Çocuk Hakları İçin Renkli Bir Gün: Anaokulunda Farkındalık Etkinliği
- Üniversitemiz
- Haberler
- Çocuk Hakları İçin Renkli Bir Gün: Anaokulund...
20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında Osmaniye Korkut Ata Anaokulu ziyaret edilerek çocuklarla keyifli ve farkındalık dolu bir gün geçirilmiştir. Çocuk Gelişimi Kulübü üyeleri Emine Bülbül, Ayşe Kılıç, Melek Demir ve Büşra Dağ’ın katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik, çocuklara haklarını eğlenceli ve öğretici bir şekilde tanıtmayı amaçladı.
Etkinlik kapsamında çocuklara önce çocuk haklarına yönelik kısa bir video izletildi. Ardından düzenlenen kukla gösterisi ile öğrenmenin eğlenceli bir ortamda pekişmesi sağlandı. “Haklarını Bilen Çocuk” yazılı rozetler çocuklara takılarak etkinliğin kalıcı bir farkındalık oluşturması hedeflendi.
Programın devamında, üzerinde “20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü” yazılı çarşafa çocuklarla birlikte el baskısı yapılarak renkli ve anlamlı bir çalışma ortaya çıkarıldı. Son olarak okul çevresinde “Benim de Haklarım Var” temalı kısa bir yürüyüş gerçekleştirilerek günün önemi vurgulandı.
Etkinlik boyunca bizleri misafir eden Osmaniye Korkut Ata Anaokulu müdürü Çiğdem Bozdoğan'a, anaokulu öğretmeni Gamze Koç Börk’e ve Çocuk Gelişimi Kulübü üyeleri öğrencilerimiz Emine Bülbül, Ayşe Kılıç, Melek Demir ve Büşra Dağ'a teşekkür ederiz.
.jpeg)

.jpeg)

.jpeg)
