GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ |
|||||||||
1. SINIF/1. YARIYIL (GÜZ) |
|||||||||
Sıra No |
Ders Kodu |
Ders Adı |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1 |
GMB901 |
UZMANLIK ALAN DERSİ (SPECIALIZATION FIELD COURSE) |
Z |
4 |
0 |
0 |
4 |
0 |
6 |
2 |
GMB963 |
BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ (SCIENTIFIC RESEARCH AND PUBLICATION ETHICS) |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
3 |
GMB909 |
SEMİNER (SEMINAR) |
Z |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
6 |
4 |
GMBSEC1YY |
GIDA MÜHENDİSLİĞİ 1.YY SEÇMELİ DERSLER (ELECTIVE COURSES) |
S |
9 |
0 |
0 |
9 |
9 |
18 |
TOPLAM |
16 |
0 |
0 |
16 |
12 |
30 |
|||
Notlar: |
|||||||||
* İlk dönemi olan öğrenciler (GÜZ GİRİŞLİLER) GMB909 SEMİNER dersini seçmeyecek, GMB901, GMB963 kodlu dersler ile 3 adet seçmeli ders seçeceklerdir. |
|||||||||
**İkinci dönemi olan öğrenciler (BAHAR GİRİŞLİLER) GMB963 BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ dersini seçmeyecek, GMB901, GMB909, kodlu dersler ile 3 adet seçmeli ders seçeceklerdir. |
GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ |
|||||||||
1. SINIF/1. YARIYIL (GÜZ) |
|||||||||
Sıra No |
Ders Kodu |
Ders Adı |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1 |
GMB919 |
GIDALARIN REOLOJİK ÖZELLİKLERİ (RHEOLOGICAL PROPERTIES OF FOODS) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
2 |
GMB921 |
GIDALARDAKİ BİYOAKTİF BİLEŞİKLER VE ANTİOKSİDAN ETKİLERİ (BIOACTIVE COMPOUNDS IN FOOD AND THEIR ANTIOXIDANT EFFECTS) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
3 |
GMB923 |
GIDA GÜVENLİĞİ (FOOD SAFETY) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
4 |
GMB925 |
AZ İŞLENMİŞ MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİNDE YENİ GELİŞMELER (NEW DEVELOPMENTS IN MINIMALLY PROCESSED FRUITS AND VEGETABLES TECHNOLOGY |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
5 |
GMB927 |
GIDA ANALİZLERİNDE KROMATOGRAFİ TEKNİKLERİ (CHROMATOGRAPHIC TECHNIQUES IN FOOD ANALYSIS) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
6 |
GMB929 |
BİLİMSEL METİNLERİ ÇEVİRİ TEKNİĞİ (TRANSLATION TECHNIQUE OF SCIENTIFIC TEXTS) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
7 |
GMB931 |
ŞEKER VE ŞEKERLİ ÜRÜNLER TEKNOLOJİSİ (SUGAR AND SUGARY PRODUCTS TECHNOLOGY) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
8 |
GMB933 |
GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE ISIL OLMAYAN TEKNOLOJİLER (NON-THERMAL TECHNOLOGIES IN FOOD ENGINEERING) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
9 |
GMB935 |
İLERİ GIDA MİKROBİYOLOJİSİ (ADVANCED FOOD MICROBIOLOGY) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
10 |
GMB937 |
GIDA ENDÜSTRİSİNDE YENİ ÜRÜN GELİŞTİRME (NEW PRODUCT DEVELOPMENT IN THE FOOD INDUSTRY) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
11 |
GMB939 |
GIDA TOKSİKOLOJİSİ (FOOD TOXICOLOGY) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
12 |
GMB941 |
KARBONHİDRAT KİMYASI (CARBOHYDRATE CHEMISTRY) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
13 |
GMB943 |
BESLENME (NUTRITION) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
14 |
GMB945 |
GIDA AMBALAJLAMA TEKNOLOJİSİNDE KULLANILAN YENİ TEKNİKLER (NEW TECHNIQUES IN FOOD PACKAGING TECHNOLOGY) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
15 |
GMB947 |
RAF ÖMRÜ VE DEPOLAMA TEKNİKLERİ (SHELF LIFE AND STORAGE TECHNIQUES) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
16 |
GMB949 |
GIDALARIN TOZ ÖZELLİKLERİ (POWDER PROPERTIES OF FOODS) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
17 |
GMB951 |
GIDALARIN ISIL ÖZELLİKLERİ (THERMAL PROPERTIES OF FOODS) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
18 |
GMB953 |
DEĞİRMENCİLİK (MILLING) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
19 |
GMB955 |
ISI TRANSFERİ VE GIDA ÜRÜNLERİ (HEAT TRANSFER AND FOOD PRODUCTS) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
20 |
GMB957 |
GIDALARDA KURUTMA SİSTEMLERİ (DRYING SYSTEMS IN FOODS) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
21 |
GMB959 |
TAHIL KİMYASI (CEREAL CHEMISTRY) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
22 |
GMB961 |
KAKAO VE ÇİKOLATA TEKNOLOJİSİ (COCOA AND CHOCOLATE TECHNOLOGY) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
1. SINIF/2. YARIYIL (BAHAR) |
|||||||||
Sıra No |
Ders Kodu |
Ders Adı |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1 |
GMB902 |
UZMANLIK ALAN DERSİ (SPECIALIZATION FIELD COURSE) |
Z |
4 |
0 |
0 |
4 |
0 |
6 |
2 |
GMB968 |
BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ (SCIENTIFIC RESEARCH AND PUBLICATION ETHICS) |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
3 |
GMB910 |
SEMİNER (SEMINAR) |
Z |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
6 |
4 |
GMBSEC2YY |
GIDA MÜHENDİSLİĞİ 2.YY SEÇMELİ DERSLER (ELECTIVE COURSES) |
S |
9 |
0 |
0 |
9 |
9 |
18 |
Notlar: |
|||||||||
* İlk dönemi olan öğrenciler (BAHAR GİRİŞLİLER) GMB910 SEMİNER dersini seçmeyecek, GMB902, GMB968 kodlu dersler ile 3 adet seçmeli ders seçeceklerdir. |
|||||||||
** İlk dönemi olan öğrenciler (GÜZ GİRİŞLİLER) GMB968 BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ dersini seçmeyecek, GMB902, GMB910 kodlu dersler ile 3 adet seçmeli ders seçeceklerdir. |
|||||||||
Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DOKTORA PROGRAMI |
|||||||||
1. SINIF/2. YARIYIL (BAHAR) |
|||||||||
Sıra No |
Ders Kodu |
Ders Adı |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1 |
GMB920 |
PROTEİN KİMYASI (PROTEIN CHEMISTRY) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
2 |
GMB922 |
FONKSİYONEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ (FUNCTIONAL FOOD TECHNOLOGY) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
3 |
GMB924 |
MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİNDE ISIL OLMAYAN MUHAFAZA YÖNTEMLERİ (NON-THERMAL STORAGE TECHNIQUES IN VEGATABLE AND FRUIT TECHNOLOGY) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
4 |
GMB926 |
GIDA MUHAFAZA YÖNTEMLERİNDE YENİ GELİŞMELER (NEW DEVELOPMENTS IN FOOD STORAGE TECHNIQUES) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
5 |
GMB928 |
KEK, BİSKÜVİ, KRAKER VE GOFRET ÜRETİM TEKNOLOJİSİ (CAKE, BISCUIT, CRACKER, AND WAFFLE PRODUCTION TECHNOLOGY) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
6 |
GMB930 |
BİLİMSEL DOKÜMAN YAZIM TEKNİKLERİ (SCIENTIFIC DOCUMENT WRITING TECHNIQUES) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
7 |
GMB932 |
GIDA SANAYİİ ATIKLARINI DEĞERLENDİRME YÖNTEMLERİ (VALORIZATION OF FOOD INDUSTRY WATES) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
8 |
GMB934 |
GIDA MİKOLOJİSİ VE MİKOTOKSİNLER (FOOD MYCOLOGY AND MYCOTOXINS) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
9 |
GMB936 |
GIDA İŞLETMELERİNDE HİJYEN VE SANİTASYON (HYGINE AND SANITATION IN FOOD SECTOR) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
10 |
GMB938 |
VEGAN GIDA ÜRETİMİ TEKNOLOJİSİ (VEGAN FOOD PRODUCTİON TECHNOLOGY) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
11 |
GMB940 |
GIDA İŞLEMEDE BESİNSEL DEĞİŞİMLER (NUTRITIONAL CHANGES IN FOOD PROCESSING) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
12 |
GMB942 |
ENZİM KİNETİĞİ (ENZYME KINETICS) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
13 |
GMB944 |
İLERİ GIDA KİMYASI (ADVANCED FOOD CHEMISTRY) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
14 |
GMB946 |
FİTOKİMYASALLAR (PHYTOCHEMICALS) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
15 |
GMB948 |
GIDALARDA ISISAL İŞLEMLER (THERMAL PROCESSING OF FOODS) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
16 |
GMB950 |
UÇUCU YAĞLAR (ESSENTIAL OILS) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
17 |
GMB952 |
YENEBİLİR MANTARLAR (EDIBLE MUSHROOMS) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
18 |
GMB954 |
ÖZEL SÜT ÜRÜNLERİ (SPECIAL DAIRY PRODUCTS) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
19 |
GMB956 |
GIDALARDA MOLEKÜLER ETKİLEŞİMLER (MOLECULAR INTERACTIONS IN FOODS) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
20 |
GMB958 |
GIDALARDA DUYUSAL DEĞERLENDİRME YÖNTEMLERİ (SENSORY EVALUATION METHODS IN FOODS) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
21 |
GMB960 |
BUĞDAY İŞLEME TEKNOLOJİSİ (WHEAT PROCESSING TECHNOLOGY) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
22 |
GMB962 |
KAHVALTILIK TAHILLAR TEKNOLOJİSİ (BREAKFAST CEREALS TECHNOLOGY) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
23 |
GMB964 |
KEK VE EKMEK HAMURUNDAKİ İNTERAKSİYONLAR (INTERACTIONS IN BATTER AND DOUGH) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
24 |
GMB966 |
AKTİF GIDA AMBALAJLAMA SİSTEMLERİ (ACTIVE FOOD PACKAGING SYSTEMS) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
6 |
Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DOKTORA PROGRAMI |
|||||||||
2. SINIF/3. YARIYIL (GÜZ) |
|||||||||
Sıra No |
Ders Kodu |
Ders Adı |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1 |
GMB903 |
UZMANLIK ALAN DERSİ (SPECIALIZATION FIELD COURSE) |
Z |
4 |
0 |
0 |
4 |
0 |
6 |
2 |
GMB917 |
DOKTORA YETERLİK (DOCTORAL QUALIFICATION) |
Z |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
24 |
TOPLAM (ALINMASI GEREKEN) |
4 |
0 |
0 |
4 |
0 |
30 |
|||
Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DOKTORA PROGRAMI |
|||||||||
2. SINIF/4. YARIYIL (BAHAR) |
|||||||||
Sıra No |
Ders Kodu |
Ders Adı |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1 |
GMB904 |
UZMANLIK ALAN DERSİ (SPECIALIZATION FIELD COURSE) |
Z |
4 |
0 |
0 |
4 |
0 |
6 |
2 |
GMB912 |
TEZ ÇALIŞMASI (THESIS) |
Z |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
24 |
3 |
GMB918 |
DOKTORA YETERLİK (DOCTORAL QUALIFICATION) |
Z |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
24 |
TOPLAM (ALINMASI GEREKEN) |
4 |
0 |
0 |
4 |
0 |
30 |
|||
Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DOKTORA PROGRAMI |
|||||||||
3. SINIF/5. YARIYIL (GÜZ) |
|||||||||
Sıra No |
Ders Kodu |
Ders Adı |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1 |
GMB904 |
UZMANLIK ALAN DERSİ (SPECIALIZATION FIELD COURSE) |
Z |
4 |
0 |
0 |
4 |
0 |
6 |
2 |
GMB912 |
TEZ ÇALIŞMASI (THESIS) |
Z |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
24 |
TOPLAM (ALINMASI GEREKEN) |
4 |
0 |
0 |
4 |
0 |
30 |
|||
Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DOKTORA PROGRAMI |
|||||||||
3. SINIF/6. YARIYIL (BAHAR) |
|||||||||
Sıra No |
Ders Kodu |
Ders Adı |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1 |
GMB904 |
UZMANLIK ALAN DERSİ (SPECIALIZATION FIELD COURSE) |
Z |
4 |
0 |
0 |
4 |
0 |
6 |
2 |
GMB912 |
TEZ ÇALIŞMASI (THESIS) |
Z |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
24 |
TOPLAM (ALINMASI GEREKEN) |
4 |
0 |
0 |
4 |
0 |
30 |
|||
Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DOKTORA PROGRAMI |
|||||||||
3. SINIF/6. YARIYIL (GÜZ) |
|||||||||
Sıra No |
Ders Kodu |
Ders Adı |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1 |
GMB904 |
UZMANLIK ALAN DERSİ (SPECIALIZATION FIELD COURSE) |
Z |
4 |
0 |
0 |
4 |
0 |
6 |
2 |
GMB912 |
TEZ ÇALIŞMASI (THESIS) |
Z |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
24 |
TOPLAM (ALINMASI GEREKEN) |
4 |
0 |
0 |
4 |
0 |
30 |
|||
Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DOKTORA PROGRAMI |
|||||||||
3. SINIF/6. YARIYIL (BAHAR) |
|||||||||
Sıra No |
Ders Kodu |
Ders Adı |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1 |
GMB904 |
UZMANLIK ALAN DERSİ (SPECIALIZATION FIELD COURSE) |
Z |
4 |
0 |
0 |
4 |
0 |
6 |
2 |
GMB912 |
TEZ ÇALIŞMASI (THESIS) |
Z |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
24 |
TOPLAM (ALINMASI GEREKEN) |
4 |
0 |
0 |
4 |
0 |
30 |
|||
Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DOKTORA PROGRAMI |
|||||||||
4. SINIF/7. YARIYIL (GÜZ) |
|||||||||
Sıra No |
Ders Kodu |
Ders Adı |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1 |
GMB904 |
UZMANLIK ALAN DERSİ (SPECIALIZATION FIELD COURSE) |
Z |
4 |
0 |
0 |
4 |
0 |
6 |
2 |
GMB912 |
TEZ ÇALIŞMASI (THESIS) |
Z |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
24 |
TOPLAM (ALINMASI GEREKEN) |
4 |
0 |
0 |
4 |
0 |
30 |
|||
Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DOKTORA PROGRAMI |
|||||||||
4. SINIF/8. YARIYIL (BAHAR) |
|||||||||
Sıra No |
Ders Kodu |
Ders Adı |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1 |
GMB904 |
UZMANLIK ALAN DERSİ (SPECIALIZATION FIELD COURSE) |
Z |
4 |
0 |
0 |
4 |
0 |
6 |
2 |
GMB912 |
TEZ ÇALIŞMASI (THESIS) |
Z |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
24 |
TOPLAM (ALINMASI GEREKEN) |
4 |
0 |
0 |
4 |
0 |
30 |
|||
Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
Gıda Mühendisliği Bölümü Doktora programı ders listesinin indirilebilir (yazdırılabilir) formu için tıklayınız.
Güncelleme Tarihi: 17.12.2024, 12:47
Görüntülenme Sayısı: 472