OKÜ’de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı
Üniversitemizde, ‘‘18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’’ programı düzenlendi.

Üniversitemiz Kültür ve Edebiyat Kulübü tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında düzenlenen program, OKÜ Rektörlük Büyük Salon’da gerçekleştirildi. Etkinliğe, üniversitemiz Genel Sekreteri Recep Şen, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Fatih Gizlice, dekanlar, akademik ve idari çalışanlarımız ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi öğretim üyemiz Doç. Dr. Muhammed Fazıl Himmetoğlu’nun sunumuyla devam etti. Doç. Dr. Muhammed Fazıl Himmetoğlu, sunumunda 1. Dünya Savaşı Dönemi ve öncesine dair tarihi boyutta öneme sahip olay ve gelişmelere değindi. Çanakkale Cephesi’nin 1. Dünya Savaşı’nın gidişatına güçlü etkileri olduğunu vurgulayan Himmetoğlu, cephenin stratejik önemi hakkında detaylı bilgiler paylaştı.

Program kapsamında, Kültür ve Edebiyat Kulübü öğrencilerimiz tarafından seslendirilen şiir ve türkülerin yanı sıra Çanakkale Zaferi Oratoryosu sunumu izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Etkinliğe katkılarından dolayı konuşmacı Doç. Dr. Muhammed Fazıl Himmetoğlu ile şiir ve türkü dinletisi sunan öğrencilerimize teşekkür belgesi takdim edildi. Program, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.
20 Mart 2024 (Bu haber 30 defa görüntülendi)
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü