Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi / Harita Mühendisliği

HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

2020-2021 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ STAJI İLKELERİ

Üniversitemizin 17.06.2021 tarihli 2021/15/1 sayılı senato kararı doğrultusunda öğrenciler yaz stajlarını isteğe bağlı olarak “Uygulamalı (yüz yüze) veya ödev” şeklinde belirlenmiş olan staj takvimi ve ilkeleri doğrultusunda yapabileceğine karar verilmiştir.    Öğrencilerin yaz stajlarını nasıl yapacaklarına dair belirlenen süreç aşağıdaki şekildedir.

Duyuruya ilişkin dosyalar (Duyuru,Yazım kılavuzu ve kapak sayfası) için tıklayınız. Word Dosyası  / PDF Dosyası

ÖDEV ŞEKLİNDE YAPILACAK STAJ İÇİN BELİRLENEN İŞLEM AŞAMALARI

TARİH

Öğrencilerin Teams üzerinden staj dersi ile ilgili kendi gruplarına kayıt tarihleri

09.07.2021 – 12.07.2021

Staj konularının öğrencilere dağıtılması

13.07.2021- 15.07.2021

Staj ödevlerinin son teslim tarihi

15.09.2021

Staj dersleri için oluşturulan ekip kodları:

Staj I dersinin Ekip Kodu

j7jmgvd

Staj II dersinin Ekip Kodu

0zl814g

Not: Uygulamalı (yüz yüze) yapılacak staj için bölüm web sayfasındaki ilkeler geçerlidir.

Açıklamalar:

1. Ödev şeklinde yapılacak olan yaz stajları, bölüm staj komisyonu tarafından belirlenen konulara göre yapılacaktır.
  2. Staj konuları, son kayıt tarihini takiben öğrencilere duyurulacaktır.
  3. Staj yapılacak dersler Microsoft Teams üzerinden açılacak, çalışma konuları öğrencilere bu program üzerinden verilecektir. Ödev teslimleri de aynı program üzerinden yapılacaktır. Ancak isteyen öğrenciler ödevini elden de teslim edebilecektir.
  4. Mezun durumunda olan öğrencilerin staj notları, çalışmanın teslim edilmesini takip eden 10 gün içinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına iletilmiş olacaktır.
  5. Ödevler Ek’te yer alan yazım kılavuzu ve kapak formatına uygun bir şekilde hazırlanacaktır.
  6. Öncelikle Staj 1'i yapmayan veya muaf olmayan Staj 2'yi alamayacaktır.
  7. Aynı anda iki staj dersine de kayıt yaptırılamayacaktır

HARİTA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

2020-2021 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ STAJI YAZIM KURALLARI

1. Staj raporu, Microsoft Word programı kullanılarak yazılacak; ancak bilgisayarla hazırlama olanağı bulunmayanlar raporu kurallara uymak koşuluyla el ile de hazırlayabileceklerdir.
  2. Ödevin kapak sayfası ekteki “kapak sayfası” taslağına uygun olarak hazırlanacaktır
  3. Yazılar, Times New Roman ve 12 punto ile yazılmalı, kenar boşlukları sol ve üst kenardan 30 mm, sağ ve alt kenardan 25 mm olmalı, sayfa numarası alt ortaya verilmelidir. Yazımda 1 aralık kullanılmalıdır. Bölüm başlıkları ve alt bölüm başlıkları ile bunları izleyen ilk paragraf arasında, 1 satır aralığı boşluk kullanılmalıdır. İki paragraf arasında da 1 satır aralığı boşluk bırakılmalıdır. Bölümlerin yazımına daima yeni bir sayfadan başlanmalıdır.
  4. İçindekiler sayfası eklenmeli, fazla şekil ve çizelge varsa bunların da listesi ile sayfa numarası içendiler sayfasından sonra verilmeli; simge ve kısaltma çoksa bunların tanımlandığı sayfa eklenmelidir.
  5. Bölüm başlıklarına “Bölüm 1” vs. eklenmemeli, sadece başlık numarasıyla beraber ilgili başlık (Örneğin “1. GİRİŞ” , “4.1. Kesit Tasarım Hesabı” gibi) yazılmalıdır.
  6. Ana başlıkların tümü büyük, alt başlıkların sadece baş harfleri büyük yazılmalıdır.
  7. Ana metinde sayfa kenar boşluklarına kesinlikle riayet edilmeli ve tüm metin iki yana yaslı olarak yazılmalıdır.
  8. Şekil açıklamaları şeklin hemen altına ve “Şekil 3.1.” formatında; çizelge açıklamaları çizelgenin hemen üstüne ve “Çizelge 3.1.” formatında yazılmalıdır.
  9. Şekil, çizelge ve kaynaklara metin içerisinde atıfta bulunulmalıdır.
  10. Sayfa sınırlarını aşan şekil ve çizelgeler olması durumunda gerekli miktarda küçültme yapılmalıdır. Yazıların çok küçülmesi halinde ilgili şekil ve çizelgeler ödevin sonunda normal boyutuyla ‘Ekler’ başlığı altında belirtilmelidir.
  11. Formüller (eşitlikler) ana bölüm içindeki sırasına göre numaralandırılmalıdır. Tüm eşitliklerin numaralandırılmasına gerek olmamakla birlikte metin içerisinde atıfta bulunulan eşitliklerin numaralandırılması gerekmektedir. Eşitlik numarası; eşitliğin sağında, sayfanın sağ sınırına yaslı şekilde ve dairesel (....) parantez içinde verilmelidir. Ancak metin içindeki eşitliğe değinilirken " Eş. 2.2" örneğindeki gibi yazılmalıdır.
  12. Ana metnin numaralandırılmış son başlığı olarak “SONUÇ” başlığı eklemelidir.
  13. Kaynak yazım formatı Fen Bilimleri Enstitüsü / Sosyal Bilimler Enstitüsü tez yazım kuralları ile aynı formatta olmalıdır.
  14. Ek varsa bunla, kaynaklar sayfasından sonra ve metin içinde geçiş sırasına göre verilmelidir.

Fakıuşağı Mah. Karacaoğlan Yerleşkesi E-Blok
bahadircelik@osmaniye.edu.tr