GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI ZORUNLU DERS İÇERİKLERİ

1. SINIF/1. YARIYIL (GÜZ)

Sıra No

Ders Kodu

Ders Adı

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1

GMB901

UZMANLIK ALAN DERSİ (SPECIALIZATION FIELD COURSE)

Z

4

0

0

4

0

6

2

GMB963

BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ (SCIENTIFIC RESEARCH AND PUBLICATION ETHICS)

Z

3

0

0

3

3

6

3

GMB909

SEMİNER (SEMINAR)

Z

0

0

0

0

0

6

4

GMBSEC1YY

GIDA MÜHENDİSLİĞİ 1.YY SEÇMELİ DERSLER (ELECTIVE COURSES)

S

9

0

0

9

9

18

TOPLAM

16

0

0

16

12

30

Notlar:

* İlk dönemi olan öğrenciler (GÜZ GİRİŞLİLER) GMB909 SEMİNER dersini seçmeyecek, GMB901, GMB963 kodlu dersler ile 3 adet seçmeli ders seçeceklerdir.

**İkinci dönemi olan öğrenciler (BAHAR GİRİŞLİLER) GMB963 BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ dersini seçmeyecek, GMB901, GMB909, kodlu dersler ile 3 adet seçmeli ders seçeceklerdir.



GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
DOKTORA PROGRAMI  SEÇMELİ DERS İÇERİKLERİ

1. SINIF/1. YARIYIL (GÜZ)

Sıra No

Ders Kodu

Ders Adı

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1

GMB919

GIDALARIN REOLOJİK ÖZELLİKLERİ (RHEOLOGICAL PROPERTIES OF FOODS)

S

3

0

0

3

3

6

2

GMB921

GIDALARDAKİ BİYOAKTİF BİLEŞİKLER VE ANTİOKSİDAN ETKİLERİ (BIOACTIVE COMPOUNDS IN FOOD AND THEIR ANTIOXIDANT EFFECTS)

S

3

0

0

3

3

6

3

GMB923

GIDA GÜVENLİĞİ (FOOD SAFETY)

S

3

0

0

3

3

6

4

GMB925

AZ İŞLENMİŞ MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİNDE YENİ GELİŞMELER (NEW DEVELOPMENTS IN MINIMALLY PROCESSED FRUITS AND VEGETABLES TECHNOLOGY

S

3

0

0

3

3

6

5

GMB927

GIDA ANALİZLERİNDE KROMATOGRAFİ TEKNİKLERİ (CHROMATOGRAPHIC TECHNIQUES IN FOOD ANALYSIS)

S

3

0

0

3

3

6

6

GMB929

BİLİMSEL METİNLERİ ÇEVİRİ TEKNİĞİ (TRANSLATION TECHNIQUE OF SCIENTIFIC TEXTS)

S

3

0

0

3

3

6

7

GMB931

ŞEKER VE ŞEKERLİ ÜRÜNLER TEKNOLOJİSİ (SUGAR AND SUGARY PRODUCTS TECHNOLOGY)

S

3

0

0

3

3

6

8

GMB933

GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE ISIL OLMAYAN TEKNOLOJİLER (NON-THERMAL TECHNOLOGIES IN FOOD ENGINEERING)

S

3

0

0

3

3

6

9

GMB935

İLERİ GIDA MİKROBİYOLOJİSİ (ADVANCED FOOD MICROBIOLOGY)

S

3

0

0

3

3

6

10

GMB937

GIDA ENDÜSTRİSİNDE YENİ ÜRÜN GELİŞTİRME (NEW PRODUCT DEVELOPMENT IN THE FOOD INDUSTRY)

S

3

0

0

3

3

6

11

GMB939

GIDA TOKSİKOLOJİSİ (FOOD TOXICOLOGY)

S

3

0

0

3

3

6

12

GMB941

KARBONHİDRAT KİMYASI (CARBOHYDRATE CHEMISTRY)

S

3

0

0

3

3

6

13

GMB943

BESLENME (NUTRITION)

S

3

0

0

3

3

6

14

GMB945

GIDA AMBALAJLAMA TEKNOLOJİSİNDE KULLANILAN YENİ TEKNİKLER (NEW TECHNIQUES IN FOOD PACKAGING TECHNOLOGY)

S

3

0

0

3

3

6

15

GMB947

RAF ÖMRÜ VE DEPOLAMA TEKNİKLERİ (SHELF LIFE AND STORAGE TECHNIQUES)

S

3

0

0

3

3

6

16

GMB949

GIDALARIN TOZ ÖZELLİKLERİ (POWDER PROPERTIES OF FOODS)

S

3

0

0

3

3

6

17

GMB951

GIDALARIN ISIL ÖZELLİKLERİ (THERMAL PROPERTIES OF FOODS)

S

3

0

0

3

3

6

18

GMB953

DEĞİRMENCİLİK (MILLING)

S

3

0

0

3

3

6

19

GMB955

ISI TRANSFERİ VE GIDA ÜRÜNLERİ (HEAT TRANSFER AND FOOD PRODUCTS)

S

3

0

0

3

3

6

20

GMB957

GIDALARDA KURUTMA SİSTEMLERİ (DRYING SYSTEMS IN FOODS)

S

3

0

0

3

3

6

21

GMB959

TAHIL KİMYASI (CEREAL CHEMISTRY)

S

3

0

0

3

3

6

22

GMB961

KAKAO VE ÇİKOLATA TEKNOLOJİSİ (COCOA AND CHOCOLATE TECHNOLOGY)

S

3

0

0

3

3

6

Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.



1. SINIF/2. YARIYIL (BAHAR)

Sıra No

Ders Kodu

Ders Adı

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1

GMB902

UZMANLIK ALAN DERSİ (SPECIALIZATION FIELD COURSE)

Z

4

0

0

4

0

6

2

GMB968

BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ (SCIENTIFIC RESEARCH AND PUBLICATION ETHICS)

Z

3

0

0

3

3

6

3

GMB910

SEMİNER (SEMINAR)

Z

0

0

0

0

0

6

4

GMBSEC2YY

GIDA MÜHENDİSLİĞİ 2.YY SEÇMELİ DERSLER (ELECTIVE COURSES)

S

9

0

0

9

9

18

Notlar:

* İlk dönemi olan öğrenciler (BAHAR GİRİŞLİLER) GMB910 SEMİNER dersini seçmeyecek, GMB902, GMB968 kodlu dersler ile 3 adet seçmeli ders seçeceklerdir.

** İlk dönemi olan öğrenciler (GÜZ GİRİŞLİLER) GMB968 BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ dersini seçmeyecek, GMB902, GMB910 kodlu dersler ile 3 adet seçmeli ders seçeceklerdir.

Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.



GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DOKTORA PROGRAMI
ANA DAL ÖĞRETİM PROGRAMI SEÇMELİ DERS İÇERİKLERİ

1. SINIF/2. YARIYIL (BAHAR)

Sıra No

Ders Kodu

Ders Adı

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1

GMB920

PROTEİN KİMYASI (PROTEIN CHEMISTRY)

S

3

0

0

3

3

6

2

GMB922

FONKSİYONEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ (FUNCTIONAL FOOD TECHNOLOGY)

S

3

0

0

3

3

6

3

GMB924

MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİNDE ISIL OLMAYAN MUHAFAZA YÖNTEMLERİ (NON-THERMAL STORAGE TECHNIQUES IN VEGATABLE AND FRUIT TECHNOLOGY)

S

3

0

0

3

3

6

4

GMB926

GIDA MUHAFAZA YÖNTEMLERİNDE YENİ GELİŞMELER (NEW DEVELOPMENTS IN FOOD STORAGE TECHNIQUES)

S

3

0

0

3

3

6

5

GMB928

KEK, BİSKÜVİ, KRAKER VE GOFRET ÜRETİM TEKNOLOJİSİ (CAKE, BISCUIT, CRACKER, AND WAFFLE PRODUCTION TECHNOLOGY)

S

3

0

0

3

3

6

6

GMB930

BİLİMSEL DOKÜMAN YAZIM TEKNİKLERİ (SCIENTIFIC DOCUMENT WRITING TECHNIQUES)

S

3

0

0

3

3

6

7

GMB932

GIDA SANAYİİ ATIKLARINI DEĞERLENDİRME YÖNTEMLERİ (VALORIZATION OF FOOD INDUSTRY WATES)

S

3

0

0

3

3

6

8

GMB934

GIDA MİKOLOJİSİ VE MİKOTOKSİNLER (FOOD MYCOLOGY AND MYCOTOXINS)

S

3

0

0

3

3

6

9

GMB936

GIDA İŞLETMELERİNDE HİJYEN VE SANİTASYON (HYGINE AND SANITATION IN FOOD SECTOR)

S

3

0

0

3

3

6

10

GMB938

VEGAN GIDA ÜRETİMİ TEKNOLOJİSİ (VEGAN FOOD PRODUCTİON TECHNOLOGY)

S

3

0

0

3

3

6

11

GMB940

GIDA İŞLEMEDE BESİNSEL DEĞİŞİMLER (NUTRITIONAL CHANGES IN FOOD PROCESSING)

S

3

0

0

3

3

6

12

GMB942

ENZİM KİNETİĞİ (ENZYME KINETICS)

S

3

0

0

3

3

6

13

GMB944

İLERİ GIDA KİMYASI (ADVANCED FOOD CHEMISTRY)

S

3

0

0

3

3

6

14

GMB946

FİTOKİMYASALLAR (PHYTOCHEMICALS)

S

3

0

0

3

3

6

15

GMB948

GIDALARDA ISISAL İŞLEMLER (THERMAL PROCESSING OF FOODS)

S

3

0

0

3

3

6

16

GMB950

UÇUCU YAĞLAR (ESSENTIAL OILS)

S

3

0

0

3

3

6

17

GMB952

YENEBİLİR MANTARLAR (EDIBLE MUSHROOMS)

S

3

0

0

3

3

6

18

GMB954

ÖZEL SÜT ÜRÜNLERİ (SPECIAL DAIRY PRODUCTS)

S

3

0

0

3

3

6

19

GMB956

GIDALARDA MOLEKÜLER ETKİLEŞİMLER (MOLECULAR INTERACTIONS IN FOODS)

S

3

0

0

3

3

6

20

GMB958

GIDALARDA DUYUSAL DEĞERLENDİRME YÖNTEMLERİ (SENSORY EVALUATION METHODS IN FOODS)

S

3

0

0

3

3

6

21

GMB960

BUĞDAY İŞLEME TEKNOLOJİSİ (WHEAT PROCESSING TECHNOLOGY)

S

3

0

0

3

3

6

22

GMB962

KAHVALTILIK TAHILLAR TEKNOLOJİSİ (BREAKFAST CEREALS TECHNOLOGY)

S

3

0

0

3

3

6

23

GMB964

KEK VE EKMEK HAMURUNDAKİ İNTERAKSİYONLAR (INTERACTIONS IN BATTER AND DOUGH)

S

3

0

0

3

3

6

24

GMB966

AKTİF GIDA AMBALAJLAMA SİSTEMLERİ (ACTIVE FOOD PACKAGING SYSTEMS)

S

3

0

0

3

3

6

Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.



GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DOKTORA PROGRAMI
ANA DAL ÖĞRETİM PROGRAMI SEÇMELİ DERS İÇERİKLERİ

2. SINIF/3. YARIYIL (GÜZ)

Sıra No

Ders Kodu

Ders Adı

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1

GMB903

UZMANLIK ALAN DERSİ (SPECIALIZATION FIELD COURSE)

Z

4

0

0

4

0

6

2

GMB917

DOKTORA YETERLİK (DOCTORAL QUALIFICATION)

Z

0

0

0

0

0

24

TOPLAM (ALINMASI GEREKEN)

4

0

0

4

0

30

Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.



GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DOKTORA PROGRAMI
ANA DAL ÖĞRETİM PROGRAMI SEÇMELİ DERS İÇERİKLERİ

2. SINIF/4. YARIYIL (BAHAR)

Sıra No

Ders Kodu

Ders Adı

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1

GMB904

UZMANLIK ALAN DERSİ (SPECIALIZATION FIELD COURSE)

Z

4

0

0

4

0

6

2

GMB912

TEZ ÇALIŞMASI (THESIS)

Z

0

0

0

0

0

24

3

GMB918

DOKTORA YETERLİK (DOCTORAL QUALIFICATION)

Z

0

0

0

0

0

24

TOPLAM (ALINMASI GEREKEN)

4

0

0

4

0

30

Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.



GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DOKTORA PROGRAMI
ANA DAL ÖĞRETİM PROGRAMI SEÇMELİ DERS İÇERİKLERİ

3. SINIF/5. YARIYIL (GÜZ)

Sıra No

Ders Kodu

Ders Adı

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1

GMB904

UZMANLIK ALAN DERSİ (SPECIALIZATION FIELD COURSE)

Z

4

0

0

4

0

6

2

GMB912

TEZ ÇALIŞMASI (THESIS)

Z

0

0

0

0

0

24

TOPLAM (ALINMASI GEREKEN)

4

0

0

4

0

30

Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.



GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DOKTORA PROGRAMI
ANA DAL ÖĞRETİM PROGRAMI SEÇMELİ DERS İÇERİKLERİ

3. SINIF/6. YARIYIL (BAHAR)

Sıra No

Ders Kodu

Ders Adı

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1

GMB904

UZMANLIK ALAN DERSİ (SPECIALIZATION FIELD COURSE)

Z

4

0

0

4

0

6

2

GMB912

TEZ ÇALIŞMASI (THESIS)

Z

0

0

0

0

0

24

TOPLAM (ALINMASI GEREKEN)

4

0

0

4

0

30

Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.



GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DOKTORA PROGRAMI
ANA DAL ÖĞRETİM PROGRAMI SEÇMELİ DERS İÇERİKLERİ

3. SINIF/6. YARIYIL (GÜZ)

Sıra No

Ders Kodu

Ders Adı

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1

GMB904

UZMANLIK ALAN DERSİ (SPECIALIZATION FIELD COURSE)

Z

4

0

0

4

0

6

2

GMB912

TEZ ÇALIŞMASI (THESIS)

Z

0

0

0

0

0

24

TOPLAM (ALINMASI GEREKEN)

4

0

0

4

0

30

Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.



 

GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DOKTORA PROGRAMI
ANA DAL ÖĞRETİM PROGRAMI SEÇMELİ DERS İÇERİKLERİ

3. SINIF/6. YARIYIL (BAHAR)

Sıra No

Ders Kodu

Ders Adı

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1

GMB904

UZMANLIK ALAN DERSİ (SPECIALIZATION FIELD COURSE)

Z

4

0

0

4

0

6

2

GMB912

TEZ ÇALIŞMASI (THESIS)

Z

0

0

0

0

0

24

TOPLAM (ALINMASI GEREKEN)

4

0

0

4

0

30

Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.



GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DOKTORA PROGRAMI
ANA DAL ÖĞRETİM PROGRAMI SEÇMELİ DERS İÇERİKLERİ

4. SINIF/7. YARIYIL (GÜZ)

Sıra No

Ders Kodu

Ders Adı

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1

GMB904

UZMANLIK ALAN DERSİ (SPECIALIZATION FIELD COURSE)

Z

4

0

0

4

0

6

2

GMB912

TEZ ÇALIŞMASI (THESIS)

Z

0

0

0

0

0

24

TOPLAM (ALINMASI GEREKEN)

4

0

0

4

0

30

Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.



GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DOKTORA PROGRAMI
ANA DAL ÖĞRETİM PROGRAMI SEÇMELİ DERS İÇERİKLERİ

4. SINIF/8. YARIYIL (BAHAR)

Sıra No

Ders Kodu

Ders Adı

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1

GMB904

UZMANLIK ALAN DERSİ (SPECIALIZATION FIELD COURSE)

Z

4

0

0

4

0

6

2

GMB912

TEZ ÇALIŞMASI (THESIS)

Z

0

0

0

0

0

24

TOPLAM (ALINMASI GEREKEN)

4

0

0

4

0

30

Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.

 

Gıda Mühendisliği Bölümü Doktora programı ders listesinin indirilebilir (yazdırılabilir) formu için tıklayınız.



Güncelleme Tarihi: 17.12.2024, 12:47



 

Görüntülenme Sayısı: 472