Üniversitemizde Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı Düzenlendi

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, vefatının 87. yıl dönümünde, OKÜ Kültür ve Edebiyat Kulübü tarafından düzenlenen konferans ve şiir dinletisiyle anıldı.

Üniversitemiz Kültür ve Edebiyat Kulübü tarafından, İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 87. yıl dönümünde anma ve eserlerini yaşatma amacıyla düzenlenen konferans ve şiir dinletisi, OKÜ Rektörlük Büyük Salon’da gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan programda, şair ve yazar kimliğinin yanı sıra ahlaki duruşu ve mücadele azmiyle Türk milletinin örnek aldığı bir şahsiyet olarak bilinen Mehmet Akif Ersoy’un hayatı, düşünce dünyası, yazıları ve eserlerine dair sunum, Prof. Dr. Ahmet Demirtaş tarafından gerçekleştirildi. Detaylı bilgiler paylaşan Demirtaş, sunumunu Peyami Safa’nın Mehmet Akif Ersoy’un vefatı üzerine yazdığı “Hâdiseler Arasında: Mehmed Akif” yazısından alıntı yaparak ‘’Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda, bugün Akif de o toprağın içindedir ve o şüheda arasındadır. Türk bayrağındaki hilalin şerefini müdafaaya tahsis eden şairin arkasından kendi mısraı tekrar edilebilir: Bir hilal uğruna Ya-Rab ne güneşler batıyor!’’ sözleriyle tamamladı.

Sunumun ardından, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi öğrencilerimiz tarafından okunan Mehmet Akif Ersoy’un ‘’Yeis’’, ‘’Uyan’’ ve ‘’Olmaz ya Tabii’’ adlı şiirleri, katılımcılar tarafından beğeniyle dinlendi.

Mehmet Akif Ersoy’u anma ve eserlerini yaşatma amacıyla gerçekleştirilen program, etkinliğe katkı sunanlara teşekkür belgelerinin takdim edilmesi ve günün anısına fotoğraf çekilmesi ile sona erdi.

5 Ocak 2024 (Bu haber 75 defa görüntülendi)
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü