|
OTEL LOKANTA VE İKRAMHİZMETLERİ BÖLÜMÜ DERSLER-AKTS KREDİLERİ (2025-2026 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI) |
|||||||||
| 1. SINIF 1. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) | |||||||||
| S/N | DERS KODU | DERS ADI | Z/S | T | U | L | TS | K | AKTS |
| 1 | TDL101 | TÜRK DİLİ I | Z | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 2 |
| 2 | ATA101 | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I | Z | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 2 |
| 3 | YDİ101 | YABANCI DİL: İNGİLİZCE I | Z | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 2 |
| 4 | ASC101 | TEMEL MUTFAK TEKNİKLERİ I | Z | 2 | 2 | 0 | 4 | 3 | 4 |
| 5 | ASC103 | GIDA GÜVENLİĞİ HİJYEN VE SANİTASYON | Z | 3 | 1 | 0 | 3 | 3 | 4 |
| 6 | ASC105 | BESLENME İLKELERİ | Z | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 4 |
| 7 | ASC107 | AŞÇILIĞA GİRİŞ | Z | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 3 |
| 8 | DOY101 | DİJİTAL OKURYAZARLIK | Z | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 3 |
| 9 | ASC109 | SÜRDÜRÜLEBİLİR GASTRONOMİ | Z | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 2 |
| 10 | ASCSEC1YY | AŞÇILIK 1.YY SEÇMELİ DERSLER | S | 4 | |||||
| TOPLAM | 20 | 3 | 0 | 22 | 21 | 30 | |||
| Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. | |||||||||
| Ders isimlerine tıklayarak ilgili dersin Bologna Bilgi Paketi sayfasına ulaşabilirsiniz... | |||||||||
| 1. SINIF 2. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) | |||||||||
| S/N | DERS KODU | DERS ADI | Z/S | T | U | L | TS | K | AKTS |
| 1 | TDL102 | TÜRK DİLİ II | Z | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 2 |
| 2 | ATA102 | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II | Z | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 2 |
| 3 | YDİ102 | YABANCI DİL: İNGİLİZCE II | Z | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 2 |
| 4 | ASC102 | TEMEL MUTFAK TEKNİKLERİ II | Z | 2 | 2 | 0 | 4 | 3 | 4 |
| 5 | ASC104 | YİYECEK İÇECEK YÖNETİMİ | Z | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 3 |
| 6 | STJ102 | STAJ UYGULAMASI | Z | 0 | 6 | 0 | 6 | 6 | 6 |
| 7 | ASC108 | YİYECEK İÇECEK MALİYET KONTROLÜ | Z | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 3 |
| 8 | ASC110 | MUTFAK ORGANİZASYONU | Z | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 3 |
| 9 | ASC106 | MENÜ PLANLAMA VE TASARIM | Z | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 3 |
| 10 | ASCSEC2YY | AŞÇILIK 2.YY SEÇMELİ DERSLER | S | 4 | |||||
| TOPLAM | 22 | 4 | 0 | 26 | 24 | 30 | |||
| Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. | |||||||||
| Ders isimlerine tıklayarak ilgili dersin Bologna Bilgi Paketi sayfasına ulaşabilirsiniz... | |||||||||
| 1. SINIF 1. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ | |||||||||
| S/N | DERS KODU | DERS ADI | Z/S | T | U | L | TS | K | AKTS |
| 1 | IYD101 | İLK YARDIM | S | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 2 |
| 2 | ASC111 | BAHARAT BİTKİLERİ | S | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 2 |
| 3 | TBT101 | S | 1 | 1 | 0 | 2 | 2 | 2 | |
| 4 | ASC113 | GASTRONOMİDE SOSYAL MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ | S | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 2 |
| 5 | ASC115 | GASTRONOMİ VE YİYECEK TARİHİ | S | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 2 |
| Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. | |||||||||
| Ders isimlerine tıklayarak ilgili dersin Bologna Bilgi Paketi sayfasına ulaşabilirsiniz... | |||||||||
| 1. SINIF 2. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ | |||||||||
| S/N | DERS KODU | DERS ADI | Z/S | T | U | L | TS | K | AKTS |
| 1 | ISG102 | İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ | S | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 2 |
| 2 | ASC114 | YÖRESEL GIDALAR | S | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 2 |
| 3 | TBT102 | S | 1 | 1 | 0 | 2 | 2 | 2 | |
| 4 | ASC114 | MUTFAK EKİPMANLARI | S | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 2 |
| Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. | |||||||||
| Ders isimlerine tıklayarak ilgili dersin Bologna Bilgi Paketi sayfasına ulaşabilirsiniz... | |||||||||
| 2. SINIF 3. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) | |||||||||
| S/N | DERS KODU | DERS ADI | Z/S | T | U | L | TS | K | AKTS |
| 1 | YON201 | YÖNLENDİRİLMİŞ ÇALIŞMA I | Z | 1 | 2 | 0 | 3 | 2 | 3 |
| 2 | ASC201 | TÜRK MUTFAĞI I | Z | 2 | 2 | 0 | 4 | 3 | 4 |
| 3 | ASC203 | DÜNYA MUTFAĞI I | Z | 2 | 2 | 0 | 4 | 3 | 4 |
| 4 | ASC205 | SOĞUK MUTFAK I | Z | 2 | 2 | 0 | 4 | 3 | 4 |
| 5 | ASCSEC3YY | AŞÇILIK 3.YY SEÇMELİ DERSLER | S | 15 | |||||
| TOPLAM | 7 | 5 | 0 | 15 | 11 | 30 | |||
| Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. | |||||||||
| Ders isimlerine tıklayarak ilgili dersin Bologna Bilgi Paketi sayfasına ulaşabilirsiniz... | |||||||||
| 2. SINIF 4. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) | |||||||||
| S/N | DERS KODU | DERS ADI | Z/S | T | U | L | TS | K | AKTS |
| 1 | YON201 | YÖNLENDİRİLMİŞ ÇALIŞMA II | Z | 1 | 2 | 0 | 3 | 2 | 3 |
| 2 | ASC202 | TÜRK MUTFAĞI II | Z | 2 | 2 | 0 | 4 | 3 | 4 |
| 3 | ASC204 | DÜNYA MUTFAĞI II | Z | 2 | 2 | 0 | 4 | 3 | 4 |
| 4 | ASC206 | SOĞUK MUTFAK II | Z | 2 | 2 | 0 | 4 | 3 | 4 |
| 5 | ASCSEC4YY | AŞÇILIK 4.YY SEÇMELİ DERSLER | S | 15 | |||||
| TOPLAM | 7 | 5 | 0 | 15 | 11 | 30 | |||
| Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. | |||||||||
| Ders isimlerine tıklayarak ilgili dersin Bologna Bilgi Paketi sayfasına ulaşabilirsiniz... | |||||||||
| 2. SINIF 3. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ | |||||||||
| S/N | DERS KODU | DERS ADI | Z/S | T | U | L | TS | K | AKTS |
| 1 | ASC207 | HAMUR İŞLERİ | S | 3 | 1 | 0 | 4 | 4 | 4 |
| 2 | ASC209 | DUYUSAL ANALİZ | S | 2 | 1 | 0 | 3 | 3 | 3 |
| 3 | ASC211 | S | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 2 | |
| 4 | ASC213 | GIDA KATKI MADDELERİ | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 3 |
| 5 | ASC215 | GASTRONOMİ TURİZMİ | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 3 |
| 6 | ASC217 | YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE OTOMASYON SİSTEMLERİ | S | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 2 |
| 7 | ASC219 | ULUSLARARASI ÇORBALAR VE SOSLAR | S | 2 | 1 | 0 | 3 | 3 | 3 |
| 8 | ASC221 | TEMEL ÇİKOLATA YAPIM TEKNİKLERİ | S | 2 | 1 | 0 | 3 | 3 | 3 |
| 9 | ASC223 |
TATLI PASTA YAPIM TEKNİKLERİ II |
S | 2 | 1 | 0 | 3 | 3 | 3 |
| 10 | ASC225 | BUTİK PASTACILIK | S | 2 | 1 | 0 | 3 | 3 | 3 |
| 11 | ASC227 | GİRİŞİMCİLİK VE İŞLETME YÖNETİMİ | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 3 |
| 12 | ASC229 | MUTFAKTA KALİTE YÖNETİMİ | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 3 |
| Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. | |||||||||
| Ders isimlerine tıklayarak ilgili dersin Bologna Bilgi Paketi sayfasına ulaşabilirsiniz... | |||||||||
| 2. SINIF 4. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ | |||||||||
| S/N | DERS KODU | DERS ADI | Z/S | T | U | L | TS | K | AKTS |
| 1 | ASC208 | S | 3 | 1 | 0 | 4 | 4 | 4 | |
| 2 | ASC210 | MESLEK ETİĞİ | S | 2 | 1 | 0 | 3 | 3 | 3 |
| 3 | ASC212 | S | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 2 | |
| 4 | ASC214 | GASTRONOMİ TRENDLERİ | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 3 |
| 5 | ASC216 | VEJETARYEN MUTFAĞI | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 3 |
| 6 | ASC218 | YARATICI MUTFAK UYGULAMALARI | S | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 2 |
| 7 | ASC220 | İÇECEK KÜLTÜRÜ | S | 2 | 1 | 0 | 3 | 3 | 3 |
| 8 | ASC222 | S | 2 | 1 | 0 | 3 | 3 | 3 | |
| 9 | ASC224 | CATERİNG VE ZİYAFET HİZMETLERİ | S | 2 | 1 | 0 | 3 | 3 | 3 |
| 10 | ASC226 | YEMEK STİLİSTLİĞİ | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 3 |
| Not. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. | |||||||||
| Ders isimlerine tıklayarak ilgili dersin Bologna Bilgi Paketi sayfasına ulaşabilirsiniz... | |||||||||
Görüntülenme Sayısı: 521
