GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI
TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS LİSTESİ
|
1. SINIF I. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) |
SIRA
NO
|
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1. |
|
Seçmeli Dersler |
S |
|
|
|
|
|
40 |
Toplam |
|
|
|
|
|
40 |
|
I. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ |
SIRA
NO |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1. |
GTBTY501 |
Geleneksel ve Modern Muhafaza Yöntemleri
|
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
8 |
2. |
GTBTY503 |
Ambalajlama Bilimi ve Teknolojisi
|
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
8 |
3. |
GTBTY505 |
Soğutma Çevrimi ve Soğuk Depolama
|
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
8 |
4. |
GTBTY507 |
Gıda ve Personel Hijyeni
|
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
8 |
5. |
GTBTY509 |
Probiyotikler
|
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
8 |
6. |
GTBTY511 |
Tahıl ve Tahıl Ürünleri Teknolojisi
|
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
8 |
7. |
GTBTY513 |
Biyoçeşitlilik
|
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
8 |
8. |
GTBTY515 |
İleri Biyoloji |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
8 |
9. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
1. SINIF II. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) |
SIRA
NO
|
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1. |
GTBTY500 |
Bitirme Projesi |
Z |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
10 |
2. |
|
Seçmeli Dersler |
S |
|
|
|
|
|
40 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Toplam |
|
|
|
|
|
50 |
|
1. SINIF II. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ |
SIRA
NO |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1. |
GTBTY502 |
Meyve ve Sebze İşleme Sanayii
|
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
8 |
2. |
GTBTY504 |
Kurutma Yöntemleri ve Sistemleri
|
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
8 |
3. |
GTBTY506 |
Fonksiyonel Beslenme
|
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
8 |
4. |
GTBTY508 |
Laboratuvar Güvenliği
|
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
8 |
5. |
GTBTY510 |
Geleneksel ve Yöresel Gıdalar
|
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
8 |
6. |
GTBTY512 |
Yumuşak Buğday Ürünleri Teknolojisi |
S |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
8 |
7. |
GTBTY514 |
Türkiye’nin Endemikleri
|
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
8 |
8. |
GTBTY516 |
İÇevre ve İnsan
|
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
8 |
9. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Not 2. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
TOPLAM KREDİ : 30 TOPLAM ACTS :90 |
Gıda Teknolojisi Tezsiz Yüksek Lisans programı ders listesinin indirilebilir (yazdırılabilir) formu |
|
Güncelleme 09.07.2022 12:41:40
FOOD TECHNOLOGY COURSE PLAN
GRADUATE PROGRAM (THESIS MASTER'S)
|
FIRST YEAR 1. SEMESTER |
NO
|
COURSE CODE |
COURSE TITLE |
C/E |
T |
P |
C |
ECTS |
1. |
|
ELECTIVE COURSES |
E |
|
|
|
40 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Total |
|
|
|
40 |
|
FIRST YEAR 1. SEMESTER ELECTIVE COURSES |
NO |
COURSE CODE |
COURSE TITLE |
C/E |
T |
P |
C |
ECTS |
1. |
GTBTY501 |
Traditional and Modern Preservation Methods
|
E |
3 |
0 |
3 |
8 |
2. |
GTBTY503 |
Packaging Science and Technology |
E |
3 |
0 |
3 |
8 |
3. |
GTBTY505 |
Refrigeration Cycle and Cold Storage
|
E |
3 |
0 |
3 |
8 |
4. |
GTBTY507 |
Food and Personnel Hygiene
|
E |
3 |
0 |
3 |
8 |
5. |
GTBTY509 |
Probiotics
|
E |
3 |
0 |
3 |
8 |
6. |
GTBTY511 |
Cereal and Cereal Products Technology |
E |
3 |
0 |
3 |
8 |
7. |
GTBTY513 |
Biodiversity |
E |
3 |
0 |
3 |
8 |
8. |
GTBTY515 |
Advanced Biology |
E |
3 |
0 |
43 |
8 |
Note: C: Compulsory Courses, E: Elective Courses, T: Theoretical Course Hour; P: Weekly Practice Course Hour, C: Course Credit, ECTS: European Credit Transfer System Credit of the Course. |
FIRST YEAR 2. SEMESTER |
NO
|
COURSE CODE |
COURSE TITLE |
C/E |
T |
P |
C |
ECTS |
1. |
GTBTY500 |
Graduation Project
|
C |
0 |
0 |
0 |
10 |
2. |
|
Elective Course |
C |
0 |
0 |
0 |
40 |
Total |
|
|
|
50 |
|
FIRST YEAR 2. SEMESTER ELECTIVE COURSES |
NO |
COURSE CODE |
COURSE TITLE |
C/E |
T |
P |
C |
ECTS |
1. |
GTBTY502 |
Fruit and Vegetable Processing IndustryS
|
E |
3 |
0 |
3 |
8 |
2. |
GTBTY504 |
Drying Methods and Systems |
E |
3 |
0 |
3 |
8 |
3. |
GTBTY506 |
Functional Nutrition
|
E |
3 |
0 |
3 |
8 |
4. |
GTBTY508 |
Laboratory Safety
|
E |
3 |
0 |
3 |
8 |
5. |
GTBTY510 |
Traditional and Local Foods
|
E |
3 |
0 |
3 |
8 |
6. |
GTBTY512 |
Soft Wheat Products Technology |
E |
2 |
2 |
3 |
8 |
7. |
GTBTY514 |
Turkey's Endemics |
E |
3 |
0 |
3 |
8 |
8. |
GTBTY516 |
Environment and Human |
E |
3 |
0 |
3 |
8 |
Note: C: Compulsory Courses, E: Elective Courses, T: Theoretical Course Hour; P: Weekly Practice Course Hour, C: Course Credit, ECTS: European Credit Transfer System Credit of the Course. |
TOTAL CREDIT: 30 TOTAL ECTS: 90 |
Güncelleme 09.07.2022 12:41:40