GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERSLER-AKTS KREDİLERİ
(2024-2025 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI) 
 

 1. SINIF I. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)

S/N

DERS KODU 

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS 

K

AKTS

1

 GMB105

MATEMATİK I

 Z

3

0

0

3

3

4

2

GMB103

FİZİK I

Z

3

0

0

3

3

4

3

 GMB101

GENEL KİMYA

Z

3

0

2

5

4

6

4

 GMB113

GIDA BİYOLOJİSİ

Z

2

0

0

2

2

2

5

GMB111

TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ

Z

2

2

0

4

3

5

6

YDL101

YABANCI DİL I (İNG)

Z

2

1

0

3

2.5

5

7

ATA101

ATATÜRK İLKE VE İNKILAP TARİHİ I

Z

2

0

0

2

2

2

8

TDL101

TÜRK DİLİ I

Z

2

0

0

2

2

2

 Toplam

 19

 3

2

24

21.5

30

Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.


 1. SINIF II. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)

S/N

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

 TS 

K

AKTS

1

GMB104

FİZİK II

Z

3

0

0

3

3

4

2

GMB106

MATEMETİK II

Z

3

0

0

3

3

4

3

GMB108

ORGANİK KİMYA

Z

2

0

0

2

2

4

4

GMB120

BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÇİZİM

Z

1

2

0

3

2

5

5

GMB114

GIDA MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ

Z

2

0

0

2

2

4

6

YDL102

YABANCI DİL II (İNG)

Z

2

1

0

3

2.5

5

7

ATA102

ATATÜRK İLKE VE İNKILAP TARİHİ II

Z

2

0

0

2

2

2

8

TDL102

TÜRK DİLİ II

Z

2

0

0

2

2

2

 Toplam

 17

 3

 0

20 

18.5

 30

Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.


 2. SINIF III. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)

S/N

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

 TS 

K

AKTS

1

 GMB201

MÜHENDİSLİK MATEMATİĞİ 

Z

3

0

0

3

3

5

2

GMB203

GIDA KİMYASI

Z

3

0

0

3

3

5

3

GMB205

KÜTLE VE ENERJİ DENKLİKLERİ

Z

3

0

0

3

3

5

4

GMB207

GENEL MİKROBİYOLOJİ

Z

2

0

0

2

2

3

5

GMB209

ANALİTİK KİMYA

Z

2

0

0

2

2

3

6

GMB 211

TEKNİK İNGİLİZCE I

Z

3

0

0

3

3

4

 7.

 GMBSEC201

GIDA MÜHENDİSLİĞİ 3.YY SEÇMELİ DERSLER 

S

 1

2

5

 Toplam 

 17

2

0

19

28

30

 2. SINIF III. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ

S/N

 DERS KODU

 DERS ADI

 Z/S

T 

 U

 L

 TS 

K 

 AKTS

1

GMB213

BİLGİSAYAR DESTEKLİ İSTATİSTİKSEL METOTLAR 

S

 0

2

GMB215

BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM

S

1

2

0

3

2

5

3

GMB231

AKADEMİK TÜRKÇE

S

2

0

0

2

2

2

Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.


 2. SINIF IV. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)

S/N

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

 TS 

K

AKTS

1

GMB206

REAKSİYON KİNETİĞİ

Z

2

0

0

2

2

3

2

GMB208

MÜHENDİSLİK TERMODİNAMİĞİ

Z

3

0

0

3

3

4

3

GMB210

TEKNİK İNGİLİZCE II

Z

3

0

0

3

3

4

4

GMB222

BESLENME İLKELERİ

Z

3

0

0

3

3

3

5

GMB232

AKIŞKANLAR MEKANİĞİ

Z

3

0

0

3

3

3

6

GMB240 

GIDA BİYOKİMYASI

Z

 0

3

3

7

GMBSEC206

GIDA MÜHENDİSLİĞİ 4.YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 1

Z

3

0

0

3

3

4

8

GMBSEC204

GIDA MÜHENDİSLİĞİ 4.YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 2

S

2

0

0

2

2

4

9

 GMBSEC206

GIDA MÜHENDİSLİĞİ 4.YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 3

S

 2

 0

 2

 2

 Toplam 

 23

0

0

23

23

30

 2. SINIF IV. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ

S/N

 DERS KODU

 DERS ADI

 Z/S

 U

 L

 TS 

 AKTS

1

GMB226

LABORATUVAR TEKNİĞİ (4. YY GRUP 1)

S

2

0

0

2

2

4

2

GMB228

MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK (4. YY GRUP 1)

S

2

0

0

2

2

4

3

GMB224 

MÜHENDİSLİK EKONOMİSİ (4. YY GRUP 2)

 2

 0

4

GMB230 

MALZEME BİLGİSİ (4. YY GRUP 2)

 2

 0

 2

Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.


 3. SINIF V. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)

S/N

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

 TS 

K

AKTS

1

GMB303

KÜTLE AKTARIMI

Z

2

0

0

2

2

3

2

GMB305

GIDA MİKROBİYOLOJİSİ I

Z

2

0

2

4

3

4

3

GMB323

ENSTRUMENTAL GIDA ANALİZLERİ

Z

2

2

0

4

3

3

4

GMB325 

BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA

Z

3

0

0

3

3

4

5

GMB341 

 ISI AKTARIMI

 Z

 3

 0

 0

6

 STJ333

 YAZ STAJI I

 Z

7

GMBSEC301

GIDA MÜHENDİSLİĞİ 5.YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 1

S

3

0

0

3

3

4

8

GMBSEC303

GIDA MÜHENDİSLİĞİ 5.YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 1

S

2

0

0

2

2

3

9

GMBSEC305 

GIDA MÜHENDİSLİĞİ 5.YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 3

S

2

0

0

2

2

3

10

 GMBSEC307

GIDA MÜHENDİSLİĞİ 5.YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 4

 S

 2

 Toplam 

     

 19

4

2

25

22

30

 3. SINIF V. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ

S/N

 DERS KODU

 DERS ADI

 Z/S

 U

 L

 TS 

 AKTS

1

GMB311

GIDA BİYOTEKNOLOJİSİ (5.YY  GRUP 1)

S

3

0

0

3

3

4

2

GMB313

BİOPROSES MÜHENDİSLİĞİ (5.YY  GRUP 1)

S

3

0

0

3

3

4

3

GMB319

GIDA KATKI MADDELERİ VE TOKSİKOLOJİ (5.YY  GRUP 2)

S

2

0

0

2

2

3

4

GMB321

GIDA ANALİZLERİNDE MOLEKÜLER TEKNİKLER (5.YY  GRUP 2)

S

2

0

0

2

2

3

5

GMB327

ZEYTİN İŞLEME TEKNOLOJİSİ (5.YY  GRUP 3)

S

2

0

0

2

2

3

6

GMB329

ORGANİK GIDALAR (5.YY  GRUP 3)

S

2

0

0

2

2

3

7

 GMB335

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ (5.YY  GRUP 4)

0

8

 GMB337

GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE ÇEŞİTLİ PROSESLER (5.YY  GRUP 4)

9. 

 GMB339

YENİ NESİL GIDALAR (5.YY  GRUP 4)

2

Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.


 3. SINIF VI. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)

S/N

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

 TS 

K

AKTS

1

 GMB302

GIDA MİKROBİYOLOJİSİ II

Z

2

0

2

4

3

5

2

GMB304

GIDA KALİTE KONTROL VE MEVZUATI

Z

3

0

0

3

3

4

3

GMB306

TEMEL İŞLEMLER

Z

3

2

0

5

4

6

4

 GMB328

GIDA AMBALAJLAMA VE MUHAFAZA

Z

3

0

0

3

3

4

5

GMBSEC302 

GIDA MÜHENDİSLİĞİ 6.YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 1

S

3

0

0

3

3

5

6

GMBSEC304 

GIDA MÜHENDİSLİĞİ 6. YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 2

S

2

0

0

2

2

4

7

GMBSEC306 

GIDA MÜHENDİSLİĞİ 6. YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 3

S

2

0

0

2

2

2

 Toplam 

 18

2

2

22

20

30

 3. SINIF VI. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ

S/N

 DERS KODU

 DERS ADI

 Z/S

T 

 U

 L

 TS 

K 

 AKTS

1

GMB320

FERMENTASYON TEKNOLOJİSİ (6. YY GRUP 1)

S

3

0

0

3

3

5

2

GMB340

ENDÜSTRİYRL MİKROBİYOLOJİ (6. YY GRUP 1)

S

3

0

0

3

3

5

3

GMB324

ENZİM TEKNOLOJİSİ (6 YY GRUP 2)

S

2

0

0

2

2

4

4

GMB 326

DUYUSAL ANALİZ (6 YY GRUP 2)

S

2

0

0

2

2

4

5

GMB330

YENİ ÜRÜN TASARIMI (6. YY GRUP 3)

S

2

0

0

2

2

2

GMB332 

KURUTMA TEKNOLOJİSİ (6. YY GRUP 3)

S

2

0

0

2

2

2

7

GMB334

GIDA VE ÜRÜN GELİŞTİRME (6. YY GRUP 3)

S

2

0

0

2

2

2

Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.


 4. SINIF VII. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)

S/N

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

 TS 

K

AKTS

1

 GMB403

GIDA TEKNOLOJİSİ LABORATUVARI I

Z

0

0

2

2

1

3

2

GMB405

PROSES KONTROL

Z

2

0

0

2

2

3

3

GMB409

SÜT İŞLEME TEKNOLOJİSİ

Z

3

0

0

3

3

5

4

GMB423

MEZUNİYET TEZİ I

2

1

 5

 GMB425 

TAHIL İŞLEME TEKNOLOJİSİ

0

6

STJ316

YAZ STAJI II

Z

0

0

0

0

0

3

 7

GMBSEC401 

GIDA MÜHENDİSLİĞİ 7.YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 1

 S

2

0

 2

 3

 8

GMBSEC403 

GIDA MÜHENDİSLİĞİ 7.YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 2

S

 3

 9

 GMBSEC405

GIDA MÜHENDİSLİĞİ 7.YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 3

 Toplam 

17

0

2

19

17

30

 4. SINIF VII. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ

S/N

 DERS KODU

 DERS ADI

 Z/S

T 

 U

 L

 TS 

K 

 AKTS

1

GMB415

ALKOLLÜ İÇECEKLER TEKNOLOJİSİ (7. YY GRUP 1)

S

2

0

0

2

2

3

2

GMB417

MEYVE SUYU VE GAZLI İÇECEK TEKNOLOJİSİ (7. YY GRUP 1)

S

2

0

0

2

2

3

3

GMB419

ET İŞLEME TEKNOLOJİSİ (7. YY GRUP 2)

S

3

0

0

3

3

4

4

GMB421

SU ÜRÜNLERİ İŞLEME TEKNOLOJİSİ (7. YY GRUP 2)

S

3

0

0

3

3

4

5

GMB427

GIDA VE SAĞLIK (7.YY GRUP 3)

S

2

0

0

2

2

4

GMB435

İŞLETME SANİTASYONU (7. YY GRUP 3)

S

2

0

0

2

2

4

Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.


 4. SINIF VIII. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)

S/N

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

 TS 

K

AKTS

1

GMB402

MEZUNİYET TEZİ II

Z

2

0

0

2

1

4

2

GMB404

GIDA TEKNOLOJİSİ LABORATUVARI II

Z

0

0

2

2

1

3

3

GMB406

PROSES TASARIMI VE UYGULAMALARI

Z

2

2

0

4

3

5

 4

GMB408 

MEYVE VE SEBZE İŞLEME TEKNOLOJİSİ

Z

3

0

0

3

3

5

5

 GMB410

YAĞ İŞLEME TEKNOLOJİSİ

Z

3

0

0

3

3

5

6

GMBSEC402 

GIDA MÜHENDİSLİĞİ 8. YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 1

S

3

0

0

 3

3

5

7

 GMBSEC404

GIDA MÜHENDİSLİĞİ 8. YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 2

S

2

0

0

2

2

3

 Toplam 

 15

2

2

19

16

30

 4. SINIF VIII. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ

S/N

 DERS KODU

 DERS ADI

 Z/S

T 

 U

 L

 TS 

K 

 AKTS

1

GMB412

ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ (8. YY GRUP 1)

S

3

0

0

3

3

5

2

GMB420

FONKSİYONEL GIDALAR (8. YY GRUP 1)

S

3

0

0

3

3

5

3

GMB416

GIDA MAKİNE VE EKİPMANLARI (8. YY GRUP 2)

S

2

0

0

2

2

3

4

GMB418

PEYNİR TEKNOLOJİSİ (8. YY GRUP 2)

S

2

0

0

2

2

3

Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.


ANA DAL ÖĞRETİM PROGRAMI ZORUNLU STAJ LİSTESİ

SIRA NO

DERS KODU

ADI

HANGİ YARIYIL SONUNDA YAPILACAK?

STAJ SÜRESİ
(STAJ GÜNÜ)

ULUSAL KREDİ

AKTS KREDİ

AÇIKLAMA

1

STJ333

YAZ STAJI I (SUMMER INTERNSHIP 1)

5

20

0

3

 

2

STJ431

YAZ STAJI II (SUMMER INTERNSHIP II)

7

20

0

3

 

MEZUNİYET İÇİN TAMAMLANMASI GEREKEN TOPLAM STAJ SÜRESİ

40

 

 

 

                   

MEZUNİYET İÇİN TAMAMLANMASI GEREKEN ULUSAL KREDİ ve AKTS KREDİ

 

ULUSAL KREDİ

AKTS KREDİ

Zorunlu Dersler için Tamamlanması Gereken

120

183

Seçmeli Dersler için Tamamlanması Gereken

36

57

TOPLAM TAMAMLANMASI GEREKEN

156

240

Gıda Mühendisliği Lisans programı ders listesinin indirilebilir (yazdırılabilir) formu için tıklayınız

 

Görüntülenme Sayısı: 224