Öğretim Üyemiz Derya Kaya Şenol’un Projesine TÜBİTAK Desteği
Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Derya Kaya Şenol’un yürütücülüğünde hazırlanan proje, TÜBİTAK tarafından desteklenecek projeler arasında yer aldı. Akademisyenimiz Dr. Öğr. Üyesi Derya Kaya Şenol’un TÜBİTAK’a sunduğu 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı kapsamında hazırlanan proje, desteklenmeye hak kazandı. 17-18 Şubat 2024 tarihlerinde zoom platformu üzerinden çevrimiçi gerçekleştirilecek olan ‘'Afetlerde Üreme Sağlığı ve Ebelik Eğitimi’’ başlıklı 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Projesi ile ülkemizde son dönemlerde yaşanan depremlerde aksayan sağlık hizmetleri ve kadın sağlığını etkileyen sorunlara yönelik olarak ebelik bakımının önemi ve geliştirilmesi amacıyla ebelik bölümü 4. sınıf öğrencilerine eğitim verilmesi planlanmaktadır. Öğrencilere afet dönemlerinde birçok alanda ortaya çıkan/çıkabilecek üreme sağlığı sorunlarını saptama, sorunlara yönelik ebelik yaklaşımlarını planlama ve uygulama becerisinin kazandırılması amaçlanmaktadır.

Projenin toplumsal fayda ve üniversitemiz açısından önemine değinen Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, “TÜBİTAK tarafından desteklenen projemiz ile üniversitemizde bilgi üretme, bilgiyi yayma ve geliştirme noktasındaki gayret ve çalışmalarımızın yanı sıra toplumsal fayda sağlama amacımız kararlılıkla devam etmektedir. Bu bağlamda üniversitemiz Dr. Öğr. Üyesi Derya Kaya Şenol'u tebrik ediyor, projenin bilimsel ve toplumsal alandaki yarar ve katkılarının artarak devam etmesini diliyorum.” dedi.
19 Ocak 2024 (Bu haber 126 defa görüntülendi)
Karacaoğlan Yerleşkesi D-Blok Merkez/OSMANİYE
sbf@osmaniye.edu.tr