/N |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
|||||||
1 |
GTB301 |
TAHIL İŞLEME TEKNOLOJISI |
Z |
3 |
2 |
0 |
5 |
4 |
5 |
|||||||
2 |
GTB303 |
MEYVE VE SEBZE İŞLEME TEKNIKLERI |
Z |
3 |
2 |
0 |
5 |
4 |
5 |
|||||||
3 |
GTB305 |
EKONOMI |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
|||||||
4 |
GTB307 |
GIDA ANALIZLERI 1 |
Z |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
5 |
|||||||
5 |
GTB309 |
GIDA MIKROBIYOLOJISI 1 |
Z |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
5 |
|||||||
6 |
|
SEÇMELİ DERSLER |
S |
|
|
|
|
|
6 |
|||||||
TOPLAM |
13 |
8 |
0 |
21 |
17 |
30 |
||||||||||
|
||||||||||||||||
3. SINIF 5. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ |
|||||||||||||||||
S/N |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
||||||||
1 |
GTB311 |
ENZIM TEKNOLOJISI |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
||||||||
2 |
GTB313 |
GIDA İŞLETMELERINDE KURULUM VE ORGANIZASYON |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
||||||||
3 |
GTB315 |
GIDALARDA KULLANILAN DOĞAL VE YAPAY RENK MADDELERI |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
||||||||
4 |
GTB319 |
GIDA TEKNOLOJISI VE ÇEVRE İLIŞKISI |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
||||||||
Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
|||||||||||||||||
3. SINIF 6. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) |
|||||||||||||||||
S/N |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
||||||||
1 |
GTB302 |
ÖZEL GIDALAR |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
5 |
||||||||
2 |
GTB306 |
GIDA KATKI MADDELERI VE TOKSIKOLOJI |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
5 |
||||||||
3 |
GTB308 |
GIDA MIKROBIYOLOJISI 2 |
Z |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
5 |
||||||||
4 |
GTB310 |
BILIMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERI |
Z |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
4 |
||||||||
5 |
GTB312 | YAZ STAJI | Z | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 4 | ||||||||
6 |
|
SEÇMELİ DERSLER |
S |
|
|
|
|
|
7 |
||||||||
TOPLAM |
10 |
2 |
0 |
12 |
11 |
30 |
|||||||||||
|
|||||||||||||||||
3. SINIF 6. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ |
|||||||||||||||||
S/N |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
||||||||
1 |
GTB320 |
ORGANIK GIDA VE TARIM |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
||||||||
2 |
GTB314 |
İŞLETME HIJYENI VE SANITASYON |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
||||||||
3 |
GTB316 |
ENDÜSTRIYEL MIKROBIYOLOJI |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
||||||||
4 |
GTB318 |
ENDÜSTRIYEL GIDA ARTIK VE ATIKLARI |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
||||||||
Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
|||||||||||||||||
4. SINIF 7. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) |
|||||||||||||||||
S/N |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
||||||||
1 |
GTB401 |
GIDA ANALIZLERI 2 |
Z |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
5 |
||||||||
2 |
GTB403 |
ET VE ÜRÜNLERI İŞLEME TEKNOLOJISI |
Z |
3 |
2 |
0 |
5 |
4 |
5 |
||||||||
3 |
GTB405 |
SÜT VE ÜRÜNLERI İŞLEME TEKNOLOJISI |
Z |
3 |
2 |
0 |
5 |
4 |
5 |
||||||||
4 |
GTB407 |
GIDA AMBALAJLAMA İLKELERI |
Z |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
||||||||
5 |
GTB409 |
MEZUNIYET TEZI 1 |
Z |
0 |
2 |
0 |
2 |
1 |
5 |
||||||||
6 |
|
SEÇMELİ DERSLER |
S |
|
|
|
|
|
7 |
||||||||
TOPLAM |
10 |
8 |
0 |
18 |
14 |
30 |
|||||||||||
|
|||||||||||||||||
4. SINIF 7. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ |
|||||||||||||||||
S/N |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
||||||||
1 |
GTB411 |
SU ÜRÜNLERI İŞLEME TEKNOLOJISI |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
||||||||
2 |
GTB413 |
KANATLI ETLERI TEKNOLOJISI |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
||||||||
3 |
GTB417 |
ALKOLLÜ İÇECEKLER TEKNOLOJISI |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
||||||||
4 |
GTB419 |
DONDURULMUŞ ÜRÜNLER |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
||||||||
5 |
GTB421 |
GIRIŞIMCILIK |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
||||||||
Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
|||||||||||||||||
4. SINIF 8. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) |
||||||||||||||||||
S/N |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
|||||||||
1 |
GTB402 |
ENSTRÜMANTAL GIDA ANALIZLERI |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
5 |
|
||||||||
2 |
GTB404 |
YAĞ İŞLEME TEKNOLOJISI |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
5 |
|
||||||||
3 |
GTB406 |
FERMENTASYON TEKNOLOJISI |
Z |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
5 |
|
||||||||
4 |
GTB408 |
İSTATISTIK |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
3 |
|
||||||||
5 |
GTB410 |
MEZUNIYET TEZI 2 |
Z |
0 |
2 |
0 |
2 |
1 |
5 |
|
||||||||
6 |
|
SEÇMELİ DERSLER |
S |
|
|
|
|
|
7 |
|||||||||
TOPLAM |
11 |
4 |
0 |
15 |
13 |
30 |
||||||||||||
|
||||||||||||||||||
4. SINIF 8. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ |
|||||||||||||||||
S/N |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
||||||||
1 |
GTB412 |
ŞEKER VE ŞEKERLI ÜRÜNLER TEKNOLOJISI |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
||||||||
2 |
GTB426 |
FINANSAL OKURYAZARLIK |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
||||||||
3 |
GTB416 |
MEYVE SUYU VE GAZLI İÇECEK TEKNOLOJISI |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
4 |
||||||||
4 |
GTB422 |
SOĞUK TEKNIĞI |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
||||||||
5 |
GTB424 |
MALZEME BILGISI |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
||||||||
6 |
GTB420 |
İŞARET DILI |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
||||||||
Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
|||||||||||||||||
ANA DAL MEZUNİYET İÇİN TAMAMLANMASI GEREKEN ULUSAL KREDİ ve AKTS KREDİ |
||
|
ULUSAL KREDİ |
AKTS KREDİ |
Zorunlu Dersler için Tamamlanması Gereken |
128 |
197 |
Seçmeli Dersler için Tamamlanması Gereken |
30 |
43 |
Toplam Tamamlanması Gereken |
158 |
240 |
Gıda Teknolojisi Lisans programı ders listesinin indirilebilir (yazdırılabilir) formu |
Görüntülenme Sayısı: 579