
BÖLÜMÜMÜZ ÖĞRETİM ÜYELERİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ'NDE AKREDİTASYON BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI
- Üniversitemiz
- Haberler
- BÖLÜMÜMÜZ ÖĞRETİM ÜYELERİ MÜHENDİSLİK ...

Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ev sahipliğinde akreditasyon sürecine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi akademik personelinin katılımıyla gerçekleşen toplantıya, İşletme Bölümü öğretim üyeleri de katılarak sürece destek olmak amacıyla bilgilendirici sunumlar paylaştılar.
Toplantının açılış konuşmasını Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Cihangir yaptı. Konuşmasında akreditasyon sürecinin üniversitemiz için stratejik önemine değinerek, aynı zamanda İşletme Bölümünde yürütülen akreditasyon faaliyetleri hakkında genel bir değerlendirmede bulundu.
Toplantının devamında İşletme Bölümü öğretim üyeleri farklı başlıklarda sunumlar gerçekleştirdi. Dr. Öğr. Üyesi Birsen İrem Kuvvetli, Bologna Süreci ve Program Yeterlilikleri üzerine yaptığı sunumunda program çıktılarının güncellenmesi ve ilişkilendirilmesi konularına değindi. Doç. Dr. Bahadır Ergün, Ders Öğrenim Çıktıları ve Ders Dosyaları başlıklı sunumunda ders tanımlarının yapılması, öğrenim çıktılarının ölçülmesi ve dosya hazırlama süreci hakkında bilgi verdi. Dr. Öğr. Üyesi Meryem Derya Yeşiltaş, Paydaş Katılımı konulu sunumunda öğrenci, mezun ve işveren anketleri ile danışma kurulu toplantılarının akreditasyon sürecindeki rolünü anlattı. Doç. Dr. İrem Kefe, Bölümlerden Beklenen Hazırlıklar ve Belgeler başlıklı sunumunda öz değerlendirme raporu, kanıtlar ve PUKÖ döngüsü çerçevesinde yürütülmesi gereken çalışmalara dikkat çekti. Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Fatih Açar ise sürece ilişkin genel bir bilgilendirme yaptı.
Toplantının kapanışında Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertaç Hürdoğan, akreditasyonun eğitimde kalite güvencesi açısından önemini vurgulayarak katkı sunan tüm katılımcılara teşekkür etti.