Geleceğinize Açılan Kapı...
Menu
Menu
Tüm Sorularınız İçin
Tüm Sorularınız İçin
Osmaniye Korkut
Ata
Bize Ulaşın
Telefon +90 000 000 00 00
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Tüm Sroularınız İçin
Tüm Sroularınız İçin
Talep Formu
Bize Ulaşın
Telefon 0462 334 05 50
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Bölüm Tanıtımı

GERONTOLOJİ NEDİR?

Bir disiplin ve meslek olan Gerontoloji, toplumda yaşlı yararına çalışmalar yürütür ve yaşlının günlük hayatında karşılaştığı her türlü soruna çözüm arar, ilişkileri düzenler.  Bu bağlamda Gerontolojinin amacı, yaşlılar için toplum düzeyinde politika üretmek, yaşlılara rehberlik etmek, yaşlılığın getirdiği kayıplarla savaşmak, yaşlı ve toplum arasında köprü kurmak, yaşlıların boş zamanını düzenlemektir. Gerontolojinin değerleri, mesleğin ulusal ve uluslararası ahlak kurallarını temsil etmektedir. 

 

GERONTOLOJİ BÖLÜMÜ ALINAN DERSLER

Gerontoloji müfredat programında kuramsal ve uygulamalı dersler yer almaktadır. Kuramsal dersler konferans, grup tartışmaları, rol oynama, örnek vaka analizleri gibi çağdaş yöntemlerle verilmektedir. Uygulamalı derslerde ise, öğrencilerin öğrendikleri kuramsal bilgileri uygulamaya aktararak mesleki beceri ve davranış kazanmaları sağlanır.

GERONTOLOGLARIN ÇALIŞMA ALANLARI NELERDİR?

Gerontoloji mesleğinin çalışma alanları olan huzurevleri, hastaneler, belediyeler, yaşlı/sağlık turizmi, özel sigorta şirketleri, teknoloji şirketleri ve resmi kurumlarda öğrenciler il içi ve dışında, ayrıca yurt dışında çeşitli kurumlara yerleştirilerek, eğitsel yöneticilerin denetimi altında uygulama yaparlar. Uygulamalı araştırma dersleri ise küçük gruplar halinde bir eğitsel yöneticinin denetiminde yapılır ve öğrenciler Gerontoloji alanında bilimsel bilgi üretme deneyimi kazanırlar. Gerontoloji Bölümü öğrencileri, 4 yıllık lisans eğitimi sonunda “Gerontoloji lisans derecesi” alarak bu programdan mezun olurlar. Türkiye’de kamu personel sisteminde Gerontoloji lisans derecesi alanların kadro unvanı ‘Gerontolog’dur. 



Güncelleme 05.08.2022 00:20:43



22 Eylül 2023