TÜBİTAK Bilim Söyleşileri

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri Kapsamında Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Halef Dizlek 13 Şubat 2023 tarihinde Toprakkale’de bulunan Şehit Mahmut Ava Ortaokulu öğrencilerine Bestami Yazgan Toplantı ve Konferans Salonunda (Toprakkale/Osmaniye) söyleşide bulundu. Söyleşi konusu “Gıda ve Gıda Arzı Güvenliği”, söyleşi başlığı ise “Sağlıklı Beslenme” olan toplantıda Ortaokul öğrencilerine kendilerinin anlayacağı seviyede Sağlıklı Beslenme ile ilgili temel bilgileri aktaran Prof. Dr. Halef Dizlek, sunumunun sonunda öğrencilere söyleşi ile ilgili bazı sorular yöneltti. Sonra söyleşiye katılan öğrencilerin ve diğer konukların sorularını cevaplayan Prof. Dr. Halef Dizlek’e Teşekkür Belgesini Toprakkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Durmuş Sağlam takdim etti.

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri, ilk ve ortaöğretim öğrencilerinde bilimsel farkındalığı arttırmak ve bilim iletişimini toplumumuzun tümüne yaymak için TÜBİTAK tarafından düzenlenen, etkinlik talebinde bulunan okul idaresi tarafından organize edilen bir bilimsel etkinliktir. Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Halef Dizlek TÜBİTAK Bilim Söyleşilerine Hatay’ın Payas ilçesinde bulunan Payas Fahrettin Altay Ortaokulu ve Osmaniye Merkez’de bulunan Rahime Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki söyleşileriyle devam edecek.

Bölümümüz öğretim üyelerinden Doç.  Dr. Özge SÜFER ise 9 Ekim, 13 Ekim ve 16 Ekim 2023 tarihlerinde sırasıyla Toprakkale İmam Hatip Ortaokulu, Tüysüz Şehit Mehmet Gasser Ortaokulu ve de İskenderun Denizciler İmam Hatip Ortaokulu'nda TÜBİTAK bilim söyleşileri kapsamında düzenlenen etkinliklere katılım sağlamış olup, "Fonksiyonel Gıdalar ve Beslenmedeki Önemi" isimli sunumlarını gerçekleştirmiştir.

26 Aralık 2023 (Bu haber 78 defa görüntülendi)
Karacaoğlan Yerleşkesi Fakıuşağı Mah. Merkez/OSMANİYE
gida@osmaniye.edu.tr