T.C.
OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ
ANA DAL ÖĞRETİM PROGRAMI DERSLERİ FORMU |
|
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI |
2024-2025 |
FAKÜLTE/ENSTİTÜ/YO/MYO ADI |
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü |
PROGRAM ADI |
Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı |
1.SINIF/1.YARIYIL*
ANA DAL ÖĞRETİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ
Bu Ana Dal Programında dönemde alınması gereken tüm dersler |
Etkinlik Saati |
|
|||||||||
Sıra Numarası |
DERSİN KODU****** |
DERSİN ADI (DERSİN İNGİLİZCE ADI) |
Dersin ön koşulu var mı? ***** |
İntibak Dersi mi? **** |
Zorunlu/Seçmeli |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
TOPLAM SAAT ** |
Ulusal kredi |
AKTS Kredisi ** |
1 |
GTB801 |
Uzmanlık Alan Dersi, Zorunlu |
- |
- |
Z |
4 |
0 |
0 |
4 |
0 |
6 |
2 |
GTB805 |
Seminer |
- |
- |
Z |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
6 |
3 |
GTB829 |
Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği |
- |
- |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
TOPLAM |
7 |
0 |
0 |
7 |
3 |
12 |
1. SINIF /1.YARIYIL*
ANA DAL ÖĞRETİM PROGRAMI SEÇMELİ DERSLERİ |
||
SEÇMELİ DERS GRUP ADI:
|
GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI 1.YY Seçmeli Dersler |
Bu seçmeli ders grubu için bu yarıyıl tamamlanması gereken asgari değer |
KODU: |
GTBSEC1YY |
AKTS** |
|
18 |
Bu seçmeli ders grubunda yer alan derslerin listesi |
Etkinlik Saati |
|
||||||||
Sıra Numarası |
DERSİN KODU**** |
DERSİN ADI (DERSİN İNGİLİZCE ADI) |
Dersin ön koşulu var mı? *** |
Zorunlu/Seçmeli |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
TOPLAM SAAT |
Ulusal kredi |
AKTS Kredisi |
1 |
GTB809 |
Gıda Toksikolojisi |
- |
S |
3 |
2 |
0 |
5 |
4 |
6 |
2 |
GTB811 |
Gıdalardaki Pestisit Kalıntıları ve Risk Değerlendirmesi |
- |
S |
3 |
2 |
0 |
5 |
4 |
6 |
3 |
GTB813 |
İleri Gıda Mikrobiyolojisi |
- |
S |
3 |
2 |
0 |
5 |
4 |
6 |
4 |
GTB815 |
Mikroorganizma Kontrol Yöntemleri |
- |
S |
3 |
2 |
0 |
5 |
4 |
6 |
5 |
GTB817 |
Bitkilerde Sekonder Metabolitler ve Biyosentezi |
- |
S |
3 |
2 |
0 |
5 |
4 |
6 |
6 |
GTB819 |
Gıda Biyoteknolojisi |
- |
S |
3 |
2 |
0 |
3 |
3 |
6 |
7 |
GTB821 |
Fonksiyonel Gıdalar: Probiyotik, Prebiyotik, Sinbiyotik |
- |
S |
3 |
2 |
0 |
5 |
4 |
6 |
8 |
GTB823 |
Kurutma Teknolojisi |
- |
S |
3 |
2 |
0 |
5 |
4 |
6 |
9 |
GTB825 |
Soğuk Tekniği ve Depolama |
- |
S |
3 |
2 |
0 |
5 |
4 |
6 |
10 |
GTB827 |
Meyve-Sebze İşleme Sanayiindeki Gelişmeler |
- |
S |
3 |
2 |
0 |
5 |
4 |
6 |
1. SINIF /2.YARIYIL*
ANA DAL ÖĞRETİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ
Bu Ana Dal Programında dönemde alınması gereken tüm dersler |
Etkinlik Saati |
|
|||||||||
Sıra Numarası |
DERSİN KODU****** |
DERSİN ADI (DERSİN İNGİLİZCE ADI) |
Dersin ön koşulu var mı? ***** |
İntibak Dersi mi? **** |
Zorunlu/Seçmeli |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
TOPLAM SAAT ** |
Ulusal kredi |
AKTS Kredisi ** |
1 |
GTB802 |
Uzmanlık Alan Dersi, Zorunlu |
- |
- |
Z |
4 |
0 |
0 |
4 |
0 |
6 |
2 |
GTB806 |
Seminer |
- |
- |
Z |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
6 |
3 |
GTB828 |
Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği |
- |
- |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
TOPLAM |
7 |
0 |
0 |
7 |
3 |
12 |
1. SINIF /2.YARIYIL*
ANA DAL ÖĞRETİM PROGRAMI SEÇMELİ DERSLERİ |
||
SEÇMELİ DERS GRUP ADI:
|
GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI 2.YY Seçmeli Dersler |
Bu seçmeli ders grubu için bu yarıyıl tamamlanması gereken asgari değer |
KODU: |
GTBSEC2YY |
AKTS** |
|
18 |
Bu seçmeli ders grubunda yer alan derslerin listesi |
Etkinlik Saati |
|
||||||||
Sıra Numarası |
DERSİN KODU**** |
DERSİN ADI (DERSİN İNGİLİZCE ADI) |
Dersin ön koşulu var mı? *** |
Zorunlu/Seçmeli |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
TOPLAM SAAT |
Ulusal kredi |
AKTS Kredisi |
1 |
GTB810 |
Meyve Ve Sebzelere Hasat Sonrası Uygulanan İşlemler |
- |
S |
3 |
2 |
0 |
5 |
4 |
6 |
2 |
GTB812 |
İleri Meyve Ve Sebze İşleme Teknolojisi |
- |
S |
3 |
2 |
0 |
5 |
4 |
6 |
3 |
GTB814 |
Gıda Güvenliği Ve Risk Analizi |
- |
S |
3 |
2 |
0 |
5 |
4 |
6 |
4 |
GTB816
|
Mikrobiyal Biyofilmler |
- |
S |
3 |
2 |
0 |
5 |
4 |
6 |
5 |
GTB818 |
Gıdalarda Primer Ve Sekonder Metabolit Analizleri |
- |
S |
3 |
2 |
0 |
5 |
4 |
6 |
6 |
GTB820 |
Prediktif Mikrobiyoloji |
- |
S |
3 |
2 |
0 |
5 |
4 |
6 |
7 |
GTB822 |
Modern Gıda Muhafaza Yöntemleri |
- |
S |
3 |
2 |
0 |
5 |
4 |
6 |
8 |
GTB824 |
Gıda Ambalajlamada Yeni Teknikler |
- |
S |
3 |
2 |
0 |
5 |
4 |
6 |
9 |
GTB826 |
Gıda Kontaminantları: Mikotoksinler |
- |
S |
3 |
2 |
0 |
5 |
4 |
6 |
2. SINIF /3.YARIYIL
ANA DAL ÖĞRETİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ
Bu Ana Dal Programında dönemde alınması gereken tüm dersler |
Etkinlik Saati |
|
|||||||||
Sıra Numarası |
DERSİN KODU****** |
DERSİN ADI (DERSİN İNGİLİZCE ADI) |
Dersin ön koşulu var mı? ***** |
İntibak Dersi mi? **** |
Zorunlu/Seçmeli |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
TOPLAM SAAT ** |
Ulusal kredi |
AKTS Kredisi ** |
1 |
GTB803 |
Uzmanlık Alan Dersi, Zorunlu |
- |
- |
Z |
4 |
0 |
0 |
4 |
0 |
6 |
2 |
GTB807 |
Tez Çalışması (Thesis) |
- |
- |
Z |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
24 |
TOPLAM |
4 |
0 |
0 |
4 |
0 |
30 |
2. SINIF /4.YARIYIL*
ANA DAL ÖĞRETİM PROGRAMI ZORUNLU DERSLERİ
Bu Ana Dal Programında dönemde alınması gereken tüm dersler |
Etkinlik Saati |
|
|||||||||
Sıra Numarası |
DERSİN KODU****** |
DERSİN ADI (DERSİN İNGİLİZCE ADI) |
Dersin ön koşulu var mı? ***** |
İntibak Dersi mi? **** |
Zorunlu/Seçmeli |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
TOPLAM SAAT ** |
Ulusal kredi |
AKTS Kredisi ** |
1 |
GTB804 |
Uzmanlık Alan Dersi, Zorunlu |
- |
- |
Z |
4 |
0 |
0 |
4 |
0 |
6 |
2 |
GTB808 |
Tez Çalışması (Thesis) |
- |
- |
Z |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
24 |
TOPLAM |
4 |
0 |
0 |
4 |
0 |
30 |
Görüntülenme Sayısı: 227