Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Demirtaş'ın Uluslararası Türk Dili Günü'ne İlişkin Konuşması

Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm başkanı Prof. Dr. Ahmet Demirtaş, Uluslararası Türk Dili Günü’ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Ahmet Demirtaş’ın Uluslararası Türk Dili Günü’ne dair konuşmasında Orhun Kitabeleri’nden Türk lehçelerine kadar bilgiler sundu ve Türk dilinin önemini vurguladı:

“V. Thomsen’in Kasım ayında okuduğu ve Orhun Kitabeleri’ni çözdüğünün ilanı olan 15 Aralık’ın; 4 Haziran 2021 tarihinde Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkiye ve Türkmenistan UNESCO Millî Komisyonlarının birkaç yıldır yürüttüğü çalışmalar sonucunda, “Uluslararası Türk Dili Günü” olarak kutlanması kabul edildi.

15 Aralık’ın “Uluslararası Türk Dili Günü” olarak kutlanılması bizim için çok önemlidir. Çünkü; bir millete ait bütün bir kültürel yapı özelliklerini gösterme ve bir milletin bütün zamanlar boyunca yaşadığı halleri ifade etme bakımından bir dil, bir milletin kimliği ve bayrağıdır. Türk milletinin kimliği ve bayrağı da Türk dilidir, Türkçedir. Türkçe; Türk milletini temsil eden, Türk milletini bir arada tutan, Türk milletinin geçmişini ve geleceğini birleştiren, Türk milletinin varoluş mücadelesinin göstergesi olan, Türk milletinin öz-benliğinin ebediyete kadar var olmasını sağlayacak unsurdur.”

6 Şubat 2024 (Bu haber 68 defa görüntülendi)
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü