GIDA TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ DERSLER-AKTS KREDİLERİ  

 1. SINIF I. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)
SIRA
NO
DERS KODU  DERS ADI Z/S T U L TS  K AKTS
1.  TDL101 Türk Dili I
 Z 2 0 0 2 2 2
2.  ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I
Z 2 0 0 2 2 2
3.  YDL101 İngilizce I
Z 2 1 0 3 2,5 5
4.  GTB101 Matematik 1 
Z 3 0 0 3 3 4
5.  TBT101 Temel Bilgi Teknolojileri 1 
Z 2 2 0 4 3 5
6.  GTB103 Genel Kimya 
Z 3 0 0 3 3 3
7. GTB105 Gıda İşleme İlkeleri Z 3 0 0 3 3 3
8. GTB107   Beslenme İlkeleri   0
9. DOY101 Dijital Okuryazarlık  
Z 2 0 0 2 2 3
 Toplam  22  2 0 25 23.5 30
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.



 1. SINIF II. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)
SIRA
NO
DERS KODU DERS ADI Z/S T U L  TS  K AKTS
1.  TDL102 Türk Dili II 
Z 2 0 0 2 2 2
"  ATA102 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II
Z 2 0 0 2 2 2
3. YDL102 İngilizce II
Z 2 1 0 3 2,5 5
4.  TBT102 Temel Bilgi Teknolojileri II 
Z 2 2 0 4 3 4
5.  GTB102 Matematik 2
Z 3 0 0 3 3 4
6. GTB104 Gıda Kimyası 
Z 3 0 0 3 3 5
7. GTB106 Biyoteknoloji
Z 3 0 0 3 3 4
8.  GTB108 Gıda Teknolojisine Giriş 
Z 3 0 0 3 3 4
 Toplam  20  3  0 23  21.5  30
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.



 2. SINIF III. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)
SIRA
NO
DERS KODU DERS ADI Z/S T U L  TS  K AKTS
1.  GTB201 Organik Kimya 
Z 2 0 0 2 2 3
2.  GTB203 Laboratuvar Teknikleri
Z 2 2 0 4 3 5
3.  GTB205 Mesleki İngilizce
Z 3 0 0 3 3 4
4. GBT207 Gıda Biyolojisi 
Z 3 0 0 3 3 4
5. GTB209 Genel Mikrobiyoloji
S 2 2 0 4 3 5
6.   SEÇMELİ DERSLER
S           9
 Toplam   12 4 0 16 14 30
 
 2. SINIF III. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ
 SIRA
NO
 DERS KODU  DERS ADI  Z/S T   U  L  TS  K   AKTS
1. GTB215  Gönüllülük Çalışmaları 
S 1 2 0 3 2 4
2. GTB221 Duyusal Analiz 
S 2 0 0 2 2 3
3. GTB213 Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetimi 
S 2 0 0 2 2 2
4. GTB223 Geleneksel Gıdalar 
S 2 0 0 2 2 3
5.  GTB217 Gıda Pazarlama Teknikleri 
S 2 0 0 2 2 3
 6. GTB219   Meslek Etiği   0  2  3
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.



 2. SINIF IV. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)
SIRA
NO
DERS KODU DERS ADI Z/S T U L  TS  K AKTS
1. GTB202 Analitik Kimya 
Z 2 0 0 2 2 3
2.  GTB204 Laboratuvar Teknikleri
Z 2 2 0 4 3 5
3. GTB206 Mesleki İngilizce
Z 3 0 0 3 3 4
4. GTB224
Gıda Biyokimyası 
Z 2 0 0 2 2 3
5. GTB210 Genel Mikrobiyoloji
Z 2 2 0 4 3 5
6. GTB212 Hazır Yemek Üretim Teknolojisi 
Z 2 0 0 2 2 3
7.     SEÇMELİ DERSLER  S          
 Toplam   13 4 0 17 15 30
 
 2. SINIF IV. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ
 SIRA
NO
 DERS KODU  DERS ADI  Z/S T   U  L  TS  K   AKTS
1. GTB228 Gıda Muhafaza Teknikleri 
S 2 0 0 2 2 3
2. GTB216 İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı 
S 2 0 0 2 2 2
3. GTB218 İletişim Teknikleri 
S 2 0 0 2 2 2
4. GTB220 Kalite Yönetim Sistemleri 
S 3 0 0 3 3 3
5. GTB226 Tıbbi ve Fonksiyonel Gıdalar 
S 2 0 0 2 2 2
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.



 3. SINIF V. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)
SIRA
NO
DERS KODU DERS ADI Z/S T U L  TS  K AKTS
1.  GTB301 Tahıl İşleme Teknolojisi 
Z 3 2 0 5 4 5
2.  GTB303 Meyve ve Sebze İşleme Teknikleri 
Z 3 2 0 5 4 5
3. GTB305 Ekonomi
Z 3 0 0 3 3 4
4. GTB307 Gıda Analizleri
Z 2 2 0 4 3 5
5. GTB309 Gıda Mikrobiyolojisi
Z 2 2 0 4 3 5
6.   SEÇMELİ DERSLER
S           6
 Toplam   13 8 0 21 17 30
 
 3. SINIF V. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ
 SIRA
NO
 DERS KODU  DERS ADI  Z/S T   U  L  TS  K   AKTS
1. GTB311 Enzim Teknolojisi 
S 2 0 0 2 2 3
2. GTB313 Gıda İşletmelerinde Kurulum ve Organizasyon 
S 2 0 0 2 2 3
3. GTB315 Gıdalarda Kullanılan Doğal ve Yapay Renk Maddeleri 
S 2 0 0 2 2 3
4. GTB319 Gıda Teknolojisi ve Çevre İlişkisi  S 2 0 0 2 2 3
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.



 3. SINIF VI. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)
SIRA
NO
DERS KODU DERS ADI Z/S T U L  TS  K AKTS
1. GTB302 Özel Gıdalar  Z 3 0 0 3 3 5
2. GTB304 Gıda Kalite Kontrol ve Mevzuat 
Z 3 0 0 3 3 4
3. GTB306 Gıda Katkı Maddeleri ve Toksikoloji  Z 3 0 0 3 3 5
4. GTB308 Gıda Mikrobiyolojisi Z 2 2 0 4 3 5
5.  GTB310 Bilimsel Araştırma Yöntemleri  Z 2 0 0 2 2 4
6.   SEÇMELİ DERSLER S           7
 Toplam   13 2 0 15 14 30
 
 3. SINIF VI. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ
 SIRA
NO
 DERS KODU  DERS ADI  Z/S T   U  L  TS  K   AKTS
1. GTB320 Organik Gıda ve Tarım  S 2 0 0 2 2 3
2. GTB314 İşletme Hijyeni ve Sanitasyon  S 3 0 0 3 3 4
3. GTB316 Endüstriyel Mikrobiyoloji  S 3 0 0 3 3 4
4. GTB318 Endüstriyel Gıda Artık ve Atıkları  S 2 0 0 2 2 3
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.



 4. SINIF VII. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)
SIRA
NO
DERS KODU DERS ADI Z/S T U L  TS  K AKTS
1. GTB401 Gıda Analizleri Z 2 2 0 4 3 5
2.  GTB403 Et ve Ürünleri İşleme Teknolojisi  Z 3 2 0 5 4 5
3. GTB405 Süt ve Ürünleri İşleme Teknolojisi  Z 3 2 0 5 4 5
4. GTB407   Gıda Ambalajlama İlkeleri   Z  2  0  3
 5.  GTB409   Mezuniyet Tezi  Z  0  0  5 
  6.     SEÇMELİ DERSLER  S            7
 Toplam   10 8 0 18 14 30
 
 4. SINIF VII. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ
 SIRA
NO
 DERS KODU  DERS ADI  Z/S T   U  L  TS  K   AKTS
1. GTB411 Su Ürünleri İşleme Teknolojisi  S 3 0 0 3 3 4
2. GTB413 Kanatlı Etleri Teknolojisi  S 2 0 0 2 2 3
3. GTB417 Alkollü İçecekler Teknolojisi  S 2 0 0 2 2 3
4. GTB419 Dondurulmuş Ürünler  S 3 0 0 3 3 4
5. GTB421 Girişimcilik  S 2 0 0 2 2 3
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.



 4. SINIF VIII. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)
SIRA
NO
DERS KODU DERS ADI Z/S T U L  TS  K AKTS
1. GTB402 Enstrümantal Gıda Analizleri  Z 3 0 0 3 3 5
2.  GTB404 Yağ İşleme Teknolojisi  Z 3 0 0 3 3 5
3. GTB406 Fermentasyon Teknolojisi  Z 2 2 0 4 3 5
4.  GTB408   İstatistik  3
5.  GTB410   Mezuniyet Tezi  2  5
6.     SEÇMELİ DERSLER S            7
 Toplam   11 4 0 15 13 30
 
 4. SINIF VIII. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ
 SIRA
NO
 DERS KODU  DERS ADI  Z/S T   U  L  TS  K   AKTS
1. GTB412 Şeker ve Şekerli Ürünler Teknolojisi  S 2 0 0 2 2 3
2. GTB426 Finansal Okuryazarlık  S 2 0 0 2 2 3
3. GTB416 Meyve Suyu ve Gazlı İçecek Teknolojisi  S 2 0 0 2 2 4
4. GTB422 Soğuk Tekniği  S 2 0 0 2 2 3
5. GTB424 Malzeme Bilgisi  S 3 0 0 3 3 4
6.  GTB420 İşaret Dili  S 2 0 0 2 2 3
7.                   
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.

TOPLAM KREDİ : 162 TOPLAM ACTS : 240



Gıda Teknolojisi bölümü lisans programı ders listelerinin  indirilebilir (yazdırılabilir) formu

 
SOCIAL WORK COURSE PLAN
UNDERGRADUATE PROGRAM 
 FIRST YEAR 1. SEMESTER
NO
COURSE CODE COURSE TITLE C/E T P C ECTS
1. GTB101 Calculus 1
C 3 0 3 4
2. TBT101 Basic Information Technologies 1 C 2 2 3 5
3.  GTB103 General Chemistry C 3 0 3 3
4.  GTB105 Food Processing Principles C 3 0 3 3
5.  GTB107  Nutrition Principles C  3
6. YDL101 English  I C 2 1 2.5 5
7. ATA101 Ataturk's Principles and Revolution History I) C 2 0 2 2
8.  TDL101 Turkish Language I C 2 0 2 2
9. DOY101 Digital Literacy C 2 0 2 3
 Total  22  3 23.5 30
Note: C: Compulsory Courses, E: Elective Courses, T: Theoretical Course Hour; P: Weekly Practice Course Hour, C: Course Credit, ECTS: European Credit Transfer System Credit of the Course.



FIRST YEAR 2. SEMESTER
NO
COURSE CODE COURSE TITLE C/E T P C ECTS
1.  GTB108  Introduction to Food Technology C 3 0 3 4
2.  GTB102 Calculus 2 C 3 0 3 4
3. GTB104 Food Chemistry C 3 0 3 5
4.  GTB106 Biotechnology C 3 0 3 4
5. YDL102 English 2 C 2 1 2.5 5
6. ATA102 Ataturk's Principles and Revolution History II C 2 0 2 2
7. TDL102 Turkish Language II C 2 0 2 2
8.  TBT102 Basic Information Technologies 2 C 2 2 3 3
 Total  20 3 21.5  30
Note: C: Compulsory Courses, E: Elective Courses, T: Theoretical Course Hour; P: Weekly Practice Course Hour, C: Course Credit, ECTS: European Credit Transfer System Credit of the Course.



 SECOND YEAR 3. SEMESTER
NO
COURSE CODE COURSE TITLE C/E T P C ECTS
1.  GTB201 Organic Chemistry C 2 0 2 3
2.  GTB203 Laboratory Techniques 1 C 2 2 3 5
3. GTB205 Professional English 1 C 3 0 3 4
4. GBT207 Food Biology C 3 0 3 4
5. GTB209 General Microbiology 1 E 2 2 3 5
6.   ELECTIVE COURSES E       9
 Total  12 4 14 30
 
 SECOND YEAR 3. SEMESTER ELECTIVE COURSES
NO COURSE CODE  COURSE TITLE C/E T   P C ECTS
1. GTB215 Volunteering Studies E 1 2 2 4
2. GTB221 Sensory Analysis E 2 0 2 3
3. GTB213  Food Safety and Quality Management E 2 0 2 2
4. GTB223  Traditional Foods E 2 0 2 3
5. GTB217  Food Marketing Techniques E 2 0 2 3
6.  GTB219   Professional Ethics  0
Note: C: Compulsory Courses, E: Elective Courses, T: Theoretical Course Hour; P: Weekly Practice Course Hour, C: Course Credit, ECTS: European Credit Transfer System Credit of the Course.



 SECOND YEAR 4. SEMESTER
NO
COURSE CODE COURSE TITLE C/E T P C ECTS
1. GTB202 Analytical chemistry C 2 0 2 3
2.  GTB204 Laboratory Techniques 2 C 2 2 3 5
3.  GTB206 Professional English 2 C 3 0 3 4
4. GTB224 Food Biochemistry C 2 0 2 3
5. GTB210 General Microbiology 2 C 2 2 3 5
6.  GTB212 Ready Meal Production Technology C 2 0 2 3
7.     ELECTİVE COURSES      
 Total  13 4 15 30
 
SECOND YEAR 4. SEMESTER ELECTIVE COURSES
NO COURSE CODE  COURSE TITLE C/E T   P C  ECTS
1. GTB228 Food Preservation Techniques E 2 0 2 3
2. GTB216 Occupational Safety and Occupational Health E 2 0 2 2
3. GTB218 Communication Techniques E 2 0 2 2
4. GTB220  Quality Management Systems E 3 0 3 3
5. GTB226 Medicinal and Functional Foods E 2 0 2 2
Note: C: Compulsory Courses, E: Elective Courses, T: Theoretical Course Hour; P: Weekly Practice Course Hour, C: Course Credit, ECTS: European Credit Transfer System Credit of the Course.



 THIRD YEAR 5. SEMESTER
NO
COURSE CODE COURSE TITLE C/E T P C ECTS
1.  GTB301 Cereal Processing Technology C 3 2 4 5
2. GTB303 Fruit and Vegetable Processing Techniques C 3 2 4 5
3.  GTB305 Economy C 3 0 3 4
4. GTB307 Food Analysis 1 C 2 2 3 5
5.  GTB309 Food Microbiology 1 C 2 2 3 5
6.   ELECTIVE COURSES E      
 Total  13 8 17 30
 
THIRD YEAR 5. SEMESTER ELECTIVE COURSES
NO COURSE CODE  COURSE TITLE C/E T   P C  ECTS
1. GTB311 Enzyme Technology E 2 0 2 3
2. GTB313 Establishment and Organization in Food Management E 2 0 2 3
3. GTB315 Natural and Artificial Colors Used in Foods E 2 0 2 3
4. GTB319 Food Technology and Environment Relationship E 2 0 2 3
Note: C: Compulsory Courses, E: Elective Courses, T: Theoretical Course Hour; P: Weekly Practice Course Hour, C: Course Credit, ECTS: European Credit Transfer System Credit of the Course.



THIRD YEAR 6. SEMESTER
NO
COURSE CODE COURSE TITLE C/E T P C ECTS
1.  GTB302 Special Foods C 3 0 3 5
2. GTB304 Food Quality Control and Legislation C 3 0 3 4
3. GTB306 Food Additives and Toxicology C 3 0 3 5
4. GTB308 Food Microbiology 2 C 2 2 3 5
5. GTB310 Scientific Research Methods C 2 0 2 4
6.   ELECTIVE COURSES E      
 Total  13 2 14 30
 
 THIRD YEAR 6. SEMESTER ELECTIVE COURSES
NO COURSE CODE  COURSE TITLE C/E P C ECTS
1. GTB320 Organic Food and Agriculture E 2 0 2 3
2. GTB314 Operational Hygiene and Sanitation E 3 0 3 4
3. GTB316 Industrial Microbiology E 3 0 3 4
4. GTB318 Industrial Food Residues and Waste E 2 0 2 3
Note: C: Compulsory Courses, E: Elective Courses, T: Theoretical Course Hour; P: Weekly Practice Course Hour, C: Course Credit, ECTS: European Credit Transfer System Credit of the Course.



FOURTH YEAR 7. SEMESTER
NO
COURSE CODE COURSE TITLE C/E T P C ECTS
1. GTB401 Food Analysis 2 C 2 2 3 5
2. GTB403 Meat and Products Processing Technology
C 3 2 4 5
3. GTB405 Milk and Products Processing Technology C 3 2 4 5
4.  GTB407   Food Packaging Principles  C  2  0
5. GTB409   Graduation Thesis 1  C  2
 6.    ELECTIVE COURSES  E        7
 Total  10 8 14 30
 
FOURTH YEAR 7. SEMESTER ELECTIVE COURSES
NO COURSE CODE  COURSE TITLE C/E P C ECTS
1. GTB411 Aquaculture Processing Technology E 3 0 3 4
2. GTB413 Poultry Meats Technology E 2 0 2 3
3. GTB417 Alcoholic Drinks Technology E 2 0 2 3
4. GTB419 Frozen products E 3 0 3 4
5. GTB421 Entrepreneurship E 2 0 2 3
Note: C: Compulsory Courses, E: Elective Courses, T: Theoretical Course Hour; P: Weekly Practice Course Hour, C: Course Credit, ECTS: European Credit Transfer System Credit of the Course.



FOURTH YEAR 8. SEMESTER
NO
COURSE CODE COURSE TITLE C/E T P C ECTS
1.  GTB402 Instrumental Food Analysis C 3 0 3 5
2.  GTB404 Oil Processing Technology C 3 0 3 5
3. GTB406 Fermentation Technology C 2 2 3 5
 4.  GTB408 Statistics
 C  3  0  3
5.  GTB410   Graduation Thesis 2  C  0  2  1  5
6.     ELECTIVE COURSES  E      
 Total 11 4 13 30
 
FOURTH YEAR 8. SEMESTER ELECTIVE COURSES
NO COURSE CODE  COURSE TITLE C/E P C ECTS
1. GTB412 Sugar and Sugary Products Technology E 2 0 2 3
2. GTB426 Financial Literacy E 2 0 2 3
3. GTB416 Fruit Juice and Carbonated Drink Technology E 2 0 2 4
4. GTB422 Cold Technique E 2 0 2 3
5. GTB424 Material information E 3 0 3 4
6.  GTB420 Sign language E 2 0 2 3
7.   SHB424 STREET SOCIAL SERVICE E 3 0 3 5
Note: C: Compulsory Courses, E: Elective Courses, T: Theoretical Course Hour; P: Weekly Practice Course Hour, C: Course Credit, ECTS: European Credit Transfer System Credit of the Course.

TOTAL CREDIT : 162 TOTAL ECTS : 240

Click here to access the Social Work Department courses and course contents...


Güncelleme 02.07.2022 19:18:32



 

Görüntülenme Sayısı: 407