GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI
TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS LİSTESİ
|
1. SINIF I. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) |
SIRA
NO
|
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1. |
GTBYLU1901 |
Uzmanlık Alan Dersi
|
Z |
4 |
0 |
0 |
4 |
0 |
6 |
2. |
GTB505 |
Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Yayın Etiği
|
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
3. |
GTB525 |
Seminer
|
Z |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
6 |
4. |
|
SEÇMELİ DERSLER
|
S |
|
|
|
|
|
12 |
Toplam |
|
|
|
|
|
30 |
|
I. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ |
SIRA
NO |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1. |
GTB501 |
Gıda Toksikolojisi
|
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
2. |
GTB503 |
Gıdalardaki Pestisit Kalıntıları ve Risk Değerlendirmesi
|
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
3. |
GTB507 |
İleri Gıda Mikrobiyolojisi
|
S |
3 |
2 |
0 |
5 |
4 |
6 |
4. |
GTB509 |
Mikroorganizma Kontrol Yöntemleri
|
S |
3 |
2 |
0 |
5 |
4 |
6 |
5. |
GTB511 |
Bitkilerde Sekonder Metabolitler ve Biyosentezi
|
S |
3 |
2 |
0 |
5 |
4 |
6 |
6. |
GTB513 |
Gıda Biyoteknolojisi
|
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
7. |
GTB515 |
Temel Elektrokimya
|
S |
3 |
2 |
0 |
5 |
4 |
6 |
8. |
GTB517 |
Fonksiyonel Gıdalar: Probiyotik, prebiyotik, sinbiyotik |
S |
3 |
2 |
0 |
5 |
4 |
6 |
9. |
GTB519 |
Kurutma Teknolojisi |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
10. |
GTB521 |
Soğuk Tekniği ve Depolama
|
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
1. |
GTB523 |
Meyve-Sebze İşleme Sanayiindeki Gelişmeler |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
1. SINIF II. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) |
SIRA
NO
|
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1. |
GTBYLU2901 |
Uzmanlık Alan Dersi
|
Z |
4 |
0 |
0 |
4 |
0 |
6 |
2. |
GTB524 |
Seminer
|
Z |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
6 |
3. |
|
SEÇMELİ DERSLER
|
S |
|
|
|
|
|
18 |
Toplam |
|
|
|
|
|
30 |
|
1. SINIF II. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ |
SIRA
NO |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1. |
GTB502 |
Meyve ve Sebzelere Hasat Sonrası Uygulanan İşlemler
|
S |
3 |
2 |
0 |
5 |
4 |
6 |
2. |
GTB504 |
İleri Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi
|
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
3. |
GTB506 |
Araştırmacılar için Bilgi Teknolojileri
|
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
4. |
GTB508 |
Gıda Güvenliği ve Risk Analizi
|
S |
3 |
2 |
0 |
5 |
4 |
6 |
5. |
GTB510 |
Mikrobiyal Biyofilmler
|
S |
3 |
2 |
0 |
5 |
4 |
6 |
6. |
GTB512 |
Gıdalarda Primer ve Sekonder Metabolit Analizleri |
S |
3 |
2 |
0 |
5 |
4 |
6 |
7. |
GTB514 |
Prediktif Mikrobiyoloji
|
S |
3 |
2 |
0 |
5 |
4 |
6 |
8. |
GTB516 |
İleri Elektrokimya Uygulamaları
|
S |
3 |
2 |
0 |
5 |
4 |
6 |
9. |
GTB518 |
Modern Gıda Muhafaza Yöntemleri |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
10. |
GTB520 |
Gıda Ambalajlamada Yeni Teknikler |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
11. |
GTB522 |
Gıda Kontaminantları: Mikotoksinler |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
|
Not 2. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
III. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) |
SIRA
NO
|
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1. |
GTBYLU3901 |
UZMANLIK ALAN DERSİ
|
Z |
4 |
0 |
0 |
4 |
0 |
6 |
2. |
GTBYLTEZ101 |
TEZ
|
Z |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
24 |
Toplam |
4 |
0 |
0 |
4 |
0 |
30 |
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
IV. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) |
SIRA
NO
|
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1. |
GTBYLU4901 |
UZMANLIK ALAN DERSİ |
Z |
4 |
0 |
0 |
4 |
0 |
6 |
2. |
GTBYLTEZ201 |
TEZ |
Z |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
24 |
Toplam |
4 |
0 |
0 |
4 |
0 |
30 |
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
TOPLAM KREDİ : 24 TOPLAM ACTS : 120 |
Gıda Teknolojisi Tezli Yüksek Lisans programı ders listesinin indirilebilir (yazdırılabilir) formu |
 |
Güncelleme 09.07.2022 12:41:40
FOOD TECHNOLOGY COURSE PLAN
GRADUATE PROGRAM (THESIS MASTER'S)
|
FIRST YEAR 1. SEMESTER |
NO
|
COURSE CODE |
COURSE TITLE |
C/E |
T |
P |
C |
ECTS |
1. |
GTBYLU1901 |
SPECIALIZATION COURSE
|
C |
4 |
0 |
0 |
6 |
2. |
GTB505 |
SCIENTIFIC RESEARCH METHODS AND PUBLICATION ETHICS |
C |
3 |
0 |
3 |
6 |
3. |
GTB525 |
SEMINER |
C |
0 |
0 |
0 |
6 |
4. |
|
ELECTIVE COURSES |
E |
|
|
|
12 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Total |
|
|
|
30 |
|
FIRST YEAR 1. SEMESTER ELECTIVE COURSES |
NO |
COURSE CODE |
COURSE TITLE |
C/E |
T |
P |
C |
ECTS |
1. |
GTB501 |
FOOD TOXICOLOGY
|
E |
3 |
0 |
3 |
6 |
2. |
GTB503 |
PESTICIDE RESIDUES IN FOOD AND RISK ASSESSMENT |
E |
3 |
0 |
3 |
6 |
3. |
GTB507 |
ADVANCED FOOD MICROBILOGY
|
E |
3 |
2 |
4 |
6 |
4. |
GTB509 |
MICROORGANISM CONTROL METHODS |
E |
3 |
2 |
4 |
6 |
5. |
GTB511 |
SECONDARY METABOLITES AND THEIR BIOSYNTHESIS IN PLANTS |
E |
3 |
2 |
4 |
6 |
6. |
GTB513 |
FOOD BIOTECHNOLOGY |
E |
3 |
0 |
3 |
6 |
7. |
GTB515 |
BASIC ELECTROCHEMISTRY |
E |
3 |
2 |
4 |
6 |
8. |
GTB517 |
FUNCTIONAL FOODS: PROBIOTIC, PREBIOTIC, SYNBIOTIC |
E |
3 |
2 |
4 |
6 |
9. |
GTB519 |
DRYING TECHNOLOGY |
E |
3 |
0 |
3 |
6 |
10. |
GTB521 |
COLD TECHNIQUE AND STORAGE |
E |
3 |
0 |
3 |
6 |
11. |
GTB523 |
DEVELOPMENTS IN FRUIT AND VEGETABLE PROCESSING INDUSTRY |
E |
3 |
0 |
3 |
6 |
Note: C: Compulsory Courses, E: Elective Courses, T: Theoretical Course Hour; P: Weekly Practice Course Hour, C: Course Credit, ECTS: European Credit Transfer System Credit of the Course. |
FIRST YEAR 2. SEMESTER |
NO
|
COURSE CODE |
COURSE TITLE |
C/E |
T |
P |
C |
ECTS |
1. |
GTBYLU2901 |
SPECIALIZATION COURSE
|
C |
4 |
0 |
0 |
6 |
2. |
GTB524 |
SEMINER |
C |
0 |
0 |
0 |
6 |
3. |
|
ELECTIVE COURSE
|
E |
|
|
|
18 |
Total |
|
|
|
30 |
|
FIRST YEAR 2. SEMESTER ELECTIVE COURSES |
NO |
COURSE CODE |
COURSE TITLE |
C/E |
T |
P |
C |
ECTS |
1. |
GTB502 |
POST-HARVEST PROCESSES FOR FRUITS AND VEGATABLES
|
E |
3 |
2 |
4 |
6 |
2. |
GTB504 |
ADVANCED FRUIT AND VEGETABLA PROCESSING TECHNOLOGY |
E |
3 |
0 |
3 |
6 |
3. |
GTB506 |
INFORMATION TECHNOLOGIES FOR RESEARCHERS
|
E |
3 |
0 |
3 |
6 |
4. |
GTB508 |
FOOD SAFETY AND RISK ANAYSIS
|
E |
3 |
2 |
3 |
6 |
5. |
GTB510 |
MICROBIAL BIOFILMS
|
E |
3 |
2 |
4 |
6 |
6. |
GTB512 |
PRIMARY AND SECONDARY METABOLITE ANALYSIS IN FOODS |
E |
3 |
2 |
4 |
6 |
7. |
GTB514 |
PREDICTIVE MICROBIOLOGY |
E |
3 |
2 |
4 |
6 |
8. |
GTB516 |
ADVANCED ELECTROCHEMISTRY APPLICATIONS |
E |
3 |
2 |
4 |
6 |
9. |
GTB518 |
MODERN FOOD PRESERVATION METHODS |
E |
3 |
0 |
3 |
6 |
10. |
GTB520 |
NEW TECHNIQUES IN FOOD PACKAGING |
E |
3 |
0 |
3 |
6 |
11. |
GTB522 |
FOOD CONTAMINANTS |
E |
3 |
0 |
3 |
6 |
Note: C: Compulsory Courses, E: Elective Courses, T: Theoretical Course Hour; P: Weekly Practice Course Hour, C: Course Credit, ECTS: European Credit Transfer System Credit of the Course. |
SECOND YEAR 3. SEMESTER |
NO
|
COURSE CODE |
COURSE TITLE |
C/E |
T |
P |
C |
ECTS |
1. |
GTBYLU3901 |
SPECIALIZATION COURSE
|
C |
4 |
0 |
0 |
6 |
2. |
GTBYLTEZ101 |
THESIS
|
C |
0 |
0 |
0 |
24 |
Total |
4 |
0 |
0 |
30 |
Note: C: Compulsory Courses, E: Elective Courses, T: Theoretical Course Hour; P: Weekly Practice Course Hour, C: Course Credit, ECTS: European Credit Transfer System Credit of the Course. |
SECOND YEAR 4. SEMESTER |
NO
|
COURSE CODE |
COURSE TITLE |
C/E |
T |
P |
C |
ECTS |
1. |
GTBYLU4901 |
SPECIALIZATION COURSE |
C |
4 |
0 |
0 |
6 |
2. |
GTBYLTEZ201 |
THESIS |
C |
0 |
0 |
0 |
24 |
Total |
4 |
0 |
0 |
30 |
Note: C: Compulsory Courses, E: Elective Courses, T: Theoretical Course Hour; P: Weekly Practice Course Hour, C: Course Credit, ECTS: European Credit Transfer System Credit of the Course. |
TOTAL CREDIT: 24 TOTAL ECTS: 120 |
Güncelleme 09.07.2022 12:41:40