Bölümümüz Tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Dinletisi Gerçekleştirildi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Fakültemizin Müzik Bölümü tarafından “29 Ekim Cumhuriyet Dinletisi” başlıklı program düzenlendi. Düzenlenen programa Osmaniye Vali Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Günay, Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Osman Altıntaş üniversitemiz akademik ve idari çalışanları ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Osmaniye Vali Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Günay, etkinlik öncesinde Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Osman Altıntaş’ı ziyaret ederek çalışmalarımız ve bölümlerimiz hakkında bilgi edindi. Sonrasında Müzik Bölümünü gezen Günay’a Müzik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Kaan Öztutgan tarafından bölüme ilişkin mevcut durum konusunda bilgi aktarımında bulunuldu ve etkinliğin gerçekleştirileceği Fakültemiz Çağdaş Sanatlar Merkezine geçildi.

Müzik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Kaan Öztutgan tarafından sunulan programın açılış konuşmalarını Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Osman Altıntaş, üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun ve Osmaniye Vali Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Günay yaptı.

Dekanımız Prof. Dr. Osman Altıntaş, programın hazırlanmasında emeği geçenlere, programa yoğun ilgi gösteren başta Osmaniye Vali Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Günay’a ve tüm davetlilere teşekkür ederken, bu tür sanatsal faaliyetlerin üniversitemizde daha çok yer almasını destekleyen Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun’a da ayrıca teşekkür etti.

“29 Ekim Cumhuriyet Dinletisi” başlıklı programın hazırlanmasından dolayı Fakültemize teşekkür ederek sözlerine başlayan üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Cumhuriyet’in 99. Yılını kutladığımız bu anlamlı gün kapsamında böyle güzel bir etkinliğin düzenlenmesinden memnuniyet duyduğunu belirterek Cumhuriyet ile birlikte ekonomi, teknoloji, eğitim ve kültür gibi hemen her alanda görülen yenilik ve gelişimlerin özellikle sanat alanında da kendini gösterdiğini ifade etti.

Cumhuriyet’in 99. Yılını kutlayarak sözlerine başlayan Osmaniye Vali Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Günay, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ve ilkelerinin siz değerli gençlere yüklediği sorumluluk çok büyük, sizlerin ve sizden sonra gelen nesillerin bu güzel vatanda, Türkiye Cumhuriyeti’nde daima yaşayabilmesi için bu sorumluluğa sahip çıkmanız gerekir dedi. Böyle bir etkinliği gerçekleştirdikleri için Dekanımız Prof. Dr. Altıntaş’a ve Müzik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Kaan Öztutgan’a teşekkür eden Günay’a Fakültemize ve sanata vermiş olduğu destekten ötürü çiçek takdiminde bulunuldu.

Açılış konuşmalarından sonra Fakültemiz Müzik Bölümü öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Ahmet Can Çakal (Piyano) ve Misafir Öğretim Elemanı Hanifi Bertiz (Bağlama) tarafından Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği eserlerden Çalın Davulları, Bülbülüm Altın Kafeste, Kerimoğlu Zeybeği, Vardar Ovası türküleri seslendirildi. Müzik Bölümü öğrencilerinden oluşturulan çoksesli koro ise Atatürk Gençleri, Karahisar Kalesi, Mustafa’m ve Bom Bili Bom adlı eserleri seslendirildi. Dinletide sergilenen performanslar büyük beğeni topladı ve dinleyiciler tarafından alkışlandı.

2 Aralık 2022 (Bu haber 281 defa görüntülendi)