ORGANİK TARIM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ
DERSLER-AKTS KREDİLERİ
ORGANİK TARIM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ DERSLER-AKTS KREDİLERİ |
||||||||||||||
1. SINIF I. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) |
||||||||||||||
SIRA |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
|||||
1. |
OTİ101 |
ORGANİK TARIM (ORGANIC FARMING) |
Z |
2 |
1 |
0 |
3 |
3 |
3 |
|||||
2. |
OTİ103 |
TOPRAK BİLGİSİ (SOIL SCİENCE) |
Z |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
|||||
3. |
OTİ105 |
İŞLETME BİLİMİNE GİRİŞ I (INTRODUCTION TO BUSINESS SCIENCE I) |
Z |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
2 |
|||||
4. |
OTİ109 |
MATEMATİK (CALCULUS I) |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
3 |
|||||
5. |
OTİ 111 |
GENEL KİMYA (GENERAL CHEMISTRY) |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
3 |
|||||
6. |
TBT101 |
TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ I (BASIC INFORMATION TECHNOLOGIES I) |
Z |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
4 |
|||||
7. |
YDL101 |
İNGİLİZCE I |
Z |
2 |
1 |
0 |
3 |
2.5 |
5 |
|||||
8. |
ATA101 |
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I |
Z |
2 |
0 |
0 |
0 |
2 |
2 |
|||||
9 |
TDL101 |
TÜRK DİLİ I (TURKISH LANGUAGE I) |
Z |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
2 |
|||||
10 |
DOY101 |
DİJİTAL OKURYAZARLIK I |
Z |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
|||||
Toplam |
22 |
4 |
0 |
26 |
24,5 |
30 |
||||||||
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
||||||||||||||
ORGANİK TARIM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ DERSLER-AKTS KREDİLERİ |
||||||||||||||||
1. SINIF 2. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) |
||||||||||||||||
SIRA |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
|||||||
1. |
OTİ102 |
BİYOLOJİ (BIOLOGY) |
Z |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
2 |
|||||||
2. |
OTİ104 |
İŞLETME BİLİMİNE GİRİŞ II (INTRODUCTION TO BUSINESS SCIENCE II) |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
|||||||
3. |
OTİ106 |
GİRİŞİMCİLİK I (ENTREPRENEURSHIP I) |
Z |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
4 |
|||||||
4. |
OTİ108 |
EKOLOJİ (ECOLOGY) |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
3 |
|||||||
5. |
OTİ110 |
GENEL EKONOMİ (GENERAL ECONOMY) |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
|||||||
6. |
OTİ112 |
ORGANİK TARIMDA HAYVANCILIK (LIVESTOCK IN ORGANIC AGRICULTURE) |
Z |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
4 |
|||||||
7 |
YDL102 |
İNGİLİZCE II |
Z |
2 |
1 |
0 |
3 |
2.5 |
5 |
|||||||
8 |
ATA102 |
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II |
Z |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
2 |
|||||||
9 |
TDL102 |
TÜRK DİLİ II |
Z |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
2 |
|||||||
Toplam |
20 |
4 |
0 |
24 |
20.5 |
30 |
||||||||||
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
||||||||||||||||
2. SINIF III. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) |
|||||||||
SIRA |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1. |
OTİ201 |
TARIM EKONOMİSİ VE İŞLETMECİLİĞİ (AGRICULTURAL ECONOMY AND MANAGEMENT) |
Z |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
2. |
OTİ203 |
TARIM VE ÇEVRE (AGRICULTURE AND ENVIRONMENT) |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
5 |
3. |
OTİ205 |
GENEL BAHÇE BİTKİLERİ (HORTICULTURE) |
Z |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
4 |
4. |
OTİ207 |
BİTKİ BESLEME (PLANT NUTRITION) |
Z |
3 |
2 |
0 |
5 |
4 |
5 |
5. |
OTİ209 |
İSTATİSTİK I (STATISTICS) |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
5 |
|
|
|
S |
12 |
2 |
0 |
14 |
13 |
8 |
Toplam |
25 |
4 |
0 |
29 |
27 |
30 |
|
|||||||||
2. SINIF III. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ |
|||||||||
SIRA |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1. |
OTİ211 |
YÖNETİM ORGANİZASYON (MANAGEMENT ORGANIZATION) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
2. |
OTİ213 |
İŞ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ (OCCUPATIONAL HEALTH AND SAFETY) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
3. |
OTİ215 |
TARIMSAL MEKANİZASYON (AGRICULTURAL MECHANIZATION) |
S |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
4 |
4. |
OTİ217 |
GİRİŞİMCİLİK II (ENTREPRENEURSHIP II) |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
4 |
5. |
OTİ219 |
AKADEMİK TÜRKÇE (ACADEMIC TURKISH) |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
4 |
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
2. SINIF IV. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) |
|||||||||||||||
SIRA |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
||||||
1. |
OTİ202 |
ORGANİK SEBZECİLİK (ORGANIC VEGETABLES) |
Z |
2 |
1 |
0 |
3 |
3 |
5 |
||||||
2. |
OTİ204 |
GENEL MUHASEBE (GENERAL ACCOUNTING) |
Z |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
4 |
||||||
3. |
OTİ206 |
SÜRDÜRÜLEBİLİR TOPRAK YÖNETİMİ (SUSTAINABLE SOIL MANAGEMENT) |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
5 |
||||||
4. |
OTİ222 |
YEMLER VE YEM TEKNOLOJİSİ (FEED AND FEED TECHNOLOGYı |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
||||||
5. |
OTİ224 |
TARIM İŞLETMELERİNDE PERFORMANS ANALİZİ (PERFORMANCE ANALYSIS IN AGRICULTURAL ENTERPRISES) |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
5 |
||||||
|
|
|
S |
12 |
2 |
0 |
14 |
13 |
8 |
||||||
Toplam |
25 |
3 |
0 |
28 |
27 |
30 |
|||||||||
|
|||||||||||||||
2. SINIF IV. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ |
|||||||||||||||
SIRA |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
||||||
1. |
OTİ212 |
STRATEJİK YÖNETİM (STRATEGİC MANAGEMENT) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
||||||
2. |
OTİ214 |
İŞ HUKUKU( BUSİNESS LAW) |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
||||||
3. |
OTİ216 |
ORGANİK TARIMDA TOHUMCULUK (SEEDS İN ORGANİC AGRİCULTURE) |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
4 |
||||||
4. |
OTİ218 |
ÖLÇME (MEASURİNG) |
S |
3 |
2 |
0 |
5 |
4 |
4 |
||||||
5. |
OTİ220 |
TÜRK TARIM MEVZUATI (TURKİSH AGRİCULTURAL LEGİSLATİON) |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
||||||
6. |
OTİ226 |
BAĞIMLILIKLA MÜCADELE (FIGHTING ADDICTION) |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
||||||
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
|||||||||||||||
3. SINIF V. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) |
|||||||||
SIRA |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1. |
OTİ301 |
TARIM İŞLETMELERİNDE ÜRETİM YÖNETİMİ (PRODUCTİON MANAGEMENT IN AGRICULTURAL ENTERPRISES) |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
5 |
2. |
OTİ303 |
TARIMSAL KOOPERATİFÇİLİK (AGRICULTURAL COOPERATIVES) |
Z |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
3. |
OTİ305 |
TARIM ÜRÜNLERİ PAZARLAMASI (AGRICULTURAL PRODUCTS MARKETING) |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
5 |
4. |
OTİ307 |
GENEL MİKROBİYOLOJİ (MICROBIOLOGY) |
Z |
2 |
1 |
0 |
3 |
3 |
5 |
5. |
OTİ309 |
TARIMSAL MUHASEBE (AGRICULTURAL ACCOUNTING) |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
|
|
|
S |
9 |
1 |
0 |
10 |
10 |
8 |
Toplam |
22 |
2 |
0 |
24 |
24 |
30 |
|
|||||||||
3. SINIF V. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ |
|||||||||
SIRA |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1. |
OTİ311 |
TARIM TARİHİ VE DEONTOLOJİSİ (AGRICULTURAL HISTORY AND DEONTOLOGY) |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
2 |
2. |
OTİ313 |
GENEL TARLA BİTKİLERİ (GENERAL FIELD CROPS) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
3. |
OTİ315 |
MANTARCILIK (MUSHROOMS) |
S |
2 |
1 |
0 |
3 |
3 |
4 |
4. |
OTİ317 |
TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER (MEDICINAL ANDAROMATIC PLANTS) |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
2 |
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
3. SINIF VI. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) |
|||||||||
SIRA |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1. |
OTİ302 |
PAZARLAMA ARAŞTIRMASI (MARKETING RESEARCH) |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
5 |
2. |
OTİ304 |
TARIMSAL KREDİ VE FİNANSMAN (AGRİCULTURAL CREDIT AND FINANCING) |
Z |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
4 |
3. |
OTİ306 |
ORGANİK TARIMDA MEYVECİLİK (FRUİT GROWING IN ORGANİC AGRICULTURE) |
Z |
2 |
1 |
0 |
3 |
3 |
5 |
4. |
OTİ308 |
ORGANİK TARIMDA HASTALIKLAR (DISEASES IN ORGANIC AGRICULTURE) |
Z |
3 |
1 |
0 |
4 |
4 |
5 |
5. |
OTİ310 |
İYİ TARIM UYGULAMALARI (GOOD AGRICULTURAL PRACTICES) |
Z |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
3 |
|
|
|
S |
12 |
2 |
0 |
14 |
13 |
8 |
Toplam |
24 |
4 |
0 |
28 |
27 |
30 |
|
|||||||||
3. SINIF VI. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ |
|||||||||
SIRA |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
1. |
OTİ312 |
SULAMA TEKNİKLERİ (IRRIGATIONTECHNIQUES) |
S |
2 |
0 |
0 |
2 |
2 |
2 |
2. |
OTİ314 |
İNSAN KAYNAKLARI (HUMAN RESOURCES) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
3. |
OTİ316 |
ORGANİK TARIM ÜRÜNLERİNDE İŞLEME TEKNOLOJİSİ (PROCESSİNG TECHNOLOGY İN ORGANİC AGRİCULTURE PRODUCTS ) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
4. |
OTİ320 |
GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI (VOLUNTEERING STUDIES) |
S |
1 |
2 |
0 |
2 |
2 |
2 |
5 |
OTİ322 |
HAYVAN BESLEMEDE RASYON HAZIRLAMA TEKNİKLERİ (RATION PREPARATION TECHNIQUES IN ANIMAL FEEDING) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
4. SINIF VII. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) |
||||||||||||||||
SIRA |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
|
||||||
1. |
OTİ401 |
ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ (RESEARCH METHODS AND TECHNIQUES) |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
|
||||||
2. |
OTİ403 |
SERACILIK (GREENHOUSE CULTIVATION) |
Z |
2 |
1 |
0 |
3 |
3 |
5 |
|
||||||
3. |
OTİ405 |
TARIM POLİTİKASI (AGRICULTURAL POLICY) |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
|
||||||
4. |
OTİ419 |
ORGANİK HAYVAN BESLEME (ORGANICANIMAL FEEDING) |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
|
||||||
5. |
OTİ409 |
MEZUNİYET TEZİ 1 (GRADUATION THESIS 1) |
Z |
0 |
2 |
0 |
2 |
1 |
5 |
|
||||||
|
|
|
S |
9 |
4 |
0 |
13 |
12 |
8 |
|
||||||
Toplam |
21 |
6 |
0 |
27 |
25 |
30 |
||||||||||
|
||||||||||
4. SINIF VII. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ |
||||||||||
SIRA |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
|
1. |
OTİ411 |
ZOOTEKNİ (ANIMAL SCIENCE) |
S |
2 |
1 |
0 |
2 |
3 |
4 |
|
2. |
OTİ413 |
İŞ ETİĞİ VE SOSYAL SORUMLULUK (BUSINESS ETHICS AND SOCIAL RESPONSIBILITY) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
|
3. |
OTİ415 |
BUDAMA TEKNİKLERİ (PRUNING TECHNIQUES) |
S |
2 |
1 |
0 |
3 |
3 |
4 |
|
4. |
OTİ417 |
TARIM İŞLETMELERİNDE BİLGİSAYAR UYGULAMALARI (COMPUTER APPLICATIONS INAGRICULTURAL ENTERPRISES ) |
S |
2 |
2 |
0 |
2 |
3 |
4 |
|
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
4. SINIF VIII. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) |
||||||||||||||||
SIRA |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
|
||||||
1. |
OTİ402 |
İLETİŞİM VE YAYIM (COMMUNICATION AND PUBLISHING) |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
|
||||||
2. |
OTİ404 |
ORGANİK TARIMDA GÜBRELER VE GÜBRELEME (FERTILIZERS AND FERTILIZATION IN ORGANIC AGRICULTURE) |
Z |
2 |
2 |
0 |
4 |
3 |
5 |
|
||||||
3. |
OTİ406 |
ARICILIK VE TOZLAŞMA (BEEKEEPING AND POLLINATION) |
Z |
2 |
1 |
0 |
3 |
3 |
4 |
|
||||||
4. |
OTİ408 |
ULUSLARARASI PAZARLAMA (INTERNATIONAL MARKETING) |
Z |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
|
||||||
5. |
OTİ410 |
MEZUNIYET TEZI 2 (GRADUATION THESIS 2) |
Z |
0 |
2 |
0 |
2 |
1 |
5 |
|
||||||
|
|
|
S |
11 |
1 |
0 |
12 |
12 |
8 |
|
||||||
Toplam |
21 |
6 |
0 |
27 |
25 |
30 |
||||||||||
|
||||||||||
4. SINIF VIII. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ |
||||||||||
SIRA |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
|
1. |
OTİ412 |
KALİTE GÜVENCE VE STANDARTLARI (QUALITY ASSURANCEAND STANDARDS) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
|
2. |
OTİ414 |
ZEYTİN YETİŞTİRİCİLİĞİ (OLIVE CULTIVATION) |
S |
2 |
1 |
0 |
3 |
3 |
4 |
|
3. |
OTİ416 |
BİTKİ FİZYOLOJİSİ (PLANT PHYSIOLOGY) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
|
4. |
OTİ418 |
ORGANİK TARIMDA MÜCADELE YÖNTEMLERİ (CONTROL METHODS IN ORGANIC AGRICULTURE) |
S |
3 |
0 |
0 |
3 |
3 |
4 |
|
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
Görüntülenme Sayısı: 358