Geleceğinize Açılan Kapı...
Menu
Menu
Tüm Sorularınız İçin
Tüm Sorularınız İçin
Osmaniye Korkut
Ata
Bize Ulaşın
Telefon +90 000 000 00 00
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Tüm Sroularınız İçin
Tüm Sroularınız İçin
Talep Formu
Bize Ulaşın
Telefon 0462 334 05 50
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Genç İstihdamına Yönelik Projelerin Tanıtım Toplantısı Üniversitemizde Gerçekleştirildi

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı; İstihdamda, Eğitimde veya Mesleki Eğitimde Olmayan Gençler için İşgücü Piyasası Destek Programı (NEET) (NEET PRO) kapsamında kabul edilen projelerin açılış toplantısı üniversitemizde gerçekleştirildi. 

Üniversitemizin koordinatör olduğu EuropeAid/168241/ID/ACT/TR-321’nolu Genç İşsizlerin Tekstil Sektöründe İş Gücüne Katılımı konulu proje ile yine aynı kapsamda kabul edilen Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odasının koordinatör olduğu ve Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi'nin paydaşı olduğu EuropeAid/168241/ID/ACT/TR-130’nolu, “CNC Torna Operatörleri Olarak NEET'ler” isimli projelerin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Proje paydaşlarının ve ilgili kamu kurumu temsilcilerinin geniş katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, genç istihdamını destekleyen projelerin tanıtımı yapıldı.

Toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Devrim Murat Aksoy, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü çalışanı Nisanur Karay, Osmaniye Teknoloji Geliştirme Bölgesi çalışanı Mahmut Savaş, üniversite öğretim üyeleri ile çok sayıda proje paydaşı katıldı. 

Rektörlük Büyük Salonda gerçekleştirilen toplantı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı. 

Toplantıda CNC Torna Operatörleri Olarak NEET’ler başlıklı proje tanıtımını Üniversitemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuzhan Çolakkadıoğlu yaparken Genç İşsizlerin Tekstil Sektöründe İşgücüne Katılım başlıklı projeyi Üniversitemiz Kadirli Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Hamil Nazik sundu. 

Üniversitemiz ve Ticaret odasının koordinatörlüğünde, genç işsizlik sorununa çözüm bulma amacıyla yürütülecek olan projeler, gençlerin iş bulma süreçlerini kolaylaştırmayı hedefliyor. Projeler kapsamında çeşitli iş ve kariyer fırsatları sunulacak, staj olanakları sağlanacak ve iş dünyası ile gençler arasındaki bağ güçlendirilecektir. 

Proje tanıtım sunumlarında, öğrencilerin sadece teorik eğitim almakla kalmayıp aynı zamanda pratik deneyim kazanmalarının da önemli olduğunu vurgulanarak projelerin, 18- 29 yaş arası teknik lise mezunu gençlerin iş bulma süreçlerine destek olma amacı taşıdığı belirtildi. Ayrıca, proje ile bölgede yapılan araştırmalar sonucunda en çok tercih edilen iş kollarında kalifiye eleman yetiştirilmesi hedefinin üzerinde duruldu. 

’CNC Torna Operatörleri Olarak NEET’ler’’ projesinin sektörel paydaşları arasında, Osmaniye’de faaliyet gösteren Tosyalı, Arce, Ferra, Mimaj ve Suntek gibi işletmeler yer alıyor. Kursiyerler, CNC ve Torna tesviye alanındaki branşlarda verilecek eğitimden sonra kendilerine uygun alanda staj yapma imkânı bulacaklar. 

Üniversitemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuzhan Çolakkadıoğlu projeyi anlattığı sunumunda, öğrencilerin sadece teorik eğitim almakla kalmayıp aynı zamanda pratik deneyim kazanmalarının da önemli olduğunu vurguladı. Projenin 18- 29 yaş arası teknik lise mezunu gençlerin iş bulma süreçlerine destek olma amacı taşıdığı ve proje ile bölgede yapılan araştırmalar sonucunda en çok tercih edilen iş kollarında kalifiye eleman yetiştirilmesinin de hedeflendiği belirtildi.

Kursiyer öğrencilere iş bulma yöntemleri kapsamında, nasıl müracaat yapılacağı, başvuruda bulunulacak sektörler ve bu alanda istihdama müsait işletmeler hakkında danışmanlık hizmeti de sağlanacak. Toplamda 10 hafta sürecek olan mesleki eğitim programı, toplam 320 saatlik bir içeriğe sahip olacak. Bu program kapsamında, beş ayrı kursiyer grubu oluşturulacak ve her bir grupta 25 kişilik katılımcılara eğitimler verilecek. Kursun tamamlanmasının ardından katılımcılara üniversitemiz tarafından sertifikalar sunulacak. Üniversitemiz, bu girişimle bölge ekonomisine katkı sağlamayı ve gençlerin istihdam olanaklarını artırmayı hedefliyor.

Programın devamında üniversitemiz Kadirli Sosyal ve Beşerî Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamil Nazik, üniversitemiz tarafından hazırlanan ve T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenmeye layık görülen "Genç İşsizlerin Tekstil Sektöründe İş Gücüne Katılımı Projesi" hakkında sunum gerçekleştirdi. Prof. Dr. Hamil Nazik, bu projenin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Mali Yardımlar Daire Başkanlığı ile birlikte gerçekleştirildiğini dile getirerek "Bu proje, eğitimde ve istihdamda henüz yer almayan gençlerin istihdam edilmesini ve özellikle tekstil sektöründe iş gücüne katılımını teşvik etmeyi amaçlamaktadır." dedi.

NEETs Projesi ile 18-29 Yaş aralığında ki 150 genç tekstil sektöründe istihdam edileceğini belirten Prof. Dr. M. Hamil Nazik,  ‘‘Hedef kitlemiz 18-29 yaş aralığındaki gençlerden oluşuyor. Toplamda 150 gencin projeden yararlanması planlanıyor. Bilindiği üzere Osmaniye’miz demir çelik sektörünün yoğun olarak kurulu olduğu bir bölge. Güçlü bir organize sanayi bölgemiz var. Aynı zamanda, bölgede ikinci düzeyde de tekstil sektörü oldukça güçlü. Yani organize sanayi bölgemiz, Türkiye’nin önde gelen tekstil firmalarını da bünyesinde bulunduruyor. Bizler de olaya bu noktadan yaklaşarak neler yapılması gerektiğini ele aldık. NEETs Projesi kapsamında, gençlerin detaylı bir mesleki eğitime tabi tutulacak.  Gençler; dikiş makinesi, iplik makinesi ve boya makinesi operatörlüğü alanlarında mesleki eğitim kurslarına tabi tutulacak olup aynı zamanda, kişisel gelişim ve sosyal beceri eğitimleri de alacaklar. 25’er kişilik 6 grup halinde gerçekleştirilecek bu eğitimler sonrası katılımcılar, firmalarda mesleki staj yapacaklar.” şekline konuştu.

Sunumların ardından toplantıda sektör temsilcilerinin görüşleri alındı. Sektör temsilcileri, nitelikli eleman ihtiyacına değinerek üniversitenin öncülük ettiği bu projelere her türlü katkıyı vereceklerini ve bu projelerde yetiştirilen kursiyerlere ciddi istihdam imkanı sağlayacaklarını vurguladılar. Paydaşların sorularının da cevaplandığı toplantı, Rektörlük fuaye alanında verilen kokteyl ile sona erdi.

25 Eylül 2023 (Bu haber 134 defa görüntülendi)
İletişim
Şehit Kansu Küçükateş Mahallesi, 2006 Sokak No12 Kadirli/OSMANİYE/ e-mail kadirlisbbf@osmaniye.edu.tr
03288271000
kadirlisbbf@osmaniye.edu.tr