AZAMİ SÜRELERİNİ DOLDURAN ÖĞRENCİLERE EK SINAV HAKKI

Yükseköğretim Kurumu azami süreler kapsamında alınmamış veya devamsızlık sebebiyle başarısız sayılmış dersler için ek sınav hakları tanıdı.

• Hazırlık,

• Ara sınıf,

• Son sınıf öğrencileri ile,

• Mezuniyet için öngörülen not ortalamalarını, kazanılması gereken AKTS/krediyi sağlayamayan öğrencilerin, 2547 sayılı Kanunun 44 üncü maddesinin (c) bendi kapsamındaki “ek sınav haklarından yararlanabilmelerine karar verilmiştir.”

Bu durumdaki öğrencilerden 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren ilişiği kesilenler de başvurmaları halinde söz konusu maddenin aynı imkanlarından yararlanabilecektir. Ancak ek sınav haklarının kullanılmasında uygulamalı derslerin kazanımlarının telafisi esas olacaktır.

27 Eylül 2021 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında alınan karar gereği, 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz ve Bahar Dönemi sonunda azami süresini dolduran (ilişiği kesilmiş öğrenciler dahil)  öğrencilere hiç almadığı dersler için; 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı öncesi azami süresini dolduran (ilişiği kesilmiş öğrenciler dahil) öğrencilere hiç almadığı ve alıp devam koşulunu sağlamadığı derslerden iki ek sınav hakkı verilecektir.

Ek sınav hakkından yararlanmak isteyen öğrencilerin 31 Ocak 2022 Pazartesi günü mesai bitimine kadar akademik birimine başvuruda bulunması gerekmektedir.

Başvuruda bulunmayan öğrenciler ek sınav hakkından yararlanamayacaktır.

Doğrudan sınavı yapılamayan (uygulama, staj, tasarım, proje vb.) dersler için ek sınav hakkı verilmemektedir.

Sınavların yapılacağı tarihler başvuru bitiminden önceki hafta ilan edilecektir.

Öğrencilerimize duyurulur.

Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız.

26 Ekim 2021
Karacaoğlan Kampüsü 80000 OSMANİYE/TÜRKİYE