Üniversitemizde ''İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma'' Programı

Üniversitemizde, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma programı düzenlendi.

Üniversitemiz Kültür ve Edebiyat Kulübü tarafından İstiklal Marşı’mızın 103. yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u anma kapsamında düzenlenen program, OKÜ Rektörlük Büyük Salon’da gerçekleştirildi. Etkinliğe, üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Çoşkun Özalp, dekanlar, akademik ve idari çalışanlarımız ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra, etkinliğe konuk konuşmacı olarak katkı sunan  üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi öğretim üyemiz Prof. Dr. Cengiz Gökşen'in sunumuyla devam etti. Prof. Dr. Cengiz Gökşen, sunumunda İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'un hayatına değindi. İstiklal Şairi Mehmet Akif'in milli duyguları ve vatan sevgisiyle kaleme aldığı marşımızın önemini vurgulayan Prof. Dr. Cengiz Gökşen, katılımcılara marşın tarihsel, kültürel ve milli önemini aktardı. İstiklal Marşı'nın yazıldığı dönemin bağlamı ve sosyolojik yapısıyla ilgili çarpıcı örnekler paylaşarak, marşın toplumsal bilinç ve milli kimlik oluşumundaki rolüne vurgu yaptı.

Program kapsamında, Kültür ve Edebiyat Kulübü öğrencilerimiz tarafından okunan ‘‘İstiklal Marşı'nın 10 kıtası’’, "Uyan’’, ‘‘Gençliğimizin Hepsi Helal" ve "Kabul Edildi İstiklal Marşı" şiirleri, katılımcılardan beğeni ve alkış topladı.

Etkinliğe katkılarından dolayı konuşmacı Prof. Dr. Cengiz Gökşen’e ve şiir dinletisi sunan öğrencilerimize teşekkür belgesi Rektör Vekili Prof. Dr. Coşkun Özalp tarafından takdim edildi. Program, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

20 Mart 2024 (Bu haber 28 defa görüntülendi)
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü