GIDA TEKNOLOJİSİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERSLER-AKTS KREDİLERİ (2024-2025 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI) |
|||||||||
1. SINIF 1. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) |
|||||||||
S/N |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1 |
GTB701 |
BİTİRME PROJESİ |
Z |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
30 |
2 |
GTB703 |
BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
3 |
GTBSEC1YY |
GIDA TEKNOLOJİSİ 1.YY SEÇMELİ DERSLER |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
4 |
GTBSEC1YY |
GIDA TEKNOLOJİSİ 1.YY SEÇMELİ DERSLER |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
5 |
GTBSEC1YY |
GIDA TEKNOLOJİSİ 1.YY SEÇMELİ DERSLER |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
6 |
GTBSEC1YY |
GIDA TEKNOLOJİSİ 1.YY SEÇMELİ DERSLER |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
TOPLAM |
15 |
0 |
0 |
15 |
15 |
30 |
|||
Notlar: |
|||||||||
* İlk dönemi olan öğrenciler GTB701 Bitirme Projesi dersini seçmeyecek, GTB703 kodlu ders ile 4 GTB seçmeli ders seçeceklerdir. |
|||||||||
|
1. SINIF 1. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ |
|||||||||
S/N |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1 |
GTB705 |
GELENEKSEL VE MODERN MUHAFAZA YÖNTEMLERI |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
2 |
GTB707 |
AMBALAJLAMA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
3 |
GTB709 |
SOĞUTMA ÇEVRIMI VE SOĞUK DEPOLAMA |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
4 |
GTB711 |
GIDA VE PERSONEL HIJYENI |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
5 |
GTB713 |
PROBIYOTIKLER |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
6 |
GTB715 |
TAHIL VE TAHIL ÜRÜNLERI TEKNOLOJIS |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
7 |
GTB717 |
BIYOÇEŞITLILIK |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
8 |
GTB719 |
İLERİ BİYOLOJİ |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
1. SINIF 2. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) |
|||||||||
S/N |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1 |
GTB702 |
BİTİRME PROJESİ |
Z |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
30 |
2 |
GTB704 |
BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
3 |
GTBSEC2YY |
GIDA TEKNOLOJİSİ 2.YY SEÇMELİ DERSLER |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
4 |
GTBSEC2YY |
GIDA TEKNOLOJİSİ 2.YY SEÇMELİ DERSLER |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
5 |
GTBSEC2YY |
GIDA TEKNOLOJİSİ 2.YY SEÇMELİ DERSLER |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
6 |
GTBSEC2YY |
GIDA TEKNOLOJİSİ 2.YY SEÇMELİ DERSLER |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
7 |
GTBSEC2YY |
GIDA TEKNOLOJİSİ 2.YY SEÇMELİ DERSLER |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
TOPLAM |
15 |
0 |
0 |
15 |
15 |
60 |
|||
Notlar: |
|||||||||
* İkinci dönemi olan öğrenciler GTB704 Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği dersini seçmeyecek, GTB702 kodlu ders ile 5 GTB seçmeli ders seçeceklerdir. |
|||||||||
|
1. SINIF 2. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ |
|||||||||
S/N |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1 |
GTB706 |
MEYVE VE SEBZE İŞLEME SANAYII |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
2 |
GTB708 |
KURUTMA YÖNTEMLERI VE SISTEMLERI |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
3 |
GTB710 |
FONKSIYONEL BESLENME |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
4 |
GTB712 |
LABORATUVAR GÜVENLIĞI |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
5 |
GTB714 |
GELENEKSEL VE YÖRESEL GIDALAR |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
6 |
GTB716 |
YUMUŞAK BUĞDAY ÜRÜNLERI TEKNOLOJISI |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
7 |
GTB718 |
TÜRKIYE’NIN ENDEMIKLERİ |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
8 |
GTB720 |
ÇEVRE VE İNSAN |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
ANA DAL MEZUNİYET İÇİN TAMAMLANMASI GEREKEN ULUSAL KREDİ ve AKTS KREDİ |
||
|
ULUSAL KREDİ |
AKTS KREDİ |
Zorunlu Dersler için Tamamlanması Gereken |
3 |
36 |
Seçmeli Dersler için Tamamlanması Gereken |
27 |
54 |
Toplam Tamamlanması Gereken |
30 |
90 |
Gıda Teknolojisi Tezsiz Yüksek Lisans programı ders listesinin indirilebilir (yazdırılabilir) formu |
Görüntülenme Sayısı: 306