
Gıda Teknolojisi Bölümünden 14. Gıda Mühendisliği Kongresi’ne Katılım
- Üniversitemiz
- Haberler
- Gıda Teknolojisi Bölümünden 14. Gıda Mühendi...

Gıda Teknolojisi Bölümünden 14. Gıda Mühendisliği Kongresi’ne Katılım
Gıda Teknolojisi Bölümü olarak, akademik kadromuz ve lisans öğrencilerimizle birlikte Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü ev sahipliğinde düzenlenen 14. Gıda Mühendisliği Kongresi’ne katılım sağladık. Alanında uzman araştırmacıların ve sektör temsilcilerinin bir araya geldiği kongrede, bölümümüzü temsilen dört bilimsel bildiri sunulmuştur:
-
Keçiboynuzu Tozunun Fonksiyonel Gıda Bileşeni Olarak Kullanım Potansiyeli
Emir Üşenmezsoylu, Zeliş Karakaya, Emel Ünal Turhan -
Andız Pekmezinin Biyofonksiyonel ve Kimyasal Özellikleri
Gülben Doğan, Betül Kartal, Emel Ünal Turhan -
Geleceğin Alternatif Gıda Kaynakları
Ezgi Zopçuk, Fatma Hepsağ -
Sürdürülebilir Tarımda Bitkisel Pestisitlerin Potansiyeli
Makul Burçak, Fatma Hepsağ
Kongre süresince gerçekleştirilen bilimsel paylaşımlar, öğrencilerimizin akademik gelişimine katkı sağlamış ve bölümümüzün güncel araştırma alanlarındaki görünürlüğünü artırmıştır. Sunulan bildiriler, öğrencilerimiz ve akademik kadromuz için bilgi alışverişi ve deneyim kazanımı açısından verimli olmuştur.