Gıda Teknolojisi Bölümünden 14. Gıda Mühendisliği Kongresi’ne Katılım
Ekleme Tarihi :13.05.2025 13:43 Güncelleme Tarihi: 20.05.2025 11:18 Görüntüleme Sayısı :59

Gıda Teknolojisi Bölümünden 14. Gıda Mühendisliği Kongresi’ne Katılım

Gıda Teknolojisi Bölümü olarak, akademik kadromuz ve lisans öğrencilerimizle birlikte Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü ev sahipliğinde düzenlenen 14. Gıda Mühendisliği Kongresi’ne katılım sağladık. Alanında uzman araştırmacıların ve sektör temsilcilerinin bir araya geldiği kongrede, bölümümüzü temsilen dört bilimsel bildiri sunulmuştur:

  1. Keçiboynuzu Tozunun Fonksiyonel Gıda Bileşeni Olarak Kullanım Potansiyeli
    Emir Üşenmezsoylu, Zeliş Karakaya, Emel Ünal Turhan

  2. Andız Pekmezinin Biyofonksiyonel ve Kimyasal Özellikleri
    Gülben Doğan, Betül Kartal, Emel Ünal Turhan

  3. Geleceğin Alternatif Gıda Kaynakları
    Ezgi Zopçuk, Fatma Hepsağ

  4. Sürdürülebilir Tarımda Bitkisel Pestisitlerin Potansiyeli
    Makul Burçak, Fatma Hepsağ

Kongre süresince gerçekleştirilen bilimsel paylaşımlar, öğrencilerimizin akademik gelişimine katkı sağlamış ve bölümümüzün güncel araştırma alanlarındaki görünürlüğünü artırmıştır. Sunulan bildiriler, öğrencilerimiz ve akademik kadromuz için bilgi alışverişi ve deneyim kazanımı açısından verimli olmuştur.

Personel e-OKÜ Öğretim Üyeleri Mezunlar Ne Nerede? İletişim English Aday Öğrenci Koyu Tema