BÖLÜM HAKKINDA
- ÖSYM Bilgileri :
Öğrenim Dili : Türkçe
Öğrenim Türü : Örgün Normal Öğretim
Puan Türü : TYT 235,920
Süresi : 2 Yıl
Kontenjan : Örgün Normal Öğretim : 45
Tanıtım :
Bu bölümün müfredatı güncel olup pratik ve teorik olarak öğrencilere gerekli bilgileri en iyi şekilde verebilecek şekilde düzenlenmiştir. Elektrik konularının yanında elektronik, programlanabilir elektronik ve kontrol sistemleri de verilmektedir. Bölüm öğrencileri staj ve uygulamalarını ilde yer alan fabrikalarda ve kuruluşlarda yapmaktadırlar. Bölüme ait üç adet laboratuvar vardır. Öğrenciler ayrıca bilgisayar laboratuvarları, elektronik laboratuvarları gibi genel laboratuvarlardan da yararlanmaktadırlar.
Yapılan eğitimin amacı, öğretim ve bilimsel araştırmalar ile hedeflenen bilgili, kültürlü, yetkin, ahlaki değer ve toplumsal sorumluluk sahibi, girişimci bireyler yetiştirerek; ait olduğu toplumun ve tüm insanlığın ekonomik, sosyal ve kültürel zenginliğini arttırmaktır. Böylece bölgesel alanda etkili, ulusal alanda tercih edilen, ulusal ve uluslararası düzeyde yetkin ve işbirliğine açık bir eğitim ve araştırma kurumu olmak; ülkemizin ve bölgemizin sorunlarını çözmeye yönelik çalışmalar yapmak, üniversite-sanayi-toplum işbirliğini sağlamada öncü olmak; mezunlarımızın ülke ve dünya gerçeklerine duyarlı, kültürel olarak donanımlı, araştırıcı, kamu ve özel sektörde aranan ve kabul gören bireyler olmasını sağlamak; katılımcılığa ve takım çalışmasına dayalı kurum kültürü oluşturarak bilgi yaratma ve yayma konularında öncülük etmesini sağlamaktır.
Kamu ve Özel Sektör Çalışma Alanları :
Endüstri ve iş dünyası iyi yetişmiş elektrik teknikerine ihtiyaç duymaktadır. Bu programda Elektrik tesisatçılığı, otomasyon, otomatik kontrol, enerji üretim iletim ve dağıtım, elektrik bakım ve arıza bulma gibi alanlarda teorik ve uygulamalı eğitim verilmektedir. Günümüzde elektrik enerjisine olan ihtiyaç tartışılmazdır ve gelişmişliğin bir göstergesidir. Bundan dolayı elektrik teknikerleri tüm sektörlerde geniş iş imkânlarına kavuşabilmektedirler. Öğrenciler mezun olduktan sonra endüstride ve kamu sektöründe mesleği ile ilgili alanlarda bilgi ve beceri sahibi olmaktadırlar. Mezunlar günümüzde başta sanayi kuruluşları olmak üzere Kamu Sektöründe, Bankalarda, Otellerde, Ticari Kuruluşlarda, Elektrik Santrallerinde, İnşaat sektöründe iş bulabilmektedir. Ayrıca şahsa ait işlerini de açabilmektedirler.
Dikey Geçiş Sınavı ile Geçilebilecek Lisans Bölümleri :
Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği
Biyomedikal Mühendisliği
Elektrik Mühendisliği
Elektrik-Elektronik Mühendisliği
Elektronik Mühendisliği
Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği
Endüstri Mühendisliği
Enerji Sistemleri Mühendisliği
Enerji Yönetimi
Fizik, Fizik Mühendisliği
Havacılık Elektrik ve Elektroniği
Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği
Mekatronik Mühendisliği
Meteoroloji Mühendisliği
Uçak Elektrik ve Elektroniği
Uzay Bilimleri ve Teknolojileri
Uzay Mühendisliği