Geleceğinize Açılan Kapı...
Menu
Menu
Tüm Sorularınız İçin
Tüm Sorularınız İçin
Osmaniye Korkut
Ata
Bize Ulaşın
Telefon +90 000 000 00 00
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Tüm Sroularınız İçin
Tüm Sroularınız İçin
Talep Formu
Bize Ulaşın
Telefon 0462 334 05 50
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Bilimsel Yayınlar

2022 YILI BİLİMSEL YAYINLAR

A. Uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan makaleler:

NO BÖLÜM YAZAR-(LAR) YIL BAŞLIK DERGİ ADI CİLT SAYFA NO DOI-BAĞLANTI
1. Gıda Mühendisliği    
Demir, H., Çelik, S., Çelebi Sezer, Y.
2022 Effect of ultrasonication and vacuum impregnation pretreatments on the quality of beef marinated in onion juice a natural meat tenderizer.
Food Science and Technology International
28(4) 340-352 https://doi.org/10.1177/10820132211012919
2. Gıda Mühendisliği  Kurt M., Dizlek, H.   2022  The effects of two-step tempering treatment on the physical, chemical and technological properties of flour in bread wheats (Triticum aestivum L.) Kahramanmaras Sutcu Imam University Journal of Agriculture and Nature 25(1)   181-190 https://doi.org/10.18016/ksutarimdoga.vi.878636
3. Gıda Mühendisliği  Kurt M., Dizlek, H.  2022   The effects of two-step tempering treatment on the rheological characteristics of flour in bread wheat (Triticum aestivum L.).  Kahramanmaras Sutcu Imam University Journal of Agriculture and Nature   25(3)  565-573 https://doi.org/10.18016/ksutarimdoga.vi.911121
4. Gıda Mühendisliği   Sahin, K., Bozdogan, A., Yasar, K., Eker, T., Kabak, B.   2022  Impact of different extraction processes on aflatoxin contamination in peanut oil.  Journal of Food Science and Technology 59(7)  2741-2750  https://doi.org/10.1007/s13197-021-05296-x
5. Gıda Mühendisliği Öz, A.T., Kafkas E.  2022 Volatiles compositions of strawberry fruit during shelf life using pre and postharvest hexanal treatment.

Journal of Food Processing and Preservation

46(6) e16464 https://doi.org/10.1111/jfpp.16464   
 6.   Gıda Mühendisliği Queiroz, V.A.V., Dizlek, H., de Barros, F.A.R., Tardin, F.D., Figueiredo, J.E.F. and Awika, J.M. 2022 Baking Process Effects and Combined Cowpea Flour and Sorghum Bran on Functional Properties of Gluten-Free Cookies Plant Foods for Human Nutrition 77(4) 552-559  https://doi.org/10.1007/s11130-022-01002-0
 7.  Gıda Mühendisliği Dizlek, H., Girard, A.L. and Awika, J.M. 2022 High Protein and Gliadin Content Improves Tortilla Quality of a Weak Gluten Wheat.  LWT - Food Science and Technology 160 113320 https://doi.org/10.1016/j.lwt.2022.113320
 8.  Gıda Mühendisliği Demir, H., Demir, H., Lončar, B., Nićetin, M., Pezo, L., Yilmaz, F.,  2022 Artificial neural network and kinetic modeling of capers during dehydration and rehydration processes Journal of Food Process Engineering - e14249 https://doi.org/10.1111/jfpe.14249
 9.   Gıda Mühendisliği  Nicetin, M., Pezo, L., Pergal, M., Loncar, B., Filipovic, V., Kneževic, V., Demir, H., Filipovic, J., Manojlovic, D.,   2022  Celery root phenols content, antioxidant capacities and their correlations after osmotic dehydration in molasses Foods   11  1945  https://doi.org/10.3390/foods11131945 
 10.  Gıda Mühendisliği   Gamli, Ö. F. 2022  Physicochemical properties of pine cone molasses (pekmez) from Pinus nigra and Pinus brutia in Osmaniye   Journal of Food Processing and Preservation  e17264 https://doi.org/10.1111/jfpp.17264 
 11.   Gıda Mühendisliği  Simsek, M., Süfer Ö.,  2022   Olive pomace from olive oil processing as partial flour substitute in breadsticks: bioactive, textural, sensorial and nutritional properties Journal of Food Processing and Preservation   46(6) e15705   https://doi.org/10.1111/jfpp.15705
 12.   Gıda Mühendisliği  Süfer, Ö., Çelik, Zeynep Dilan, Bozok, F. 2022  Influences of Some Aromatic Plants on Volatile Compounds and Bioactivity of Cultivated Pleurotus citrinopileatus and Pleurotus djamor  Chemistry and Biodiversity  19(12)   e202200462 https://doi.org/10.1002/cbdv.202200462 
 13.   Gıda Mühendisliği  Kılınç, B. Ö., Gödelek, B., Süfer, Ö., Saygıdeğer Demir, B., Sezan, A.,  Saygıdeğer, Y., Bozok, F. 2022   Essential Oils from Some Lamiaceae Plants: Antioxidant and Anticancer Potentials besides Thermal Properties Chemistry and Biodiversity  19(10)  e202200418  https://doi.org/10.1002/cbdv.202200418 
 14.   Gıda Mühendisliği  Kıvrık, M., Süfer, Ö., Bozok, F.   2022   A Research on Quality Evaluation of Eight Wild Edible Macrofungi Collected from East Mediterranean Region of Turkey  Chemistry and Biodiversity   19 e202100967  https://doi.org/10.1002/cbdv.202100967 
 15.   Gıda Mühendisliği   Süfer, Ö. 2022   Gluten-Free Traditional Turkish Noodle with Macrolepiota procera Mushroom: Functional, Textural, Thermal and Sensory Characteristics Cereal Chemistry   99(5)  1074-1085  https://doi.org/10.1002/cche.10581 

22 Eylül 2023
İletişim
Karacaoğlan Yerleşkesi Fakıuşağı Mah. Merkez/OSMANİYE
03288271000
03288250097
gida@osmaniye.edu.tr