Geleceğinize Açılan Kapı...
Menu
Menu
Tüm Sorularınız İçin
Tüm Sorularınız İçin
Osmaniye Korkut
Ata
Bize Ulaşın
Telefon +90 000 000 00 00
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Tüm Sroularınız İçin
Tüm Sroularınız İçin
Talep Formu
Bize Ulaşın
Telefon 0462 334 05 50
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Bölüm Tanıtım

BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ NEDİR?

Bilgisayar Teknolojileri, bilgisayar ve sağladığı avantajların diğer sektörlere uyarlanması, sektörün sahip olduğu sorunları çözerek kullanılan her türlü cihazın, ağların, yazılım dillerinin ve veritabanlarının incelenmesi ve kullanılmak üzere eğitimi verilmekte olan akademik bir disiplindir.

Bilgisayar Teknolojileri bölümü öğrencileri; programlama, ağ oluşturma, sistem yönetimi ve internet geliştirme uygulamalarına hazırlar. Bilgi sistemlerinde incelenen teknolojiler arasında programlama, ağ oluşturma, sunucu yönetimi, bilgi güvenliği, veritabanı tasarımı ve geliştirme, sistem analizi ve tasarımı ve web geliştirme yer almaktadır..

BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ ALINAN DERSLER

Bilgisayar Programcılığı Bölümü toplamda 2 senede 4 ayrı dönemlik bir eğitim süresini içerir. Öğrenciler bu eğitim süresince pek çok farklı ders ile karşı karşıya gelir. Bilgisayar Programcılığı Bölümünü tercih listesinde tutan aday öğrenciler şu derslerden sorumludur: Görsel Programlama Bilgisayar Ağ Sistemleri Bilgisayar Teknolojileri Nesneye Dayalı Programlama Elektronik Elemanlar ve Devreler Matematik Veri tabanı Yönetim Sistemleri İnternet Programcılığı Web Tasarımı ve Betik Dili Algoritma ve Programlama Programın ilk yılında Programlama, Matematik, İngilizce, Görsel Tasarım, Algoritma ve İnternet Programcılığı derslerine ağırlık verilir. İkinci eğitim yılında ise Bilgisayar Donanımı ve Görsel Programlama, Görsel Animasyon, Masaüstü Uygulama ve Geliştirme, Android Geliştirme ve Uygulama, Veri Tabanı Yönetimi konuları işlenir. Bilgisayar Programcılığı Bölümü, öğrencilerin teknik anlamda nitelikli bir birey olmasını sağlarken, bölümü başarıyla tamamlayan adaylara Bilgisayar Programcılığı Ön lisans Diploması verilir.

BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ ÇALIŞMA ALANLARI NELERDİR?

Bilgisayar Programcılığı Bölümünden mezun kişiler yazılım geliştirme firmalarında, web tasarım şirketlerinde, teknik servislerde iş imkanına sahiptir. Hem kamu hem de özel sektörde görev alabilen bilgisayar programcıları, kendi iş yerlerini de açarak danışmanlık yapabilirler. Özel sektörde bilgi işlem departmanlarında da meslek sahibi olmaları mümkündür. Bilgisayar programcılığı iş imkanı geniş bir alanı kapsar. Yazılım şirketleri ve program yazan firmalarda iş imkanı mevcuttur. Bilgisayar Programcılığı Bölümü mezunları birden fazla firma ile de çalışabilir. İstihdam alanı geniş olan bölüm mezunları; bankalarda, eğitim ve danışmanlık firmalarında, üniversitelerde ve bilişim teknolojisi hizmeti veren her alanda iş olanağına sahiptir. Bilgisayar Programcılığı Bölüm mezunları kamu kurumlarında programcı, çözümleyici pozisyonlarına atanabilir. Kamuda görev yapmak isteyen bilgisayar programcıları, ilgili senenin Kamu Personeli Seçme Sınavı’na girmeli ve bölüm için yeterli olan puana sahip olmalıdır. Bunun yanı sıra farklı yazılım dilleri hakkında bilgi sahibi olduğunu gösteren, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kurumlardan eğitim alındığına dair belge de istenebilir. Kamu kurumlarında çalışmak isteyen programcılar MEB’e bağlı kurumlarda, bakanlık birimlerinde ve hastanelerde görev yapabilir. Bilgisayar Programcılığı Bölümü mezunları, programlama dillerine iyi derecede hakim olmalıdır. Bu konuda ciddi bir uzmanlığa sahip olmak üzere eğitim kurum ve kuruluşlarındaki yazılım ve programlama dilleri hakkında eğitim programlarına katılabilirler. Özellikle eğitim süresini lisansa tamamlamış olan kişiler, yazılım ve bilgisayar mühendisliği pozisyonlarında görev alabilirler.



Güncelleme 25.01.2023 00:20:43



22 Eylül 2023
İletişim
Karacaoğlan Kampüsü 80000 OSMANİYE/TÜRKİYE
03288271000
03288250966
ahmetbulbul@osmaniye.edu.tr