Geleceğinize Açılan Kapı...
Menu
Menu
Tüm Sorularınız İçin
Tüm Sorularınız İçin
Osmaniye Korkut
Ata
Bize Ulaşın
Telefon +90 000 000 00 00
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Tüm Sroularınız İçin
Tüm Sroularınız İçin
Talep Formu
Bize Ulaşın
Telefon 0462 334 05 50
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Ders İçerikleri
ZORUNLU DERSLER
 I. Yarıyıl
Sıra
No 
Dersin
Kodu
 DERSİN ADI Z/S
T U L TS K AKTS
 1.  İKT101  İKTİSADA GİRİŞ-I Z 3 0 0 3 3 6

Bu derste iktisadın kapsadığı mikro iktisat konuların tanıtımı amaçlanmaktadır. Ders kapsamında; iktisadın tanımı, doğuşu ve gelişimi, temel kavramlar, ekonomik sistemler, talep, talep fonksiyonu ve kanunu, talep eğrisi, talep edilen miktardaki değişme ve talep eğrisinde kaymalar, talep esnekliği, arz, arz fonksiyonu ve kanunu, arz eğrisi, arz esnekliği, piyasa dengesi, talep/arz kaymaları ve denge, fayda yaklaşımları ve tüketici dengesi, üretim faktörleri, maliyetler ve maliyet fonksiyonları, piyasalar ve piyasa türleri genel hatlarıyla ele alınmaktadır.

 2.  İKT103  İKTİSADİ MATEMATİK-I  Z  3 0 0 3 3 5

Bu dersin içeriği sayılar, üslü ve köklü sayılar, logaritma, doğrusal fonksiyonlar ve grafikleri, doğrusal fonksiyonların iktisadi uygulamaları, doğrusal olmayan denklemler ve grafikleri, doğrusal olmayan denklemlerin iktisadi uygulamaları, üslü ve köklü denklemler, üslü ve köklü denklemlerin iktisadi uygulamaları konularını kapsamaktadır.

 3.  İKT105  SOSYOLOJİ BİLİMİNE GİRİŞ Z 2 0 0 2 2 2

Bu dersin içeriği sosyolojinin tanımı, konusu, sosyal olay ve olgu, toplum, toplum türleri, toplumsal yapı, toplumsal rol, statü, grup ve kurumlar, kültür ve temel öğeler, sosyalizasyon, toplumsal kontrol, çeşitleri, toplumsal değişme ve çeşitleri, sanayi devrimi, toplumsal tabakalaşma, toplumsal hareketlilik konularını kapsamaktadır. 

 4.  İKT107  HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI Z 2 0 0 2 2 2

Bu dersin içeriğini, başta hukuk kuralları olmak üzere toplumsal düzen kurallarının özellikleri, birbirleriyle bağdaşan ve birbirinden ayrışan yönlerini belirterek açıklamak; hukukun kaynakları, yargı örgütü ve dava türlerine dair bilgiler vermek; hukuk kurallarının uygulanmasını, hukuki olaylar, filler ve işlemleri tarif etmek; hak, müeyyide, kişilik, sorumluluk, borç, mülkiyet ve miras kavramlarını açıklamak oluşturmaktadır.

5.  İKT109  İŞLETME BİLİMİNE GİRİŞ Z 2 0 0 2 2 2

Bu dersin içeriğini temel işletmecilik ve ekonomi kavramları, işletme türleri ve işletmenin kuruluşu, işletme türleri ve işletmenin kuruluşu, iş ahlakı ve sosyal sorumluluk, uluslararası işletmecilik, yönetim yaklaşımları, yönetim yaklaşımları, örgütleme yaklaşımları, örgütlenme yaklaşımları, insan kaynakları yönetimi, insan kaynakları yönetimi, işçi-işveren ve çalışma ilişkileri, üretim ve üretim yönetimi ile ilgili temel bilgiler konuları oluşturmaktadır.

 6.  YDL101  YABANCI DİL I Z 2 1 0 3 2,5 5

Bu dersin içeriğini temel cümle yapısı, olumlu, olumsuz, soru cümleleri, “ to be “ yapısı, gündelik nesneler, ülkeler, zıt sıfatlar, zamanlar, sosyal ifadeler ile yanıtlama, “there is, there are” yapısı, edatlar, tensler seyahatler hakkında bilgilendirme (bilet alma, yer bulma), başkaları ile anlaşma anlaşamama durumu, yaşantısını ailesini özellikleri ile tanımlayabilme, bir yemek ayarlama, deneyimlerinden bahsetme gibi olay ve etkinlikleri gündelik konuşma dili ile açıklayabilecek konular oluşturmaktadır.

 7.  TDL101  TÜRK DİLİ I Z 2 0 0 2 2 2

Bu dersin içeriğini, Türk dili dersinin amacı, ilkeleri ve konuları hakkında bilgilendirme, dilin toplum hayatındaki yeri ve önemi, Türkçe'nin dünya dilleri arasındaki yeri, Türkçe'nin tarihi dönemleri, Türkçe'nin bugünkü durumu ve yayılma alanları, imla kuralları ve uygulaması, noktalama işaretleri ve uygulaması, Türkçe’de sesler ve sınıflandırılması, Türkçe ses bilgisi, Türkçe'nin ses özellikleri, kompozisyonla ilgili genel bilgiler, kompozisyonda anlatım şekilleri ve uygulaması, dönem konularının genel olarak değerlendirilmesi konuları oluşturmaktadır. 

 8.  ENF101  TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ I Z 2 2 0 4 3 3

Bu dersin içeriğini bilgisayar tanımı, tarihçesi, temel özellikleri, Windows Xp’e giriş, dosya dizin kavramı, pencere özellikleri yeni klasör oluşturmak, kes-kopyala-yapıştır, bilgisayarı kapatmak, kısayol oluşturma, birlikte aç, geri dönüşüm kutusu, Windows Xp- masaüstü özellikleri, görev çubuğu, iletişim kutuları, form elemanları, başlat menüsü, donatılar, temel internet servisleri, internet tarayıcılar ve ayarları, arama motorları, Ms word ekranı, araç çubukları ve özellikleri, güvenlik seçenekleri, sayfa yapısı, word’e yazı yazma, yazı tipi özellikleri, biçim boyacısı, Ms word paragraf özellikleri, sekmeler, kenarlık ve gölgelendirme, sütunlar, madde işaretleri ve numaralandırma konuları oluşturmaktadır.

9.  DOY101  DİJİTAL OKURYAZARLIK Z 2 0 0 2 2 3

Bu dersin içeriğini dijital okuryazarlık kavramı ve kapsamı, dijital kültür, kuşaklar ve kimlikler, dijtal teknolojiler ve dijital tabanlı platformlar, dijtal çağda bilgiye erişim ve araştırma, dijital çağda gizlilik, güvenlik ve mahremiyet, korsanlık ve hack kültürü, dijital vatandaşlık     vize, dijital platformda bilgi: paylaşım, kalite ve doğruluk, dijital doğrulama araçları ve platformlar, dijtal içerikler: türleri okuma ve analiz, dijital platformlarda temel düzey içerik üretimi I, dijital platformlarda temel düzey içerik üretimi II, dijital alışveriş ve tüketim kültürü konuları oluşturmaktadır.

Kısaltmalar: Z: Zorunlu; S: Seçmeli; T: Haftalık Teorik Ders Saati; U: Haftalık Uygulama Ders Saati; L: Haftalık Laboratuvar Ders Saati; TS: Haftalık Toplam Ders Saati; K: Dersin Kredisi; AKTS: Dersin Avrupa Kredi Transfer Sistemi Kredisi.
 
 II. Yarıyıl
 Sıra
No
Dersin
Kodu
 DERSİN ADI  Z/S  T  U  L TS   K  AKTS
 1.  İKT102  İKTİSADA GİRİŞ-II Z 3 0 0 3 3 6

Bu derste iktisadın kapsadığı makro iktisat konuların tanıtımı amaçlanmaktadır: Keynesyen ve Neo-Klasik iktisat perspektifinin karşılaştırılması, milli gelir, istihdam ve enflasyon kavramlarının Türkiye örneğinden hareketle ölçüm yöntemleri. Tüketim, yatırım devlet harcamaları, ihracat ve ithalatın oluşturduğu toplam harcama kalemlerinin incelenmesi, toplulaştırılmış arz ve talep, gerçekleşen gelir, potansiyel gelir çerçevesinde enflasyon, deflasyon ve stagflasyon gibi dengesizlik konjonktürlerinin tartışılması. Para piyasa dengesi, para arzı, para talebi ve para politikalarının aktarma mekanizması ile tartışılması ele alınacaktır.

 2.  İKT104  İKTİSADİ MATEMATİK-II  Z 3 0 0 3 3 5

Bu dersin içeriği diziler ve seriler, limit ve süreklilik, limit ve süreklilikte iktisadi uygulamalar, türev, türevin grafik çiziminde kullanımı, artan ve azalan fonksiyonlar, türevin iktisadi uygulamaları, birden fazla bağımsız değişkene sahip fonksiyonlar, kısmi türevler ve kuralları, ikinci dereceden kısmi türevler, integral, integralin iktisadi uygulamaları, matris cebiri konularını kapsamaktadır.

 3.  İKT106  İKTİSAT SOSYOLOJİSİ Z 2 0 0 2 2 4

Bu dersin içeriği sosyoloji ve iktisat ilişkisi, iktisat sosyolojisinin kuramsal temelleri, toplum ve ekonominin yapısal analizi, enformel sektör, feminizm ve iktisat, yeni teknolojiler, tüketim toplumu, değişen çalışma kültürü, iktisat, ahlak ve din, İslam toplumlarında esnaf ilişkisi, işçi-işveren ilişkileri ve girişim özgürlüğü, İslam iktisat düşüncesinin temelleri, İslam iktisadı ve modern kapitalizm, sosyal piyasa ekonomisi ve İslam ekonomisi karşılaştırması konularını kapsamaktadır. 

 4.  İKT108  ANAYASA HUKUKU Z 2 0 0 2 2 2

Anayasa Hukuku dersinin içeriğini: anayasa ve anayasa hukuku kavramları, anayasa hukukunun tarihi gelişimi, anayasa yapma ve değiştirme iktidarı, devlet kavramı, devletin kökeni ve unsurları, devlet biçimleri: monarşi ve Cumhuriyet, üniter devlet ve federal devlet, hükümet sistemleri (kuvvetler ayrılığı ve kuvvetler birliği sistemleri), Osmanlı - Türk anayasal gelişmeleri; 1921 1924- 1961 Anayasalarının temel özellikleri, 1982 Anayasası’nın temel özellikleri ve 1982 Anayasası'nda değişim. vb.), 1982 Anayasasına göre yasama organı: seçimler, milletvekilliği statüsünün başlangıç ve sona erme anı, yasama organının başlıca görevleri, yasama organının içyapısı ve çalışma düzeni, TBMM'nin hükümeti denetleme yolları, 1982 Anayasasına göre yürütme organı: Cumhurbaşkanı (seçimi, görevleri, sorumluluğu), yürütme organı: bakanlar kurulu (oluşumu, başbakan ve bakanların görev ve sorumlulukları ), 1982 Anayasasına göre yargı organı: Anayasa'da yargı organına hakim olan ilkeler, anayasa yargısı: Türk anayasa mahkemesi'nin yapısı, başlıca görevleri, anayasa'ya uygunluk denetimi usulleri, konuları teşkil etmektedir.

 5.  İKT110  ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ Z 2 0 0 2 2 3

Bu dersin içeriği, bilimsel araştırmanın tarihçesi, bilimsel araştırmanın aşamaları, literatür taraması yapılması, araştırma desenleri, veri toplama araçları, geçerlilik ve güvenilirlik, istatistik ve etik konularını kapsamaktadır.

 6.  YDL102  YABANCI DİL II Z 2 1 0 3 2,5 5

Bu dersin içeriğini, geçmiş zaman olumsuz cümleler ve ago kullanımı, in, on, at ile zaman zarfları, fall in love, get engaged gibi yapılar telaffuz edilmeyen sessiz harflerle ilgili alıştırma, because, when, until gibi bağlaçların kullanımı, Sayılabilen ve sayılamayan isimler, I like ve I’d like farkı, Would you like ve Do you like ayrımı, a, an, some, any, much, many, a, an, some, any, much, many, Bazı yiyecek ve içecek isimleri, Could you …? Could I…? Can you…? Can I…? ile teklif ve rica cümleleri, otelde rezervasyon formu doldurma, Kıyaslama ve üstünlük sıfatları, have ile have got farkı, Şehir ve ülkelerle ilgili isim ve sıfatlar, yön tarif etme, which ve where kullanarak yer tasvir etme, çalışma kitabı alıştırmaları, Şimdiki zaman olumlu, olumsuz ve soru, Whose , Who’s ile ayrımı, iyelik zamirleri ve aitlik sıfatlarıyla ayrımı, Kişi tasvirleri, ses( telaffuz ) alıştırmaları, alışveriş merkezinde günlük dil kullanımı, Gelecek zaman going to kullanımı, olumlu, olumsuz soru cümleleri, amaç bildiren to, öneri cümleleri, havayla ilgili sıfatlar, Soru sözcükleri, sıfatlar ve zarflar, duyguları anlatan sıfatlar ve kullanımları( exciting / excited gibi sıfatların farkı), Hikaye anlatma, sıfatlar ve zarflar kullanarak hikaye yazma, çalışma kitabı alıştırmaları, Yakın geçmiş zaman( Present Perfect Tense) olumlu, olumsuz cümleler, fillerin üçüncü halleri, ever/ never kullanımı, Yakın geçmiş zamanda yet / just kullanımı, soru cümleleri, havaalanıyla ilgili ifadeler, e-mail yazma konuları oluşturmaktadır. 

 7.  TDL102  TÜRK DİLİ II Z 2 0 0 2 2 2

Bu dersin içeriğini şekil bilgisi (İsim kökleri, fiil kökleri, ikili kökler), sunum, şiir, deneme, kompozisyon, hikâye, gazete, dergi çalışmaları ve uygulamaları, kitap tanıtmaları, dergi çalışmaları ve uygulamaları, noktalama işaretleri, ayraç (parantez), köşeli ayraç, tırnak işareti, yapım ekleri, mastar ekleri, çekim ekleri, kelime grupları, fiilimsiler, cümle, cümlenin öğeleri ve çeşitleri, anlatım biçimleri ve anlatım bozuklukları konuları oluşturmaktadır. 

 8.  ENF102  TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ II Z 2 2 0 4 3 3

Bu dersin içeriğini, bilgisayar donanımı, sosyal ağlar, özel uygulama yazılımları, bilişim hukuku, e-öğrenme, e-devlet uygulamaları, bilgisayar ve ağ güvenliği, bilişimin stratejik teknolojileri, sosyal medya, yazılım hataları bulma, bilişim etiği, ağ saldırıları ve virüsler konuları oluşturmaktadır.

Kısaltmalar: Z: Zorunlu; S: Seçmeli; T: Haftalık Teorik Ders Saati; U: Haftalık Uygulama Ders Saati; L: Haftalık Laboratuvar Ders Saati; TS: Haftalık Toplam Ders Saati; K: Dersin Kredisi; AKTS: Dersin Avrupa Kredi Transfer Sistemi Kredisi.
 
 III. Yarıyıl
 Sıra
No
 Dersin
Kodu
 DERSİN ADI  Z/S  T  U  L  TS AKTS
 1.  İKT201  MİKRO İKTİSAT-I Z 3 0 0 3 3 7

Bu derste; temel kavramlar, tüketici davranışları ve talep, talep fonksiyonu ve talep esnekliği, fiyat tüketim eğrisi ve talep fonksiyonu, arz fonksiyonu ve arz esnekliği, tüketici dengesi, gelir ve ikame etkileri, üretici davranışları, verim analizi ve ürün eğrileri, üretim fonksiyonu çeşitleri, üretim maliyetleri ve maliyet fonksiyonları, tam rekabet piyasası ve özellikleri, tam rekabet piyasasının kısa ve uzun dönem firma dengesi ele alınacaktır.

 2.  İKT203  MAKRO İKTİSAT-I Z 3 0 0 3 3 7

Bu dersin içeriğini makro ekonomiye genel bir bakış, milli gelir, büyüme ve birikim, toplam arz-toplam talep, toplam gelir-toplam harcamalar modeli, kamu bütçesi, maliye politikası, para ve bankacılık, para teorisi ve para politikası, enflasyon, işsizlik, uluslararası ticaret, uluslararası finans, ekonomik büyüme ve ekonomik kalkınma konuları oluşturmaktadır.

 3.  İKT205  İSTATİSTİK-I Z 2 2 0 4 3 6

Bu dersin içeriğini istatistik kavramı, verinin grafik gösterimi, merkezi eğilim ölçüleri (serideki tüm birimlere tabi olan ve olmayan), değişkenlik ölçüleri (serideki tüm birimlere tabi olan ve olmayan), çarpıklık ölçüleri, basıklık ölçüleri, olasılığa giriş, kesikli olasılık dağılımları (binom, hipergeometrik, multinomial,poisson), ve sürekli olasılık dağılımları (normal) konuları oluşturmaktadır.

 4.  İKT207  MUHASEBE-I Z 3 0 0 3 3 4

Bu dersin içeriğini temel muhasebe bilgileri, mali tablolar, hesap kavramı ve muhasebe defterleri, muhasebe belgeleri, muhasebe kayıt süreci, tekdüzen muhasebe sistemi, hazır değerler, menkul kıymetler, ticari alacaklar ve diğer alacaklar, stok hesapları, katma değer vergisi hesapları ve stok hareketleri için kullanılan yöntemler, stok değerleme yöntemleri, dönem ayırıcı hesaplar, diğer dönen varlıklar, mali duran varlıklar, maddi duran varlıklar ve amortisman işlemleri, duran varlık satışı, maddi olmayan duran varlıklar, dönem ayrıcı hesaplar, mali borçlar, ticari borçlar ve diğer borçlar, ödenecek vergi ve fonlar, borç ve gider karşılıkları, dönem ayırıcı hesaplar, diğer kısa vadeli yabancı kaynaklar, uzun vadeli yabancı kaynaklar, öz kaynaklar hesapları ve işleyişi, gelir tablosu hesapları ve işleyişi konuları oluşturmaktadır.

 5. ATA101  ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I Z 2 0 0 2 2 2

Bu dersin içeriğini İnkılâp ve İnkılâpla ilgili Kavramlar, Devlet ve Unsurları, Tekâmül, Islahat, Hükümet Darbesi, İhtilâl, Osmanlı Devleti’nin jeopolitik durumu nedeniyle karşılaştığı tehditler, Osmanlı Devleti’nde yenilik hareketleri, Tanzimat öncesi ıslahatlar, Tanzimat Fermanı, Islahat Fermanı, I. Meşrutiyet, II. Meşrutiyet, Osmanlı Devleti’nin son döneminde fikir Akımları ( Osmanlıcılık, İslamcılık, Batıcılık, Türkçülük.) İttihat ve Terakki Partisi’nin iktidara gelmesi, 31 Mart olayı, Trablusgarp Savaşı, Balkan Savaşları, Birinci Dünya Savaşı’nın nedenleri ve Savaşın başlaması, Osmanlı Devleti’nin Savaşma katılması ve Savaştığı Cepheler ve Sonuçları, Osmanlı Devleti’ni Paylaşım antlaşmaları (Boğazlar Ant, Londra Ant, Sykes Picot Ant, St. Jean de Maurienne Ant.) I. Dünya Savaşı’nın sona Ermasi, Ermeni olayları, Mondros Ateşkes Antlaşması, Ulusal Mücadele dönemi, İşgaller karşısında Ulusun ve Ülkenin durumu Cemiyetler ve Faaliyetleri, Mustafa Kemal Paşa’nın İstanbul’a gelişi ve duruma bakışı, Mustafa Kemal  Paşa’nın  Samsun’a çıkışı.  Mustafa Kemal Paşa’nın Havza’daki Faaliyetleri, Amasya Genelgesi., Erzurum Kongresi ve önemi, Balıkesir ve Alaşehir Kongreleri. Sivas Kongresi ve önemi, Ulusal Mücadele döneminde diğar kongreler, Amasya Görüşmeleri, Sivas’ta komutanlarla yapılan toplantı. Temsil Heyeti’nin Ankara’ya gelişi,  Son Osmanlı Mebuslar Meclisi’nin toplanması, Misak-ı Milli, T.B.M.M’ye karşı ayaklanmalar. Türkiye’yi paylaşma tasarıları konuları oluşturmaktadır. 

Kısaltmalar: Z: Zorunlu; S: Seçmeli; T: Haftalık Teorik Ders Saati; U: Haftalık Uygulama Ders Saati; L: Haftalık Laboratuvar Ders Saati; TS: Haftalık Toplam Ders Saati; K: Dersin Kredisi; AKTS: Dersin Avrupa Kredi Transfer Sistemi Kredisi.
 
 IV. Yarıyıl
 Sıra
No
 Dersin
Kodu
 DERSİN ADI  Z/S  T  U  L  TS  K  AKTS
1.   İKT202  MİKRO İKTİSAT-II Z 3 0 0 3 3 7

Ekonomiyi mikro düzeyde ele alarak piyasa yapılarını, firma dengesi koşulunu ve faktör piyasalarının yapılarını ve bu kapsamda genel denge analizini sunmaktır. Piyasa yapısı ve piyasa gücünün analizi; monopol; monopson; piyasa gücü ile fiyatlama; fiyat farklılaştırması; reklam; monopolcü rekabet ve oligopol; oyun kuramında firma davranışı; faktör piyasaları; genel denge analizi; asimetrik bilgi altında piyasalar; açık artırmalar; dışsallıklar ve kamu malları ele alınacaktır.

 2.  İKT204  MAKRO İKTİSAT-II Z 3 0 0 3 3 7

Bu dersin içeriğini klasik görüşün temel varsayımları, keynesyen görüşün temel varsayımları, makro ekonomik değişkenlerin okullara göre karşılaştırılması, emek piyasası ve dalgalanma teorileri, fiyat ve ücret katılıkları, adaptif ve rasyonel beklentiler, yeni klasik görüşün temel varsayımları, yeni keynesyen görüşün temel varsayımları, beklenen ve beklenmeyen politika uygulamalarının karşılaştırması, ödemeler bilançosu ve BP eğrisi, açık ekonomide para ve maliye politikaları -Mundell-Fleming modeli, döviz piyasalarında denge, güncel makro ekonomik tartışmalar konuları oluşturmaktadır. 

 3.  İKT206  İSTATİSTİK-II Z 2 2 0 4 3 6

Bu dersin içeriğini örnekleme ve örnekleme dağılımları, nokta ve aralık tahminleri (ortalamalar, oranlar), hipotez testleri (tek ve bağımlı iki anakütle ortalama ve oranı), hipotez testleri (bağımsız iki anakütle ortalama ve oranı),  hipotez testleri (varyans analizi), ki-kare uygunluk ve homojenlik testleri, ki-kare bağımsızlık testi, basit doğrusal regresyon ve korelasyon, çoklu doğrusal regresyon ve korelasyon konuları oluşturmaktadır. 

 4.  İKT208  MUHASEBE-II Z 3 0 0 3 3 4

Bu dersin içeriği muhasebe kavramı, dönem sonu işlemlerinin gerekliliği, envanter ve değerleme kavramları, değerleme ölçüleri ve hazır değerlerde dönem sonu işlemleri, menkul kıymetler, ticari alacaklar ve diğer alacaklar için dönem sonu işlemleri, işletme stokları ve dönem sonu işlemleri, yıllara yaygın inşaat ve onarım işlerinde dönem sonu işlemleri, dönem ayırıcı gelir ve gider hesaplarında dönem sonu işlemleri, dönen varlıklarla ilgili örnek uygulama, duran varlıklarda dönem sonu işlemleri, yabancı kaynaklar ve öz kaynaklarda dönem sonu işlemleri, gelir tablosu hesapları ve maliyet hesapları, temel mali tablolar ve bilançonun düzenlenmesi, gelir tablosu ve satışların maliyeti tablosunun düzenlenmesi konularından oluşmaktadır. 

 5.  ATA102  ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II Z 2 0 0 2 2

Bu dersin içeriği Cumhuriyete yönelik tehditler, inkılapların ruhunun kavranması, Atatürk ilkelerinin kavranması, devletçilik ve özel teşebbüs, halkçılık ve halk bilinci, devletçilik: iktisat alanındaki inkılaplar (izmir iktisat kongresi ve kararları), inkılapçılık: hukuki alanda yapılan inkılaplar, anayasa hareketleri, inkılapçılık, siyasi, sosyal ve kültürel alanlarda yapılan inkılaplar konularından oluşmaktadır.

Kısaltmalar: Z: Zorunlu; S: Seçmeli; T: Haftalık Teorik Ders Saati; U: Haftalık Uygulama Ders Saati; L: Haftalık Laboratuvar Ders Saati; TS: Haftalık Toplam Ders Saati; K: Dersin Kredisi; AKTS: Dersin Avrupa Kredi Transfer Sistemi Kredisi.
 
  V. Yarıyıl
 Sıra
No
 Dersin
Kodu
 DERSİN ADI  Z/S  T  U  L  TS  K  AKTS
 1. İKT301  ULUSLARARASI İKTİSAT-I Z 3 0 0 3 3 6

Bu ders, merkantilizm dönemi ve eleştirisini, mutlak ve mukayeseli üstünlükler teorilerini, dış ticarette fırsat maliyeti kavramını, teklif eğrilerini, Heckscher-Ohlin’in faktör donatımı teorisini, dış ticarette gelir dağılımı sorunu ve spesifik faktör donatımı teorisini, Leontief Paradoksu’nu, yeni dış ticaret kuramlarını, dış ticarette monopolcü rekabet ve ölçek ekonomilerini, dış ticaret ve iktisadi büyüme ilişkilerini, Rybczynski Teoremi’ni, yoksullaştıran büyüme kavramını, dış ticaret politikası amaç ve araçlarını, gümrük tarifelerinin ve diğer politik araçların ekonomiye etkilerini ve uluslararası ekonomik kuruluşları ele almaktadır.

 2. İKT303  PARA TEORİSİ Z 3 0 0 3 3 6

Bu derste, paranın tanımı, işlevleri gibi parasal tartışmalara ilişkin kavramlar ve varsayımlar; para arzı - para talebi kavramları ve para talebi teorileri; Klasik Miktar Teorisi (I.Fisher ve Cambridge tipi), Likidite Tercihi Teorisi, Modern Miktar Teorisi ve Portföy Dengesi Yaklaşımı; para arzı teorisi ve çarpan analizi; paranın içselliği-dışsallığı tartışmaları; faiz teorileri ve faiz oranlarının ekonomideki rolü; parasal aktarım mekanizmaları; açık ekonomi ve dış denge koşulları; kur sistemleri ve para-maliye politikalarının etkinliği tartışmaları ve uluslararası sermaye hareketleri konuları işlenecektir.

 3. İKT305  EKONOMETRİ-I Z 2 2 0 4 3 5

Bu dersin içeriği ekonometrinin amacı, konusu ve ekonometrik bir araştırmada takip edilen aşamalar, basit doğrusal regresyon modelinin (tek değişkenli regresyon modelinin) en küçük kareler yöntemi ile tahmini, çoklu doğrusal regresyon modeli, çoklu doğrusal regresyon modelinin en küçük kareler yöntemi ile tahmini, bireysel anlamlılık testi (t-testi), t-testinde karar aşaması, determinasyon ve düzeltilmiş determinasyon katsayısı, katsayıların grup anlamlılık testi (F-testi), kısıtlı F-testi (Wald testi), regresyon modellerinde spesifikasyon ve fonksiyonel yapı çift ve yarı logaritmik regresyon modeli, 2. dereceden ve ters transformasyonlu regresyon modeli konularını kapsamaktadır.

 4. İKT307  İKTİSADİ BÜYÜME Z 3 0 0 3 3 5

Bu ders, iktisadi büyüme kavramını, hesaplanmasını, iktisadi büyümenin dünyada tarihsel seyrini, iktisadi büyüme için klasik yaklaşımları, Adam Smith’in işbölümü ve uzmanlaşmaya yönelik büyüme modelini, Malthusgil durgunluk ve Ricardocu azalan kârlar modelini, Schumpeter ve yaratıcı yıkım ile büyümeyi, iktisadi büyüme için çağdaş yaklaşımları, Harrod-Domar modelini, Solow modelini, içsel büyüme modellerini ve iktisadi büyümede coğrafya, kültür ve kurumlara bağlı yaklaşımları ele almaktadır. 

Kısaltmalar: Z: Zorunlu; S: Seçmeli; T: Haftalık Teorik Ders Saati; U: Haftalık Uygulama Ders Saati; L: Haftalık Laboratuvar Ders Saati; TS: Haftalık Toplam Ders Saati; K: Dersin Kredisi; AKTS: Dersin Avrupa Kredi Transfer Sistemi Kredisi.
 
  VI. Yarıyıl
 Sıra
No
 Dersin
Kodu
 DERSİN ADI  Z/S  T  U  L  TS  K  AKTS
 1. İKT302  ULUSLARARASI İKTİSAT-II Z 3 0 0 3 3 6

Bu ders, ödemeler bilançosu kavramını ve hesaplarını, döviz kurunu, döviz vadeli işlemlerini, döviz gelecek sözleşmelerini, opsiyon ve swapları, faiz paritesi, enflasyon ve döviz kuru arasındaki ilişkileri, Fisher denklemini, döviz kuru değişimini açıklamaya yönelik teorileri, döviz kuru piyasasını, döviz kurunun ve politikalarının reel piyasalara etkisini, dış ticaret hesabında denkleşme sorununu, overshooting, J eğrisi ve massetme yaklaşımlarını, Eurodolar piyasalarını,  dolaylı ve doğrudan sermaye yatırımlarını ve ekonomiye etkilerini ve açık ekonomi makro iktisadının temellerini kapsamaktadır.

 2. İKT304  PARA POLİTİKASI Z 3 0 0 3 3 6

Bu derste, para arzı süreçleri, para politikası araçları, para politikasının yürütülmesi: amaçlar ve hedefler, para politikası stratejisi: uluslararası deneyimler, para talebi, Keynesyen çerçeve ve IS-LM modeli, IS-LM modelinde para ve maliye politikaları, toplam talep ve toplam arz analizi, para politikasının aktarım mekanizmaları, paranın kısa dönemde etkinliği, Parasalcı Okul, Yeni Klasik Okul ve Rasyonel Beklentiler, Yeni Keynesyen Okul, para ve enflasyon ilişkisi konuları işlenecektir.

 3. İKT306  EKONOMETRİ-II Z 2 2 0 4 3 5

Bu dersin içeriğini model spesifikasyonu, spesifikasyon hatası ve yanlış spesifikasyon hatası ayırımı, spesifikasyon hatası çeşitleri, spesifikasyon hatalarının tespit yöntemleri, değişkenlerde ölçme hataları, kukla değişkenli modelleri, bir kukla değişkenli model (varyans analizi modelleri), kukla değişkenlerin diğer kantitatif değişkenlerle birlikte andığı modeller (kovaryans analizi modelleri), ikiden çok kategorili kukla değişkenler ve bunların birbirlerini etkileme durumu, mevsimli etkinin testi, parçalı doğrusal regresyon, bağımlı kukla değişkenli modeller: doğrusal ihtimali model, lojistik model, bağımlı kukla değişkenli modeller: probit model, en çok benzerlik yöntemi, dağıtılmış gecikmeli modeller, gecikme kavramı ve bunlarla ilgili farklı teknikler: almon polinomial model, farklı teknikler devamı: koyck modeli, uyumcu beklenti modeli, kısmi iyileştirme modeli, otoregresiv modellerin tahmin yöntemleri: otoregresiv modellerin ekk ile tahmini, alet değişken yöntemi ile otoregresiv modellerin tahmini otoregresiv modellerde otokorelasyonun tesbiti, eşanlı denklemli modeller, eşanlı denklemli model tanımı, matematiksel ifadesi, ardışık denklem sistemleri, yapısal ve indirgenmiş modellerin ayrımı, eşanlı denklem sapması, eşanlı denklem tahminleri ve zaman serileri ekonometrisi, durağanlık, birim kökler, iktisatta nedensellik: granger testi konuları oluşturmaktadır.

 4. İKT308  KALKINMA EKONOMİSİ Z 3 0 0 3 3 5

Bu dersin içeriği iktisadi kalkınma kavramının tanımlanmasını, sürdürülebilir kalkınmayı, az gelişmişliğin nedenlerinin açıklanmasını, Neoklasik Okul, Yapısalcı Okul ve Bağımlılık Okulu’nun görüşlerinden hareketle az gelişmişliğin nedenlerini, Rostow’un “Kalkınma’nın Aşamaları” yaklaşımını, kalkınmada fırsat pencereleri ve kurumsalcı yaklaşımları, Kaldor,  Lewis ile Harris ve Todaro’nun dualite ve kırdan kente göçün iktisadi kalkınmaya etkisine dair modellerini ve kalkınmanın finansmanının incelenmesini kapsamaktadır. 

Kısaltmalar: Z: Zorunlu; S: Seçmeli; T: Haftalık Teorik Ders Saati; U: Haftalık Uygulama Ders Saati; L: Haftalık Laboratuvar Ders Saati; TS: Haftalık Toplam Ders Saati; K: Dersin Kredisi; AKTS: Dersin Avrupa Kredi Transfer Sistemi Kredisi.
 
  VII. Yarıyıl
 Sıra
No
 Dersin
Kodu
 DERSİN ADI  Z/S  T  U  L  TS  K  AKTS
 1. İKT401  TÜRKİYE EKONOMİSİ Z 3 0 0 3 3 5

Osmanlı İmparatorluğu'nun son yüzyılından başlayarak, günümüz Türkiye'sine kadar geçen zaman aralığını kapsayacak şekilde, uygulanan iktisat politikalarının, sektörel gelişmelerin, temel iktisadi göstergelerdeki değişimlerin ve iktisadi ve siyasi yapıdaki dönüşümlerin incelenmesi bu dersin içeriğini oluşturur.  

2. İKT403  MATEMATİKSEL İKTİSAT-I Z 3 0 0 3 3 5

Bu dersin içeriğini  piyasa teorisi ve türleri, tüketici teorisi ve talep analizi, üretici teorisi ve arz analizi, refah ekonomisine giriş, doğrusal programlama, matematiksel iktisat ve matematiksel model, iktisatta genel denge çözümlemeleri, doğrusal modeller ve matris matematiği, türev ve karşılaştırmalı durağanlık, genel fonksiyon modellerinde karşılaştırmalı durağansallık çözümlemesi. denklemler ve eşitlikler, fonksiyonlar, lineer ve doğrusal olmayan fonksiyonlar, logaritmik fonksiyonlar, seriler, limit ve süreklilik, türev ve diferansiyeller, matrisler, integral ve doğrusal programlama konuları oluşturmaktadır.

 Kısaltmalar: Z: Zorunlu; S: Seçmeli; T: Haftalık Teorik Ders Saati; U: Haftalık Uygulama Ders Saati; L: Haftalık Laboratuvar Ders Saati; TS: Haftalık Toplam Ders Saati; K: Dersin Kredisi; AKTS: Dersin Avrupa Kredi Transfer Sistemi Kredisi.
 
  VIII. Yarıyıl
 Sıra
No
Dersin
Kodu
 DERSİN ADI  Z/S  T  TS  K  AKTS
 1. İKT402  İKTİSADİ DÜŞÜNCE OKULLARI Z 3 0 0 3 3 5

Bu dersin içeriği ekonomiler ve toplumlar, iktisadın ilk yüzyılı, iktisat metodoloji tarihi, korkulu yıllarda yöntem tartışması, iktisat ve matematik, iktisat ve ideoloji, rasyonalite ve iktisat, tarihçi yöntemler, Keynes ve metodoloji, Keynes sonrası rasyonalite, yeni arayışlar ve iktisat, Post-otistik iktisat konularını kapsamaktadır. 

2. İKT404  MATEMATİKSEL İKTİSAT-II Z 3 0 0 3 3 5

Bu dersin içeriği temel kavramlar, yöntemler ve makroekonomideki son gelişmeler, durağan makroekonomik modeller ve karşılaştırılmalı durağanlık analizi, dinamik analize giriş, uyarlanan bekleyişler ve Cagan Modeli, rasyonel beklentiler ve makroekonomik dalgalanmaların alternatif teorileri, optimum kontrol teorisine bir giriş ve temel büyüme modelleri konularından oluşmaktadır.

 Kısaltmalar: Z: Zorunlu; S: Seçmeli; T: Haftalık Teorik Ders Saati; U: Haftalık Uygulama Ders Saati; L: Haftalık Laboratuvar Ders Saati; TS: Haftalık Toplam Ders Saati; K: Dersin Kredisi; AKTS: Dersin Avrupa Kredi Transfer Sistemi Kredisi.
 
 SEÇMELİ DERSLER
 III. Yarıyıl Seçmeli Dersler
 Sıra No Dersin
Kodu
 DERSİN ADI  Z/S  T  U  L  TS  K AKTS
 1. İKT213  KAMU MALİYESİ S 3 0 0 3 3 4

Bu dersin içeriği kamu maliyesinin temel kavramları ve diğer bilimler içerisindeki yeri, kamu harcamaları, kamu gelirlerinin tanımı ve sınıflandırılması, kamu gelir türleri, vergi teorisi ve uygulaması, devlet bütçesi, KİT’ler ve yerel yönetimlerin yapısı ve işlevleri konularını kapsamaktadır. 

 2. İKT215  İŞ ETİĞİ  S 3 0 0 3 3 4

Bu dersin içeriği, etiğin tanımı ve kapsamı, etik-ahlak İlişkisi, etiğe ilişkin temel kavramlar, inanç, değer, norm, kültür, egoizm, faydacılık, ilgi etiği, hazcılık, hak-hukuk-adalet, etik teorileri, teolojik yaklaşım, deontolojik yaklaşım, erdem etiği ve sosyal sorumluluk konularını kapsamaktadır

 3. İKT219  YÖNETİM EKONOMİSİ  S 3 0 0 3 3 4

Bu derste talep fonksiyonunun ampirik olarak incelenmesi, talep ön tahmini, talep esnekliklerinin hesaplanması, üretim fonksiyonlarının ampirik olarak belirlenmesi, maliyet fonksiyonlarının ampirik olarak belirlenmesi, kârın ölçülmesi, planlanması ve kontrol edilmesi, çeşitli piyasa şartları altında fiyatlama ve üretim miktarını belirleme kararlarının alınması gibi konu başlıkları ele alınacaktır.

 4. İKT223  İŞLETME YÖNETİMİ  S 3 0 0 3 3 4

Bu dersin içeriğini yönetim kavramının tanımı ve kapsamı , organizasyon kavramı, yönetimin fonksiyonlarından planlama fonksiyonu, yönetimin fonksiyonlarından örgütleme fonksiyonu, yönetimin fonksiyonlarından yöneltme fonksiyonu (liderlik, motivasyon, iletişim), yönetimin fonksiyonlarından koordinasyon ve kontrol fonksiyonu, yönetim kuramları (klasik yönetim anlayışı), yönetim kuramları (neoklasik yaklaşım), yönetim teorileri (modern teoriler), post modern örgütler ve yönetim yaklaşımları, post modern yönetim uygulamaları, toplam kalite yönetimi - dış kaynaklardan yararlanma – kıyaslama, değişim yönetimi - süreç yenileme - öğrenen örgütler, kriz ve zaman yönetimi - çatışma yönetimi - stres yönetimi konuları oluşturmaktadır.

5. İKT225  GÜNCEL EKONOMİK SORUNLAR  S 3 0 0 3 3 4

Bu dersin içeriği başta makro ve mikroekonomik verilerin incelenmesi ve yorumlanması olmak üzere, 1980 sonrasında ekonomik büyüme ve yapısal değişme; 1990 sonrasında finansal serbestleşme; Güçlü Ekonomiye Geçiş Programı ve 2008 küresel finansal krizi; Türkiye'de milli gelir, gelir dağılımı, ekonomik büyümenin tarihsel gelişimi, kamu maliyesi, bölüşüm ve yoksulluk, işgücü ve istihdam, dış ticaret; Türkiye-AB ilişkileri ve Türkiye ekonomisinde uzun dönemli gelişmenin dayanakları konularını kapsamaktadır

6.  İKT227  İKTİSAT TARİHİ S 3 0 0 3 3 4

Bu dersin içeriği bilim olarak iktisat tarihi, tarım devrimi, ilk çağ ekonomileri, Roma İmparatorluğu ekonomisi, Erken Orta Çağ Avrupası’nda ekonomi, İleri Orta Çağ Avrupası’nda ekonomi, Geç Orta Çağ Avrupası’nda ekonomi, modern dönem öncesi Afrika, Asya ve Amerika ekonomileri, coğrafi genişleme ve ekonomik sonuçları, sanayi devrimi, sanayileşmenin yayılması, yirminci yüzyılda dünya ekonomileri, yirminci yüzyılda ekonomik sorunlar, 1970 sonrası dünya ekonomisi konularını kapsamaktadır.

7. İKT229  AKADEMİK TÜRKÇE S 3 0 0 3 3 4

Bu dersin içeriğini Dil, Dünya Dilleri ve Türkçe, “Akademik Dil” kavramı, akademik dil olarak Türkçe, akademik Türkçeye duyulan ihtiyaç, Akademik Türkçe ile metin tasarlama aşamaları, Akademik Türkçe ve bilimsel terimlerin entegrasyonu, Bilimsel araştırmalarda veri temin etme, kullanma ve aktarma usulleri, Türk dilinin fonetik, morjolojik, semantik nitelikleri, Türk dilinin söz dizimsel (sentaks) nitelikleri, Türk dili ile akademik düzeyde metin okuma ve yazma çalışmaları konuları oluşturmaktadır.

Kısaltmalar: Z: Zorunlu; S: Seçmeli; T: Haftalık Teorik Ders Saati; U: Haftalık Uygulama Ders Saati; L: Haftalık Laboratuvar Ders Saati; TS: Haftalık Toplam Ders Saati; K: Dersin Kredisi; AKTS: Dersin Avrupa Kredi Transfer Sistemi Kredisi.
 
 IV. Yarıyıl Seçmeli Dersler
 Sıra No Dersin
Kodu
 DERSİN ADI  Z/S T U L TS K AKTS
 1. İKT212  ÇALIŞMA EKONOMİSİ S 3 0 0 3 3 4

Bu derste emek arzı, işgücüne katılım oranı, eğitim ekonomisi, ücret farklılıkları, enflasyon ve istihdam gibi işgücü piyasası hakkındaki önemli konular anlatılmaktadır. Bu derste işgücü, istihdam, işsizlik gibi konular ayrıntılı bir şekilde tartışılmaktadır. Dersin içeriği ekonomik krizler ve işgücü piyasasında değişim, ücret kuramları, ücret oluşumu ve farklılaşmasının nedeni, gelir dağılımı, enflasyon ve işsizlikle mücadele politikaları gibi işgücü piyasasını ilgilendiren önemli konuları kapsamaktadır.

 2. İKT214  BORÇLAR HUKUKU S 3 0 0 3 3 4

Bu dersin içeriğini: borçlar hukukunun tanımı ve konusu, sistem ve kaynakları; borçlar hukukunun diğer hukuk dallarıyla ilişkisi ve borçlar hukukuna hakim olan genel ilkeler; borç ve borç ilişkisi kavramları ile borç ilişkisinin içerdiği hak ve yükümlülükler; hak kavramı, hakların çeşitleri, özellikle alacak hakkı; alacak ve talep kavramları ile borç ve sorumluluk; eksik borçlar ve borcun konusu olan edim; sözleşmelerde temsil ve tek taraflı hukuki işlemlerden doğan borçlar; kusur (haksız fiil) sorumluluğu; sebepsiz zenginleşmeden doğan borçlar; kazandırma ve sebep kavramları ile sözleşmeden doğan borçlar; sözleşmenin kurulması; sözleşmelerde şekil ve sözleşmenin içeriği; borçların ifası ve borcu sona erdiren sebepler teşkil etmektedir.

 3. İKT216  SİYASET BİLİMİ S 3 0 0 3 3 4

Bu dersin içeriğini siyaset biliminin tanımı ve siyasi düşünceden farkı siyaset bilimine tarihsel bir perspektiften bakmak, iktidar ve siyasal iktidar, devlet, siyasal sistemler, demokrasi: kavram, tarihsel gelişimi ve ilkeleri, demokrasinin temel nitelikleri ve uygulamada demokrasi, demokrasi modelleri ve Türkiye’de demokrasi; siyasi kültür ve türk siyasi kültürü, siyasal hayatın aktif aktörü olarak birey; siyasal toplumsallaşma, bireyin siyasal hayata katılması, siyasal partiler, baskı grupları ve kamuoyu, bürokrasi ve seçimler: kavramsal çerçeve, seçim sistemleri, Türkiye’de seçimler, modernite-postmodernite ve siyaset bilimi ve küresel siyaset konuları oluşturmaktadır. 

4.  İKT222  ULUSLARARASI İLİŞKİLER S 3 0 0 3 3 4

Bu dersin içeriğini uluslararası ilişkilerin tanımı ve tarihi gelişimi, uluslararası ilişkilerin kavramsal çerçevesi, uluslararası politikada aktör sorunu, uluslararası ilişkilerde teori sorunu, uluslararası politika ve dış politikayı belirleyen faktörler, ulusal güç ve kapasite sorunu, ulusal siyasal sistem, uluslararası siyasal sistem, xxı. yüzyıla kadar olan dönemde oluşan siyasal sistemler      , karar verme süreci ve dış politika, uluslararası ilişkiler ve devletlerin dış politika seçenekleri, bağlantısızlık politikası, prestij politikası, emperyalist politika ve statüko politikası konuları oluşturmaktadır.

 5. İKT224  STRATEJİK YÖNETİM S 3 0 0 3 3 4

Bu dersin içeriğini Stratejik yönetime giriş, işletmelerde stratejik yönetim, stratejik yönetim süreci, stratejik planlama, genel çevre analizi, işletme analizi, fütz analizi, misyon, vizyon ve stratejilerin belirlenmesi, temel stratejiler, kurumsal stratejiler, rekabet stratejileri, bölüm stratejileri, stratejik değerleme ve kontrol, kurumsal yönetişim ve etik konuları oluşturmaktadır.

6. İKT226  TÜRK İKTİSAT TARİHİ S 3 0 0 3 3 4

Bu dersin içeriği Türk iktisat tarihinin tanımı ve kaynakları, Osmanlı ekonomisine giriş: nüfus, sosyal yapı, iskan ve yerleşim, merkez maliyesi, hazine yönetimi, bütçeler: gelir kaynakları, bütçe giderleri, tımar sistemi: devlet, sipahi, reaya; tarım işletmelerinden alınan vergiler, sistemin bozulma nedenleri, iktisadi ve sosyal yönleriyle vakıf kurumu, şehir ekonomisi, esnaf loncaları ve fiyatlar (narh uygulaması), para ve finansman sistemi, kredi ve servetler, sınai üretim, iç ve dış ticaret, kapitülasyonlar, gayrimüslim ve yabancı tüccarlar, ulaşım ve haberleşme, Osmanlı ekonomisinde değişim: savaşlar, mali krizler, iç borçlanma usulleri, dış borçlar ve bağımlılık, cumhuriyet dönemi: Atatürk dönemi iktisat politikaları ve tatbikatı: devletçilik dönemi, ikinci dünya savaşı döneminde iktisadi durum ve yeni gelişmeler, 1950-1960 dönemi iktisat politikaları ve gelişmeler konularını kapsamaktadır.

Kısaltmalar: Z: Zorunlu; S: Seçmeli; T: Haftalık Teorik Ders Saati; U: Haftalık Uygulama Ders Saati; L: Haftalık Laboratuvar Ders Saati; TS: Haftalık Toplam Ders Saati; K: Dersin Kredisi; AKTS: Dersin Avrupa Kredi Transfer Sistemi Kredisi.
 
 V. Yarıyıl Seçmeli Dersler
 Sıra No Dersin
Kodu
 DERSİN ADI Z/S T U L TS K AKTS
1. İKT309  SAĞLIK EKONOMİSİ S 3 0 0 3 3 4

Bu derste sağlık ekonomisinin temel kavramları, sağlık politikaları, sağlık piyasasının temel özellikleri, sağlık hizmetlerinde ekonomik değerlendirme teknikleri, finansman yöntemleri, sağlık harcamaları ve sağlık göstergeleri, sağlık sigortası, sağlıkla ilgili düzenlemeler ele alınacaktır.

2. İKT313  DIŞ TİCARET İŞLEMLERİ S 3 0 0 3 3 4

Bu dersin içeriği, dış ticaret temel kavramları, kambiyo, gümrükleme, uluslararası teslim şekilleri, akreditif, ithalat ve ihracatta yasak olan ürünler, Türkiye'nin uluslararası kredi kuruluşlarıyla ilişkileri ve Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın çalışmaları hakkında bilgi aktarımını kapsamaktadır. 

3. İKT319  KONJONKTÜREL DALGALANMA TEORİLERİ S 3 0 0 3 3 4

Bu dersin içeriği iktisat metodolojisi ve iktisadi konjonktür teorilerinin iktisat metodolojisi çerçevesinde değerlendirilmesi, iktisadi dalgalanmalar ve tipleri, konjonktürel durum analizi, konjonktürün nedenleri, klasik kuram ve işleyişi, konjonktür kuramı, bazı temel tartışmalar - hatırlatmalar ve ilk dönem konjonktür kuramları, keynesyen kuram ve konjonktürel dalgalanma, paracı kuram ve konjonktürel dalgalanma, yeni klasik kuram ve konjonktürel dalgalanma, reel konjonktür kuramı, yeni keynesyen kuram ve konjonktürel dalgalanmalar, politik konjonktür kuramları, finansal kriz modelleri, dünyada konjonktürel dalgalanmalar, ve krizler, türkiye de konjonktürel dalgalanmalar ve krizler konularını kapsamaktadır.

4.  İKT321  ÖZELLEŞTİRME EKONOMİSİ S 3 0 0 3 3 4

Kamu İktisadi Teşebbüslerinin (KİT) tanımı, temel özellikleri ve gelişimi, doğal tekellerin ve regülasyonun tanımı, özellikleri ve gelişimi, globalleşme, liberalleşme, özelleştirme, deregülasyon ve yeniden regülasyonun tanımı, özellikleri ve gelişimi, özelleştirme ve deregülasyonun ekonomik etkileri ele alınmaktadır.

5. İKT323  DAVRANIŞSAL EKONOMİ S 3 0 0 3 3 4

Bu dersin içeriği davranışsal iktisat alanı, standart iktisat teorisinden sapmalar, davranış motifleri, içsel ve dışsal motivasyon, zaman tutarsız tercihler, referans bağımlılık ve kayıplardan kaçınma eğilimi, sınırlı rasyonalite, sosyal kimlikler ve iktisadi davranışa yansımaları, belirsizlik altında karar alma, davranışsal oyun teorisi, sosyal tercihler ve kolektif katılım, iktisatta deneysel yöntem, sınıf deneyine bir uygulama konularını kapsamaktadır.  

6. İKT325  ŞİRKETLER MUHASEBESİ S 3 0 0 3 3 4

Bu dersin içeriği şirketlere ilişkin temel kavramlar, şirket kavramının unsurları, şirketleşmenin amaçları. adi şirketlere, kolektif şirketlere, komandit şirketlere, limited şirketlere, anonim şirketlere, holdinglere ilişkin genel bilgiler, kar dağıtımı ve tasfiye işlemleri, konsolide mali tabloların hazırlanması, döviz büfelerine, faktoring şirketlere ve kooperatiflere ilişkin genel bilgiler konularından oluşmaktadır. 

7. İKT327  İDARE HUKUKU S 3 0 0 3 3 4

İdare hukuku dersinin içeriği, idare kavramı ve anlamı, idari fonksiyon, idari teşkilat, idarenin hareket araçları (idari işlem-idari eylem-idari sözleşme), kamu hizmeti, kolluk ve idarenin sorumluluğu konularından oluşmaktadır.

8. İKT329  PAZARLAMA S 3 0 0 3 3 4

Bu dersin içeriği pazarlamanın konusu, kapsamı, gelişimi ve pazarlama konusunda son gelişmeler, pazarlama çevresi, stratejik pazarlama ve pazarlamanın rolü, pazarlama araştırması ve bilgi sistemi, tüketici pazarları ve tüketici davranışı, tüketici karar süreci, endüstriyel pazarlar ve uluslararası pazarlar, pazar bölümlendirme, hedef pazar seçimi, pazar konumlandırma, pazarlama karması elemanlarından mamul, fiyat, tutundurma ve dağıtım konularından oluşmaktadır.

9. İKT331  İKTİSADİ SİSTEMLER  S 3 0 0 3 3 4

Bu dersin içeriği, ekonomik sistem ve amacı, ekonomik sistemleri değerlendirme ölçütleri, ekonomik sistemlerin sınıflandırılması, kapitalist sistem, kapitalizmin ekonomik kurumları, kapitalist sistemin oluşum evreleri, merkantilizm, fizyokrasi, uygulamada kapitalist sistem, sosyalist düşünce, bilimsel sosyalizm, ütopik sosyalizm, uygulamada sosyalist sistem konularını kapsamaktadır.

10. İKT333  VERGİ HUKUKU  S 3 0 0 3 3 4

Bu dersin içeriğini, vergi hukukunun doğuşu ve gelişimi; vergi hukukunun anlamı ve konusu; vergi hukukunun hukuk sistemi içindeki yeri; vergi hukukunun dalları; vergi hukukun kaynakları; vergi kanunlarının yer, zaman ve anlam bakımından uygulanması; vergi hukukunda yorum, türleri, yöntemleri ve özellikleri; vergilendirme yetkisi; vergi hukukunun temel kavram ve kurumları; mükellefin ödevleri; değerleme ve amortisman; vergi idaresinin örgütlenmesi; vergi idaresinin mükellefleri denetleme yolları; vergilendirme süreci; vergi hukukunda süreler; kabahat ve suç kavramı; vergi kabahatleri ve cezaları; vergi suçları ve cezaları; cezalardan kurtulma yolları; vergi uyuşmazlıklarının çözümü; vergi alacağının takip ve tahsili; uluslararası vergi hukuku konularından oluşmaktadır.

11. İKT335  MESLEKİ YABANCI DİL-I  S 3 0 0 3 3 4

Bu derste İngilizcede iktisadi kavram ve tanımlar, çalışan yönetimi, para teorisi, uluslararası ticaret, ödemeler dengesi, ekonomik büyüme, işsizlik, sigorta, ekonomik sistemler konuları üzerinde okuma ve anlama çalışmaları yapılmaktadır.

12.  İKT337  KAMU EKONOMİSİ  S 3 0 0 3 3 4

Bu dersin içeriği, kamu maliyesi ve ideoloji, pozitif analiz araçları, normatif analiz araçları, kamusal mallar, dışsallıklar, politik iktisat, eğitim karma malı, fayda-maliyet analizi, sağlık hizmetleri piyasası, sağlık hizmetleri piyasası ve devlet, sosyal güvenlik ve gelir dağılımı konularını kapsamaktadır. 

13. İKT339  POLİTİK İKTİSAT  S 3 0 0 3 3 4

Bu ders, klasik politik iktisattan (Klasik Liberal, Ekonomik Milliyetçi ve Radikal/Marksist) başlanarak kapitalist sistemin incelenmesini; kapitalizm ve devlet tartışmasını (özellikle Keynes ve Hayek üzerinden); kurumsal analiz; Keynesyen iktisadın yükselişi ve düşüşü; politik iktisatta yöntem; çıkar odaklı yaklaşım ve Kamu Tercihi Teorisi; finans ve şirket kapitalizminin politik iktisadı; refahın politik iktisadı ve devletin politik iktisadı konularını içermektedir.

Kısaltmalar: Z: Zorunlu; S: Seçmeli; T: Haftalık Teorik Ders Saati; U: Haftalık Uygulama Ders Saati; L: Haftalık Laboratuvar Ders Saati; TS: Haftalık Toplam Ders Saati; K: Dersin Kredisi; AKTS: Dersin Avrupa Kredi Transfer Sistemi Kredisi.
 
 VI. Yarıyıl Seçmeli Dersler
 Sıra No Dersin
Kodu
 DERSİN ADI Z/S T U L TS K AKTS
 1. İKT310  KENT EKONOMİSİ S 3 0 0 3 3 4

Bu dersin içeriği, ekonomi ve kent ekonomisine giriş, kent olgusunu ve gelişimini ekonomik yönden okumak, yer seçimi kuramları, yerleşmeler hiyerarşisi ve ağları, taşınmazlar ekonomisi, ulaşım ekonomisi, ekonomik yapı analizi, uygulama- ekonomik yapı analiz teknikleri konularından oluşmaktadır.

 2. İKT312  GÜMRÜK UYGULAMALARI S 3 0 0 3 3 4

Bu dersin içeriği, gümrük mevzuatı doğrultusunda gümrük işlemleriyle ilgili temel kavramlar, gümrükçe onaylanmış işlem ve kullanımlar, eşyanın gümrüğe sunulması ve beyan edilmesi, gümrüklerde temsil, gümrük tarife cetveli, eşyanın menşei, gümrük kıymeti, eşyanın muayenesi ve tahlili, gümrük vergilerinin hesaplanması, ekonomik etkili ve ekonomik etkili olmayan gümrük rejimleri konularını kapsamaktadır. 

 3. İKT316  OYUN TEORİSİ S 3 0 0 3 3 4

Bu derste oyun teorisi birbirine bağlı karar verme durumlarındaki stratejik davranış ve teşvik çalışmalarında kullanılır. Bu ders oyun teorisindeki temel teorik sonuçların ve ispatlarının daha iyi anlaşılmasını sağlar. Teori ve uygulamalara dengeli zaman ayrılacaktır. Oyunların tanımlanması, sınıflandırılması ve formüle edilmesi, sıfır toplamlı oyunlar, pozitif toplamlı oyunlar, oyunların çözümleri (Minimaks, maksimin stratejileri), tam bilgi altında statik oyunlar, nash dengesi ve doninant stratejiler, karma stratejiler, Stackelberg modeli, iki aşamalı tekrarlanan oyunlar, sonsuz tekrarlanan oyunlar, tekrarlanan oyunlarda Nash dengesi v.b.  konular işlenecektir.

 4. İKT320  EKONOMİK KRİZLER S 3 0 0 3 3 4

Bu dersin içeriği kriz kavramı, iktisadi teoride kriz kuramı, finansal kriz modelleri, küreselleşme ve kriz, finansal krizlerin tahmin edilebilirliği, ekonomik kriz, krize müdahale, etkinlik arayışı, para ve maliye politikası yanlı görüşler, dünya krizleri, 2007 krizi nedenleri, sonuçları ve çözüm önerileri, Türkiye ekonomisinde yaşanan krizler, 2001 krizi ve sonrası, kriz ve IMF, kriz ve ekonomi yönetimi, kriz yönetimi ve politikalar konularını kapsamaktadır.

 5. İKT322  KAYIT DIŞI EKONOMİ S 3 0 0 3 3 4

Bu derste, kayıt dışı ekonominin unsurları ve özellikleri, kayıt dışı ekonominin ortaya çıkış nedenleri, formel – enformel sektör ayırımı, karapara ve karapara aklama yolları, ülke ekonomisine olumsuz etkileri ve bununla mücadele yöntemleri ele alınacaktadır.

 6. İKT324  İKTİSADİ PLANLAMA S 3 0 0 3 3 4

Bu derste, iktisadi planlama teorisinin konusu ve kapsamı; geleceğe yönelik iktisadi analizlerin dünyadaki gelişimi; plan tipleri; planlı faaliyetin mantıki aşamaları; planlamada amaçlar ve araçlar; makroekonomik planlama; makroekonomik açıdan çözümlenecek üretim problemi; matris cebiri; kesimlerarası üretim yapısının belirlenmesinde çözüm yöntemleri; kesimlerarası işlemler tablosunun uygulanması; Leontief sistemi; genel üretim probleminin uygulamadaki durumu; genel üretim probleminde özel (iterasyonlar) ve genel çözümler konuları işlenecektir.

7.
İKT326  MALİYET MUHASEBESİ  S 3 0  0  3  3  4

Bu dersin içeriği Maliyet muhasebesinin muhasebe sistemi içerisindeki yeri ve temel kavramlar, maliyetlerin sınıflandırılması, ilk madde ve malzeme maliyetleri, personel maliyeti ve giderleri, genel üretim maliyetleri, tekdüzen maliyetleme sistemi, sipariş maliyetleme sistemi, safha maliyetlemesi yöntemi, birleşik üretimde maliyetleme, standart maliyet sistemi, maliyetlerin değişme biçimlerinin önemi, yönetim kararlarında maliyetler, maliyet muhasebesinde yeni kavramlar ve yeni gelişmeler konularından oluşmaktadır.

8. İKT328  İŞ HUKUKU S 3 0  0  3 3   4

Bu dersin içeriğini, iş hukukunun konusu, nitelikleri, iş hukukuna yön veren temel ilkeler ve kaynakları, iş hukukunun temel kavramları ve kapsamı, iş sözleşmesi ve iş sözleşmesi türleri, iş sözleşmesinden doğan borçlar: işçinin borçları, iş sözleşmesinden doğan borçlar, işverenin borçları, iş sözleşmesinin sona ermesi, iş sözleşmesinin sona ermesinin hukuki sonuçları konuları oluşturmaktadır.

9. İKT330  İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ S 3 0  0  3 3   4

Bu dersin içeriği insan kaynakları yönetimi ve organizasyondaki yeri, insan kaynakları kavramı amacı ve önemi, insan kaynakları yönetim fonksiyonları, iş analizi ve iş dizaynı, insan kaynakları planlaması, personel tedarik ve seçim, eğitim ve geliştirme, performans değerleme, kariyer planlama, ücret yönetimi, iş değerleme, iş güvenliği ve işçi sağlığı, insan kaynakları bilgi sistemi konularından oluşmaktadır.

10. İKT334  TÜRK VERGİ SİSTEMİ  S 3 0  0  3  3  4

Türk vergi sisteminin genel yapısı ve kaynakları. Gelir Vergisi Kanunu’na göre gelir kavramı ve gelirin özellikleri; Gelir vergisinde mükellef ve mükellefiyet şekilleri, Gelir vergisinde gelir unsurları ve tespit şekilleri: Gelir vergisinin beyanı tarhı ve ödenmesi; kurumlar vergisinin konusu, kurumlar vergisinde vergiyi doğuran olay, kurumlar vergisinde mükellefiyet; kurumlar vergisinde matrah tespiti, kurumlar vergisinde muafiyet ve istisnalar ile kurumlar vergisinin beyanı, tarhı ve ödenmesi konuları bu dersin içeriğini teşkil etmektedir.

11. İKT336  MESLEKİ YABANCI DİL-II S 3 0  0  3  3  4

Bu ders, iktisat bilim ilişkisi, iktisadi sorunlar, iktisadi etkinlik, iktisadi sistemler, iktisadi gelişme ve büyüme, dış ticaret ve uluslararası ticaret gibi konularda okumalar yapmayı içermektedir.

12. İKT338  BİLGİ EKONOMİSİ  S 3 0  0  3  3  4

Bilgi ekonomisiyle ilgili temel kavramlar, uygulamalar ve politikalar (maliyet modelleri, bilginin mülkiyeti, entelektüel mülkiyet hakları, bilgi alt yapısı, bilgi politikaları, açık erişim ve açık bilim, vd.) incelenir. Bilgi üretim, dağıtım ve tüketimine ayrılan kaynakları ölçmek/analizi etmek ve “bilgi”nin genelde bilgi toplumlarında özelde ekonomilerde oynadığı rolü değerlendirmektir. Derste makroekonomik açıdan bilgi bilgi endüstrisi değerlendirilmekte ve bilgi ekonomisi ile ilgili temel kavramlar ele alınmaktadır. Bilgi hizmetleri veren kuruluşlar açısından bilgi ekonomisiyle ilgili temel konular (bilginin fiyatlandırılması, elektronik bilgi ticareti, maliyet-yarar analizi, entellektüel mülkiyet hakları, Internet ekonomisi, sayısal uçurum, bilgi ekonomisinin alt yapısı, vd.) irdelenmektedir.

Kısaltmalar: Z: Zorunlu; S: Seçmeli; T: Haftalık Teorik Ders Saati; U: Haftalık Uygulama Ders Saati; L: Haftalık Laboratuvar Ders Saati; TS: Haftalık Toplam Ders Saati; K: Dersin Kredisi; AKTS: Dersin Avrupa Kredi Transfer Sistemi Kredisi.
 
  VII. Yarıyıl Seçmeli Dersler
 Sıra No Dersin
Kodu
 DERSİN ADI Z/S T U L TS K AKTS
 1.  İKT405  ZAMAN SERİSİ ANALİZLERİ-I S 2 2 0 3 4 5

Bu dersin içeriğinde zaman serileri ile ilgili temel düzeydeki yöntemleri yer almaktadır. Zaman serisi kalıpları, zaman serisi süreçleri, fark denklemleri ile zaman serisi modelleri analizi, doğrusal zaman serisi modelleri, durağanlık analizi: korelogram testi, durağanlık analizi: birim kök testi, durağanlık analizi: yapısal kırılma testi, vektör otoregresif modeller, eştümleşme ve hata düzeltme modelleri dersin konularını teşkil etmektedir.

 2. İKT407  FİNANSAL PİYASALAR S 3 0 0 3 3 5

Bu derste finansal sistemin unsurları olan finansal piyasalar, finansal kurumlar ve finansal araçlar ele alınmaktadır. Sermaye Piyasası: Tasarruf-yatırım ilişkisi, sermaye piyasasının finans kesimindeki yeri, önemi ve ekonomik yararları. Sermaye piyasasının yatırım ve temel finansman araçları: Tahvil, hisse senedi ve diğer finansal varlıklar. Sermaye piyasasının yardımcı kuruluşları: Aracı kurumlar, yatırım fonları ve ortaklıkları. BİST'in fonksiyonları, yapısı ve işleyişi ile temel ve teknik analiz yöntemlerinin tanıtılması amaçlanmaktadır.

 3. İKT409  TİCARET HUKUKU S 3 0 0 3 3 5

Ticaret hukuku dersinin içeriğini: ticari işletme tanımı, ticari işletmelerde merkez ve şube tanımları, şube olmanın sonuçları, işletmenin unsurları ve devri, ticari işletme rehni, ticari tanımı ve ticari bağlanan sonuçlar, tacir tanımı, türleri, tacir olmanın hukuksal sonuçları, ticaret unvanı, işletme adı, marka tanımları karşılaştırılması ve haksız rekabet tanımı, örnekleri, açılacak davalar, haksız rekabet dava örnekleri, ticaret sicili, ticari defterler, tacir yardımcıları, tellal, komisyoncu, acente ve cari hesap sözleşmesi, şirket kavramı, türleri, adi şirket, kolektif, komandit ve limited şirket, anonim şirketler, kıymetli evrak tanımı, türleri, ortak özellikleri, ticari senetler, çek, poliçe ve bono, bunların örnekleri örnekleri, kanuni şekil şartları konularından oluşmaktadır.

 4. İKT411  SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA S 3 0 0 3 3 5

Bu dersin içeriği sürdürülebilir kalkınmanın temel ilkelerini, başta küresel ısınma iklim değişikliği olmak üzere, su ve toprak kirliliği gibi faktörlerin dinamikleri ve toplumsal refaha etkileri, sürdürülebilir kalkınmaya ilişkin politikalar ve enerji yönetiminin rolünü, Georgescu-Roegen’in ekolojik iktisat yaklaşımını, yeşil ekonomi ve ekonomik “küçülme” yaklaşımlarının sürdürülebilirlik üzerine tezlerini içermektedir.

 5. İKT413  MAKROEKONOMİK GÖSTERGELER S 3 0 0 3 3 5

Bu dersin içeriği, üretim ve gelir göstergeleri; istihdam, işsizlik, ücret istatistikleri başta olmak üzere emek piyasası analizi; enflasyon ve fiyat istatistikleri; reel sektör analizi; gelir dağılımı analizi; finansal sistem analizi; bankacılık ve BİST gibi piyasa göstergeleri; iktisat politikası ve beklenti anketleri; dış ticaret, ödemeler dengesi ve cari açık; iktisat politikası analizi: maliye politikası ve para politikası konularını kapsamaktadır.

 6. İKT415  DÖVİZ EKONOMİSİ VE SİSTEMLERİ S 3 0 0 3 3 5

Bu dersin içeriği paradan dövize, sabit kur: uygulama alanı, etkileri-sonuçları, faydaları-maliyetleri, esnek kur: uygulama alanı, etkileri-sonuçları, faydaları-maliyetleri, risk yönetimi: vadelerin kurlara yansıması, aktörler ve davranışları, kurların yönetimi: döviz bandı, sürünen parite, para birliği ve para sahası, uygulama örnekleri, kriz ve kriz yönetme politikaları, döviz kurlarının belirlenmesi: akım modeli, ppp, monetarist yaklaşım, Keynesyen yaklaşım, sermaye hesabı yaklaşımları, Mundell – Flemming (mf) modeli, yapışkan fiyatlar bekleyişler ve mf’nin genişletilmesi, kaos ve döviz piyasası, kaotik determinizm ve stok-akım modelleri: para ikamesi, Ricardocu muadelet teoremi konularından oluşmaktadır.

7. İKT417  ENERJİ EKONOMİSİ S 3 0 0 3 3 5

Bu ders iktisadi açıdan enerjinin incelenmesi ile ilgili konuları içermektedir. Enerjiye genel bakış, tarihçe ve enerji yer değişimi, önemli enerji çağları, enerji ve egemen güçler, enerji kaynaklarının jeopolitikası ve enerji güvenliği, Hubbert eğrisi ve petrol zirvesi teorisi, birincil enerji kaynakları, enerji dönüşümü ve ikincil enerji, ekonomik bir sektör olarak enerji, sektörel enerji nihai tüketimini, sürdürülebilir enerji gelişimi, enerji ve çevreden oluşmaktadır. İkinci bölümü ise kömür, petrol ve doğalgaz gibi fosil yakıtlardan başlayarak, rüzgar, güneş, jeotermal, hidro, biyomass ve hidrojen gibi yenilenebilir enerjilerle devam etmektedir.

8. İKT419
 EKONOMİK ENTEGRASYONLAR  S  3  0  0  3  3  5

Bu ders, ekonomik entegrasyon sistemlerinin kapsamını, hem entegrasyon içi hem de entegrasyon dışı ülkelere olan etkilerini, entegrasyonların sürdürülebilmesi için başarı koşullarını, başta Avrupa Birliği olmak üzere entegrasyon örneklerini, Avrupa Birliği’nde tarihsel süreci, genişlemeyi, parasal birliği ve Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerini ele almaktadır.

9.  İKT421  ULUSLARARASI POLİTİK EKONOMİ  S  3  0  0  3  3  5

Bu ders, uluslararası politik ekonomin çerçevesini, Dünya Ticaret Örgütü’nü, ticaretin siyasetinde toplum ve devlet merkezli bakış açılarını, ticaret ve kalkınma arasındaki ilişkiyi, çok uluslu şirketleri, uluslararası parasal sistemi, döviz kurunun belirlenmesinde çıkar grupları ve devlet arasındaki ilişkileri politik iktisadi düzlemde ülke örnekleriyle birlikte ele almaktadır.

10.  İKT423  TARIM EKONOMİSİ  S  3  0  0  3  3  5

Tarımsal üretim fonksiyonu, üretim fonksiyonunu oluşturan temel üretim faktörleri, tarımda kısa dönem, uzun dönem, piyasa dönemi, tarım kesiminde üreticilerin yapısı, tarımsal ürün arzı ve talebi, tarımsal ürün fiyatları, tarımda aracılık sistemi, üretim tekniği alternatifleri, ticaret hadleri, Türkiye’de ve dünyada tarım sektörünün gelişimi, Türkiye’de ve dünyada uygulanan tarım politikaları, uluslararası birlikler ve tarım anlaşmalarının nitelikleri.

11.  İKT425  FİNANSAL OKUR-YAZARLIK  S  3  0  0  3  3  5

Bu derste finansal okuryazarlık kavramı; finansal yönetim ve finansal sistem; faiz kavramı, bileşenleri ve türleri; faiz, enflasyon ve döviz kuru ilişkisi; temel finansal hesaplamalar; finansal planlama; finansal tabloları okumak; yatırım kararı alma süreci; sermaye artırımının hisse yatırımlarına etkisi; finansal tutum ve davranışlarda psikolojik etki; finansal sözcükler; finans alanında kariyer olanakları ele alınacaktır.

12.  İKT427  MUHASEBE DENETİMİ  S  3  0  0  3  3  5

Bu dersin içeriği, denetime giriş, denetim standartları, denetim amaçları, denetim süreci ve planlanması, denetim sürecinde önemlilik ve risk, denetim kanıtları, denetim teknikleri, çalışma kağıtları, alacakların denetimi, stokların denetimi ve denetim raporu konularından oluşmaktadır. 

13.  İKT429  BİLGİSAYARLI MUHASEBE-I  S  3  0  0  3  3  5

Bu dersin içeriği ticari Paket Programlarının Tanıtımı ve Önemi, Logo GO Ticari Paket Programının Kurulumu ve Sistem Tanıtımı, Yönetim Programının Tanıtımı, Şirket Kurulması, Kullanıcı ve Terminal Tanımlanması, Kullanıcı Yetkilendirmesinin Yapılması, Stok Modülü, Cari Hesap Modülü, Fatura Modülü, Muhasebe Modülü, Muhasebe Modülü ve Raporlama Modülü konularında oluşmaktadır.

14.  İKT431  İKTİSADİ DÜŞÜNCE TARİHİ  S  3  0  0  3  3  5

Bu dersin içeriği iktisadi düşünce tarihinin metodolojik temelleri, Eski Yunan’da ve Orta Çağlarda iktisadi düşünce, Merkantilist doktrin ve Fizyokratik iktisadi düşünce, Klasik Politik İktisat: Adam Smith, Klasik Politik İktisat: Ricardo, Malthus, Say, Senior, Klasik Politik İktisadın eleştirisi: Karl Marx’ın düşünce sistemi, Kalsik İktisattan Neoklasik İktisada geçiş, Neoklasik Marjinalist İktisat: Leon Walras ve Genel Denge, Neoklasik Marjinalist İktisat: Alfred Marshall ve Kısmi Denge, Thorstein Veblen ve Kurumsalcılık, 20. Yüzyılda makro iktisatta gelişmeler: J. M: Keynes ve Keynesçilik, Piero Sraffa ve Klasik Politik iktisadın yeniden canlanışı konularını kapsamaktadır. 

15.  İKT433  MESLEKİ YABANCI DİL-III  S  3 0   0  3  3  5

Bu derste uluslararası mal hareketlerini etkileyen faktörler, üretim faktörlerinin uluslararası hareketliliğini etkileyen faktörler ve gelir vergileri, sermaye ihraç tarafsızlığı ve sermaye ithal tarafsızlığı, çifte vergileme ve uluslararası kaynak tahsisi, uluslararası vergi rekabeti, vergi cennetleri ve küresel kamu mallarının finansmanı konuları yabancı literatürden çeviriler yaparak ele alınmaktadır. 

16.  İKT435  REFAH EKONOMİSİ  S  3  0  0  3  3  5

Bu derste bireysel tercihlerin kamu tercihlerine dönüştürülmesi sürecinin; refah etkilerinin politika oluşumu ile olan ilişkisinin; kamu politikalarında refah analizi gerçekleştirme yöntemlerinin anlaşılmasına yönelik konular işlenecektir. Bu çerçevede refah ekonomisine giriş, genel ekonomideki yeri; genel denge ve refah ekonomisi, sosyal refah kriterleri; ekonomik optimum, refah sınırı, malların tüketiciler arasındaki dağılımındaki etkinlik ve Edgeworth Kutu diyagramı, refah ekonomisi; sosyal politika, çeşitli ülkelerdeki uygulamaları; refah fonksiyonu olarak sağlık uygulamaları; refah kriteri ve bazı iktisatçıların görüşleri; dışsallıklar; N. Kaldor - Hicks kriteri, Sitovsky ve İkili kriter; A.Berkson ve Betham kriteri; Paul A. Samuelson Sosyal Kayıtsızlık Eğrileri; K.Arrow ve Seçim Çelişkisi; refah devleti ve türleri; bilgi, risk ve refah analizi konuları ele alınacaktır.

17.  İKT437  GİRİŞİMCİLİK  S  2  2  0  4  3  5

Bu derste girişimcilik kavramı, tanımı ve kapsamı; girişimcinin nitelikleri ve girişimciliği etkileyen faktörler;  iş fikri geliştirme ve yaratıcılık, pazar araştırma, pazarlama planı hazırlama; üretim planı, yönetim planı hazırlama; finansal araştırmalar ve finansal plan hazırlama konuları ele alınacaktır. Bununla birlikte, iş planı yazılmasında dikkat edilecek hususlar; iş planı sunumunda dikkat edilmesi gereken hususlar; Türkiye'de girişimcilere destek veren kuruluşlar ve verdikleri desteklerden söz edilecektir. Ayrıca, iş fikri geliştirme ve kurma aşamaları uygulamalı proje ödevi verilip, dönem sonunda bu proje ödevinin sunulması istenecektir.

18.  İKT439  GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI  S  1  2  0  3  2  4

Bu dersin içeriği, yönetim ve organizasyon kavramları, gönüllülük kavramı ve gönüllü yönetimi, temel gönüllülük alanları (afet ve acil durum, çevre, eğitim ve kültür, spor, sağlık ve sosyal hizmetler vd.), gönüllü çalışmalarda etik, ahlaki, dini, geleneksel değerler ve ilkeler, toplumda risk grupları ve gönüllülük, göçmenler ve gönüllülük, gönüllü çalışmalarla ilgili proje geliştirme ve sahada gönüllü çalışmalara katılım, kamu kurumları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarında (stk) gönüllü çalışmalara katılım, gönüllülük projelerine devam etme, gönüllülük çalışmaları ile ilgili projelerin sunumları konularından oluşmaktadır.

19.  İKT441  MALİYE POLİTİKASI  S  3  0  0  3  3  5

Bu dersin içeriği, maliye politikası ile ilgili temel kavramlar, ekonomik istikrarın gerçekleştirilmesinde maliye politikası: çarpan analizi, ekonomik istikrarın gerçekleştirilmesinde para ve maliye politikalarının nispi etkinliği, iradi politikalar karşısında otomatik stabilizatörler, enflasyon ve maliye politikası, durgunluk ve maliye politikası, stagflasyon ve maliye politikası, bütçe açığı sorunu, gelişmekte olan ülkelerde ekonomik istikrara yönelik maliye politikası, Türkiye’nin ekonomik istikrar sorunları ve uygulanan mali politikalar: 1990 öncesi dönem, Türkiye’nin ekonomik istikrar sorunları ve uygulanan mali politikalar: 1990 sonrası dönem, ekonomik kalkınma ve maliye politikası konularını kapsamaktadır. 

20.  İKT443  KAMU TERCİHİ TEORİSİ  S  3  0  0  3  3  5

Bu dersin amacı öğrencilerin kamu tercihi teorisinin varsayımlarını ve kısıtlamalarını öğrenerek kamusal tercihler hakkında değerlendirme yapabilmelerini sağlamaktır. Dersin içeriği Kamu Tercihi Teorisinin ortaya çıkışı ve gelişimi, Kamu Tercihi Teorisinin varsayımları, kamusal mallar ve bedavacılık, rant kollama, regülasyonlar, oylama kuramları gibi konulardan oluşmaktadır.

21.  İKT445  MALİYE TARİHİ  S  3  0  0  3  3  5

Bu dersin amacı öğrencilerin iktisadi-mali tarihi ile birlikte politikaları öğrenmesi, bunlara temel teşkil eden düşünce akımlarını kavraması, bunlar arasında karşılaştırmalar ile yaratıcı ve şüpheci bakış açısıyla değerlendirmeler yapabilmesini sağlamaktır. Dersin içeriği İlkçağ döneminden günümüze kadar gelinen süreçte tarih sahnesinde kendini gösteren toplulukların, uygarlıkların, devletlerin mali tarihi ile birlikte Türk toplumunun mali tarihi ve mali olaylarının incelenmesi konularından oluşmaktadır.

Kısaltmalar: Z: Zorunlu; S: Seçmeli; T: Haftalık Teorik Ders Saati; U: Haftalık Uygulama Ders Saati; L: Haftalık Laboratuvar Ders Saati; TS: Haftalık Toplam Ders Saati; K: Dersin Kredisi; AKTS: Dersin Avrupa Kredi Transfer Sistemi Kredisi. 
 
 VIII. Yarıyıl Seçmeli Dersler
 Sıra No Dersin
Kodu
 DERSİN ADI Z/S T U L TS K AKTS
 1. İKT406  ZAMAN SERİSİ ANALİZLERİ-II S 2 2 0 4 3 5

Zaman serileri I dersinin devamı niteliğindeki bu derste güncel zaman serisi teknikleri yer almaktadır. Dersin içeriği ekonometriyi ileri düzeyde öğrenmek isteyen lisans öğrencilerine hitap etmektedir. Bu derste ileri düzey zaman serileri teknikleri anlatılacaktır. Bu teknikler birim kök, eş-bütünleşme nedensellik testleri ve uzun dönem tahmincilerinden oluşmaktadır. Özellikle Fourier fonksiyonları ve dalgacık dönüşümleri içerisinde barındırılan analiz yöntemleri öğrencilere öğretilerek ekonometrik analiz hakkında bilgiler verilecektir.

 2. İKT408  İKTİSAT POLİTİKASI S 3 0 0 3 3 5

Bu dersin içeriği, iktisat politikasının tanımı ve kavramları, iktisat politikası ve kamu kurumları, iktisat politikası ve uluslararası kuruluşlar, iktisat politikasının amaç ve stratejileri, iktisat politikasının araçları, karar alma yöntemleri ve süreçleri, iktisat politikasındaki temel sorunlar, iktisat politikasının belirlenmesi, iktisadi dalgalanmalar ve istikrar politikalarına ek olarak bu politikaların büyüme, enflasyon ve işsizlik bağlamında ele alınması, para ve maliye politikaları başta olmak üzere iktisat okullarının iktisat politikasına yaklaşımları; Klasik, Keynesyen, Monetarist, Yeni Klasik, Yeni Keynesyen gibi okulların teorileri ve politika uygulamaları konularını kapsamaktadır.

 3. İKT410  KIYMETLİ EVRAK HUKUKU S 3 0 0 3 3 5

Kıymetli evrak hukuku dersinin içeriğini: kıymetli evrak hakkında genel bilgiler, nama düzenlenen kıymetli evrakın özellikleri, emre düzenlenen kıymetli evrakın özellikleri, hamiline düzenlenen kıymetli evrakın özellikleri, kıymetli evrakın ziyaı ve iptali, kambiyo senetleri, poliçe, poliçein şekil şartları, poliçenin kabulü, poliçenin ödenmesi, poliçe müracaat hakkı, poliçeye dair yargıtay kararları ve örnek olay çözümleri, bono, bononun şekil şartları, bonoya uygulanacak hükümler, bono ile ilgili yargıtay kararları ve örnek olay çözümü, .çek, çekin şekil şartları, çekin devri, çekin ibraz süreleri,  çekin ödenmesi, çekin müracaat hakkı, çekin düzeltme hakkı, çek zamanaşımı, çekle ilgili Yargıtay kararı ve örnek olay çözümleri ve emtia senetleri konuları oluşturmaktadır.

 4. İKT412  İCRA VE İFLAS HUKUKU S 3 0 0 3 3 5

Bu dersin içeriği, icra hukuku hakkında genel bilgi; cebri icra hukukuna hakim olan ilkeler, icra teşkilatı; icra harç ve giderleri; icra takibinin tarafları; genel haciz yoluyla takipte takip talebi ve ödeme emri- ödeme emrine itiraz; itirazın iptali ve itirazın kaldırılması; menfi tespit ve istirdat davaları; icra takibinin iptali ve ertelenmesi, mal beyanı; haciz ve hacze iştirak; satış- ihalenin feshi; paraların paylaştırılması; kambiyo senetlerine özgü takip yolu; ilamlı icra; rehnin paraya çevrilmesi yoluyla takip; ihtiyati haciz; iflasa ilişkin genel kavramlar- iflas harç ve giderleri; iflas organları, iflas yolları; iflas takip talebi, iflas ödeme emri; iflas davası, iflas kararı;  alacaklının talebiyle doğrudan İflas, borçlunun talebiyle doğrudan iflas; sermaye şirketlerinin doğrudan iflası, terekenin iflas hükümlerine göre tasfiyesi; iflasın hukuki sonuçları; iflas tasfiyesi; iflasın kaldırılması; konkordato ve iptal davası konularından oluşmaktadır.

 5. İKT414  KARŞILAŞTIRMALI DÜNYA EKONOMİSİ S 3 0 0 3 3 5

Bu dersin içeriği dünya ekonomisinde gelişen trendleri incelemeyi, ülkelerin izlemekte olduğu temel iktisadi sistemleri, ABD, Japonya, Fransa, Almanya, İsveç ekonomilerinin tarihsel seyrinin yanı sıra, Eski Sovyetler Birliği Ülkeleri’nin kapitalist sisteme geçişlerinde yaşadıkları tecrübeleri, Çin ve Hindistan’ın dünya ekonomisinde artan ağırlıkları, Meksika ekonomisinin dönüşümü, Kuzey ve Güney Kore ekonomilerinin karşılaştırılması konularını kapsamaktadır.

 6. İKT416  DOĞAL KAYNAKLAR EKONOMİSİ S 3 0 0 3 3 5

Bu ders temel olarak doğal kaynaklar – ekonomik büyüme ilişkisini hakkında çeşitli konuları içermektedir. Büyüme teorileri çerçevesinde doğal kaynakların etkinliği. Doğal kaynak kullanımında etkinliğin sağlanması amacıyla nesiller arası paylaşım sorunun yansıra dışsallıkların içselleştirilmesi önem arz etmektedir.

7. İKT418  AVRUPA BİRLİĞİ EKONOMİSİ S 3 0 0 3 3 5

Bu dersin içeriği ekonomik entegrasyon teorisine giriş, ekonomik entegrasyonların ekonomik analizi, ekonomik entegrasyon çeşitleri, ekonomik entegrasyonların başarı kriterleri, dünyada ekonomik entegrasyon uygulamaları, Avrupa Birliği: tarihi geçmiş, Avrupa Birliği’nin kuruluş ve genişleme süreci, Avrupa Birliği'nin kurumsal yapısı: konsey, komisyon, parlamento, adalet divanı, Tarım politikası, Ticaret ve rekabet politikası, Eğitim ve çevre politikaları, Sosyal ve bölgesel kalkınma politikaları, Parasal Birlik: Euro konularını kapsamaktadır.

8.
İKT420  ULUSLARARASI FİNANS S  3  0 0   3  3  5

Bu ders, ödemeler bilançosunu, ulusal hesapları, döviz kuru sistemlerini, döviz kurunu etkileyen faktörleri, döviz için türev araçları, vadeli döviz işlemlerini, döviz opsiyonlarını, swap işlemlerini, satın alma gücü paritesini, döviz kuru, faiz ve enflasyon oranı arasındaki ilişkileri ve uluslararası portföy hareketlerini ele almaktadır.

9.
İKT424  YATIRIM PROJELERİ ANALİZİ S  3 0
 0  3 3   5

Bu dersin içeriği yatırım projelerinin kavramsal temelleri, yatırım projelerinin hazırlanması, pazar analizi, teknik analiz, finansal analiz, projelerin değerlendirilmesi -ticari karlılık analizi-finansal değerlendirme, proje risk analizi, ekonomik analiz-toplumsal karlılık, proje analizi uygulaması konularından oluşmaktadır.

10. İKT426  KAMU YÖNETİMİ S  3 0   0  3  3  5

Bu dersin içeriği, kamu yönetiminin niteliği, kamu yönetiminin örgütlenmesi, merkezi yönetim; başkent örgütü, merkezi yönetim; taşra (çevre) örgütü, yerel yönetimler; il özel idaresi, belediye ve büyükşehir belediye yönetimi, köy yönetimi ve merkezi yönetim yerel yönetim ilişkileri, hizmet yerinden yönetim kuruluşları, bürokrasi kavramı, Türkiye'de bürokrasinin sorunları, Türkiye'de insan kaynakları yönetimi, kamu yönetiminin denetlenmesi, kamu yönetiminde etik konularından oluşmaktadır.

11.
İKT428  DEVLET BÜTÇESİ S  3  0 0   3  3  5

Bu dersin içeriği, mali olaylar ve devlet bütçesi, bütçenin tanımı , tarihsel ve kuramsal gelişimi, bütçe işlev ve ilkeleri, istisnaları ve Türkiye uygulaması, bütçenin hazırlanması, onanması ve yürürlüğe girmesi, bütçe uygulaması, ödenek-nakit hareketleri, bütçenin denetimi, Türk bütçe sistemi, modeli ve Stratejik Plana Dayalı Performans Esaslı Analitik Bütçe Sistemi konularını kapsamaktadır.

12.
İKT430  BİLGİSAYARLI MUHASEBE-II S  3  0 0   3  3  5

Bu dersin içeriği, ticari paket programlarının tanıtımı ve önemi, logo GO ticari paket programının kurulumu ve sistem tanıtımı, yönetim programının tanıtımı, şirket kurulması, kullanıcı ve terminal tanımlanması, kullanıcı yetkilendirmesinin yapılması, stok modülü, cari hesap modülü, fatura modülü, muhasebe modülü ve raporlama modülü konularından oluşmaktadır. 

13. İKT432  PARASAL KRİZLER S  3  0 0   3  3  5

Bu dersin içeriği parasal kriz teorilerine giriş, ekonomik okulların finansal krizlere yaklaşımları: Yeni Keynesyen, Post Keynesyen, Monetarist ve Marksist Okullar, Para krizi modelleri: birinci ve ikinci nesil modeller, üçüncü nesil modeller, sinyal yaklaşımı, bankacılık ve borç krizlerinin teorik çerçevesi, Latin Amerika krizleri: Meksika, Arjantin, Asya krizi, 1994 krizi, Kasım 2000 krizi, Şubat 2001 krizi, 2008 mortgage krizi konularını kapsamaktadır.  

14. İKT434  MESLEKİ YABANCI DİL-IV S  3  0 0   3 3   5

Bu derste yabancı dilde ekonomi ile ilgili temel kavramların anlaşılması, milli gelirin hesaplanması, klasik, keynezyen makro iktisat teorisi, enflasyon, para politikaları, istihdam, uluslararası ekonomik ilişkiler ve bununla ilgili teorilerin incelenmesi, güncel makro ekonomik olayların yorumlanması konuları okumalar ve çeviriler yaparak ele alınmaktadır. 

15. İKT436  ENDÜSTRİYEL İKTİSAT S  3  0 0   3 3   5

Ders, hem farklı firmalar arasında hem de firmalar ve tüketiciler arasındaki etkileşimleri ayrıntılı olarak incelemek için temel mikroekonomi kavramları üzerinde durmaktadır. İlk önce endüstriyel organizasyondaki kusurlu rekabeti ve pazar gücünün belirleyicilerini incelemek için temel kavramları tanıtır. Daha sonra, karteller ve birleşme politikası gibi rekabet politikasındaki önemli konuları analiz etmeye devam eder. Dersin üçüncü bölümünde, oyun teorisi yardımıyla firma stratejilerinin anlaşılması ile ilgili konular ele alınmaktadır. Derslerimizde, firma kavramına ve maliyet yapısına odaklanarak, eylemlerinin arkasındaki teşvik mekanizmaları incelenmektedir. Bunu, endüstrinin işleyeceği farklı piyasa yapılarının incelenmesi izleyecektir. Bireysel firma davranışını inceledikten sonra, birden fazla firmanın bulunduğu endüstrilere odaklanacağız. Bertrand ve Cournot denge modellerinin yanı sıra dinamik fiyat rekabeti ve zımni birleşme üzerine odaklanıyoruz. Hem statik hem de dinamik bağlamda fiyat farklılaştırması, tek ve çoklu ürün fiyatlandırması gibi konulara özel önem verilecektir.

16. İKT438  BÖLGESEL İKTİSAT  S  3  0 0   3 3   5

Bu ders alansal analiz, Reilly Kanunu, Merkezi Yerler Teorisi, planlama bölgeleri, bölgesel gelişme farkları, Türkiye'de bölgelerarası farklılıklar ve politikası ve kalkınma kutupları konularını ele almaktadır

17. İKT440  MAKİNE ÖĞRENMESİ S  3  0 0   3 3   5

Bu ders makine öğrenmesi kavramını, iktisat ve ekonometri ile ilişkisini tartıştıktan sonra,  temel R komutları, regresyon analizi, yeniden örnekleme yöntemleri, LASSO ve Ridge Regresyonu, lojistik regresyon, karar ağaçları ve sınıflandırma yöntemleri konularını ele almaktadır.

18. İKT442  HAZİNE İŞLEMLERİ  S  3  0 0   3 3   5

Bu dersin amacı Türkiye’de hazine kurumu ve işleyişi ile ilgili bilgiler vermektir. Dersin içeriği kavram ve kurum olarak hazine, hazinenin görevleri, hazine –merkez bankası ilişkisi, iç-dış borç yönetimi, bütçe finansmanında hazinenin rolü, hazinenin mali piyasalara etkisi, IMF ve hazine ilişkileri, Dünya Bankası ve hazine ilişkileri gibi konulardan oluşmaktadır.

19. İKT444  ULUSLARARASI MALİ GELİŞMELER S  3  0 0   3 3   5

Bu dersin amacı küreselleşme olgusunun günümüzde ulaştığı boyutlar ile tarihsel gelişiminin anlaşılması ve bu sürecin kamu maliyesi yapısında ortaya çıkardığı etkiler hakkında bilgi sahibi olunmasıdır. Dersin içeriğini uluslararası mal hareketlerini etkileyen faktörler, üretim faktörlerinin uluslararası hareketliliğini etkileyen faktörler ve gelir vergileri, sermaye ihraç tarafsızlığı ve sermaye ithal tarafsızlığı, çifte vergileme ve uluslararası kaynak tahsisi, uluslararası vergi rekabeti, vergi cennetleri ve küresel kamu mallarının finansmanı konuları oluşturmaktadır.

 Kısaltmalar: Z: Zorunlu; S: Seçmeli; T: Haftalık Teorik Ders Saati; U: Haftalık Uygulama Ders Saati; L: Haftalık Laboratuvar Ders Saati; TS: Haftalık Toplam Ders Saati; K: Dersin Kredisi; AKTS: Dersin Avrupa Kredi Transfer Sistemi Kredisi.
İktisat bölümü lisans programı ders içeriklerinin indirilebilir (yazdırılabilir) formu 



COMPULSORY COURSES
FIRST YEAR 1. SEMESTER
NO  COURSE CODE  COURSE TITLE C/E T P C ECTS
 1.  IKT101  INTRODUCTION TO ECONOMICS-I C 3 0 3 6

This course is designed to introduce the topics of microeconomics. The course will cover in general terms the definition, origins and development of economics, basic concepts, economic systems, demand, demand function and law, demand curve, change in quantity demanded and shifts in the demand curve, demand elasticity, supply, supply function and law, supply curve, supply elasticity, market equilibrium, demand/supply shifts and equilibrium, utility approaches and consumer equilibrium, factors of production, costs and cost functions, markets and market types.

 2. IKT103  MATHEMATICS FOR ECONOMICS-I C 3 0 3 5

The content of this course includes numbers, exponents and radicals, logarithms, linear functions and their graphs, economic applications of linear functions, nonlinear equations and graphs, economic applications of nonlinear equations, exponential and radical equations, economic applications of exponential and radical equations.

 3. IKT105  INTRODUCTION TO SCIENCE OF SOCIOLOGY C 2 0 2 2

The content of this course is the definition of sociology, its subject matter, social events and phenomena, society, types of society, social structure, social role, status, groups and institutions, culture and basic elements, socialization, social control, types, social change and types, industrial revolution, includes issues of social stratification and social mobility.

 4. IKT107  THE BASIC CONCEPTS OF LAW C 2 0 2 2

Explaining the content of this course by stating the characteristics of the rules of social order, especially the rules of law, and their compatible and divergent aspects; providing information about sources of law, court organization, and types of cases; describing the application of rules of law, legal events, actions, and transactions; It consists of explaining the concepts of law, sanction, personality, responsibility, debt, property, and inheritance.

5. IKT109  INTRODUCTION TO SCIENCE OF BUSINESS C 2 0 2 2

The content of this course includes basic business and economic concepts, business types and start-ups, business ethics and social responsibility, international business management, management approaches, management approaches, organizational approaches, organizational approaches, human resource management, human resource management, employee-employer relations and labor relations, production and production management form the basic information subjects.

 6.  YDL101  FOREIGN LANGUAGE I C 2 1 2.5 5

Answering the content of this course with basic sentence structure, positive, negative, interrogative sentences, "to be" structure, everyday objects, countries, opposing adjectives, tenses, social expressions, "there is, there are" structure, prepositions, tenses, information about travel. (buying a ticket, finding a place), contradicting others, describing his/her life with the characteristics of his family, arranging a meal, talking about his experiences, etc.

 7. TDL101  TURKISH LANGUAGE I C 2 0 2 2

The content of this course informs about the aim, principles and topics of the Turkish course, the place and importance of the language in social life, the place of Turkish among the world languages, the historical periods of Turkish, the current situation of Turkish and its areas of distribution, the spelling rules and their application, the punctuation marks and their applications, the sounds in Turkish and their classification, Turkish phonetics, the phonetic features of Turkish, general information about composition, the forms of expression in composition and their application, the general evaluation of the subjects of the period.

 8. ENF101  BASIC INFORMATION TECHNOLOGIES I C 2 2 3 3

The content of this course is computer definition, history, basic functions, introduction to Microsot Windows, file directory concept, window properties, creating a new folder, cut-copy-paste, shutting down the computer, creating a shortcut, open with, recycle bin, Windows desktop functions, taskbar, dialog boxes, form elements, Start Menu, Accessories, Basic Internet Services, Internet Browser and Settings, Search Engines, Ms Word Screen, Toolbars and Features, Security Options, Page Structure, Writing in Word, Text Type Properties, Formatter, Ms Word Paragraph Properties, Tabs, Borders and Shading, Columns, Bullets, and Numbering.

9.  DOY101  DIGITAL LITERACY   C  2  0  2 3 
 

The content of this course is the concept and scope of digital literacy, digital culture, generations and identities, digital technologies and digital-based platforms, access to information and research in the digital age, privacy, security and data protection in the digital age, piracy and hacking culture, digital citizenship, information on digital platforms: Sharing, Quality and Accuracy, Digital Verification Tools and Platforms, Digital Content: Types of Reading and Analysis, Basic Level of Content Production on Digital Platforms I, Basic Level of Content Production on Digital Platforms II, Digital Shopping and Consumer Culture.

 Note: C: Compulsory Courses, E: Elective Courses, T: Theoretical Course Hour; P: Weekly Practice Course Hour, C: Course Credit, ECTS: European Credit Transfer System Credit of the Course.
 
 FIRST YEAR 2. SEMESTER
NO COURSE
CODE
 COURSE TITLE
C/E T C ECTS
 1. IKT102 INTRODUCTION TO ECONOMICS-II C 3 0 3 6

This course aims to introduce macroeconomic topics in economics: Comparison of Keynesian and neoclassical economic perspectives, measurement methods of national income, employment and inflation concepts using Turkey as an example. Study of aggregate spending consisting of consumption, government investment spending, exports and imports, discussion of disequilibrium conjunctures such as aggregate supply and demand, realized income, inflation, deflation and stagflation in the context of potential income. The money market balance, money supply, money demand, and discussion of monetary policy with the transmission mechanism are discussed.

 2. IKT104  MATHEMATICS FOR ECONOMICS-II C 3 0 3 5

Contents of this course include sequences and series, limit and continuity, economic applications of limit and continuity, derivative, use of derivative in drawing graphs, increasing and decreasing functions, economic applications of derivatives, functions with more than one independent variable, partial derivatives and their rules, quadratic partial derivatives, integral, economic applications of integral, matrix algebra.

 3. IKT106  ECONOMIC SOCIOLOGY C 2 0 2 4

The content of this course is the relationship between sociology and economics, theoretical foundations of economic sociology, structural analysis of society and economy, informal sector, feminism and economics, new technologies, consumer society, changing work culture, economy, morality and religion, relationship between craftsmen in Islamic societies, relations between employees and employers and freedom of enterprise, foundations of Islamic economic thought, Islamic economics and modern capitalism, comparison between social market economy and Islamic economics.

 4. IKT108  CONSTITUTIONAL LAW C 2 0 2 2

The content of the Constitutional Law course: the concepts of constitution and constitutional law, the historical development of constitutional law, the power to enact and amend a constitution, the concept of the state, the origin and elements of the state, forms of the state: Monarchy and Republic, Unitary State and Federal State, systems of government (separation of powers and union systems), Ottoman-Turkish constitutional developments; the main features of the 1921, 1924 and 1961 Constitutions, the main features of the 1982 Constitution and the amendments in the 1982 Constitution. etc.), the legislature under the 1982 Constitution: elections, timing of the beginning and end of parliamentary status, the main tasks of the legislature, the internal structure and functioning of the legislature, how the TGNA supervises the government, the executive branch under the 1982 Constitution: the President (election, tasks, responsibilities), the Executive: Council of Ministers (composition, duties and responsibilities of the Prime Minister and Ministers), judicial branch under the 1982 Constitution: principles governing the judiciary in the Constitution, constitutional judiciary: structure of the Turkish Constitutional Court, main duties, constitutional or conformity review procedures form the subjects.

 5. IKT110  RESEARCH METODS C 2 0 2 3

The content of this course includes the history of scientific research, phases of scientific research, literature review, research designs, data collection instruments, validity and reliability, statistics, and ethics.

 6. YDL102  FOREIGN LANGUAGE II C 2 0 2.5 5

The content of this course includes the use of negative sentences in the past and ago, adverbs of time with in, on, at, structures such as to fall in love, to get engaged, exercises on unpronounced consonants, the use of conjunctions such as because, when, until, countable and uncountable nouns, difference between I like and I'd like, difference between Would you like and Do you like, a, an, some, any, much, many, a, an, some, any, much, many, Some food and beverage names, Could you ...? Could I ...? Can you ...? Can I...? with offer and demand sentences, filling out a reservation form at a hotel, comparative and superior adjectives, the difference between have and get, nouns and adjectives to cities and countries, directions, place descriptions with what and where, workbook exercises, present tense is positive, negative and question, whose, distinguishing with who's, distinguishing possessive pronouns and possessive adjectives, people descriptions, phonics (pronunciation) exercises, daily language use in shopping malls, using the future tense going to, positive and negative interrogative sentences, purposeful to, suggestive sentences, adjectives related to weather, interrogative words, adjectives and adverbs, adjectives expressing feelings and their use (the difference of adjectives like excited/excited), storytelling, Writing a story using adjectives and adverbs, workbook exercises, Present Perfect Tense positive, negative sentences, third forms of verbs, use of ever/never, use of yet/just in recent tense, interrogative sentences, airport related, when adeler creates email writing topics.

 7.  TDL102  TURKISH LANGUAGE II C 2 0 2 2

The content of this course is morphology (noun roots, verb roots, binary roots), presentation, poetry, essay, composition, narrative, newspaper and journal studies and applications, book introductions, journal studies and applications, punctuation marks, parentheses, square brackets, quotation marks, construction affixes, infinitive affixes, inflectional affixes, word groups, gerunds, sentence, elements and types of sentences, forms of expression, and expressive disorders.

 8.  ENF102  BACIS INFORMATION TECHNOLOGIES II C 2 2 3 3

The content of this course includes computer hardware, social networking, specialised application software, computer science law, e-learning, e-government applications, computer and network security, strategic computer science technologies, social media, finding software bugs, computer science ethics, network attacks, and viruses.

Note: C: Compulsory Courses, E: Elective Courses, T: Theoretical Course Hour; P: Weekly Practice Course Hour, C: Course Credit, ECTS: European Credit Transfer System Credit of the Course.
 
 SECOND YEAR 3. SEMESTER
NO COURSE
CODE
 COURSE TITLE C/E T P C ECTS
 1. IKT201  MICROECONOMICS-I C 3 0 3 7

This course discusses basic concepts, consumer behavior and demand, demand function and demand elasticity, price-consumption curve and demand function, supply function and supply elasticity, consumer equilibrium, income and substitution effects, producer behavior, yield analysis and product curves, types of production functions, production costs and cost functions, perfect competitive market and its characteristics, short-run and long-run firm equilibrium of a perfect competitive market.

 2. IKT203  MACROECONOMICS-I C 3 0 3 7

The content of this course is an overview of macroeconomics, national income, growth and accumulation, aggregate supply-total demand, aggregate income-total expenditure model, public budget, fiscal policy, money and banking, monetary theory and policy, inflation, unemployment, international trade, international finance, economic growth and economic development.

 3. IKT205  STATISTICS-I C 3 2 3 6

The content of this course includes the concept of statistics, graphical representation of data, measures of central tendency (with and without all units in the series), measures of variability (with and without all units in the series), measures of skewness, measures of kurtosis, introduction to probability, discrete probability distributions (binomial, hypergeometric, multinomial, poisson), and continuous probability distributions (normal).

 4. IKT207  ACCOUNTING-I C 3 0 3 4

The content of this course includes the basics of accounting, financial statements, the concept of accounts and accounting, accounting documents, the accounting recording procedure, the unified accounting system, cash and cash equivalents, securities, accounts receivable and other receivables, inventory accounts, sales tax accounts and inventory movements. Methods of inventory valuation, accrual accounts, other current assets, financial assets, fixed assets and depreciation operations, sale of fixed assets, intangible assets, accrual accounts, financial liabilities, trade and other payables, tax liabilities and funds, accruals for debts and expenses, accrual accounts, other current liabilities, long-term liabilities, equity accounts and their operation, income statement accounts and their operation.

 5. ATA101  ATATURK'S PRINCIPLES AND HISTORY OF TURKISH REVOLUTION I  C  2  0  2 2 

The content of this course is revolution and concepts related to revolution, state and its elements, development, reform, coup, revolution, threats faced by the Ottoman Empire due to its geopolitical location, innovation movements in the Ottoman Empire, pre-Tanzimat reforms, Tanzimat Fermanı, Islahat Fermanı, I Constitutional Monarchy, II. Constitutional Monarchy, ideas in the last period of the Ottoman Empire (Ottomanism, Islamism, Westernism, Turkism.) The coming to power of the Union and Progress Party, the event of March 31, the Tripoli War, the Balkan Wars, the causes of the First World War and the beginning of the war, the participation of the Ottoman State in the war and the fronts fought and their results, agreements on the division of the Ottoman State (Bogazlar-Ant, London-Ant, Sykes-Picot-Ant, St. Jean de Maurienne Ant.) End of World War I, the Armenian events, the Mondros Armistice Treaty, the period of national struggle, the situation of the nation and the country in the face of occupations, the associations and their activities, the arrival of Mustafa Kemal Pasha in Istanbul and his view of the situation, the departure of Mustafa Kemal Pasha to Samsun. Activities of Mustafa Kemal Pasha in Havza, Amasya circulars, Erzurum Congress and its importance, Balıkesir and Alaşehir Congresses. Sivas Congress and its meaning, other congresses during the National Struggle, Amasya meeting, the meeting with the commanders in Sivas. The arrival of the Representation Committee in Ankara, the meeting of the last Ottoman Parliament, the National Pact, the uprisings against the T.B.M.M. Projects for the division of Turkey are the topics.

Note: C: Compulsory Courses, E: Elective Courses, T: Theoretical Course Hour; P: Weekly Practice Course Hour, C: Course Credit, ECTS: European Credit Transfer System Credit of the Course.
 
SECOND YEAR 4. SEMESTER
NO COURSE
CODE
 COURSE TITLE C/E T P C ECTS
1.  IKT202  MICROECONOMICS-II C 3 0 3 7

This course deals with micro-level economics and introduces market structures, equilibrium conditions of firms and structures of factor markets and, in this context, general equilibrium analysis. Analysis of market structure and market power; monopoly; monopsony; pricing with market power; price discrimination; advertising; monopolistic competition and oligopoly; firm behavior in game theory; factor markets; general equilibrium analysis; markets under asymmetric information; auctions; examines externalities and public goods.

 2. IKT204  MACROECONOMICS-II
C 3 0 3 7

The content of this course includes the basic assumptions of the classical view, the basic assumptions of the Keynesian view, the comparison of macroeconomic variables by school, the labor market and fluctuation theories, price and wage rigidities, adaptive and rational expectations, the basic assumptions of the new classical view, the basic assumptions of the new Keynesian view, expected and unexpected policy applications in comparison, balance of payments and BP curve, monetary and fiscal policy in an open economy - Mundell-Fleming model, equilibrium in foreign exchange markets, current macroeconomic debates.

 3. IKT206  STATISTICS-II C 2 2 3 6

The content of this course includes sampling and sampling distributions, point and interval estimates (means, ratios), hypothesis tests (mean and ratio of two single and dependent populations), hypothesis tests (mean and ratio of two independent populations), hypothesis tests (analysis of variance), the-square goodness-of-fit and homogeneity tests, chi-square independence test, simple linear regression and correlation, multiple linear regression and correlation.

4. IKT208  ACCOUNTING-II C 3 0 3 4

The content of this course is the concept of accounting, the need for period closings, inventory and valuation concepts, valuation measures and period closings for cash, period closings for securities, accounts receivable and other receivables, business inventories and period closings, construction and repair over the years. Business, accrual accounting in accrual accounts for income and expenses, application examples related to current assets, accrual accounting in fixed assets, accrual accounting in debt and equity, income statements and cost accounting, basic financial statements and preparation of the balance sheet.

 5.  ATA102  ATATURK'S PRINCIPLES AND HISTORY OF TURKISH REVOLUTION II  C  2  0  2 2 
 The content of this course is: Threats to the Republic of Turkey, Understanding the spirit of revolutions, Understanding the principles of Ataturk, Statism and private business, Populism and public consciousness, Statism: revolutions in the field of economics (Izmir Economic Congress and decisions), Revolutionism: revolutions in the field of law, Constitutional movements, Revolutionism, which consists of the subjects of reforms made in the political, social and cultural fields.
Note: C: Compulsory Courses, E: Elective Courses, T: Theoretical Course Hour; P: Weekly Practice Course Hour, C: Course Credit, ECTS: European Credit Transfer System Credit of the Course.
 
THIRD YEAR 5. SEMESTER
NO COURSE
CODE
 COURSE TITLE C/E T P C ECTS
 1. IKT301  INTERNATIONAL ECONOMICS-I C 3 0 3 6

This course covers the period of mercantilism and its critique, theories of absolute and comparative advantage, the concept of opportunity cost in foreign trade, offer curves, Heckscher-Ohlin's factor endowment theory, the problem of income distribution in foreign trade and specific factor endowment theory, Leontief Paradox, new foreign trade. It covers trade theories, monopolistic competition in foreign trade and economies of scale, foreign trade and economic growth relations, Rybczynski's Theorem, the concept of impoverishing growth, foreign trade policy goals and instruments, the effects of customs tariffs and other political instruments on the economy, and international economic institutions.

 2. IKT303  MONETARY THEORY C 3 0 3 6

In this course, concepts and assumptions related to monetary discussions such as the definition of money and its functions; money supply - money demand concepts and money demand theories; Classical Quantity Theory, Liquidity Preference Theory, Modern Quantity Theory and Portfolio Equilibrium Approach; money supply theory and multiplier analysis; debates on the interiority-externality of money; theories of interest and the role of interest rates in the economy; monetary transmission mechanisms; open economy and external equilibrium conditions; Exchange rate systems and the effectiveness of monetary-fiscal policies and international capital movements will be covered.

 3. IKT305  ECONOMETRICS-I C 2 2 3 5

The content of this course is the aim and subject of econometrics and the steps followed in an econometric research, the estimation of the simple linear regression model (univariate regression model) with the least squares method, the multiple linear regression model, the estimation of the multiple linear regression model with the least squares method, individual significance test (t-test), decision phase in t-test, determination and adjusted coefficient of determination, group significance test of coefficients (F-test), restricted F-test (Wald test), specification and functional structure in regression models, double and semi-logarithmic regression model It covers 2nd order and inverse transform regression model issues.

 4. IKT307  ECONOMIC GROWTH C 3 0 3 5

This course covers the concept of economic growth, its calculation, the historical course of economic growth in the world, classical approaches to economic growth, Adam Smith's division of labor and growth model for specialization, Malthusian stagnation and Ricardian model of diminishing profits, Schumpeter and creative destruction and growth, economic growth. It deals with contemporary approaches, the Harrod-Domar model, the Solow model, endogenous growth models, and approaches to economic growth based on geography, culture and institutions.

Note: C: Compulsory Courses, E: Elective Courses, T: Theoretical Course Hour; P: Weekly Practice Course Hour, C: Course Credit, ECTS: European Credit Transfer System Credit of the Course.
 
THIRD YEAR 6. SEMESTER
N0 COURSE
CODE
 COURSE TITLE C/E  T  P  C  ECTS
 1. IKT302  INTERNATIONAL ECONOMICS-II C 3 0 3 6

This course covers the concept of balance of payments and accounts, exchange rate, foreign exchange futures, foreign exchange futures contracts, options and swaps, interest parity, relations between inflation and exchange rate, Fisher equation, theories to explain exchange rate change, exchange rate market, exchange rate and its policies on real markets, the problem of balancing in the foreign trade account, overshooting, J curve and absorption approaches, Eurodollar markets, indirect and direct capital investments and their effects on the economy, and the basics of open economy macroeconomics.

 2. IKT304  MONETARY POLICY C 3 0 3 6

This course, covers money supply processes, monetary policy tools, conducting monetary policy: objectives and targets, monetary policy strategy: international experiences, money demand, Keynesian framework and IS-LM model, monetary and fiscal policies in IS-LM model, aggregate demand and aggregate supply analysis, transmission mechanisms of monetary policy, the effectiveness of money in the short run, Monetary School, New Classical School and Rational Expectations, New Keynesian School, the relationship between money and inflation.

 3. IKT306  ECONOMETRICS-II C 2 2 3 5

The content of this course includes model specification, specification error and incorrect specification error distinction, types of specification errors, detection methods of specification errors, measurement errors in variables, models with dummy variables, models with a dummy variable (analysis of variance models), models where dummy variables are mentioned together with other quantitative variables ( covariance analysis models), dummy variables with more than two categories and how they affect each other, test of the seasonal effect, piecewise linear regression, models with dependent dummy variables: linear probability model, logistic model, models with dependent dummy variables: probit model, most similarity method, distributed lagged models, the concept of lag and different techniques related to them: almon polynomial model, different techniques continued: koyck model, adaptive expectation model, partial improvement model, estimation methods of autoregressive models: estimation of autoregressive models with ekk, autoregression with instrument variable method Estimation of siv models, detection of autocorrelation in autoregressive models, simultaneous equation models, simultaneous equation model definition, mathematical expression, systems of sequential equations, separation of structural and reduced models, simultaneous equation deviation, simultaneous equation predictions and time series econometrics, stationarity, unit roots, causality in economics: Granger test subjects.

 4. IKT308  DEVELOPMENT ECONOMICS C 3 0 3 5

The content of this course includes defining the concept of economic development, sustainable development, explaining the causes of underdevelopment, the causes of underdevelopment based on the views of the Neoclassical School, Constructivist School and Dependency School, Rostow's "Phases of Development" approach, windows of opportunity in development and institutionalist approaches, It covers Kaldor, Lewis, Harris and Todaro's models of duality and the impact of rural-urban migration on economic development and the analysis of development financing.

Note: C: Compulsory Courses, E: Elective Courses, T: Theoretical Course Hour; P: Weekly Practice Course Hour, C: Course Credit, ECTS: European Credit Transfer System Credit of the Course.
 
FOURTH YEAR 7. SEMESTER
NO COURSE
CODE
 COURSE TITLE C/E T P C ECTS
1. IKT401  TURKISH ECONOMY C 3 0 3 5

The content of this course covers the examination of economic policies, sectoral developments, changes in basic economic indicators and transformations in economic and political structure in Turkey since the last century of the Ottoman Empire.

2.  IKT403  MATHEMATICAL ECONOMICS-I  C  3  0  3  5
The content of this course is market theory and its types, consumer theory and demand analysis, producer theory and supply analysis, introduction to welfare economics, linear programming, mathematical economics and mathematical model, general equilibrium analysis in economics, linear models and matrix mathematics, derivative and comparative stationarity, general Comparative stationarity analysis in function models, functions, linear and nonlinear functions, logarithmic functions, series, limit and continuity, derivatives and differentials, matrices, integral and linear programming topics.
Note: C: Compulsory Courses, E: Elective Courses, T: Theoretical Course Hour; P: Weekly Practice Course Hour, C: Course Credit, ECTS: European Credit Transfer System Credit of the Course.
 
FOURTH YEAR 8. SEMESTER
 NO COURSE
CODE
 COURSE TITLE C/E   P  C  ECTS
 1. IKT402  SCHOOLS OF ECONOMIC THOUGTH C 3 0 3 5

The content of this course is economies and societies, the first century of economics, the history of economic methodology, method debate in the fearful years, economics and mathematics, economics and ideology, rationality and economics, historian methods, Keynes and methodology, post-Keynesian rationality, new searches and economics, Post-Keynes covers autistic economics topics.

 2.  IKT404  MATHEMATICAL ECONOMICS-II  C  3 0    3  5
 

The content of this course consists of basic concepts, methods and recent developments in macroeconomics, stable macroeconomic models and comparative stability analysis, introduction to dynamic analysis, adapted expectations and Cagan Model, rational expectations and alternative theories of macroeconomic fluctuations, an introduction to optimum control theory and basic growth models.

Note: C: Compulsory Courses, E: Elective Courses, T: Theoretical Course Hour; P: Weekly Practice Course Hour, C: Course Credit, ECTS: European Credit Transfer System Credit of the Course.
 
 ELECTIVE COURSES
SECOND YEAR 3. SEMESTER ELECTIVE COURSES
 NO COURSE
CODE
 COURSE TITLE C/E T P  C ECTS
 1. IKT213  PUBLIC FINANCE E 3 0 3 4

The content of this course includes the basic concepts of public finance and its place in other sciences, public expenditures, the definition and classification of public revenues, types of public revenues, tax theory and practice, the state budget, the structure and functions of SEEs and local governments.

 2. IKT215  BUSINESS ETHICS E 3 0 3 4

The content of this course, the definition and scope of ethics, the relationship between ethics and morality, the basic concepts of ethics, faith, value, norm, culture, egoism, utilitarianism, interest ethics, hedonism, law-justice, ethical theories, theological approach, deontological approach includes the issues of virtue ethics and social responsibility.

 3. IKT219  MANAGEMENT ECONOMICS E 3 0 3 4

This course includes topics such as empirical analysis of the demand function, preliminary forecasting of demand, calculation of demand elasticities, empirical determination of production functions, empirical determination of cost functions, measurement, planning, and control of profit, price, and output determination decisions under various market conditions.

 4. IKT223  BUSINESS MANAGEMENT E 3 0 3 4

The content of this course is the definition and scope of the concept of management, the concept of organization, the planning function from the functions of management, the organizational function from the functions of management, the leadership function from the functions of management (leadership, motivation, communication), the coordination and control function from the functions of management, Management theories (classical understanding of management), management theories (neoclassical approach), management theories (modern theories), postmodern organizations and management approaches, postmodern management practices, total quality management - outsourcing - benchmarking, change management - process innovation - learning organizations, crisis and time management - conflict management - stress management.

 5. IKT225  CURRENT ECONOMIC PROBLEMS E 3 0 3 4

This course focuses primarily on the analysis and interpretation of macro- and microeconomic data, economic growth and structural change after 1980; Financial liberalization after 1990; The Transition to a Strong Economy program and the 2008 global financial crisis; National income, income distribution, historical evolution of economic growth in Turkey, public finance, distribution and poverty, labor and employment, foreign trade; It covers the topics of Turkey-EU relations and the fundamentals of the long-term development of the Turkish economy.

 6. IKT227  ECONOMIC HISTORY  E  3 0   3 4 
 

The content of this course is the history of economics as a science, the agricultural revolution, early economies, the economics of the Roman Empire, the economics of early medieval Europe, the economics of advanced medieval Europe, the economics of late medieval Europe, pre-modern Africa, Asia, and It covers American economies, geographic expansion and its economic consequences, the industrial revolution, the spread of industrialization, world economies in the twentieth century, economic problems in the twentieth century, and the post-1970 world economy.

7.  IKT229  ACADEMIC  TURKISH  E  3 0  3   4
 

The content of this course is language, world languages and Turkish, the concept of "academic language", Turkish as an academic language, the necessity of academic Turkish, the stages of creating a text with academic Turkish, the integration of academic Turkish and scientific terms, the methods of obtaining, using and transferring data in scientific research. Phonetic, morphological and semantic features of Turkish, syntactic features of Turkish, reading and writing texts in Turkish at academic level.

Note: C: Compulsory Courses, E: Elective Courses, T: Theoretical Course Hour; P: Weekly Practice Course Hour, C: Course Credit, ECTS: European Credit Transfer System Credit of the Course.
 
SECOND YEAR 4. SEMESTER ELECTIVE COURSES
NO COURSE
CODE
 COURSE TITLE
C/E T P C ECTS
 1. IKT212  LABOR ECONOMICS E 3 0 3 4
The aim of this course is
 2. IKT214  LAW OF OBLIGATIONS E 3 0 3 4
The main aim of the course is to
 3. IKT216  POLITICAL SCIENCE
E 3 0 3 4
This course aims to
4.  IKT222  INTERNATIONAL RELATIONS E 3 0 3 4
This course focuses on the main purpose,  
 5. IKT224  STRATEGIC MANAGEMENT E 3 0 3 4
The aim of this course is to
 6.  IKT226  TURKISH ECONOMIC HISTORY  E  3 0   3 4 
 
Note: C: Compulsory Courses, E: Elective Courses, T: Theoretical Course Hour; P: Weekly Practice Course Hour, C: Course Credit, ECTS: European Credit Transfer System Credit of the Course.
 
THIRD YEAR 5. SEMESTER ELECTIVE COURSES
NO COURSE
CODE
 COURSE TITLE C/E T P C ECTS
1. IKT309  HEALTH ECONOMICS E 3 0 3 4
The main aim of this course
2. IKT313  FOREIGN TRADE TRANSACTIONS E 3 0 3 4
In this course,
3. IKT319  BUSINESS CYCLES THEORIES E 3 0 3 4
The aim of this course is
4. IKT321  PRIVATIZATION ECONOMICS E 3 0 3 4
This course aims to examine
5. IKT323  BEHAVIORAL ECONOMICS E 3 0 3 4
In this course,
6. IKT325  COMPANIES ACCOUNTING E 3 0 3 4
Within the scope of this course,
7. IKT327  ADMINISTRATIVE LAW E  3 0   3 4 
 
8. IKT329  MARKETING E  3 0   3 4 
 
9.  IKT331  ECONOMIC SYSTEMS E  3 0   3 4 
 
10.  IKT333  TAX LAW E  3 0   3 4 
 
11.  IKT335  VOCATIONAL FOREIGN LANGUAGE-I E  3 0   3 4 
 
12.  IKT337  PUBLIC ECONOMICS E  3 0   3 4 
 
13.  IKT339  POLITICAL ECONOMY E  3 0   3 4 
 
 Note: C: Compulsory Courses, E: Elective Courses, T: Theoretical Course Hour; P: Weekly Practice Course Hour, C: Course Credit, ECTS: European Credit Transfer System Credit of the Course.
 
 THIRD YEAR 6. SEMESTER ELECTIVE COURSES
NO COURSE CODE  COURSE TITLE C/E T P C ECTS
 1. IKT310  URBAN ECONOMICS E 3 0 3 4
With this course,
 2. IKT312  CUSTOM PRACTICES E 3 0 3 4
In this course,
 3. IKT316  GAME THEORY E 3 0 3 4
The aim of the course is
 4. IKT320  ECONOMIC CRISES E 3 0 3 4
This course aims to provide
 5. IKT322  INFORMAL ECONOMICS E 3 0 3 4
The aim of this course is
 6. IKT324  ECONOMIC PLANNING E 3 0 3 4
The aim of this course
 7.  IKT326  COST ACCOUNTING E
 3 0   3 4 
 
 8.  IKT328  BUSINESS LAW E
 3 0   3 4 
 
 9.  IKT330  HUMAN RESOURCES MANAGEMENT E
 3 0   3 4 
 
 10.  IKT334  TURKISH TAX SYSTEM E
 3 0   3 4
 
 11.  IKT336  VOCATIONAL FOREIGN LANGUAGE-II E
 3 0   3 4
 
 12.  IKT338  KNOWLEDGE ECONOMICS E
 3 0   3 4
 
Note: C: Compulsory Courses, E: Elective Courses, T: Theoretical Course Hour; P: Weekly Practice Course Hour, C: Course Credit, ECTS: European Credit Transfer System Credit of the Course.
 
FOURTH YEAR 7. SEMESTER ELECTIVE COURSES
NO COURSE
CODE
 COURSE TITLE C/E T P C ECTS
1. IKT405  TIME SERIES ANALYSIS-I E 2 2 3 5
The general aim of this course
 2. IKT407  FINANCIAL MARKETS E 3 0 3 5
This course aims to
3.  IKT409  COMMERCIAL LAW E 3 0 3 5
The aim of this course is to
 4.  IKT411  SUSTAINABLE DEVELOPMENT E 3 0 3 5
In this course,
5.  IKT413  MACROECONOMIC INDICATORS E 3 0 3 5
The aim of the course is to
6.  IKT415  EXCHANGE RATE ECONOMICS AND SYSTEMS E 3 0 3 5
The main purpose of the course is to
7.  IKT417  ENERGY ECONOMICS E 3 0 3 5
The general aim of this course is to
8. IKT419
 ECONOMIC INTEGRATIONS  E  3 0   3 5 
 
9.  IKT421  INTERNATIONAL POLITICAL ECONOMY  E  3 0   3 5 
 
10.  IKT423  AGRICULTURE ECONOMICS  E  3 3  3   3
 
11.  IKT425  FINANCIAL LITERACY  E  3 0   3 5 
 
12.  IKT427  ACCOUNTING AUDIT  E  3 0  3   5
 
13.  IKT429  COMPUTARIZED ACCOUNTING-I  E 3  0 3   5
 
14.  IKT431  HISTORY OF ECONOMIC THOUGHT  E  3 0   3 5 
 
15.  IKT433  VOCATIONAL FOREIGN LANGUAGE-III  E  3 0   3 5 
 
16.  IKT435  WELFARE ECONOMICS  E  3 0  3  5
 
17.  IKT437  ENTREPRENEURSHIP  E  2 2   3 5 
 
18.  IKT439  VOLUNTEERING WORK  E  1 2  2 4 
 
19.  IKT441  FISCAL POLICY  E  3 0   3 5 
 
20.  IKT443  PUBLIC CHOICE THEORY  E  3 0   3 5 
 
21.  IKT445  FISCAL HISTORY  E  3 0   3 5 
 
Kısaltmalar: Z: Zorunlu; S: Seçmeli; T: Haftalık Teorik Ders Saati; U: Haftalık Uygulama Ders Saati; L: Haftalık Laboratuvar Ders Saati; TS: Haftalık Toplam Ders Saati; K: Dersin Kredisi; AKTS: Dersin Avrupa Kredi Transfer Sistemi Kredisi.
 
FOURTH YEAR 8. SEMESTER ELECTIVE COURSES
NO COURSE
CODE
 COURSE TITLE C/E T P C ECTS
 1. IKT406  TIME SERIES ANALYSIS-II E 2 2 3 5
 
 2.  IKT408  ECONOMIC POLICY E 3 0 3 5
 
 3. IKT410  SECURITES LAW E 3 0 3 5
 
 4. IKT412  ENFORCEMENT AND BANKRUPTCY LAW E 3 0 3 5
 
 5. IKT414  COMPARATIVE WORLD ECONOMY E 3 0 3 5
 
 6.  IKT416  NATURAL RESOURCES ECONOMICS E 3 0 3 5
 
 7.  IKT418  EUROPEAN UNION ECONOMY E 3 0 3 5
 
 8.  IKT420  INTERNATIONAL FINANCE  E  3 0   3 5 
 
 9.  IKT424  INVESTMENT PROJECT ANALYSIS  E  3 0   3  5
 
 10.  IKT426  PUBLIC MANAGEMENT  E  3 0   3 5 
 
 11.  IKT428  GOVERNMENT BUDGET  E  3 0   3 5 
 
 12.  IKT430  COMPUTARIZED ACCOUNTING-II  E  3 0   3 5 
 
 13.  IKT432 MONETARY CRISES  E  3 0   3 5 
 
 14.  IKT434  VOCATIONAL FOREIGN LANGUAGE-IV  E  3 0   3 5 
 
15.  IKT436 INDUSTRIAL ECONOMICS  E  3 0   3 5 
 
16.  IKT438 REGIONAL ECONOMICS   E  3 0   3 5 
 
17.   IKT440 MACHINE LEARNING  E  3 0   3 5 
 
18.   IKT442 TREASURY TRANSACTIONS  E  3 0   3 5 
 
19.   IKT444 INTERNATIONAL FISCAL DEVELOPMENTS  E  3 0   3 5 
 
Note: C: Compulsory Courses, E: Elective Courses, T: Theoretical Course Hour; P: Weekly Practice Course Hour, C: Course Credit, ECTS: European Credit Transfer System Credit of the Course.


Güncelleme 02.07.2022 21:43:01




22 Eylül 2023
İletişim
Karacaoğlan Yerleşkesi F Blok 80000 OSMANİYE
00328827100
00328825186
.@osmaniye.edu.tr