1-7 Nisan Kanser Haftası
Kanser, dünyada ve ülkemizde sebebi bilinen ölümler arasında kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sırada yer alan önemli bir halk sağlığı problemidir. Aynı zamanda yüksek tedavi maliyetleri nedeniyle ülkelerin ekonomisinde ve iş gücünde çok ağır kayıplara neden olmaktadır. Oysa erken teşhis edildiğinde tedavinin mümkün olduğu ve yaşam kalitesinin artırılabildiği kanser türleri olduğu düşünülürse korunmanın önemi daha da artmaktadır. Teknolojinin ve tıbbın ilerlemesi ile elde edilen sonuçların daha etkin kullanılması ve halkı bilgilendirme/bilinçlendirme/farkındalık kazandırma çalışmalarına yoğunluk verilmesi amacıyla düzenlenen “1- 7 Nisan Kanser Haftası” etkinlikleri, kanser mücadelesinde oldukça önemli bir yer tutmaktadır.
Bu bağlamda Fakültemiz öğrencileri tarafından üniversite öğrencilerimize “Kanserden Korkma, Geç Kalmaktan Kork Kanserden Korunmak Elinizde” temasıyla akran eğitimi verildi. Gençlerin kanser farkındalığının artırılmasının hedeflendiği ve sorularının yanıtlandığı etkinlik 06 Nisan 2022 saat 11.00 da kütüphane konferans salonunda düzenlendi. Etkinliğe Fakültemiz dekan yardımcısı Doç. Dr. Derya Atik, öğretim üyelerimiz Filiz Polat, Kevser Sevgi Ünal, Mansur Seymen Seğmenoğlu, Ayşe İnel Manav, Ulviye Özcan Yüce, Derya Tülüce, diğer öğretim elemanlarımız ve yaklaşık 200 öğrencimiz katıldı. Etkinlikte “Genel Kanser Taraması, Kanser Hastalığı ile ilgili olan belirtiler, Kanserde Tedavi, Kanserden Korunma Yolları” konu başlıklarında bilgi verildi. Eğitim, katılımcılardan gelen sorulara yanıtlar verilerek tamamlanmıştır.
6 Nisan 2022 (Bu haber 631 defa görüntülendi)
Karacaoğlan Yerleşkesi D-Blok Merkez/OSMANİYE
sbf@osmaniye.edu.tr