T.C.

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ

Kadirli Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü

Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü

2025/26 Eğitim- Öğretim Yılı Aşçılık Programı

Dersler ve AKTS Kredileri

1. SINIF 1. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) ZORUNLU DERSLERİ

S/N

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1

TDL101

TÜRK DİLİ I

Z

2

0

0

2

2

2

2

ATA101

ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I

Z

2

0

0

2

2

2

3

YDİ101

YABANCI DİL: İNGİLİZCE I

Z

2

0

0

2

2

2

4

DOY101

DİJİTAL OKURYAZARLIK

Z

2

0

0

2

2

3

5

ASC101

TEMEL MUTFAK TEKNİKLERİ I

Z

2

2

0

4

3

4

6

ASC103

GIDA GÜVENLİĞİ HİJYEN VE SANİTASYON

Z

3

1

0

3

3

4

7

ASC105

BESLENME İLKELERİ

Z

3

0

0

3

3

4

8

ASC107

AŞÇILIĞA GİRİŞ

Z

2

0

0

2

2

3

9

ASC109

SÜRDÜRÜLEBİLİR GASTRONOMİ

Z

2

0

0

2

2

2

10

ASCSEC1YY

AŞÇILIK 1.YY SEÇMELİ DERSLER

S

 

 

 

 

 

4

Toplam

20

3

0

22

21

30

Not 1: Z: Zorunlu ders; S: Seçmeli ders; T: Haftalık teorik ders saati; U: Haftalık uygulama saati; L: Haftalık laboratuvar saati; TS: Dersin toplam saati (T+U+L); K: Dersin kredisi; AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.

Ders isimlerine tıklayarak ilgili dersin Bologna Bilgi Paketi sayfasına ulaşabilirsiniz...


1. SINIF 1. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ

S/N

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1

IYD101

İLK YARDIM

S

2

0

0

2

2

2

2

TBT101

TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ I

S

1

1

0

2

2

2

3

ASC111

BAHARAT BİTKİLERİ

S

2

0

0

2

2

2

4

ASC113

GASTRONOMİDE SOSYAL MEDYA VE İLETİŞİM YÖNETİMİ

S

2

0

0

2

2

2

5

ASC115

GASTRONOMİ VE YİYECEK TARİHİ

S

2

0

0

2

2

2

Not 1: Z: Zorunlu ders; S: Seçmeli ders; T: Haftalık teorik ders saati; U: Haftalık uygulama saati; L: Haftalık laboratuvar saati; TS: Dersin toplam saati (T+U+L); K: Dersin kredisi; AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.

Ders isimlerine tıklayarak ilgili dersin Bologna Bilgi Paketi sayfasına ulaşabilirsiniz...


1. SINIF 2. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) ZORUNLU DERSLERİ

S/N

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1

TDL102

TÜRK DİLİ II

Z

2

0

0

2

2

2

2

ATA102

ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II

Z

2

0

0

2

2

2

3

YDİ102

YABANCI DİL: İNGİLİZCE II

Z

2

0

0

2

2

2

4

STJ102

STAJ UYGULAMASI

Z

0

5

0

5

5

5

5

ASC102

TEMEL MUTFAK TEKNİKLERİ II

Z

2

2

0

4

3

4

6

ASC104

YİYECEK İÇECEK YÖNETİMİ

Z

3

0

0

3

3

3

7

ASC106

MENÜ PLANLAMA VE TASARIM

Z

3

0

0

3

3

3

8

ASC108

YİYECEK İÇECEK MALİYET KONTROLÜ

Z

3

0

0

3

3

3

9

ASC110

MUTFAK ORGANİZASYONU 

Z

3

1

0

4

4

4

10

ASCSEC2YY

AŞÇILIK 2.YY SEÇMELİ DERSLER

S

 

 

 

 

 

4

Toplam

20

8

0

27

27

30

Not 1: Z: Zorunlu ders; S: Seçmeli ders; T: Haftalık teorik ders saati; U: Haftalık uygulama saati; L: Haftalık laboratuvar saati; TS: Dersin toplam saati (T+U+L); K: Dersin kredisi; AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.

Ders isimlerine tıklayarak ilgili dersin Bologna Bilgi Paketi sayfasına ulaşabilirsiniz...


1. SINIF 2. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ

S/N

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1

ISG102

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ

S

2

0

0

2

2

2

2

TBT102

TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ II

S

1

1

0

2

2

2

3

ASC112

YÖRESEL GIDALAR

S

2

0

0

2

2

2

4

ASC114

MUTFAK EKİPMANLARI

S

2

2

0

4

3

4

Not 1: Z: Zorunlu ders; S: Seçmeli ders; T: Haftalık teorik ders saati; U: Haftalık uygulama saati; L: Haftalık laboratuvar saati; TS: Dersin toplam saati (T+U+L); K: Dersin kredisi; AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.

Ders isimlerine tıklayarak ilgili dersin Bologna Bilgi Paketi sayfasına ulaşabilirsiniz...


2. SINIF 3. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) ZORUNLU DERSLERİ

S/N

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1

YON201

YÖNLENDİRİLMİŞ ÇALIŞMA I

Z

1

2

0

3

2

3

2

ASC201

TÜRK MUTFAĞI I

Z

2

2

0

4

3

4

3

ASC203

DÜNYA MUTFAĞI I

Z

2

2

0

4

3

4

4

ASC205

SOĞUK MUTFAK I

Z

2

2

0

4

3

4

5

ASCSEC3YY

AŞÇILIK 3.YY SEÇMELİ DERSLER

S

 

 

 

 

 

15

Toplam

7

8

0

15

11

30

Not 1: Z: Zorunlu ders; S: Seçmeli ders; T: Haftalık teorik ders saati; U: Haftalık uygulama saati; L: Haftalık laboratuvar saati; TS: Dersin toplam saati (T+U+L); K: Dersin kredisi; AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.

Ders isimlerine tıklayarak ilgili dersin Bologna Bilgi Paketi sayfasına ulaşabilirsiniz...


2. SINIF 3. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ

S/N

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1

ASC207

HAMUR İŞLERİ

S

3

1

0

4

4

4

2

ASC209

DUYUSAL ANALİZ

S

2

1

0

3

3

3

3

ASC211

SÜRDÜRÜLEBİLİR GASTRONOMİ

S

2

0

0

2

2

2

4

ASC213

GIDA KATKI MADDELERİ

S

3

0

0

3

3

3

5

ASC215

GASTRONOMİ TURİZMİ

S

3

0

0

3

3

3

6

ASC217

YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE OTOMASYON SİSTEMLERİ

S

2

0

0

2

2

2

7

ASC219

ULUSLARARASI ÇORBALAR VE SOSLAR

S

2

1

0

3

3

3

8

ASC221

TEMEL ÇİKOLATA YAPIM TEKNİKLERİ

S

2

1

0

3

3

3

9

ASC223

TATLI PASTA YAPIM TEKNİKLERİ II

S

2

1

0

3

3

3

10

ASC225

BUTİK PASTACILIK

S

2

1

0

3

3

3

11

ASC227

GİRİŞİMCİLİK VE İŞLETME YÖNETİMİ 

S

3

0

0

3

3

3

12

ASC229

MUTFAKTA KALİTE YÖNETİMİ 

S

3

0

0

3

3

3

Not 1: Z: Zorunlu ders; S: Seçmeli ders; T: Haftalık teorik ders saati; U: Haftalık uygulama saati; L: Haftalık laboratuvar saati; TS: Dersin toplam saati (T+U+L); K: Dersin kredisi; AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.

Ders isimlerine tıklayarak ilgili dersin Bologna Bilgi Paketi sayfasına ulaşabilirsiniz...


2. SINIF 4. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) ZORUNLU DERSLERİ

S/N

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1

YON201

YÖNLENDİRİLMİŞ ÇALIŞMA II 

Z

1

2

0

3

2

3

2

ASC202

TÜRK MUTFAĞI II 

Z

2

2

0

4

3

4

3

ASC204

DÜNYA MUTFAĞI II 

Z

2

2

0

4

3

4

4

ASC206

SOĞUK MUTFAK II 

Z

2

2

0

4

3

4

5

ASCSEC4YY

AŞÇILIK 4.YY SEÇMELİ DERSLER

S

 

 

 

 

 

15

Toplam

7

8

0

15

11

30

Not 1: Z: Zorunlu ders; S: Seçmeli ders; T: Haftalık teorik ders saati; U: Haftalık uygulama saati; L: Haftalık laboratuvar saati; TS: Dersin toplam saati (T+U+L); K: Dersin kredisi; AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.

Ders isimlerine tıklayarak ilgili dersin Bologna Bilgi Paketi sayfasına ulaşabilirsiniz...


2. SINIF 4. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ

S/N

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1

ASC208

TATLI PASTA YAPIM TEKNİKLERİ

S

3

1

0

4

4

4

2

ASC210

MESLEK ETİĞİ

S

2

1

0

3

3

3

3

ASC212

TABAK SÜSLEME SANATI 

S

2

0

0

2

2

2

4

ASC214

GASTRONOMİ TRENDLERİ

S

3

0

0

3

3

3

5

ASC216

VEJETARYEN MUTFAĞI

S

3

0

0

3

3

3

6

ASC218

YARATICI MUTFAK UYGULAMALARI

S

2

0

0

2

2

2

7

ASC220

İÇECEK KÜLTÜRÜ

S

2

1

0

3

3

3

8

ASC222

MUTFAK YÖNETİMİ VE YİYECEK ÜRETİMİ

S

2

1

0

3

3

3

9

ASC224

CATERİNG VE ZİYAFET HİZMETLERİ

S

2

1

0

3

3

3

10

ASC226

YEMEK STİLİSTLİĞİ

S

3

0

0

3

3

3

Not 1: Z: Zorunlu ders; S: Seçmeli ders; T: Haftalık teorik ders saati; U: Haftalık uygulama saati; L: Haftalık laboratuvar saati; TS: Dersin toplam saati (T+U+L); K: Dersin kredisi; AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.

Ders isimlerine tıklayarak ilgili dersin Bologna Bilgi Paketi sayfasına ulaşabilirsiniz...

 

Görüntülenme Sayısı: 594