Geleceğinize Açılan Kapı...
Menu
Menu
Tüm Sorularınız İçin
Tüm Sorularınız İçin
Osmaniye Korkut
Ata
Bize Ulaşın
Telefon +90 000 000 00 00
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Tüm Sroularınız İçin
Tüm Sroularınız İçin
Talep Formu
Bize Ulaşın
Telefon 0462 334 05 50
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Dekan'ın Mesajı


Prof. Dr. Ömer SAYLAR
Gıda teknolojisi Bölümü
          +90 328 888 00 90 -5800
omersaylar@osmaniye.edu.tr
omersaylar@korkutata.edu.tr


"Sevgili Öğrencilerimiz ve Değerli Ziyaretçiler,

Fakültemiz, yeni gelişen, disiplinler arası iş ve çalışma alanlarında yapılandırılan lisans ve lisansüstü eğitim-öğretim programları ile ülkemiz yükseköğretimine zenginlik katmaktadır. Bu çerçevede; Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Gıda Teknolojisi, Organik Tarım İşletmeciliği ve Rekreasyon Yönetimi bölümleri ile nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi sorumluluğunu üstlenmiş Fakültemiz, Üniversitemizin önde gelen akademik birimlerinden biridir. Fakültemiz öğrencilerimize sunduğumuz uygulamalı dersler ve özellikle ikinci ve üçüncü sınıf sonlarında zorunlu olan yoğun yaz dönemi staj ve iş başı eğitimi yoluyla teorinin yanı sıra pratik deneyim kazandırmayı hedefleyen lisans programlarına sahiptir. Bu amaçla, öğrencilerimizi mezuniyet sonrası hayata daha iyi hazırlayabilmek için özel kuruluşlar, kamu kurumları, uluslararası kuruluşlar ve meslek örgütleri ile işbaşı eğitimi ve staj konularına yönelik işbirliği anlaşmaları yapılarak uygulamaya konulmuştur.

Fakültemizin farklılığını ve ayrıcalığını sağlayan temel unsur, eğitim-öğretim yöntemlerimizde öğrencilerimizin saygın ve geçerli bir meslek edinmelerini sağlamak için mesleki gelişime ve özellikle uygulamalara ağırlık verilmesidir. Kadirli Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nin temel eğitim-öğretim yöntemi ve müfredatlar bu husus göz önünde bulundurularak saptanmıştır. Fakültemiz ders programlarında, ilk sınıflarda çağdaş bilimsel eğitime yeterli düzeyde yer verilmektedir. Devam eden süreçte, meslek ve uzmanlık kazandırma amacına ulaşılabilmesi için uygulamalara yer verilmiştir. Bu yöntem ve yaklaşımların sonunda Fakültemizden mezun olan öğrenciler bir meslek sahibi olarak kendilerini çalışma yaşamına daha yakın hissedeceklerdir. Uygulamalarımız, mezunlarımızın yurtiçinde ve dışında alanlarında kolayca iş bulma çabalarına önemli ölçüde katkı sağlayacaktır.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Kadirli Uygulamalı Bilimler Fakültesi deneyimli ve alanında yetkin öğretim elemanları ile öğrencilerimizin uzmanlık alanlarına sağladığı katkılar yanında, sosyal ve kültürel konularda da öğrencilerin gelişimini teşvik etme sorumluluğu taşımaktadır. Bu gaye ile görevimiz Üniversitemizin teknolojik altyapısı, sorun ve öğrenci odaklı dijital eğitim kurgusu ile misyonu olan eğitim, bilim ve teknolojide çağın ötesine geçmek ve yeni nesilleri geleceğe hazırlamak olacaktır.

Bu süreçte sizleri de Kadirli Uygulamalı Bilimler Fakültesi ailesinin bir ferdi olmaya davet ediyorum. Birlikte öğrenmek, çalışmak ve başarmak isteği ile, hepinize başarılar dilerim."



Güncelleme 07.09.2022 13:00:00



22 Eylül 2023
İletişim
Şehit Kansu Küçükateş Mh. 2006 Sokak No 12, Kadirli / OSMANİYE
03288880090
kadirliubf@osmaniye.edu.tr