İktisat Tezli Yüksek Lisans Öğrenci Alım İlanı (2023-2024 Bahar Dönemi)

BAŞVURU TAKVİMİ

Başvuru Tarihi

26 Ocak-05 Şubat 2024 (05 Şubat 2024 Saat 17:00’a kadar)

Bilim Sınavına Katılacakların İlanı

09 Şubat2024

Bilim Sınavı (Yazılı)

13 Şubat 2024 - 10:00

Mülakat

13 Şubat 2024 – 13:00

Bilim Sınavı Sonuçlarının İlanı

20 Şubat 2024

Asil Kayıtlar

26-28 Şubat 2024 (Kayıtlar Başvuru Sisteminden Online Yapılacaktır.)

Yedek Kayıtlar

29 Şubat-01 Mart 2024 (Kayıtlar Başvuru Sisteminden Online Yapılacaktır.)

Ders Kayıt Tarihi

İktisat
Tezli

Alan İçi:
Üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler, İktisat, İşletme, Siyasal Bilimler veya İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi bünyesindeki programların herhangi birinden lisans mezunu olmak veya “Finans ve Bankacılık”, “Sigortacılık”, “Uluslararası Finans”, “Uluslararası Ticaret” veya “Yönetim Bilişim Sistemleri” programlarından lisans mezunu olmak.

Alan Dışı:
Alan içinde belirtilen fakültelerin veya programların dışında kalan programlardan lisans mezunu olmak.

EA

Bilim (Yazılı) Sınavı:
13.02.2024 -

Mülakat:
13.02.2024 -13:00

Bilim (Yazılı) Sınavı:
İİBF İktisat Bölümü (3. Kat)
Seminer Salonu

Mülakat:
İİBF İktisat Bölümü (3. Kat)
Bölüm Toplantı Salonu

BAŞVURU HAKKINDA GENEL BİLGİLER

BAŞVURU ESNASINDA ONLINE BAŞVURU SİSTEMİNE YÜKLENMESİ GEREKEN BİLGİ VE BELGELER

1.Kimlik Bilgileri (kimlik bilgilerinin, başvuru sisteminde Kimlik Paylaşım Sistemi (KPS) butonundan sorgulanarak aktarılması)

2.İletişim bilgilerinin girilmesi (adres, posta kodu, il ve ilçe bilgisi, cep telefonu ve e-posta)

3.Diploma/mezuniyet belgesi: Yüksek lisans programları için lisans diploması; doktora programları için lisans ve yüksek lisans diploması (mezuniyet bilgileri YÖKSİS’ten eğitim bilgileri sorgulanarak ilgili mezuniyet programının seçilmesiyle yapılır, diploma belgesi seçildikten sonra mezuniyet notu da seçilmiş olacaktır)

4.ALES Belgesi(ilgili başvuru alanında ÖSYM servisleri üzerinden sorgulanacak ve seçilecektir)

5. Yabancı Dil Belgesi, YDS/YÖK-DİL’den ya da YÖK tarafından kabul edilen eşdeğer bir yabancı dil sınavı olacaktır(ilgili alanda ÖSYM servisleri üzerinden sorgulanacak ve seçilecektir)

6. Bir adet renkli vesikalık fotoğraf (son 6 ayda çekilmiş olmalıdır)

Belgelerin eksiksiz olarak pdf formatında; vesikalık olarak çekilmiş fotoğrafların ise jpg formatında yüklenmesi zorunludur.

İKTİSAT TEZLİ YÜKSEK LİSANSBAŞVURU KOŞULLARI

- Başvuru yapılacak olan programa ait özel başvuru koşullarını sağlıyor olmak.

-Son beş yıl içinde yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı (ALES)’ndan 55,00 puan almış olmak.

- Lisans mezuniyet not ortalamasının 100 tam puan üzerinden yüzlük sistemde en az 50,00 veya dörtlük sistemde en az 2,00 olması gerekmektedir. (Yüzlük sistem dışında düzenlenmiş olan not çizelgesi dönüşümü Yükseköğretim Kurulu tarafından 09.10.2008 tarihinde yayımlanan Dönüşüm Tablosu (https://oyp.yok.gov.tr/Documents/Anasayfa/4lukSistem.pdf) esas alınarak yüzlük sisteme göre yapılacaktır.)

BAŞVURU ÖN DEĞERLENDİRME

-Yazılı sınava ve mülakata çağrılacak adayların sıralaması ALES puanının %50’si, Lisans mezuniyet notunun %40’ı ve Yabancı Dil Puanının %10’unun toplamı alınarak hesaplanacaktır. Yabancı dil belgesi bulunmayan adayların yabancı dil puanı sıfır kabul edilerek hesaplama yapılır.

BAŞVURU NİHAİ DEĞERLENDİRME

-Adayların değerlendirilmesi yapılırken ALES puanının %50’si, lisans mezuniyet not ortalamasının %20’si, YDS ya da eşdeğer yabancı dil puanının %10’u (yabancı dil puanı olmayan veya müracaat sırasında sınav sonuç belgesini ibraz etmeyen adayların yabancı dil puanı sıfır kabul edilerek hesaplama yapılır), bilim sınavı sonucunun %20’si esas alınacaktır. Yüksek Lisans giriş sınavı başarı puanı 55,00 veya daha fazla olan adaylar puanlarına göre sıralanacak, kontenjan dahilinde asil liste ile yedek liste ilan edilecektir. Yüksek lisans programına başvuran adayların değerlendirilmesinde adayın lisans not ortalaması ve yabancı dil puanı YÖK eşdeğerlik tablosuna göre 100 üzerinden karşılığına dönüştürülür ve 100 üzerinden bir bilim sınavı ve/veya mülakat yapılır. Bilim/mülakat sınavına girmeyen aday değerlendirme dışı bırakılır. Bilim/mülakat sınavının mazeret sınavı yapılmaz. Bilim sınavı ve mülakatın beraber yapılması halinde iki sınavın katkısı eşit olarak değerlendirilir. Giriş sınavı başarı puanlarının eşit olması halinde sırasıyla ALES, lisans mezuniyet ve yabancı dil puanı yüksek olan adaya öncelik tanınacaktır.

Mülakat / Bilim sınavına girmeyen adaylar başarısız sayılacaktır.

Başvuru ve Kontenjan İlanı için tıklayınız.

16 Ocak 2024
Karacaoğlan Yerleşkesi F Blok 80000 OSMANİYE