Üniversitemiz Koordinatörlüğünde Genç İşsizlik İçin Önemli Adım

Üniversitemizin koordinatörlüğünde, genç işsizlik sorununa çözüm bulma amacıyla yürütülecek olan proje, gençlerin iş bulma süreçlerini kolaylaştırmayı hedefliyor. Proje kapsamında çeşitli iş ve kariyer fırsatları sunulacak, staj olanakları sağlanacak ve iş dünyası ile gençler arasındaki bağ güçlendirilecek.

Projenin ilk teknik toplantısı Üniversitemiz Kadirli Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi yerleşkesinde fakültenin Dekanı Prof. Dr. Mahmut Hamil Nazik başkanlığında gerçekleşti.

Üniversite yetkilileri, projeyle ilgili yaptıkları açıklamada, öğrencilerin sadece teorik eğitim almakla kalmayıp aynı zamanda pratik deneyim kazanmalarının da önemli olduğunu vurguladı. Proje, 18- 29 yaş arası teknik lise mezunu gençlerin iş bulma süreçlerine destek olma amacı taşıyor. Ayrıca, proje ile bölgede yapılan araştırmalar sonucunda en çok tercih edilen iş kollarında kalifiye eleman yetiştirilmesi de hedefleniyor.

Projenin sektörel paydaşları arasında, Osmaniye’de faaliyet gösteren Tosyalı, Arce, Ferra, Mimaj ve Suntek gibi işletmeler yer alıyor. Kursiyerler, CNC ve Torna tesviye alanındaki branşlarda verilecek eğitimden sonra kendilerine uygun alanda staj yapma imkanı bulacaklar.

Kursiyer öğrencilere iş bulma yöntemleri kapsamında, nasıl müracaat yapılacağı, başvuruda bulunulacak sektörler ve bu alanda istihdama müsait işletmeler hakkında danışmanlık hizmeti de sağlanacak. Toplamda 10 hafta sürecek olan mesleki eğitim programı, toplam 320 saatlik bir içeriğe sahip olacak. Bu program kapsamında, beş ayrı kursiyer grubu oluşturulacak ve her bir grupta 25 kişilik katılımcılara eğitimler verilecek.

Yakın gelecekte duyurusu yapılacak olan projede, kursun tamamlanmasının ardından katılımcılara üniversitemiz tarafından sertifikalar sunulacak. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, bu girişimle bölge ekonomisine katkı sağlamayı ve gençlerin istihdam olanaklarını artırmayı hedefliyor.

11 Ağustos 2023 (Bu haber 206 defa görüntülendi)
Şehit Kansu Küçükateş Mahallesi, 2006 Sokak No12 Kadirli/OSMANİYE/ e-mail kadirlisbbf@osmaniye.edu.tr
kadirlisbbf@osmaniye.edu.tr