OKÜ Kültür ve Edebiyat Kulübünden "Yedi Güzel Adam, Yedi Güzel Şiir" Başlıklı Dinleti

Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Kültür ve Edebiyat Kulübü, edebiyatseverleri bir araya getirmek ve sanatın güzelliklerini paylaşmak amacıyla "Yedi Güzel Adam, Yedi Güzel Şiir" başlıklı bir şiir dinletisi düzenledi.

Rektörlük Büyük Salonda gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını Kültür ve Edebiyat Kulübü Başkanı Ahmet Peksoy yaptı. Programın amacının  sanatın gücünü hissettirmek ve üniversite camiasında edebiyatseverleri bir araya getirerek kültürel etkileşimi artırmak olduğunu belirten Peksoy, Yedi güzel adam; Cahit Zarifoğlu, Rasim Özdenören, Erdem Bayazıt, Alaaddin Özdenören,Nuri Pakdil, Mehmet Akif İnan ve Ali Kutlay’dan örneklerle bahsetti.

Kültür ve Edebiyat Kulübü tarafından organize edilen ve Rektörlük Büyük Salonda gerçekleştirilen etkinlikte, yedi yetenekli üniversitemiz öğrencisi Makbule Aslan, Doğa Dağdeviren, Derya Deniz, Merve Nur Karacahennem, Fatma Nur Hangül, Aynur Avcı ve Rümeysa Hakviren sahne aldı ve 7 güzel adamın eserlerini salonu dolduranlarla buluşturarak duygusal bir atmosfer oluşturdu. Şairlerin, insanın iç dünyasına dokunan ve hayatın farklı yönlerini yansıtan ‘Sana Bana, Vatanıma, Ülkemin İnsanlarına Dair’, ‘Soru İşaretlerinden Biri’, Mescid-i Aksa’, ‘Bitişi Olmayan Şiir’, ‘Anneler ve Kudüsler’, ‘Ey Beyaz Ela’ ve ‘Sır’ şiirleri, dinleyicilere unutulmaz bir deneyim yaşattı.

Dinletiye katılan öğrenciler, şairlerin derin anlamlarla işledikleri eserleriyle duygusal bir yolculuğa çıkarak, edebiyatın güzelliklerini bir kez daha keşfetme fırsatı buldular. Etkinlik,  öğrencilere teşekkür belgesi ve onursal başkana plaket takdimi ile sona erdi.

5 Ocak 2024 (Bu haber 77 defa görüntülendi)
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü