OTEL LOKANTA VE İKRAMHİZMETLERİ BÖLÜMÜ DERSLER-AKTS KREDİLERİ

(2025-2026 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI)

1. SINIF 1. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)
S/N DERS KODU DERS ADI Z/S T U L TS K AKTS
1 TDL101 TÜRK DİLİ I Z 2 0 0 2 2 2
2 ATA101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I Z 2 0 0 2 2 2
3 YDİ101 YABANCI DİL: İNGİLİZCE I Z 2 0 0 2 2 2
4 ASC101 TEMEL MUTFAK TEKNİKLERİ I Z 2 2 0 4 3 4
5 ASC103 GIDA GÜVENLİĞİ HİJYEN VE SANİTASYON Z 3 1 0 3 3 4
6 ASC105 BESLENME İLKELERİ Z 3 0 0 3 3 4
7 ASC107 AŞÇILIĞA GİRİŞ Z 2 0 0 2 2 3
8 DOY101 DİJİTAL OKURYAZARLIK Z 2 0 0 2 2 3
9 ASC109 SÜRDÜRÜLEBİLİR GASTRONOMİ Z 2 0 0 2 2 2
10 ASCSEC1YY AŞÇILIK 1.YY SEÇMELİ DERSLER S           4
TOPLAM 20 3 0 22 21 30
Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.
Ders isimlerine tıklayarak ilgili dersin Bologna Bilgi Paketi sayfasına ulaşabilirsiniz...


1. SINIF 2. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)
S/N DERS KODU DERS ADI Z/S T U L TS K AKTS
1 TDL102 TÜRK DİLİ II Z 2 0 0 2 2 2
2 ATA102 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II Z 2 0 0 2 2 2
3 YDİ102 YABANCI DİL: İNGİLİZCE II Z 2 0 0 2 2 2
4 ASC102 TEMEL MUTFAK TEKNİKLERİ II Z 2 2 0 4 3 4
5 ASC104 YİYECEK İÇECEK YÖNETİMİ Z 3 0 0 3 3 3
6 STJ102 STAJ UYGULAMASI Z 0 6 0 6 6 6
7 ASC108 YİYECEK İÇECEK MALİYET KONTROLÜ Z 3 0 0 3 3 3
8 ASC110 MUTFAK ORGANİZASYONU  Z 3 0 0 3 3 3
9 ASC106 MENÜ PLANLAMA VE TASARIM Z 3 0 0 3 3 3
10 ASCSEC2YY AŞÇILIK 2.YY SEÇMELİ DERSLER S           4
TOPLAM 22 4 0 26 24 30
Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.
Ders isimlerine tıklayarak ilgili dersin Bologna Bilgi Paketi sayfasına ulaşabilirsiniz...


1. SINIF 1. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ
S/N DERS KODU DERS ADI Z/S T U L TS K AKTS
1 IYD101 İLK YARDIM S 2 0 0 2 2 2
2 ASC111 BAHARAT BİTKİLERİ S 2 0 0 2 2 2
3 TBT101

TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ I

S 1 1 0 2 2 2
4 ASC113 GASTRONOMİDE SOSYAL MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ S 2 0 0 2 2 2
5 ASC115 GASTRONOMİ VE YİYECEK TARİHİ S 2 0 0 2 2 2
Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.
Ders isimlerine tıklayarak ilgili dersin Bologna Bilgi Paketi sayfasına ulaşabilirsiniz...


1. SINIF 2. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ
S/N DERS KODU DERS ADI Z/S T U L TS K AKTS
1 ISG102 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ S 2 0 0 2 2 2
2 ASC114 YÖRESEL GIDALAR S 2 0 0 2 2 2
3 TBT102

TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ II

S 1 1 0 2 2 2
4 ASC114 MUTFAK EKİPMANLARI S 2 0 0 2 2 2
Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.
Ders isimlerine tıklayarak ilgili dersin Bologna Bilgi Paketi sayfasına ulaşabilirsiniz...


2. SINIF 3. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)
S/N DERS KODU DERS ADI Z/S T U L TS K AKTS
1 YON201 YÖNLENDİRİLMİŞ ÇALIŞMA I Z 1 2 0 3 2 3
2 ASC201 TÜRK MUTFAĞI I Z 2 2 0 4 3 4
3 ASC203 DÜNYA MUTFAĞI I Z 2 2 0 4 3 4
4 ASC205 SOĞUK MUTFAK I Z 2 2 0 4 3 4
5 ASCSEC3YY AŞÇILIK 3.YY SEÇMELİ DERSLER S           15
TOPLAM 7 5 0 15 11 30
Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.
Ders isimlerine tıklayarak ilgili dersin Bologna Bilgi Paketi sayfasına ulaşabilirsiniz...


2. SINIF 4. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)
S/N DERS KODU DERS ADI Z/S T U L TS K AKTS
1 YON201 YÖNLENDİRİLMİŞ ÇALIŞMA II  Z 1 2 0 3 2 3
2 ASC202 TÜRK MUTFAĞI II  Z 2 2 0 4 3 4
3 ASC204 DÜNYA MUTFAĞI II  Z 2 2 0 4 3 4
4 ASC206 SOĞUK MUTFAK II  Z 2 2 0 4 3 4
5 ASCSEC4YY AŞÇILIK 4.YY SEÇMELİ DERSLER S           15
TOPLAM 7 5 0 15 11 30
Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.
Ders isimlerine tıklayarak ilgili dersin Bologna Bilgi Paketi sayfasına ulaşabilirsiniz...


2. SINIF 3. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ
S/N DERS KODU DERS ADI Z/S T U L TS K AKTS
1 ASC207 HAMUR İŞLERİ S 3 1 0 4 4 4
2 ASC209 DUYUSAL ANALİZ S 2 1 0 3 3 3
3 ASC211

SÜRDÜRÜLEBİLİR GASTRONOMİ

S 2 0 0 2 2 2
4 ASC213 GIDA KATKI MADDELERİ S 3 0 0 3 3 3
5 ASC215 GASTRONOMİ TURİZMİ S 3 0 0 3 3 3
6 ASC217 YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE OTOMASYON SİSTEMLERİ S 2 0 0 2 2 2
7 ASC219 ULUSLARARASI ÇORBALAR VE SOSLAR S 2 1 0 3 3 3
8 ASC221 TEMEL ÇİKOLATA YAPIM TEKNİKLERİ S 2 1 0 3 3 3
9 ASC223

TATLI PASTA YAPIM TEKNİKLERİ II

S 2 1 0 3 3 3
10 ASC225 BUTİK PASTACILIK S 2 1 0 3 3 3
11 ASC227 GİRİŞİMCİLİK VE İŞLETME YÖNETİMİ  S 3 0 0 3 3 3
12 ASC229 MUTFAKTA KALİTE YÖNETİMİ  S 3 0 0 3 3 3
Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.
Ders isimlerine tıklayarak ilgili dersin Bologna Bilgi Paketi sayfasına ulaşabilirsiniz...


2. SINIF 4. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ
S/N DERS KODU DERS ADI Z/S T U L TS K AKTS
1 ASC208

TATLI PASTA YAPIM TEKNİKLERİ

S 3 1 0 4 4 4
2 ASC210 MESLEK ETİĞİ S 2 1 0 3 3 3
3 ASC212

TABAK SÜSLEME SANATI 

S 2 0 0 2 2 2
4 ASC214 GASTRONOMİ TRENDLERİ S 3 0 0 3 3 3
5 ASC216 VEJETARYEN MUTFAĞI S 3 0 0 3 3 3
6 ASC218 YARATICI MUTFAK UYGULAMALARI S 2 0 0 2 2 2
7 ASC220 İÇECEK KÜLTÜRÜ S 2 1 0 3 3 3
8 ASC222

MUTFAK YÖNETİMİ VE YİYECEK ÜRETİMİ

S 2 1 0 3 3 3
9 ASC224 CATERİNG VE ZİYAFET HİZMETLERİ S 2 1 0 3 3 3
10 ASC226 YEMEK STİLİSTLİĞİ S 3 0 0 3 3 3
Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.
Ders isimlerine tıklayarak ilgili dersin Bologna Bilgi Paketi sayfasına ulaşabilirsiniz...

 

 

 

Görüntülenme Sayısı: 521