Geleceğinize Açılan Kapı...
Menu
Menu
Tüm Sorularınız İçin
Tüm Sorularınız İçin
Osmaniye Korkut
Ata
Bize Ulaşın
Telefon +90 000 000 00 00
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Tüm Sroularınız İçin
Tüm Sroularınız İçin
Talep Formu
Bize Ulaşın
Telefon 0462 334 05 50
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Ders Listesi

GIDA TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ DERSLER-AKTS KREDİLERİ  

 1. SINIF I. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)
SIRA
NO
DERS KODU  DERS ADI Z/S T U L TS  K AKTS
1.  TDL101 Türk Dili I
 Z 2 0 0 2 2 2
2.  ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I
Z 2 0 0 2 2 2
3.  YDL101 İngilizce I
Z 2 1 0 3 2,5 5
4.  GTB101 Matematik 1 
Z 3 0 0 3 3 4
5.  TBT101 Temel Bilgi Teknolojileri 1 
Z 2 2 0 4 3 5
6.  GTB103 Genel Kimya 
Z 3 0 0 3 3 3
7. GTB105 Gıda İşleme İlkeleri Z 3 0 0 3 3 3
8. GTB107   Beslenme İlkeleri   0
9. DOY101 Dijital Okuryazarlık  
Z 2 0 0 2 2 3
 Toplam  22  2 0 25 23.5 30
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.



 1. SINIF II. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)
SIRA
NO
DERS KODU DERS ADI Z/S T U L  TS  K AKTS
1.  TDL102 Türk Dili II 
Z 2 0 0 2 2 2
"  ATA102 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II
Z 2 0 0 2 2 2
3. YDL102 İngilizce II
Z 2 1 0 3 2,5 5
4.  TBT102 Temel Bilgi Teknolojileri II 
Z 2 2 0 4 3 4
5.  GTB102 Matematik 2
Z 3 0 0 3 3 4
6. GTB104 Gıda Kimyası 
Z 3 0 0 3 3 5
7. GTB106 Biyoteknoloji
Z 3 0 0 3 3 4
8.  GTB108 Gıda Teknolojisine Giriş 
Z 3 0 0 3 3 4
 Toplam  20  3  0 23  21.5  30
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.



 2. SINIF III. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)
SIRA
NO
DERS KODU DERS ADI Z/S T U L  TS  K AKTS
1.  GTB201 Organik Kimya 
Z 2 0 0 2 2 3
2.  GTB203 Laboratuvar Teknikleri
Z 2 2 0 4 3 5
3.  GTB205 Mesleki İngilizce
Z 3 0 0 3 3 4
4. GBT207 Gıda Biyolojisi 
Z 3 0 0 3 3 4
5. GTB209 Genel Mikrobiyoloji
S 2 2 0 4 3 5
6.   SEÇMELİ DERSLER
S           9
 Toplam   12 4 0 16 14 30
 
 2. SINIF III. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ
 SIRA
NO
 DERS KODU  DERS ADI  Z/S T   U  L  TS  K   AKTS
1. GTB215  Gönüllülük Çalışmaları 
S 1 2 0 3 2 4
2. GTB221 Duyusal Analiz 
S 2 0 0 2 2 3
3. GTB213 Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetimi 
S 2 0 0 2 2 2
4. GTB223 Geleneksel Gıdalar 
S 2 0 0 2 2 3
5.  GTB217 Gıda Pazarlama Teknikleri 
S 2 0 0 2 2 3
 6. GTB219   Meslek Etiği   0  2  3
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.



 2. SINIF IV. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)
SIRA
NO
DERS KODU DERS ADI Z/S T U L  TS  K AKTS
1. GTB202 Analitik Kimya 
Z 2 0 0 2 2 3
2.  GTB204 Laboratuvar Teknikleri
Z 2 2 0 4 3 5
3. GTB206 Mesleki İngilizce
Z 3 0 0 3 3 4
4. GTB224
Gıda Biyokimyası 
Z 2 0 0 2 2 3
5. GTB210 Genel Mikrobiyoloji
Z 2 2 0 4 3 5
6. GTB212 Hazır Yemek Üretim Teknolojisi 
Z 2 0 0 2 2 3
7.     SEÇMELİ DERSLER  S          
 Toplam   13 4 0 17 15 30
 
 2. SINIF IV. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ
 SIRA
NO
 DERS KODU  DERS ADI  Z/S T   U  L  TS  K   AKTS
1. GTB228 Gıda Muhafaza Teknikleri 
S 2 0 0 2 2 3
2. GTB216 İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı 
S 2 0 0 2 2 2
3. GTB218 İletişim Teknikleri 
S 2 0 0 2 2 2
4. GTB220 Kalite Yönetim Sistemleri 
S 3 0 0 3 3 3
5. GTB226 Tıbbi ve Fonksiyonel Gıdalar 
S 2 0 0 2 2 2
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.



 3. SINIF V. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)
SIRA
NO
DERS KODU DERS ADI Z/S T U L  TS  K AKTS
1.  GTB301 Tahıl İşleme Teknolojisi 
Z 3 2 0 5 4 5
2.  GTB303 Meyve ve Sebze İşleme Teknikleri 
Z 3 2 0 5 4 5
3. GTB305 Ekonomi
Z 3 0 0 3 3 4
4. GTB307 Gıda Analizleri
Z 2 2 0 4 3 5
5. GTB309 Gıda Mikrobiyolojisi
Z 2 2 0 4 3 5
6.   SEÇMELİ DERSLER
S           6
 Toplam   13 8 0 21 17 30
 
 3. SINIF V. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ
 SIRA
NO
 DERS KODU  DERS ADI  Z/S T   U  L  TS  K   AKTS
1. GTB311 Enzim Teknolojisi 
S 2 0 0 2 2 3
2. GTB313 Gıda İşletmelerinde Kurulum ve Organizasyon 
S 2 0 0 2 2 3
3. GTB315 Gıdalarda Kullanılan Doğal ve Yapay Renk Maddeleri 
S 2 0 0 2 2 3
4. GTB319 Gıda Teknolojisi ve Çevre İlişkisi  S 2 0 0 2 2 3
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.



 3. SINIF VI. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)
SIRA
NO
DERS KODU DERS ADI Z/S T U L  TS  K AKTS
1. GTB302 Özel Gıdalar  Z 3 0 0 3 3 5
2. GTB304 Gıda Kalite Kontrol ve Mevzuat 
Z 3 0 0 3 3 4
3. GTB306 Gıda Katkı Maddeleri ve Toksikoloji  Z 3 0 0 3 3 5
4. GTB308 Gıda Mikrobiyolojisi Z 2 2 0 4 3 5
5.  GTB310 Bilimsel Araştırma Yöntemleri  Z 2 0 0 2 2 4
6.   SEÇMELİ DERSLER S           7
 Toplam   13 2 0 15 14 30
 
 3. SINIF VI. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ
 SIRA
NO
 DERS KODU  DERS ADI  Z/S T   U  L  TS  K   AKTS
1. GTB320 Organik Gıda ve Tarım  S 2 0 0 2 2 3
2. GTB314 İşletme Hijyeni ve Sanitasyon  S 3 0 0 3 3 4
3. GTB316 Endüstriyel Mikrobiyoloji  S 3 0 0 3 3 4
4. GTB318 Endüstriyel Gıda Artık ve Atıkları  S 2 0 0 2 2 3
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.



 4. SINIF VII. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)
SIRA
NO
DERS KODU DERS ADI Z/S T U L  TS  K AKTS
1. GTB401 Gıda Analizleri Z 2 2 0 4 3 5
2.  GTB403 Et ve Ürünleri İşleme Teknolojisi  Z 3 2 0 5 4 5
3. GTB405 Süt ve Ürünleri İşleme Teknolojisi  Z 3 2 0 5 4 5
4. GTB407   Gıda Ambalajlama İlkeleri   Z  2  0  3
 5.  GTB409   Mezuniyet Tezi  Z  0  0  5 
  6.     SEÇMELİ DERSLER  S            7
 Toplam   10 8 0 18 14 30
 
 4. SINIF VII. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ
 SIRA
NO
 DERS KODU  DERS ADI  Z/S T   U  L  TS  K   AKTS
1. GTB411 Su Ürünleri İşleme Teknolojisi  S 3 0 0 3 3 4
2. GTB413 Kanatlı Etleri Teknolojisi  S 2 0 0 2 2 3
3. GTB417 Alkollü İçecekler Teknolojisi  S 2 0 0 2 2 3
4. GTB419 Dondurulmuş Ürünler  S 3 0 0 3 3 4
5. GTB421 Girişimcilik  S 2 0 0 2 2 3
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.



 4. SINIF VIII. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)
SIRA
NO
DERS KODU DERS ADI Z/S T U L  TS  K AKTS
1. GTB402 Enstrümantal Gıda Analizleri  Z 3 0 0 3 3 5
2.  GTB404 Yağ İşleme Teknolojisi  Z 3 0 0 3 3 5
3. GTB406 Fermentasyon Teknolojisi  Z 2 2 0 4 3 5
4.  GTB408   İstatistik  3
5.  GTB410   Mezuniyet Tezi  2  5
6.     SEÇMELİ DERSLER S            7
 Toplam   11 4 0 15 13 30
 
 4. SINIF VIII. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ
 SIRA
NO
 DERS KODU  DERS ADI  Z/S T   U  L  TS  K   AKTS
1. GTB412 Şeker ve Şekerli Ürünler Teknolojisi  S 2 0 0 2 2 3
2. GTB426 Finansal Okuryazarlık  S 2 0 0 2 2 3
3. GTB416 Meyve Suyu ve Gazlı İçecek Teknolojisi  S 2 0 0 2 2 4
4. GTB422 Soğuk Tekniği  S 2 0 0 2 2 3
5. GTB424 Malzeme Bilgisi  S 3 0 0 3 3 4
6.  GTB420 İşaret Dili  S 2 0 0 2 2 3
7.                   
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.

TOPLAM KREDİ : 162 TOPLAM ACTS : 240



Gıda Teknolojisi bölümü lisans programı ders listelerinin  indirilebilir (yazdırılabilir) formu

 
SOCIAL WORK COURSE PLAN
UNDERGRADUATE PROGRAM 
 FIRST YEAR 1. SEMESTER
NO
COURSE CODE COURSE TITLE C/E T P C ECTS
1. GTB101 Calculus 1
C 3 0 3 4
2. TBT101 Basic Information Technologies 1 C 2 2 3 5
3.  GTB103 General Chemistry C 3 0 3 3
4.  GTB105 Food Processing Principles C 3 0 3 3
5.  GTB107  Nutrition Principles C  3
6. YDL101 English  I C 2 1 2.5 5
7. ATA101 Ataturk's Principles and Revolution History I) C 2 0 2 2
8.  TDL101 Turkish Language I C 2 0 2 2
9. DOY101 Digital Literacy C 2 0 2 3
 Total  22  3 23.5 30
Note: C: Compulsory Courses, E: Elective Courses, T: Theoretical Course Hour; P: Weekly Practice Course Hour, C: Course Credit, ECTS: European Credit Transfer System Credit of the Course.



FIRST YEAR 2. SEMESTER
NO
COURSE CODE COURSE TITLE C/E T P C ECTS
1.  GTB108  Introduction to Food Technology C 3 0 3 4
2.  GTB102 Calculus 2 C 3 0 3 4
3. GTB104 Food Chemistry C 3 0 3 5
4.  GTB106 Biotechnology C 3 0 3 4
5. YDL102 English 2 C 2 1 2.5 5
6. ATA102 Ataturk's Principles and Revolution History II C 2 0 2 2
7. TDL102 Turkish Language II C 2 0 2 2
8.  TBT102 Basic Information Technologies 2 C 2 2 3 3
 Total  20 3 21.5  30
Note: C: Compulsory Courses, E: Elective Courses, T: Theoretical Course Hour; P: Weekly Practice Course Hour, C: Course Credit, ECTS: European Credit Transfer System Credit of the Course.



 SECOND YEAR 3. SEMESTER
NO
COURSE CODE COURSE TITLE C/E T P C ECTS
1.  GTB201 Organic Chemistry C 2 0 2 3
2.  GTB203 Laboratory Techniques 1 C 2 2 3 5
3. GTB205 Professional English 1 C 3 0 3 4
4. GBT207 Food Biology C 3 0 3 4
5. GTB209 General Microbiology 1 E 2 2 3 5
6.   ELECTIVE COURSES E       9
 Total  12 4 14 30
 
 SECOND YEAR 3. SEMESTER ELECTIVE COURSES
NO COURSE CODE  COURSE TITLE C/E T   P C ECTS
1. GTB215 Volunteering Studies E 1 2 2 4
2. GTB221 Sensory Analysis E 2 0 2 3
3. GTB213  Food Safety and Quality Management E 2 0 2 2
4. GTB223  Traditional Foods E 2 0 2 3
5. GTB217  Food Marketing Techniques E 2 0 2 3
6.  GTB219   Professional Ethics  0
Note: C: Compulsory Courses, E: Elective Courses, T: Theoretical Course Hour; P: Weekly Practice Course Hour, C: Course Credit, ECTS: European Credit Transfer System Credit of the Course.



 SECOND YEAR 4. SEMESTER
NO
COURSE CODE COURSE TITLE C/E T P C ECTS
1. GTB202 Analytical chemistry C 2 0 2 3
2.  GTB204 Laboratory Techniques 2 C 2 2 3 5
3.  GTB206 Professional English 2 C 3 0 3 4
4. GTB224 Food Biochemistry C 2 0 2 3
5. GTB210 General Microbiology 2 C 2 2 3 5
6.  GTB212 Ready Meal Production Technology C 2 0 2 3
7.     ELECTİVE COURSES      
 Total  13 4 15 30
 
SECOND YEAR 4. SEMESTER ELECTIVE COURSES
NO COURSE CODE  COURSE TITLE C/E T   P C  ECTS
1. GTB228 Food Preservation Techniques E 2 0 2 3
2. GTB216 Occupational Safety and Occupational Health E 2 0 2 2
3. GTB218 Communication Techniques E 2 0 2 2
4. GTB220  Quality Management Systems E 3 0 3 3
5. GTB226 Medicinal and Functional Foods E 2 0 2 2
Note: C: Compulsory Courses, E: Elective Courses, T: Theoretical Course Hour; P: Weekly Practice Course Hour, C: Course Credit, ECTS: European Credit Transfer System Credit of the Course.



 THIRD YEAR 5. SEMESTER
NO
COURSE CODE COURSE TITLE C/E T P C ECTS
1.  GTB301 Cereal Processing Technology C 3 2 4 5
2. GTB303 Fruit and Vegetable Processing Techniques C 3 2 4 5
3.  GTB305 Economy C 3 0 3 4
4. GTB307 Food Analysis 1 C 2 2 3 5
5.  GTB309 Food Microbiology 1 C 2 2 3 5
6.   ELECTIVE COURSES E      
 Total  13 8 17 30
 
THIRD YEAR 5. SEMESTER ELECTIVE COURSES
NO COURSE CODE  COURSE TITLE C/E T   P C  ECTS
1. GTB311 Enzyme Technology E 2 0 2 3
2. GTB313 Establishment and Organization in Food Management E 2 0 2 3
3. GTB315 Natural and Artificial Colors Used in Foods E 2 0 2 3
4. GTB319 Food Technology and Environment Relationship E 2 0 2 3
Note: C: Compulsory Courses, E: Elective Courses, T: Theoretical Course Hour; P: Weekly Practice Course Hour, C: Course Credit, ECTS: European Credit Transfer System Credit of the Course.



THIRD YEAR 6. SEMESTER
NO
COURSE CODE COURSE TITLE C/E T P C ECTS
1.  GTB302 Special Foods C 3 0 3 5
2. GTB304 Food Quality Control and Legislation C 3 0 3 4
3. GTB306 Food Additives and Toxicology C 3 0 3 5
4. GTB308 Food Microbiology 2 C 2 2 3 5
5. GTB310 Scientific Research Methods C 2 0 2 4
6.   ELECTIVE COURSES E      
 Total  13 2 14 30
 
 THIRD YEAR 6. SEMESTER ELECTIVE COURSES
NO COURSE CODE  COURSE TITLE C/E P C ECTS
1. GTB320 Organic Food and Agriculture E 2 0 2 3
2. GTB314 Operational Hygiene and Sanitation E 3 0 3 4
3. GTB316 Industrial Microbiology E 3 0 3 4
4. GTB318 Industrial Food Residues and Waste E 2 0 2 3
Note: C: Compulsory Courses, E: Elective Courses, T: Theoretical Course Hour; P: Weekly Practice Course Hour, C: Course Credit, ECTS: European Credit Transfer System Credit of the Course.



FOURTH YEAR 7. SEMESTER
NO
COURSE CODE COURSE TITLE C/E T P C ECTS
1. GTB401 Food Analysis 2 C 2 2 3 5
2. GTB403 Meat and Products Processing Technology
C 3 2 4 5
3. GTB405 Milk and Products Processing Technology C 3 2 4 5
4.  GTB407   Food Packaging Principles  C  2  0
5. GTB409   Graduation Thesis 1  C  2
 6.    ELECTIVE COURSES  E        7
 Total  10 8 14 30
 
FOURTH YEAR 7. SEMESTER ELECTIVE COURSES
NO COURSE CODE  COURSE TITLE C/E P C ECTS
1. GTB411 Aquaculture Processing Technology E 3 0 3 4
2. GTB413 Poultry Meats Technology E 2 0 2 3
3. GTB417 Alcoholic Drinks Technology E 2 0 2 3
4. GTB419 Frozen products E 3 0 3 4
5. GTB421 Entrepreneurship E 2 0 2 3
Note: C: Compulsory Courses, E: Elective Courses, T: Theoretical Course Hour; P: Weekly Practice Course Hour, C: Course Credit, ECTS: European Credit Transfer System Credit of the Course.



FOURTH YEAR 8. SEMESTER
NO
COURSE CODE COURSE TITLE C/E T P C ECTS
1.  GTB402 Instrumental Food Analysis C 3 0 3 5
2.  GTB404 Oil Processing Technology C 3 0 3 5
3. GTB406 Fermentation Technology C 2 2 3 5
 4.  GTB408 Statistics
 C  3  0  3
5.  GTB410   Graduation Thesis 2  C  0  2  1  5
6.     ELECTIVE COURSES  E      
 Total 11 4 13 30
 
FOURTH YEAR 8. SEMESTER ELECTIVE COURSES
NO COURSE CODE  COURSE TITLE C/E P C ECTS
1. GTB412 Sugar and Sugary Products Technology E 2 0 2 3
2. GTB426 Financial Literacy E 2 0 2 3
3. GTB416 Fruit Juice and Carbonated Drink Technology E 2 0 2 4
4. GTB422 Cold Technique E 2 0 2 3
5. GTB424 Material information E 3 0 3 4
6.  GTB420 Sign language E 2 0 2 3
7.   SHB424 STREET SOCIAL SERVICE E 3 0 3 5
Note: C: Compulsory Courses, E: Elective Courses, T: Theoretical Course Hour; P: Weekly Practice Course Hour, C: Course Credit, ECTS: European Credit Transfer System Credit of the Course.

TOTAL CREDIT : 162 TOTAL ECTS : 240

Click here to access the Social Work Department courses and course contents...


Güncelleme 02.07.2022 19:18:32



 

22 Eylül 2023