
GIDA TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜNDEN 14. GIDA MÜHENDİSLİĞİ KONGRESİ’NE KATILIM
- Üniversitemiz
- Haberler
- GIDA TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜNDEN 14. GIDA MÜHENDÄ...

Gıda Teknolojisi Bölümünden 14. Gıda MühendisliÄŸi Kongresi’ne Katılım
Gıda Teknolojisi Bölümü olarak, akademik kadromuz ve lisans öÄŸrencilerimizle birlikte Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Gıda MühendisliÄŸi Bölümü ev sahipliÄŸinde düzenlenen 14. Gıda MühendisliÄŸi Kongresi’ne katılım saÄŸladık. Alanında uzman araÅŸtırmacıların ve sektör temsilcilerinin bir araya geldiÄŸi kongrede, bölümümüzü temsilen dört bilimsel bildiri sunulmuÅŸtur:
-
Keçiboynuzu Tozunun Fonksiyonel Gıda BileÅŸeni Olarak Kullanım Potansiyeli
Emir ÜÅŸenmezsoylu, ZeliÅŸ Karakaya, Emel Ünal Turhan -
Andız Pekmezinin Biyofonksiyonel ve Kimyasal Özellikleri
Gülben DoÄŸan, Betül Kartal, Emel Ünal Turhan -
Geleceğin Alternatif Gıda Kaynakları
Ezgi Zopçuk, Fatma HepsaÄŸ -
Sürdürülebilir Tarımda Bitkisel Pestisitlerin Potansiyeli
Makul Burçak, Fatma HepsaÄŸ
Kongre süresince gerçekleÅŸtirilen bilimsel paylaşımlar, öÄŸrencilerimizin akademik geliÅŸimine katkı saÄŸlamış ve bölümümüzün güncel araÅŸtırma alanlarındaki görünürlüÄŸünü artırmıştır. Sunulan bildiriler, öÄŸrencilerimiz ve akademik kadromuz için bilgi alışveriÅŸi ve deneyim kazanımı açısından verimli olmuÅŸtur.