Üniversitemizde 98. Yılında Cumhuriyeti Anlamak Başlıklı Panel Düzenlendi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 98.yıl dönümü nedeniyle Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü tarafından  “98. Yılında Cumhuriyeti Anlamak” başlıklı panel düzenlendi.

15 Temmuz Şehitler Amfisi’nde düzenlenen “98. Yılında Cumhuriyeti Anlamak” başlıklı panele başta Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun olmak üzere Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyüp Tel, Tarih Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayşe Atıcı Arayancan, Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Fazıl Himmetoğlu, , Tarih Bölümü Araştırma Görevlileri, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile çok sayıda Üniversitemiz öğrencisi katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan panelin açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun yaptı.

Cumhuriyeti bize emanet eden, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında büyük emekleri olan, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve minnet ile anarak sözlerine başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, “Cumhuriyetin bizler için çok büyük bir önemi var. Cumhuriyet Türkiye’de modernleşmeyi, yenileşmeyi, ilerlemeyi ifade ediyor felsefi açıdan. Toplumsal temeli çok güçlü bir anlayışı ifade ediyor. Bu nedenle Türkiye’nin toplumsal yapısı Cumhuriyetle iç içe ve o nedenle Cumhuriyete yönelik bizim bağımsızlığımıza yönelik, devletin birliği ve bütünlüğüne yönelik bütün faaliyetlerde asıl hedef olarak Cumhuriyet alınıyor. Biz Cumhuriyete ne kadar sarılırsak, Cumhuriyetimizi ne kadar savunursak aynı zamanda devletimizin birliğini, bütünlüğünü ve devamlılığını da savunmuş oluyoruz.” diyerek programa katılan panelistlere teşekkür etti.

Açılış konuşmasından sonra panelin oturum yöneticiliğini Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şenay Atam yaptı. Panelde Kilis 7 Aralık Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meral Kuzgun “Atatürk’ün Fikir Dünyasında Cumhuriyet” başlıklı sunum yaparken OKÜ Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ümmügülsüm Candeğer “Milli Bayram Olgusu ve Cumhuriyet” OKÜ Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebru Güher ise “Cumhuriyet ve Kadın” başlıklı sunumlar yaptı.

Panelin sonunda Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meral Kuzgun ve Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şenay Atam’a;  Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyüp Tel ise OKÜ Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ümmügülsüm Candeğer ile OKÜ Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebru Güher’e günün anısına teşekkür belgesi takdim etti.

1 Ocak 1970 (Bu haber 331 defa görüntülendi)
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Karacaoğlan Yerleşkesi 80000 OSMANİYE
emelhimmetoglu@osmaniye.edu.tr