Geleceğinize Açılan Kapı...
Menu
Menu
Tüm Sorularınız İçin
Tüm Sorularınız İçin
Osmaniye Korkut
Ata
Bize Ulaşın
Telefon +90 000 000 00 00
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Tüm Sroularınız İçin
Tüm Sroularınız İçin
Talep Formu
Bize Ulaşın
Telefon 0462 334 05 50
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Bölüm Başkanı Mesajı

  

 Prof. Dr.Halef DİZLEK
Gıda Mühendisliği Bölümü
    +90 328 827 10 00-3655
       +90 328 825 00 97
hdizlek@osmaniye.edu.tr
hdizlek@korkutata.edu.tr



Sevgili Öğrencilerimiz,

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümüne hoş geldiniz. Bölümümüzde 7 öğretim üyesi ve 2 araştırma görevlisi doktor bulunmaktadır. Bölüm laboratuvarlarımız, temel ve uygulamalı bilimler alanında modern ve iyi donanımlı bir yapıya sahiptir.

Lisans ve yüksek lisans eğitimlerimizde,  gıdaların kalitesinin bozulmadan son tüketiciye sunulmasını ele alan sürecinin yolları öğretilmektedir. Öğrencilerimizin sektörün gereksinimlerini karşılayabilecek niteliğe sahip olabilmesi için verilen uygulamalı eğitimlerimiz, bölüm laboratuvarlarımızda kimya, biyoloji, beslenme, fizyoloji, biyoteknoloji ve mühendislik disiplinleri ile bütünleştirilmiş olarak yürütülmektedir.

Bir gıda mühendisi, gıdaların üretimden tüketicinin sofrasına ulaşana kadar ki fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik kalite analizlerini, teorik ve uygulamalı olarak inceler. Ayrıca, gıdaların olası fiziksel, kimyasal, biyolojik ve mikrobiyolojik her türlü zararlardan korunması, bu zararlardan uzaklaştırılmasında teknolojik uygulamaların kullanımı, yeni ürün tasarlanması ve yeni proses metotlarının geliştirilmesi de gıda mühendisinin uğraşlarındandır.

Üniversite eğitiminin, hayatınızda ve kariyerinizde en önemli basamaklardan birisi olması dolayısıyla iyi bir eğitim almak, kendinizi hem mesleki hem de sosyal pek çok alanda geliştirebilmek, sizi diğer meslektaşlarınızdan bir adım öteye götürecektir. Biz de Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü olarak, siz sevgili öğrencilerimizin gıda mühendisliğinin gerektirdiği tüm mesleki donanımları kazanmasını ve etik değerler ölçüsünde mesleğini sektörde ifa etmesini misyon edinmiş bulunmaktayız. Bu bağlamda, her zaman yanınızda olacağınızı belirtir, bölümümüzü tercih eden ve gelecekte edecek olan öğrencilerimize sonsuz başarılar dileriz.

 

Prof. Dr. Halef DİZLEK

OKÜ Gıda Müh. Bölüm Başkanı

 

22 Eylül 2023
İletişim
Karacaoğlan Yerleşkesi Fakıuşağı Mah. Merkez/OSMANİYE
03288271000
03288250097
gida@osmaniye.edu.tr