GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERSLER-AKTS KREDİLERİ |
|||||||||
1. SINIF I. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) |
|||||||||
S/N |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1 |
GMB105 |
MATEMATİK I |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
2 |
GMB103 |
FİZİK I |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
3 |
GMB101 |
GENEL KİMYA |
Z |
3 |
0 |
2 |
5 |
4 |
6 |
4 |
GMB113 |
GIDA BİYOLOJİSİ |
Z |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
2 |
5 |
GMB111 |
TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ |
Z |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
5 |
6 |
YDL101 |
YABANCI DİL I (İNG) |
Z |
2 |
1 |
0 |
3 |
2.5 |
5 |
7 |
ATA101 |
ATATÜRK İLKE VE İNKILAP TARİHİ I |
Z |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
2 |
8 |
TDL101 |
TÜRK DİLİ I |
Z |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
2 |
Toplam |
19 |
3 |
2 |
24 |
21.5 |
30 |
|||
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
1. SINIF II. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) |
|||||||||
S/N |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1 |
GMB104 |
FİZİK II |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
2 |
GMB106 |
MATEMETİK II |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
3 |
GMB108 |
ORGANİK KİMYA |
Z |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
4 |
4 |
GMB120 |
BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÇİZİM |
Z |
1 |
2 |
0 |
3 |
2 |
5 |
5 |
GMB114 |
GIDA MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ |
Z |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
4 |
6 |
YDL102 |
YABANCI DİL II (İNG) |
Z |
2 |
1 |
0 |
3 |
2.5 |
5 |
7 |
ATA102 |
ATATÜRK İLKE VE İNKILAP TARİHİ II |
Z |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
2 |
8 |
TDL102 |
TÜRK DİLİ II |
Z |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
2 |
Toplam |
17 |
3 |
0 |
20 |
18.5 |
30 |
|||
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
2. SINIF III. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) |
|||||||||
S/N |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1 |
GMB201 |
MÜHENDİSLİK MATEMATİĞİ |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
5 |
2 |
GMB203 |
GIDA KİMYASI |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
5 |
3 |
GMB205 |
KÜTLE VE ENERJİ DENKLİKLERİ |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
5 |
4 |
GMB207 |
GENEL MİKROBİYOLOJİ |
Z |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
5 |
GMB209 |
ANALİTİK KİMYA |
Z |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
6 |
GMB 211 |
TEKNİK İNGİLİZCE I |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
7. |
GMBSEC201 |
GIDA MÜHENDİSLİĞİ 3.YY SEÇMELİ DERSLER |
S |
1 |
2 |
0 |
3 |
2 |
5 |
Toplam |
17 |
2 |
0 |
19 |
28 |
30 |
|||
2. SINIF III. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ |
|||||||||
S/N |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1 |
GMB213 |
BİLGİSAYAR DESTEKLİ İSTATİSTİKSEL METOTLAR |
S |
1 |
2 |
0 |
3 |
2 |
5 |
2 |
GMB215 |
BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM |
S |
1 |
2 |
0 |
3 |
2 |
5 |
3 |
GMB231 |
AKADEMİK TÜRKÇE |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
2 |
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
2. SINIF IV. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) |
|||||||||
S/N |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1 |
GMB206 |
REAKSİYON KİNETİĞİ |
Z |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
2 |
GMB208 |
MÜHENDİSLİK TERMODİNAMİĞİ |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
3 |
GMB210 |
TEKNİK İNGİLİZCE II |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
4 |
GMB222 |
BESLENME İLKELERİ |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
3 |
5 |
GMB232 |
AKIŞKANLAR MEKANİĞİ |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
3 |
6 |
GMB240 |
GIDA BİYOKİMYASI |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
3 |
7 |
GMBSEC206 |
GIDA MÜHENDİSLİĞİ 4.YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 1 |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
8 |
GMBSEC204 |
GIDA MÜHENDİSLİĞİ 4.YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 2 |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
4 |
9 |
GMBSEC206 |
GIDA MÜHENDİSLİĞİ 4.YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 3 |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
2 |
Toplam |
23 |
0 |
0 |
23 |
23 |
30 |
|||
2. SINIF IV. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ |
|||||||||
S/N |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1 |
GMB226 |
LABORATUVAR TEKNİĞİ (4. YY GRUP 1) |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
4 |
2 |
GMB228 |
MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK (4. YY GRUP 1) |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
4 |
3 |
GMB224 |
MÜHENDİSLİK EKONOMİSİ (4. YY GRUP 2) |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
4 |
4 |
GMB230 |
MALZEME BİLGİSİ (4. YY GRUP 2) |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
4 |
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
3. SINIF V. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) |
|||||||||
S/N |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1 |
GMB303 |
KÜTLE AKTARIMI |
Z |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
2 |
GMB305 |
GIDA MİKROBİYOLOJİSİ I |
Z |
2 |
0 |
2 |
4 |
3 |
4 |
3 |
GMB323 |
ENSTRUMENTAL GIDA ANALİZLERİ |
Z |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
3 |
4 |
GMB325 |
BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
5 |
GMB341 |
ISI AKTARIMI |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
3 |
6 |
STJ333 |
YAZ STAJI I |
Z |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 |
7 |
GMBSEC301 |
GIDA MÜHENDİSLİĞİ 5.YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 1 |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
8 |
GMBSEC303 |
GIDA MÜHENDİSLİĞİ 5.YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 1 |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
9 |
GMBSEC305 |
GIDA MÜHENDİSLİĞİ 5.YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 3 |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
10 |
GMBSEC307 |
GIDA MÜHENDİSLİĞİ 5.YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 4 |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
2 |
Toplam |
19 |
4 |
2 |
25 |
22 |
30 |
|||
3. SINIF V. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ |
|||||||||
S/N |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1 |
GMB311 |
GIDA BİYOTEKNOLOJİSİ (5.YY GRUP 1) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
2 |
GMB313 |
BİOPROSES MÜHENDİSLİĞİ (5.YY GRUP 1) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
3 |
GMB319 |
GIDA KATKI MADDELERİ VE TOKSİKOLOJİ (5.YY GRUP 2) |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
4 |
GMB321 |
GIDA ANALİZLERİNDE MOLEKÜLER TEKNİKLER (5.YY GRUP 2) |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
5 |
GMB327 |
ZEYTİN İŞLEME TEKNOLOJİSİ (5.YY GRUP 3) |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
6 |
GMB329 |
ORGANİK GIDALAR (5.YY GRUP 3) |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
7 |
GMB335 |
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ (5.YY GRUP 4) |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
2 |
8 |
GMB337 |
GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE ÇEŞİTLİ PROSESLER (5.YY GRUP 4) |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
2 |
9. |
GMB339 |
YENİ NESİL GIDALAR (5.YY GRUP 4) |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
2 |
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
3. SINIF VI. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) |
|||||||||
S/N |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1 |
GMB302 |
GIDA MİKROBİYOLOJİSİ II |
Z |
2 |
0 |
2 |
4 |
3 |
5 |
2 |
GMB304 |
GIDA KALİTE KONTROL VE MEVZUATI |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
3 |
GMB306 |
TEMEL İŞLEMLER |
Z |
3 |
2 |
0 |
5 |
4 |
6 |
4 |
GMB328 |
GIDA AMBALAJLAMA VE MUHAFAZA |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
5 |
GMBSEC302 |
GIDA MÜHENDİSLİĞİ 6.YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 1 |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
5 |
6 |
GMBSEC304 |
GIDA MÜHENDİSLİĞİ 6. YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 2 |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
4 |
7 |
GMBSEC306 |
GIDA MÜHENDİSLİĞİ 6. YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 3 |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
2 |
Toplam |
18 |
2 |
2 |
22 |
20 |
30 |
|||
3. SINIF VI. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ |
|||||||||
S/N |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1 |
GMB320 |
FERMENTASYON TEKNOLOJİSİ (6. YY GRUP 1) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
5 |
2 |
GMB340 |
ENDÜSTRİYRL MİKROBİYOLOJİ (6. YY GRUP 1) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
5 |
3 |
GMB324 |
ENZİM TEKNOLOJİSİ (6 YY GRUP 2) |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
4 |
4 |
GMB 326 |
DUYUSAL ANALİZ (6 YY GRUP 2) |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
4 |
5 |
GMB330 |
YENİ ÜRÜN TASARIMI (6. YY GRUP 3) |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
2 |
6 |
GMB332 |
KURUTMA TEKNOLOJİSİ (6. YY GRUP 3) |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
2 |
7 |
GMB334 |
GIDA VE ÜRÜN GELİŞTİRME (6. YY GRUP 3) |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
2 |
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
4. SINIF VII. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) |
|||||||||
S/N |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1 |
GMB403 |
GIDA TEKNOLOJİSİ LABORATUVARI I |
Z |
0 |
0 |
2 |
2 |
1 |
3 |
2 |
GMB405 |
PROSES KONTROL |
Z |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
3 |
GMB409 |
SÜT İŞLEME TEKNOLOJİSİ |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
5 |
4 |
GMB423 |
MEZUNİYET TEZİ I |
Z |
2 |
0 |
0 |
2 |
1 |
2 |
5 |
GMB425 |
TAHIL İŞLEME TEKNOLOJİSİ |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
3 |
6 |
STJ316 |
YAZ STAJI II |
Z |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 |
7 |
GMBSEC401 |
GIDA MÜHENDİSLİĞİ 7.YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 1 |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
8 |
GMBSEC403 |
GIDA MÜHENDİSLİĞİ 7.YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 2 |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
9 |
GMBSEC405 |
GIDA MÜHENDİSLİĞİ 7.YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 3 |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
4 |
Toplam |
17 |
0 |
2 |
19 |
17 |
30 |
|||
4. SINIF VII. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ |
|||||||||
S/N |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1 |
GMB415 |
ALKOLLÜ İÇECEKLER TEKNOLOJİSİ (7. YY GRUP 1) |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
2 |
GMB417 |
MEYVE SUYU VE GAZLI İÇECEK TEKNOLOJİSİ (7. YY GRUP 1) |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
3 |
GMB419 |
ET İŞLEME TEKNOLOJİSİ (7. YY GRUP 2) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
4 |
GMB421 |
SU ÜRÜNLERİ İŞLEME TEKNOLOJİSİ (7. YY GRUP 2) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
5 |
GMB427 |
GIDA VE SAĞLIK (7.YY GRUP 3) |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
4 |
6 |
GMB435 |
İŞLETME SANİTASYONU (7. YY GRUP 3) |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
4 |
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
4. SINIF VIII. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) |
|||||||||
S/N |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1 |
GMB402 |
MEZUNİYET TEZİ II |
Z |
2 |
0 |
0 |
2 |
1 |
4 |
2 |
GMB404 |
GIDA TEKNOLOJİSİ LABORATUVARI II |
Z |
0 |
0 |
2 |
2 |
1 |
3 |
3 |
GMB406 |
PROSES TASARIMI VE UYGULAMALARI |
Z |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
5 |
4 |
GMB408 |
MEYVE VE SEBZE İŞLEME TEKNOLOJİSİ |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
5 |
5 |
GMB410 |
YAĞ İŞLEME TEKNOLOJİSİ |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
5 |
6 |
GMBSEC402 |
GIDA MÜHENDİSLİĞİ 8. YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 1 |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
5 |
7 |
GMBSEC404 |
GIDA MÜHENDİSLİĞİ 8. YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 2 |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
Toplam |
15 |
2 |
2 |
19 |
16 |
30 |
|||
4. SINIF VIII. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ |
|||||||||
S/N |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1 |
GMB412 |
ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ (8. YY GRUP 1) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
5 |
2 |
GMB420 |
FONKSİYONEL GIDALAR (8. YY GRUP 1) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
5 |
3 |
GMB416 |
GIDA MAKİNE VE EKİPMANLARI (8. YY GRUP 2) |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
4 |
GMB418 |
PEYNİR TEKNOLOJİSİ (8. YY GRUP 2) |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
ANA DAL ÖĞRETİM PROGRAMI ZORUNLU STAJ LİSTESİ |
|||||||||
SIRA NO |
DERS KODU |
ADI |
HANGİ YARIYIL SONUNDA YAPILACAK? |
STAJ SÜRESİ |
ULUSAL KREDİ |
AKTS KREDİ |
AÇIKLAMA |
||
1 |
STJ333 |
YAZ STAJI I (SUMMER INTERNSHIP 1) |
5 |
20 |
0 |
3 |
|
||
2 |
STJ431 |
YAZ STAJI II (SUMMER INTERNSHIP II) |
7 |
20 |
0 |
3 |
|
||
MEZUNİYET İÇİN TAMAMLANMASI GEREKEN TOPLAM STAJ SÜRESİ |
40 |
|
|
|
|||||
MEZUNİYET İÇİN TAMAMLANMASI GEREKEN ULUSAL KREDİ ve AKTS KREDİ |
|||||||||
|
ULUSAL KREDİ |
AKTS KREDİ |
|||||||
Zorunlu Dersler için Tamamlanması Gereken |
120 |
183 |
|||||||
Seçmeli Dersler için Tamamlanması Gereken |
36 |
57 |
|||||||
TOPLAM TAMAMLANMASI GEREKEN |
156 |
240 |
Gıda Mühendisliği Lisans programı ders listesinin indirilebilir (yazdırılabilir) formu için tıklayınız
Görüntülenme Sayısı: 224