Ekonomi ve Finans Tezsiz YL (İ.Ö.) Öğrenci Alım İlanı (2023-2024 Bahar Dönemi)

BAŞVURU TAKVİMİ

Online Başvuru Tarihi

26 Ocak-05 Şubat 2024

Kazananların İlanı

09 Şubat2024

Asil Kayıtlar

12-14 Şubat 2024 (Kayıtlar Başvuru Sisteminden Online Yapılacaktır.)

Yedek Kayıtlar

15-19 Şubat 2024 (Kayıtlar Başvuru Sisteminden Online Yapılacaktır.)

Öğrenim Ücretinin Yatırılması

04-07 Mart 2024

Ders Kayıt Tarihi

04-08 Mart 2024

Ders Ekleme-Çıkarma ve Danışman Onayı

11-15 Mart 2024

Bahar Yarıyılı Eğitimi

11 Mart-28 Haziran 2024

Başvuru Kılavuzu

LEE Online Başvuru Kılavuzu

KONTENJAN ve BAŞVURU KOŞULLARI

Kontenjan

Aranan Şartlar

Ekonomi ve Finans
Tezsiz Yüksek Lisans (İ.Ö.)

Herhangi bir lisans programından mezun olmak

BAŞVURU HAKKINDA GENEL BİLGİLER

Başvurular 26 Ocak -05 Şubat 2024 tarihleri arasında Enstitü web sayfasından online olarak yapılacaktır. Adayların başvurularında yanlış beyanda bulunmaları halinde başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Değerlendirme sonucunda başarılı olan ve lisansüstü programa kabul edilen adayların kesin kayıtları başvuru sayfasından online olarak gerçekleştirilecektir.

BAŞVURU ESNASINDA ONLINE BAŞVURU SİSTEMİNE YÜKLENMESİ GEREKEN BİLGİ VE BELGELER

1.Kimlik Bilgileri (kimlik bilgilerinin, başvuru sisteminde Kimlik Paylaşım Sistemi (KPS) butonundan sorgulanarak aktarılması)

2.İletişim bilgilerinin girilmesi (adres, posta kodu, il ve ilçe bilgisi, cep telefonu ve e-posta)

3.Diploma/mezuniyet belgesi: Yüksek lisans programları için lisans diploması; doktora programları için lisans ve yüksek lisans diploması (mezuniyet bilgileri YÖKSİS’ten eğitim bilgileri sorgulanarak ilgili mezuniyet programının seçilmesiyle yapılır, diploma belgesi seçildikten sonra mezuniyet notu da seçilmiş olacaktır)

4. Vesikalık fotoğraf (son 6 ayda çekilmiş olmalıdır)

5. Çalışma belgesi (Osmaniye Milli Eğitim Müdürlüğü Personeli, İLKSAN üyesi veya Üniversitemiz Personellerine indirim yapılabilmesi için)

Belgelerin eksiksiz olarak pdf formatında; vesikalık olarak çekilmiş fotoğrafların ise jpg formatında yüklenmesi zorunludur.

EKONOMİ VE FİNANS TEZSİZ YÜKSEK LİSANS (İ.Ö.)
BAŞVURU KOŞULLARI

- Başvuru yapılacak olan programa ait özel başvuru koşullarını sağlıyor olmak.

- Lisans mezuniyet not ortalamasının 100 tam puan üzerinden yüzlük sistemde en az 50,00 veya dörtlük sistemde en az 2,00 olması gerekmektedir. (Yüzlük sistem dışında düzenlenmiş olan not çizelgesi dönüşümü Yükseköğretim Kurulu tarafından 09.10.2008 tarihinde yayımlanan Dönüşüm Tablosu (https://oyp.yok.gov.tr/Documents/Anasayfa/4lukSistem.pdf) esas alınarak yüzlük sisteme göre yapılacaktır.)

BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

-Osmaniye Korkut Ata Üniversite Lisansüstü Eğitim Enstitüsü tezsiz yüksek lisans programlarından iki programa başvuru yapılabilir.

- Adayların değerlendirilmesi yapılırken lisans mezuniyet not ortalaması esas alınacaktır. Mezuniyet notu 50 ve üzeri olan adaylar not ortalamasına göre sıralanarak, kontenjan dâhilinde asıl ve yedek liste ilan edilir. Mezuniyet notlarının eşit olması durumunda mezuniyet yılı yeni olan adaya öncelik tanınır.

ÖĞRENİM ÜCRETİ

Dönem Ücreti

Ekonomi ve Finans Tezsiz Yüksek Lisans (İ.Ö.)

7.500 TL

Not: Tezsiz Yüksek Lisans Programlarının Dönem ücretleri her Eğitim-Öğretim yılı başında güncellenmektedir.

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS İNDİRİM ORANLARI

Uygulanan İndirimler

İndirim Oranı (%)

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Personeli

Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü

İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN)

Gazi, Şehit ve Gazi Yakınları (1. Derece)

Engelli Aday

Engelli Raporu Oranında

Başvuru ve Kontenjan İlanı için tıklayınız.

16 Ocak 2024
Karacaoğlan Yerleşkesi F Blok 80000 OSMANİYE