
ANAVARZA BAL'A TEKNİK GEZİ
- Üniversitemiz
- Haberler
- ANAVARZA BAL'A TEKNİK GEZİ

Gıda Teknolojisi Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Fatma Hepsağ tarafından, 3. sınıf öğrencilerine yönelik olarak Adana'nın Kozan ilçesinde bulunan Anavarza Bal tesislerine bir teknik gezi düzenlenmiştir. Gezi kapsamında Gıda Teknolojisi Bölümü öğrencileri, akademik ve idari personel eşliğinde Anavarza Bal üretim tesislerini ziyaret etmiştir.
Teknik gezi kapsamında öğrencilere, balın fiziksel, kimyasal analizleri hakkında detaylı bilgiler verilmiş; bu analizlerin balın kalite kontrolünde ve sınıflandırılmasında nasıl kullanıldığı açıklanmıştır. Ayrıca, balın hasattan tüketime kadar geçen sürecindeki işleme ve ambalajlama gibi prosesler hakkında teknik bilgi paylaşımı yapılmıştır. Gezi sırasında öğrencilerle birlikte çeşitli bal örnekleri üzerinde duyusal analizler gerçekleştirilmiş; tat, koku, renk ve doku gibi özellikler değerlendirilerek balın duyusal kalitesi hakkında yorumlar yapılmıştır.