Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi / Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü

DUYURU (30.06.2021)

Bilindiği üzere Üniversitemizin 17.06.2021 ve 2021/15/1 sayılı senato kararı doğrultusunda 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı Bahar dönemi ile sınırlı kalmak kaydı ile Üniversitemiz akademik birimleri bünyesindeki, bölüm/program/anabilim dallarında okutulan derslerin uygulama eğitimleri ve staj uygulamalarını, staj yeri bulmaları durumunda uygulama olarak, staj yeri bulamamaları durumunda ödev, proje, rapor vb. şeklinde yapılabilmesi uygun görülmüştür. Öğrencilerin staj yeri bulmaları durumunda izlenecek yol ve staj öncesi/sonrası dönemde teslim edilmesi gereken formlar, bölümümüz web sitesinin Öğrenci İşleri/Lisans/Staj sekmesinde detaylı bir şekilde açıklanmıştır. 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılında, stajını iş yerinde uygulamalı olarak staj yapmak isteyen öğrencilerin 22.06.2021-E.20466 sayılı yazıya istinaden, ''Zorunlu İşyeri Eğitimi (Staj) Formu'' işyeri onayı olmadan Dekanlığa gönderilmesi durumunda fakülte onayı yapılmayacaktır. Bu hususa dikkat edilmesi gerekmektedir.

Üniversitemizin 17.06.2021 ve 2021/15/1 sayılı senato kararı doğrultusunda, stajlarını fiili olarak gerçekleştiremeyen öğrencilerin uygulama eğitimleri ile stajlarını, sadece bu yaz yapılacak stajları kapsamak üzere, STJ 218 Yaz Stajı I için Üretim süreçleriyle ilgili, STJ 316 Yaz Stajı II için Yönetim süreçleri ile ilgili ödev veya rapor şeklinde hazırlanacak görevler verilecektir. Mezun durumda olan öğrenciler hariç, diğer tüm bölüm öğrencilerinin yaz stajlarının değerlendirilmesi süreci 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Güz döneminde yapılacağından, bu konudaki detaylar Güz döneminde duyurulacaktır.

Mezun durumunda olan öğrencilerin ise, öncelikle Microsoft Teams üzerinden ilgili staj dersine 01.07.2021-01.10.2021 tarihleri arasında aşağıda belirtilen ekip koduyla giriş yapabileceklerdir. Öğrencinin mezun olma durumunun incelenmesinden sonra, kayıt yaptırdığı staj dersiyle ilgili Ek’te verilen ilkeler dikkate alınarak öğrencilerden raporlarını hazırlaması istenecektir. Staj raporlarını sisteme yükleyen öğrencilerin, raporlarını yüklemeleri durumunda Staj Komisyon Üyesi Doç. Dr. Esra TELLİ, Arş. Gör. Mustafa SÖYLER veya Arş. Gör. Gülizar Gizem ÜNALDI ’ya raporlarını yüklediklerine dair mail atmaları gerekmektedir. Mezun durumunda olan öğrencilerin, danışmak istedikleri (eğer varsa) stajla ilgili konularda, Staj Komisyon Üyesi Arş. Gör. Mustafa SÖYLER ve Arş. Gör. Gülizar Gizem ÜNALDI ile mail yoluyla iletişime geçmeleri gerekmektedir.

Ekip Kodları

STJ 218 Yaz Stajı I: fgr15zm

STJ 316 Yaz Stajı II: eq62y1s

Staj dersiyle ilgili Ek'e ulaşmak için TIKLAYINIZ.

Karacaoğlan Yerleşkesi Fakıuşağı /OSMANİYE
enerji@osmaniye.edu.tr