Geleceğinize Açılan Kapı...
Menu
Menu
Tüm Sorularınız İçin
Tüm Sorularınız İçin
Osmaniye Korkut
Ata
Bize Ulaşın
Telefon +90 000 000 00 00
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Tüm Sroularınız İçin
Tüm Sroularınız İçin
Talep Formu
Bize Ulaşın
Telefon 0462 334 05 50
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Bölüm Tanıtım

ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ NEDİR?

Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü, geleneksel ve alternatif enerji kaynaklarını tanıyan, bunları etkin ve verimli kullanabilen, enerji üretiminden tüketimine kadar sürecin tüm aşamalarını planlayabilen, yönetebilen, sektör mevzuatına hakim, enerji ve ilgili alanlarında yapılan çalışmaları yürütebilen, geliştirebilen, farklı disiplinlerden aldığı eğitim ile, kazandığı bakış açışı ve analitik düşünmeye sahip enerji konusunda yeterli düzeyde bilgi ve donanımı kazanmış öğrencilerin eğitim ve öğretimini vermeyi hedeflenmektedir.

Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümünün amacı; her türlü enerjinin yeterli, kaliteli, sürekli, düşük maliyetli ve çevreyle uyumlu bir şekilde üretilmesi, tüketiciye sunulması ve ekonomik olarak kullanılması süreçlerini planlayan, projelendiren, uygulayan ve bu konuda strateji geliştirmektir. 

ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ALINAN DERSLER

Enerji Sistemleri Mühendisliği bölümü amaçları ve hedefleri doğrultusunda; birinci sınıfta ...... gibi temel alan dersleri okutulmaktadır. İkinci ve üçüncü sınıfta daha çok ........ yöntemlerini inceleyen dersler ağırlıklı olarak verilmektedir. Dördüncü sınıfa gelindiğinde öğrencilerin saha çalışmalarını deneyimleyebilecekleri staj imkanı sağlanmaktadır.

ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLERİ ÇALIŞMA ALANLARI NELERDİR?

Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümünün çalışma alanları; enerjinin elde edilme yöntemlerinin belirlenmesi, enerji temini, konut ve sanayi sektöründe enerji etkinliği ve verimliliğinin artırılması, enerji kayıplarını azaltma tekniklerinin araştırılması, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı gibidir. 

Bölümden mezun olan öğrenciler kamu ve özel sektörlerde bu çalışma alanlarında kariyer olanaklarına sahip olmaktadır.  



Güncelleme 05.08.2022 00:20:43



22 Eylül 2023
İletişim
Karacaoğlan Yerleşkesi Fakıuşağı /OSMANİYE
03288271000
03288251097
enerji@osmaniye.edu.tr