GIDA TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ DERSLER-AKTS KREDİLERİ

(2025-2026 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI)

1. SINIF 1. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)

S/N

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1

 TDL101

TÜRK DILI I

 Z

2

0

0

2

2

2

2

 ATA101

ATATÜRK İLKELERI VE İNKILAP TARIHI I

Z

2

0

0

2

2

2

3

 YDİ101

YABANCI DİL: İNGİLİZCE I

Z

2

0

0

2

2

2

4

 GTB101

MATEMATIK 1 

Z

3

0

0

3

3

4

5

 TBT101

TEMEL BILGI TEKNOLOJILERI 1 

Z

2

2

0

4

3

5

6

 GTB103

GENEL KIMYA 

Z

3

0

0

3

3

3

7

GTB105

GIDA İŞLEME İLKELERI

Z

3

0

0

3

3

5

8

GTB107 

 BESLENME İLKELERI 

 0

4

9

DOY101

DIJITAL OKURYAZARLIK  

Z

2

0

0

2

2

3

TOPLAM

 TOPLAM

 22

 2

24

23

30

Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.



1. SINIF 2. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)

S/N

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1

 TDL102

TÜRK DILI II 

Z

2

0

0

2

2

2

2

ATA102

ATATÜRK İLKELERI VE İNKILAP TARIHI II

Z

2

0

0

2

2

2

3

YDİ102

YABANCI DİL: İNGILIZCE II

Z

2

0

0

2

2

2

4

 TBT102

TEMEL BILGI TEKNOLOJILERI II 

Z

2

2

0

4

3

5

5

 GTB102

MATEMATIK 2

Z

3

0

0

3

3

4

6

GTB104

GIDA KIMYASI 

Z

3

0

0

3

3

5

7

GTB106

BIYOTEKNOLOJI

Z

3

0

0

3

3

5

8

GTB108

GIDA TEKNOLOJISINE GIRIŞ 

Z

3

0

0

3

3

5

TOPLAM

 20

 2

 0

22

21

 30



2. SINIF 3. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)

S/N

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1

 GTB201

ORGANIK KIMYA 

Z

2

0

0

2

2

3

2

 GTB203

LABORATUVAR TEKNIKLERI 

Z

2

2

0

4

3

5

3

 GTB205

MESLEKI İNGILIZCE 

Z

3

0

0

3

3

4

4

GBT207

GIDA BIYOLOJISI 

Z

3

0

0

3

3

4

5

GTB209

GENEL MIKROBIYOLOJI 

S

2

2

0

4

3

5

6

 

SEÇMELİ DERSLER

S

 

 

 

 

 

9

TOPLAM

 12

4

0

16

14

30

 

 

2. SINIF 3. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ

 

S/N

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

 

1

GTB215

 GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI 

S

1

2

0

3

2

4

2

GTB221

DUYUSAL ANALIZ 

S

2

0

0

2

2

3

3

GTB213

GIDA GÜVENLIĞI VE KALITE YÖNETIMI 

S

2

0

0

2

2

2

4

GTB223

GELENEKSEL GIDALAR 

S

2

0

0

2

2

3

5

GTB217

GIDA PAZARLAMA TEKNIKLERI 

S

2

0

0

2

2

3

 

GTB219

 MESLEK ETIĞI 

S

2

0

0

2

2

3

Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.

 

                                     


2. SINIF 4. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)

S/N

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1

GTB202

ANALITIK KIMYA 

Z

2

0

0

2

2

3

2

 GTB204

LABORATUVAR TEKNIKLERI 

Z

2

2

0

4

3

5

3

GTB206

MESLEKI İNGILIZCE 

Z

3

0

0

3

3

4

4

GTB224

GIDA BIYOKIMYASI 

Z

2

0

0

2

2

3

5

GTB210

GENEL MIKROBIYOLOJI 

Z

2

2

0

4

3

5

6

GTB212

HAZIR YEMEK ÜRETIM TEKNOLOJISI 

Z

2

0

0

2

2

3

 

 

 SEÇMELİ DERSLER

 S

 

 

 

 

 

TOPLAM

 13

4

0

17

15

30

 

                                   

 

2. SINIF 4. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ

S/N

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1

GTB228

GIDA MUHAFAZA TEKNIKLERI 

S

2

0

0

2

2

3

2

GTB216

İŞ GÜVENLIĞI VE İŞÇI SAĞLIĞI 

S

2

0

0

2

2

2

3

GTB218

İLETIŞIM TEKNIKLERI 

S

2

0

0

2

2

2

4

GTB220

KALITE YÖNETIM SISTEMLERI 

S

3

0

0

3

3

3

5

GTB226

TIBBI VE FONKSIYONEL GIDALAR 

S

2

0

0

2

2

2

Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.



3. SINIF 5. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)

S/N

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1

 GTB301

TAHIL İŞLEME TEKNOLOJISI 

Z

3

2

0

5

4

5

2

 GTB303

MEYVE VE SEBZE İŞLEME TEKNIKLERI 

Z

3

2

0

5

4

5

3

GTB305

EKONOMI

Z

3

0

0

3

3

4

4

GTB307

GIDA ANALIZLERI 

Z

2

2

0

4

3

5

5

GTB309

GIDA MIKROBIYOLOJISI 

Z

2

2

0

4

3

5

6

 

SEÇMELİ DERSLER

S

 

 

 

 

 

6

TOPLAM

 13

8

0

21

17

30

 

                                 

 

3. SINIF 5. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ

S/N

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1

GTB311

ENZIM TEKNOLOJISI 

S

2

0

0

2

2

3

2

GTB313

GIDA İŞLETMELERINDE KURULUM VE ORGANIZASYON 

S

2

0

0

2

2

3

3

GTB315

GIDALARDA KULLANILAN DOĞAL VE YAPAY RENK MADDELERI 

S

2

0

0

2

2

3

4

GTB319

GIDA TEKNOLOJISI VE ÇEVRE İLIŞKISI 

S

2

0

0

2

2

3

Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.

                                   


3. SINIF 6. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)

S/N

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1

GTB302

ÖZEL GIDALAR 

Z

3

0

0

3

3

5

2

GTB306

GIDA KATKI MADDELERI VE TOKSIKOLOJI 

Z

3

0

0

3

3

5

3

GTB308

GIDA MIKROBIYOLOJISI 

Z

2

2

0

4

3

5

4

 GTB310

BILIMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERI 

Z

2

0

0

2

2

4

5

GTB312 YAZ STAJI Z 0 0 0 0 0 4

6

 

SEÇMELİ DERSLER

S

 

 

 

 

 

7

TOPLAM

 10

2

0

12

11

30

 

                                   

 

3. SINIF 6. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ

S/N

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1

GTB320

ORGANIK GIDA VE TARIM 

S

2

0

0

2

2

3

2

GTB314

İŞLETME HIJYENI VE SANITASYON 

S

3

0

0

3

3

4

3

GTB316

ENDÜSTRIYEL MIKROBIYOLOJI 

S

3

0

0

3

3

4

4

GTB318

ENDÜSTRIYEL GIDA ARTIK VE ATIKLARI 

S

2

0

0

2

2

3

Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.

                                   


4. SINIF 7. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)

S/N

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1

GTB401

GIDA ANALIZLERI 

Z

2

2

0

4

3

5

2

 GTB403

ET VE ÜRÜNLERI İŞLEME TEKNOLOJISI 

Z

3

2

0

5

4

5

3

GTB405

SÜT VE ÜRÜNLERI İŞLEME TEKNOLOJISI 

Z

3

2

0

5

4

5

4

GTB407 

 GIDA AMBALAJLAMA İLKELERI 

 Z

 2

 0 

3

5

GTB409 

 MEZUNIYET TEZI 

 Z

 0

 0

 5 

6

 

SEÇMELİ DERSLER

 S

 

 

 

 

 

 7

TOPLAM

 10

8

0

18

14

30

 

                                   

 

4. SINIF 7. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ

S/N

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1

GTB411

SU ÜRÜNLERI İŞLEME TEKNOLOJISI 

S

3

0

0

3

3

4

2

GTB413

KANATLI ETLERI TEKNOLOJISI 

S

2

0

0

2

2

3

3

GTB417

ALKOLLÜ İÇECEKLER TEKNOLOJISI 

S

2

0

0

2

2

3

4

GTB419

DONDURULMUŞ ÜRÜNLER 

S

3

0

0

3

3

4

5

GTB421

GIRIŞIMCILIK 

S

2

0

0

2

2

3

Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.

                                   


4. SINIF 8. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)

S/N

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1

GTB402

ENSTRÜMANTAL GIDA ANALIZLERI 

Z

3

0

0

3

3

5

 

2

 GTB404

YAĞ İŞLEME TEKNOLOJISI 

Z

3

0

0

3

3

5

 

3

GTB406

FERMENTASYON TEKNOLOJISI 

Z

2

2

0

4

3

5

 

4

GTB408 

 İSTATISTIK

 3

 

5

GTB410 

 MEZUNIYET TEZI 

 2

 5

 

6

 

 SEÇMELİ DERSLER

S

 

 

 

 

 

 7

TOPLAM

 11

4

0

15

13

30

 

                                     

 

4. SINIF 8. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ

S/N

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1

GTB412

ŞEKER VE ŞEKERLI ÜRÜNLER TEKNOLOJISI 

S

2

0

0

2

2

3

2

GTB426

FINANSAL OKURYAZARLIK 

S

2

0

0

2

2

3

3

GTB416

MEYVE SUYU VE GAZLI İÇECEK TEKNOLOJISI 

S

2

0

0

2

2

4

4

GTB422

SOĞUK TEKNIĞI 

S

2

0

0

2

2

3

5

GTB424

MALZEME BILGISI 

S

3

0

0

3

3

4

6

GTB420

İŞARET DILI 

S

2

0

0

2

2

3

Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.

                                   


ANA DAL MEZUNİYET İÇİN TAMAMLANMASI GEREKEN ULUSAL KREDİ ve AKTS KREDİ

 

ULUSAL KREDİ

AKTS KREDİ

Zorunlu Dersler için Tamamlanması Gereken

128

197

Seçmeli Dersler için Tamamlanması Gereken

30

43

Toplam Tamamlanması Gereken

158

240

 

Gıda Teknolojisi Lisans programı ders listesinin indirilebilir (yazdırılabilir) formu 


 

 

 

Görüntülenme Sayısı: 579