Geleceğinize Açılan Kapı...
Menu
Menu
Tüm Sorularınız İçin
Tüm Sorularınız İçin
Osmaniye Korkut
Ata
Bize Ulaşın
Telefon +90 000 000 00 00
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Tüm Sroularınız İçin
Tüm Sroularınız İçin
Talep Formu
Bize Ulaşın
Telefon 0462 334 05 50
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Yüksek Lisans Ders Listesi

GIDA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI

TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS LİSTESİ

 1. SINIF I. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)
SIRA
NO
DERS KODU DERS ADI Z/S T U L  TS  K AKTS
1. GMBYLU1703 UZMANLIK ALAN DERSİ
Z 4 0 0 4 0 6
2.  GMB551 BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ VE YAYIN ETİĞİ Z 3 0 0 3 3 6
3.  GMBSEC1YY GIDA MÜHENDİSLİĞİ  1.YY SEÇMELİ DERSLER
S 6 0 0 6 6 12
4. GMB501 SEMİNER S 0 0 0 0 0 6
 Toplam  13 0 0 13 9 30
 
 1. SINIF I. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ
 SIRA
NO
 DERS KODU  DERS ADI  Z/S T   U  L  TS  K   AKTS
 1. GMB507 MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİNDE YENİ GELİŞMELER
S 3 0 0 3 3 6
 2. GMB509 GIDA AMBALAJLAMA TEKNOLOJİSİ S 3 0 0 3 3 6
 3. GMB511 GIDA ANALİZLERİNDE KROMATOGRAFİ TEKNİKLERİ
S 3 0 0 3 3 6
 4. GMB513 FERMANTASYON TEKNOLOJİSİNDE ÖZEL KONULAR
S 3 0 0 3 3 6
 5. GMB515 GIDALARDA BİYOKİMYASAL DEĞİŞMELER
S 3 0 0 3 3 6
 6. GMB517 GIDALARDA RENK VE RENK MADDELERİ S 3 0 0 3 3 6
 7. GMB521 TAHIL VE TAHIL ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ S 3 0 0 3 3 6
  8. GMB523  TAHILLARDA VE TAHIL ÜRÜNLERİNDE ANALİTİK KALİTE KONTROL S 3 0 0 3 3 6
 9. GMB525 EKMEK TEKNOLOJİSİ S 3 0 0 3 3 6
 10. GMB527 GIDA MEVZUATI S 3 0 0 3 3 6
11.  GMB529 SÜT TEKNOLOJİSİNDE ANALİZ YÖNTEMLERİ S 3 0 0 3 3 6
12. GMB531 YENİ ÜRÜN GELİŞTİRME YÖNTEMLERİ S 3 0 0 3 3 6
13.  GMB533 FERMENTE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ S 3 0 0 3 3 6
14.  GMB535 SÜT BİLİMİ S 3 0 0 3 3 6
15.  GMB541 GIDALARA UYGULANAN ISIL İŞLEMLER S 3 0 0 3 3 6
16.  GMB543 İLERİ GIDA MİKROBİYOLOJİSİ S 3 0 0 3 3 6
17.  GMB545 GIDALARDA SU AKTİVİTESİ VE NEM İZOTERMİ S 3 0 0 3 3 6
18.  GMB547 GIDALARDA KURUTMA KİNETİĞİ S 3 0 0 3 3 6
 19.  GMB553 KARBONHİDRAT KİMYASI S 3 0 0 3 3 6
 20.  GMB555  BESLENME S 3 0 0 3 3 6
 21.  GMB557  ARAŞTIRMA VE DENEME YÖNTEMLERİ S 3 0 0 3 3 6
 22. GMB559 GIDALARIN REOLOJİK ÖZELLİKLERİ S 3 0 0 3 3 6
 

Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.




 1. SINIF II. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)
SIRA
NO
DERS KODU DERS ADI Z/S T U L  TS  K AKTS
1.  GMBYLU2703 UZMANLIK ALAN DERSİ
Z 4 0 0 4 0 6
2. GMB502 SEMİNER
Z 0 0 0 0 0 6
3. GMBSEC2YY GIDA MÜHENDİSLİĞİ 2.YY SEÇMELİ DERSLER S 9 0 0 9 9 18
 Toplam   13 0 0 13 9 30
 
 1. SINIF II. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ
 SIRA
NO
 DERS KODU  DERS ADI  Z/S T   U  L  TS  K   AKTS
1. GMB504 HASAT SONRASI FİZYOLOJİSİ S 2 0 0 2 2 2
2. GMB506 GIDA MUHAFAZA YÖNTEMLERİ
S 3 0 0 3 3 6
3. GMB508 RAF ÖMRÜ VE DEPOLAMA TEKNİKLERİ
S 3 0 0 3 3 6
4. GMB512 FERMENTE BİTKİSEL ÜRÜNLER TEKNOLOJİSİ
S 3 0 0 3 3 6
5. GMB514 İMMOBİLİZE HÜCRE TEKNOLOJİSİ
S 3 0 0 3 3 6
6. GMB518 ENZİM TEKNOLOJİSİ S 3 0 0 3 3 6
7. GMB520 TAHIL ÖĞÜTME TEKNOLOJİSİ S 3 0 0 3 3 6
8.  GMB522 YUMUŞAK BUĞDAY ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ S 3 0 0 3 3 6
9.  GMB524 DENEYSEL EKMEKÇİLİK S 3 0 0 3 3 6
10.  GMB526 ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ S 3 0 0 3 3 6
11. GMB528 PEYNİR BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ S 3 0 0 3 3 6
12.  GMB530 DONDURMA TEKNOLOJİSİ S 3 0 0 3 3 6
13.  GMB532 SÜT MİKROBİYOLOJİSİ S 3 0 0 3 3 6
14.  GMB540 GIDA MİKOLOJİSİ VE MİKOTOKSİNLER S 3 0 0 3 3 6
15.  GMB542 YENİ GIDA İŞLEME VE MUHAFAZA TEKNİKLERİ S 3 0 0 3 3 6
16.  GMB544 İLERİ GIDA KİMYASI S 3 0 0 3 3 6
17.  GMB546 GIDA AMBALAJLAMA VE PAKETLEME S 3 0 0 3 3 6
18.  GMB548 GIDA KALİTE KONTROL VE MEVZUAT S 3 0 0 3 3 6
19.  GMB550 ENZİM KİNETİĞİ S 3 0 0 3 3 6
20.  GMB560 FONKSİYONEL ET ÜRÜNLERİ S 3 0 0 3 3 6
21.  GMB562 ORGANİK GIDALAR S 3 0 0 3 3 6
22.  GMB564 GIDALARIN BİYOAKTİF BİLEŞENLERCE ZENGİNLEŞTİRİLMESİ S 3 0 0 3 3 6
 

Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.




 2. SINIF III. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)
SIRA
NO
DERS KODU DERS ADI Z/S T U L  TS  K AKTS
1. GMBYLU3703 UZMANLIK ALAN DERSİ
Z 4 0 0 4 0 6
2. GMBYLTEZ101 TEZ
Z 0 0 0 0 0 24
 Toplam   4 0 0 4 0 30
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. 



 2. SINIF IV. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)
SIRA
NO
DERS KODU DERS ADI Z/S T U L  TS  K AKTS
1. GMBYLU4703 UZMANLIK ALAN DERSİ Z 4 0 0 4 0 6
2. GMBYLTEZ201 TEZ Z 0 0 0 0 0 24
 Toplam   4 0 0 4 0 30
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.

TOPLAM KREDİ : 24 TOPLAM ACTS : 120
Gıda Mühendisliği Bölümü Tezli Yüksek Lisans programı ders listesinin indirilebilir (yazdırılabilir) formu


22 Eylül 2023
İletişim
Karacaoğlan Yerleşkesi Fakıuşağı Mah. Merkez/OSMANİYE
03288271000
03288250097
gida@osmaniye.edu.tr