Geleceğinize Açılan Kapı...
Menu
Menu
Tüm Sorularınız İçin
Tüm Sorularınız İçin
Osmaniye Korkut
Ata
Bize Ulaşın
Telefon +90 000 000 00 00
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Tüm Sroularınız İçin
Tüm Sroularınız İçin
Talep Formu
Bize Ulaşın
Telefon 0462 334 05 50
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Gıda Teknolojisi Tezsiz YL Ders Listesi

GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS LİSTESİ

 1. SINIF I. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)
SIRA
NO
DERS KODU DERS ADI Z/S T U L  TS  K AKTS
1.   Seçmeli Dersler S           40
 Toplam            40
 
I. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ
 SIRA
NO
 DERS KODU  DERS ADI  Z/S T   U  L  TS  K   AKTS
1. GTBTY501 Geleneksel ve Modern Muhafaza Yöntemleri 
S 3 0 0 3 3 8
2. GTBTY503 Ambalajlama Bilimi ve Teknolojisi  
S 3 0 0 3 3 8
3. GTBTY505

Soğutma Çevrimi ve Soğuk Depolama 

S 3 0 8
4. GTBTY507

Gıda ve Personel Hijyeni 

S 3 0 8
5. GTBTY509 Probiyotikler
S 3 0  3 8
6. GTBTY511

Tahıl ve Tahıl Ürünleri Teknolojisi 

S 3 0 0 3 3 8
7.  GTBTY513

Biyoçeşitlilik

S 3 0 8
8.  GTBTY515  İleri Biyoloji   S 3  0  0  3 8
 9.                  
                   
                   
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.



 1. SINIF II. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)
SIRA
NO
DERS KODU DERS ADI Z/S T U L  TS  K AKTS
1. GTBTY500 Bitirme Projesi Z 0  10
2.
 Seçmeli Dersler  S            40
                   
 Toplam            50
 
 1. SINIF II. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ
 SIRA
NO
 DERS KODU  DERS ADI  Z/S T   U  L  TS  K   AKTS
1. GTBTY502 Meyve ve Sebze İşleme Sanayii 
S 3 0 0 3 3 8
2. GTBTY504

Kurutma Yöntemleri ve Sistemleri 

S 3 0 0 3 3 8
3. GTBTY506

Fonksiyonel Beslenme 

S 3 0 0 3 3 8
4. GTBTY508

Laboratuvar Güvenliği 

S 3 0 0 3 3 8
5. GTBTY510

Geleneksel ve Yöresel Gıdalar 

S 3 0 0 3 3 8
6. GTBTY512 Yumuşak Buğday Ürünleri Teknolojisi   S 2 2 0 4 3 8
7. GTBTY514

Türkiye’nin Endemikleri 

S 3 0 0 3 3 8
8. GTBTY516

İÇevre ve İnsan 

S 3 0 0 3 3 8
9. 
               
                   
                   
 
Not 2. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.



TOPLAM KREDİ : 30 TOPLAM ACTS :90
Gıda Teknolojisi Tezsiz Yüksek Lisans programı ders listesinin indirilebilir (yazdırılabilir) formu


Güncelleme 09.07.2022 12:41:40



FOOD TECHNOLOGY COURSE PLAN
GRADUATE PROGRAM (THESIS MASTER'S)

FIRST YEAR 1. SEMESTER
NO
COURSE CODE COURSE TITLE C/E T P C ECTS
1.
ELECTIVE COURSES E       40
               
 Total 
    40
 
FIRST YEAR 1. SEMESTER ELECTIVE COURSES
NO  COURSE CODE  COURSE TITLE  C/E T   P C ECTS
1. GTBTY501 Traditional and Modern Preservation Methods
E 3 0 3 8
2. GTBTY503 Packaging Science and Technology E 3 0 3 8
3. GTBTY505 Refrigeration Cycle and Cold Storage
E 3 0 3 8
4. GTBTY507 Food and Personnel Hygiene
E 3 0 3 8
5. GTBTY509 Probiotics
E 3 0 3 8
6. GTBTY511  Cereal and Cereal Products Technology E 3 0 3 8
7. GTBTY513 Biodiversity E 3 0 3 8
 8.  GTBTY515  Advanced Biology  E 0 43 8
Note: C: Compulsory Courses, E: Elective Courses, T: Theoretical Course Hour; P: Weekly Practice Course Hour, C: Course Credit, ECTS: European Credit Transfer System Credit of the Course.



FIRST YEAR 2. SEMESTER
NO
COURSE CODE COURSE TITLE C/E T P C ECTS
1.  GTBTY500 Graduation Project
C 0 0 0 10
2.   Elective Course C 0 0 0 40
 Total        50
 
FIRST YEAR 2. SEMESTER ELECTIVE COURSES
NO  COURSE CODE  COURSE TITLE  C/E T   P C  ECTS
1. GTBTY502 Fruit and Vegetable Processing IndustryS
E 3 0 3 8
2. GTBTY504 Drying Methods and Systems E 3 0 3 8
3. GTBTY506 Functional Nutrition
E 3 0 3 8
4. GTBTY508 Laboratory Safety
E 3 0 3 8
5. GTBTY510 Traditional and Local Foods
E 3 0 3 8
6. GTBTY512  Soft Wheat Products Technology E 2 2 3 8
7.  GTBTY514 Turkey's Endemics E 3 0 3 8
8.  GTBTY516   Environment and Human  E  3 0 3
Note: C: Compulsory Courses, E: Elective Courses, T: Theoretical Course Hour; P: Weekly Practice Course Hour, C: Course Credit, ECTS: European Credit Transfer System Credit of the Course.







TOTAL CREDIT: 30 TOTAL ECTS: 90


Güncelleme 09.07.2022 12:41:40


26 Ekim 2023