Geleceğinize Açılan Kapı...
Menu
Menu
Tüm Sorularınız İçin
Tüm Sorularınız İçin
Osmaniye Korkut
Ata
Bize Ulaşın
Telefon +90 000 000 00 00
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Tüm Sroularınız İçin
Tüm Sroularınız İçin
Talep Formu
Bize Ulaşın
Telefon 0462 334 05 50
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Üniversitemizde ‘’Cumhuriyet Dönemi ve Sanat’’ Temalı Panel Düzenlendi.

Üniversitemizde, Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen etkinliklere bir yenisi daha eklendi. OKÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen ‘’Cumhuriyet Dönemi ve Sanat’’ temalı panel yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi (MTGSF) tarafından Cumhuriyetimizin 100. yılı münasebetiyle düzenlenen ‘’Cumhuriyet Dönemi ve Sanat’’ temalı panel, OKÜ Rektörlük Büyük Salon’da gerçekleştirildi. Yürütücülüğünü MTGSF Dekanı Prof. Dr. Osman Altıntaş’ın üstlendiği panelde, "Atatürk'ün Sanat ve Zanaat Üzerine Görüşleri", "Cumhuriyet Dönemi Türk Resim Sanatı" ve "Atatürk ve Cumhuriyet Dönemi Müzik Eğitimi" konuları kapsamında sunumlar gerçekleştirildi.

Öğretim üyeleri ve öğrenciler tarafından büyük ilgiyle takip edilen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun,  üniversitemiz akademik ve idari çalışanları ile çok sayıda öğrenci katıldı. 

Programa, açılış konuşması yaparak katkı sunan Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, Cumhuriyetimizin önemini anlayabilmek ve 100. yıl coşkusunu yaşayabilmek adına bu kapsamda üniversite etkinliklerini sürdürdüklerini belirterek “Osmaniye Korkut Korkut Üniversitesi olarak, elimizden geldiği kadar cumhuriyetimizi hem anlamaya hem de anlatmaya çalışıyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluşunda, milli mücadelede hayatlarını feda ederek bize bu cumhuriyeti armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün silah arkadaşlarını her zaman yad etmek, bize düşen en önemli borçtur. Bu nedenle de faaliyetlerimize devam edeceğiz.” dedi.  

Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun konuşmasının devamında “Sanat estetik bir toplumun varoluş nedenidir. Yine tarihe baktığımızda gelişen medeniyetlerin sanata verdikleri önem ölçüsünde gelişmiş toplumlar haline geldiğini görüyoruz. Bu bağlamda, biz, toplum olarak sanata, estetiğe ne kadar önem verirsek o derece medeni ve gelişmiş bir toplum olacağız. Bu yönde de hem toplumun hem devletimizin sanata değer verdiğini ve gerekli düzenlemeleri, yatırımları da yapmaya devam ettiğini söyleyebiliriz. Daha fazlasını yapmak da bizim önemli sorumluluğumuz.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından panelin moderatörü Prof. Dr. Osman Altıntaş, Atatürk’ün sanata verdiği değeri ve toplumsal yapılanmada sanatın önemine vurgu yaparak sunumlarını yapmak üzere sözü panelistlere bıraktı.

Cumhuriyet Dönemi sanat anlayışına ışık tutmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen panelde, Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serap Buyurgan'ın "Atatürk'ün Sanat ve Zanaat Üzerine Görüşleri" konulu sunumunda Mustafa Kemal Atatürk'ün sanata ve sanatçıya verdiği değer vurgulandı. Gençlere ve topluma nitelikli bir kültür kazandırmak için sanatın önemi belirten Buyurgan, Atatürk’ün emanet ettiği Cumhuriyet değerlerini ve kültürü gelecek nesillere gençlerin aktaracağını söyledi.

Panelde, "Cumhuriyet Dönemi Türk Resim Sanatı" konusunu ele alan Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emine Teker, Cumhuriyet dönemi resim sanatını tarihsel süreçte, kronolojik olarak ele aldığı sunumunda sanat akımları, sanat eserleri ve sanatçılar hakkında detaylı bilgiler aktardı.

Panelin son sunumu gerçekleştiren üniversitemiz müzik bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zülüf Öztutgan, "Atatürk ve Cumhuriyet Dönemi Müzik Eğitimi" hakkında bilgilendirme yaptı. Öztutgan, Cumhuriyetimizle birlikte yeni kurulan toplumsal yapılanmada müziğin işlevini serimleyerek Türk müziği devriminin benimsenmesini sağlayan kurum ve kuruluşları örneklerle belirtti. 


Katılımcılara, Cumhuriyet Dönemi öncesi ve sonrası sanat akımları, türleri ve eserleri hakkında derinlemesine bilgi edinme fırsatı sunan Panel, Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun tarafından panelistlere teşekkür belgesi takdim edilmesi ve hatıra fotoğrafı çekimi ardından sona erdi.

Panele bölümümüzü temsilen katılan Doç. Dr. Zülüf Öztutgan'a teşekkür ederiz.

2 Kasım 2023 (Bu haber 61 defa görüntülendi)