GIDA TEKNOLOJİSİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERSLER-AKTS KREDİLERİ

(2024-2025 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI)

1. SINIF 1. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)

S/N

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1

GTB701

BİTİRME PROJESİ

Z

0

0

0

0

0

30

2

GTB703

BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ

Z

3

0

0

3

3

6

3

GTBSEC1YY

GIDA TEKNOLOJİSİ 1.YY SEÇMELİ DERSLER

S

3

0

0

3

3

6

4

GTBSEC1YY

GIDA TEKNOLOJİSİ 1.YY SEÇMELİ DERSLER

S

3

0

0

3

3

6

5

GTBSEC1YY

GIDA TEKNOLOJİSİ 1.YY SEÇMELİ DERSLER

S

3

0

0

3

3

6

6

GTBSEC1YY

GIDA TEKNOLOJİSİ 1.YY SEÇMELİ DERSLER

S

3

0

0

3

3

6

TOPLAM

15

0

0

15

15

30

Notlar:

* İlk dönemi olan öğrenciler GTB701 Bitirme Projesi dersini seçmeyecek, GTB703 kodlu ders ile 4 GTB seçmeli ders seçeceklerdir.

 

 

 

1. SINIF 1. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ

S/N

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1

GTB705

GELENEKSEL VE MODERN MUHAFAZA YÖNTEMLERI

S

3

0

0

3

3

6

2

GTB707

AMBALAJLAMA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ

S

3

0

0

3

3

6

3

GTB709

SOĞUTMA ÇEVRIMI VE SOĞUK DEPOLAMA

S

3

0

0

3

3

6

4

GTB711

GIDA VE PERSONEL HIJYENI

S

3

0

0

3

3

6

5

GTB713

PROBIYOTIKLER

S

3

0

0

3

3

6

6

GTB715

TAHIL VE TAHIL ÜRÜNLERI TEKNOLOJIS

S

3

0

0

3

3

6

7

GTB717

BIYOÇEŞITLILIK

S

3

0

0

3

3

6

8

GTB719

İLERİ BİYOLOJİ

S

3

0

0

3

3

6

Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.



1. SINIF 2. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)

S/N

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1

GTB702

BİTİRME PROJESİ

Z

0

0

0

0

0

30

2

GTB704

BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ

Z

3

0

0

3

3

6

3

GTBSEC2YY

GIDA TEKNOLOJİSİ 2.YY SEÇMELİ DERSLER

S

3

0

0

3

3

6

4

GTBSEC2YY

GIDA TEKNOLOJİSİ 2.YY SEÇMELİ DERSLER

S

3

0

0

3

3

6

5

GTBSEC2YY

GIDA TEKNOLOJİSİ 2.YY SEÇMELİ DERSLER

S

3

0

0

3

3

6

6

GTBSEC2YY

GIDA TEKNOLOJİSİ 2.YY SEÇMELİ DERSLER

S

3

0

0

3

3

6

7

GTBSEC2YY

GIDA TEKNOLOJİSİ 2.YY SEÇMELİ DERSLER

S

3

0

0

3

3

6

TOPLAM

15

0

0

15

15

60

Notlar:

* İkinci dönemi olan öğrenciler GTB704 Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği dersini seçmeyecek, GTB702 kodlu ders ile 5 GTB seçmeli ders seçeceklerdir.

 

 

 

1. SINIF 2. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ

S/N

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1

GTB706

MEYVE VE SEBZE İŞLEME SANAYII

S

3

0

0

3

3

6

2

GTB708

KURUTMA YÖNTEMLERI VE SISTEMLERI

S

3

0

0

3

3

6

3

GTB710

FONKSIYONEL BESLENME

S

3

0

0

3

3

6

4

GTB712

LABORATUVAR GÜVENLIĞI

S

3

0

0

3

3

6

5

GTB714

GELENEKSEL VE YÖRESEL GIDALAR

S

3

0

0

3

3

6

6

GTB716

YUMUŞAK BUĞDAY ÜRÜNLERI TEKNOLOJISI

S

3

0

0

3

3

6

7

GTB718

TÜRKIYE’NIN ENDEMIKLERİ

S

3

0

0

3

3

6

8

GTB720

ÇEVRE VE İNSAN

S

3

0

0

3

3

6

Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.


ANA DAL MEZUNİYET İÇİN TAMAMLANMASI GEREKEN ULUSAL KREDİ ve AKTS KREDİ

 

ULUSAL KREDİ

AKTS KREDİ

Zorunlu Dersler için Tamamlanması Gereken

3

36

Seçmeli Dersler için Tamamlanması Gereken

27

54

Toplam Tamamlanması Gereken

30

90


Gıda Teknolojisi Tezsiz Yüksek Lisans programı ders listesinin indirilebilir (yazdırılabilir) formu



 

Görüntülenme Sayısı: 306