Cumhuriyetimizin 100. Yıl Dönümü Onuruna Düzenlenen Resepsiyonda Bölümümüz Tarafından Müzik Dinletisi Gerçekleştirildi.

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz  ve eşi Sevinç Yılmaz’ın himayelerinde düzenlenen  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonuna üniversitemiz ev sahipliği yaptı. Resepsiyon OKÜ Lezzet Vadisi’nde  gerçekleştirildi.

Protokol üyeleri ile resepsiyona katılan konukları selamlayarak ve Cumhuriyet Bayramlarını kutlayarak sözlerine başlayan Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz,  "Türkiye Cumhuriyeti 1923 yılında bizim binlerce yıllık devlet geleneğimizin toprakla buluşmuş son fidanı olarak doğdu. Aradan geçen 100 yılın sonunda artık Cumhuriyetimiz ulu bir çınar olarak büyümesine, gelişmesine devam ediyor. Bugün Türkiye Cumhuriyeti bir yandan köklerine daha sıkı sarılan, diğer yandan semaya doğru daha fazla yükselen, kendi gövdesiyle birlikte geniş bir alanda güvenin, huzurun, umudun adı olan bir devlettir. Bizler Türkiye Cumhuriyeti olarak; 100. Yaşımızda, bu hedef doğrultusunda ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılâplarının ışığında; Milli Mücadele'de ortaya koyduğu ruhla bugün yıkıcı, bölücü terör unsurları karşısında Cumhuriyet'e ve Milli İrade'ye sahip çıktığımızı tüm dünyaya haykırıyoruz. Ne mutlu ki bu ruh ve tarih şuuruyla ülkemizi geleceğe taşıyoruz. Sürekli gelişen ve yenilenen bir Türkiye ortaya çıkarmak için üretimden teknolojiye, bilgi çağından, savunma sanayisine kadar neredeyse her alanda gönülden bağlı olduğumuz cennet vatanımızı “Türk’ün Asrı Türkiye Yüzyılında” hak ettiği konuma taşıma gayreti içerisindeyiz."diye konuştu.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanat Fakültesi Öğretim Görevlisi Ahmet Can Çakal Şefliğinde Müzik Bölümü Çok Sesli Korosu ve Araştırma Görevlisi Ahmet Korkmaz Şefliğinde Müzik Bölümü Saz Topluluğu seslendirdikleri şarkı ve marşlarla resepsiyonda müzik dinletisi gerçekleştirdiler.

2 Kasım 2023 (Bu haber 60 defa görüntülendi)